При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 69 166
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Здравейте момичета имам въпрос към вас, днес бях на преглед вече  съм в 34г.с. И доки каза че всичко е добре пъпната връв била около краката което било добре главата на доло плацентата е добре но околоплодните води са започнали  да намаляват.. Каза не е страшно може би по рано ще родиш... Мен това малко ме стъписа и не ми даде повече обяснения каза след 15 дни да отида да ме измери и изтегли и да чуе тоновете.. Питах я за следващ УЗ да видим как са водите тя каза че не може... И сега аз какво да правя незнам за колко време могат да изтекът тези води опасно ли е.. Някои с подобен проблем или мнение нещо. Благодаря Ви  newsm78
С напредване на бременността, околоплодните води намаляват, защото бебчето пораства, а и започва да приема от тях и да ги преработва. От написаното ми изглежда, че е имала това предвид.
Ако има съмнение за изтичане на води, трябва да те приемат за наблюдение, защото може да се наложи предизвикване на раждане, ако наистина има такова.
Звучи ми малко несериозно да те вика след 2 седмици чак в тази гестационна седмица, и при положение, че ти е споменала това за водите. Ако имаш възможност, отиди на УЗ при друг лекар, за да не се притесняваш излишно толкова време.

# 91
  • Sofia, Bulgaria
Мамчета имам нужда от помощ бременна съм в 35г.с и живея е Англия. Днес бях на женска консултация и се оказа че бебчето е много малко (прегледа беше само с метър). Тя каза че може да греши но отговаряло на 31г.с.според нея. Имам видеозон за днес но ако някоя мама е имала същия проблем Моля да сподели опита си с мен. Благодаря предварително!

Съжалявам, че чак сега отговарям, защото знам какво е!!! Та и аз съм така - малко бебе, паника, искаха да ме хоспитализират и да ми вливат медикаменти и други такива глупости.
В крайна сметка си ходих при частния АГ, той забеляза това изоставане по мерки, леко състарена плацента, но каза, че щом бебчо е активен да не се притеснявам толкова и ме прати на ФМ и доплер. Там лекаря разгледа нещата - каза ДА има изоставане по размери, но ние с таткото сме дребнички спрямо общовъзприетите мерки и било нормално, също каза че и аз съм била явно дребничко бебе и по майчина линия съм предразположена да родя по-малко бебе. Казаха ми да не си и помислям за добавки, хапчета, протеинови шейкове и т.н. Дори и състарената плацента не била такъв проблем, защото кръвопотока с вещества към бебето си бил идеален. Най-вероятно ще родя 36-38г.с. но тенденцията е бебто да е напълно развито и към 2500+, което си е доносено бебе. След 2 седмици бях пак при АГ и той каза, че има изоставане но си нараства абсолютно пропорционално. Не се панирай - няма 2 еднакви бебета, че толкова да се следят тия мерки. Моето коремче е малко на сантиметри, можеби като на 7ми месец на някоя друга бременна.  bouquet Най-важното бъди спокойна и следи бебо да ритка всеки ден.

# 92
Привет мами! Прегледа с видеозон мина и се оказа че бебо си е много добре и расте като по учебник според акушерката. Развива се точно по седмиците и е 2530гр според скана. Много се успокоихме с ММ че направо ми се доплака от щастие. Позицията му е готова за раждане. И както се казва много шум за нищо,но поне всичко мина добре. Благодаря ви за подкрепата  Hug Heart Eyes

# 93
Браво!
Много се радвам, че бебето е добре и си расте:)

# 94
Браво на бебенцето! Аз си мислех, че нямаш повод за притеснение, но е нормално като ти кажат някоя глупост да се шашнеш.

# 95
  • Варна
Здравейте момичета имам въпрос към вас, днес бях на преглед вече  съм в 34г.с. И доки каза че всичко е добре пъпната връв била около краката което било добре главата на доло плацентата е добре но околоплодните води са започнали  да намаляват.. Каза не е страшно може би по рано ще родиш... Мен това малко ме стъписа и не ми даде повече обяснения каза след 15 дни да отида да ме измери и изтегли и да чуе тоновете.. Питах я за следващ УЗ да видим как са водите тя каза че не може... И сега аз какво да правя незнам за колко време могат да изтекът тези води опасно ли е.. Някои с подобен проблем или мнение нещо. Благодаря Ви  newsm78
С напредване на бременността, околоплодните води намаляват, защото бебчето пораства, а и започва да приема от тях и да ги преработва. От написаното ми изглежда, че е имала това предвид.
Ако има съмнение за изтичане на води, трябва да те приемат за наблюдение, защото може да се наложи предизвикване на раждане, ако наистина има такова.
Звучи ми малко несериозно да те вика след 2 седмици чак в тази гестационна седмица, и при положение, че ти е споменала това за водите. Ако имаш възможност, отиди на УЗ при друг лекар, за да не се притесняваш излишно толкова време.

Благодаря ти, ще отида и при  друг лекар само  да намеря при кои..  bouquet

# 96
Здравейте мами, днес бях на тонове всичко е наред, лекарката ми определи дата за секциото 5.10.2016 Simple Smile Вече съм и официално в 45 дневния болничен. Честито на родилите мами , да са ви живи и здрави бебчетата  Hug

# 97
  • София
Здравейте! Досега ви четях, но вече е време да се включа и го правя с удоволствие.  Simple Smile

На 30 години съм от София. Първа бременност ми е и очакваме момче. Дата на термин е 8 октомври, но докторът каза, че до 3-ти октомври младежът ще се е появил  Laughing

Сега съм в 36-та седмица. В края на 33-та седмица и после в 34 седмица си полежах малко в болницата, тъй като шийката се скъси, а има 1 см разкритие. Вече съм в нас, но прекарвам основно в легнало положение. Още поне 1-2 седмици  Simple Smile

Честито и от мен на майчетата с появили се бебчета!

# 98
Ох мили момичета, моят син се разболя... температура, кашлица и тн... ще закрепим положението и въпреки че съм залепена до него за сега не ме е заразил. Но се чудя, ако съм болна ще пропусна прегледите за да не заразя някой, въпреки че са важни. Обаче ако тръгна да раждам какво ще правя (ще ме правят) да не взема да заразя други бременни или бебетата в родилното? Знам че в някакъв глупав филм се вкарвам, но се чудя ако имам вирус и мястото ми не е сред новородени какво ще правя... пък и секцио операция ми предстои Sad взех че много се притесних сега

# 99
  • София
Ох мили момичета, моят син се разболя... температура, кашлица и тн... ще закрепим положението и въпреки че съм залепена до него за сега не ме е заразил. Но се чудя, ако съм болна ще пропусна прегледите за да не заразя някой, въпреки че са важни. Обаче ако тръгна да раждам какво ще правя (ще ме правят) да не взема да заразя други бременни или бебетата в родилното? Знам че в някакъв глупав филм се вкарвам, но се чудя ако имам вирус и мястото ми не е сред новородени какво ще правя... пък и секцио операция ми предстои Sad взех че много се притесних сега
Иве, далеч не е задължително да те зарази Hug ММ не знам вече колко настинки и стомашни вируси изкара, откакто забременях, но, да чукна на дърво, досега и веднъж не ми е предал нищо, въпреки че и ние сме залепени един за друг като дупе и гащи.  Laughing Взимай профилактични мерки иначе - витамини и фрешове, чайчета с мед, обличай се добре, че и времето е много променливо. А дори да приемем най-лошия вариант и да си хвала някоя настинка, то за седмица-две ще я изкараш и до времето за раждане едно, че ще си се оправила, и второ, че по никакъв начин няма да си заразна Naughty Ако толкова има нещо притеснително, ще се консултираш с АГ и най-много да ти изпише някой АБ профилактично, за да се намали риска за родилното. Винаги има варианти Naughty Но аз все пак си мисля, че няма да се наложи Peace Praynig Hug

# 100
  • София
Иве, здрава-болна, съветвам те да ходиш на прегледите, защото са изключително важни. Ако се притесняваш да не си заразна, вземи си няколко хирургически маски и ги слагай, когато влизаш в чакалнята преди прегледа. Мисля, че се сменяха на 2 часа, та по една ще ти е достатъчна за преглед.

# 101
Ходи на прегледи с маски, така няма да заразиш никой! Преди да влезеш слагаш маската, след като излезеш я сваляш и няма да си пипаш лицето и така. А за раждането не се безпокой ако нещо стане лекарите си знаят работата и ще измислят нещо, със сигурност има момичета, които раждат и болни за жалост.

# 102
Иве момичетата са прави,ако толкова се притесняваш слагай маска,но си ходи на првгледи,за раждането и да го мислиш,то отлагане няма.И наистина не е задължително да се разболееш,и у нас всички минаха през що има вируси и настинки,само аз здрава останах.

# 103
Добре дошли на новите бъдещи майчета:)
Ива, аз също съм на мнение, че не бива да изпускаш прегледите. Купи си маски, както са те посъветвали момичетата. Все пак стискам палци, да ти се размине.

# 104
Да ви кажа, при мен положението с ритниците и крошетата става екстремно. И явно бебо е нощна птица, най-голяма активност е нощем. Всички тези преживявания са свързани с болка и голям дискомфорт за мен. Придърпва ме вече и ниско долу. Да става вече събота да ида на преглед и тонове, че само го мисля дали му е наред всичко.

Общи условия

Активация на акаунт