Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 43

• 157 887
  • 802
  •   1
Отговори
# 345
Поне няма да навреди. В къщи пием по една супена лъжица сок от джинджифил, мед и лимон за подсилване на имунитета.

# 346
Видях във фб съобщение от Апоз: золадекс се доплаща, защото вече имало по-евтин продукт Резелиго май се казва, а Нзок поемала изцяло този с по-ниската цена. Затова просто трябвало да отидем за нови протоколи, в които да впишат новото лекарство, ако не искаме да доплащаме. Не мога да дам линк през тел.
Сарказъм, може лл да дава тримесечни рецепти.
Една жена от болницата се хвалеше, че видяла голям ефект от стрития сух джинджифил от пакетче, смесен с мед. От пресния корен не бил толкова силен ефектът, поне при нея. Все се каня да го правя, но сега имам и бъз, и алое и ще ми дойде много.

# 347
Здравейте момичета,

Преди по-малко от месец ми откриха рак на гърдата.
Вече мина операцията във ВМА при проф. Байчев.
Следващата седмица ще ходя да си взема резултатите и да разбера какво следва от тук насетне. Чух се с един от лекарите само по телефона за да ми каже какви са резултатите от хистологията и засега знам малко, обяснено с прости думи. Явно по телефона не става. В общи линии в притеснението си разбрах само, че лимфният възел не е засегнат и това е успокоително, но подробности за това какъв е рака не знам. Надявам се другата седмица като ида да говоря с доктора и да си взема епикризата да е минала онкокомисията и да знам какво следва. Всичко стана толкова бързо и още не съм наясно какво точно ми предстои, но според доктора ще ми  назначат химио и лъче, и хормонална след това. Искам само да ви питам за мение къде според вас е най-добре да се прави химиотерапията, лъчетерапията и т. н. каквото определят? Във ВМА има ли всичко необходимо, добри ли са онколозите? Проблемът ми е, че живея на 4 часа път от София. Най-близо ми е Плевен, Русе или Търново, но ако нещата там не са на ниво по-скоро ще пътувам. Опитвам се да си събера мислите все още и да проуча и ще съм ви много благодарна за всякаква информация ♥

# 348
Привет Веста,и аз се оперирах във ВМА преди около месец,правя си терапиите във В.Търново,аз съм и от тук.Химията навсякъде е една и съща,няма смисъл да се разкарваш надалече според мен.Ако искаш ми пиши на лични да се запознаем.Спокойно,всичко ше мине,но трябва време.На всички момичета желая весела Коледа и много положителни емоции!Специално на Сисс искам да пожелая весели празници...много ми помогна в труден за мен момент... Hug

# 349
  • София
Привет на всички момичета!
Vesta 76 ще си позволя като една от многото дами минали по пътя на лечението и което е най-важно - оцеляваща, да ти кажа, че в опита да събереш мислите си трябва да събереш и сили да се бориш. Колко много пъти сме повтаряли в темата, че рака на гърдата не е непобедим! Живеейки с тази мисъл ще преодоляваш всички неудобства от лечението по-леко. Колкото до химиотерапията, аз моята я провеждах в онкологията в Дървеница, София - там е най-добрия химиотерапевт в България - проф. Куртева (държавен консултант). Естествено не искам в никакъв случай да подценявам възможностите на останалите специалисти, но аз имам информация за онкологията в София понеже, както вече писах, там съм се лекувала. Преди всичко трябва да изчакаш резултата от операцията и определянето на лечението, според вида на образуванието. Каквото и да е, аз ти желая от сърце кураж и бързо оздравяване!!!
Момичета, на всички желая весело посрещане на празниците! Бъдете здрави, много късмет и успешна Нова година на Вас и Вашите любими хора!!! santa2

# 350
  • София
Момичета, живи и здрави бъдете- вие и обичаните от вас хора!
Весели празници ви пожелавам!
Благословени да сте!

# 351
Светли празници, момичета. Желая ви здраве!

# 352
Vesta, и аз съм правила химиотерапия във В.Търново. Доволна съм. Хубаво е да се лекуваш при д-р Закова. На кабинет е в сряда. Ако имаш въпроси, не се притеснявай да пишеш.
Честита Коледа, момичета. Нека тя ни носи повече здраве и радостни мигове с близките.

# 353
Благодаря момичета!

Все още се опитвам да систематизирам и подредя това, което трябва да направя едно след друго и тук там ми излизат едни въпроси... Знам си резултатите от хистологията, излезли са и другата седмица пътувам да си ги взема. Дано онкокомисията се е произнесла. Оперирана съм във ВМА. И от там нататък не ми е много ясно... избирам си мястото, където ще ми бъдат терапиите и отивам с документите. Но четох, че химиотерапията е добре да се започне месец след операцията. Ще мога ли да се вместя в това време? Тъй като са празници  отива полвин месец и повече докато си взема документите и резултата. Ако отида в Сити клиник примерно, там ще ме приемат ли в такъв кратък срок или ще трябва да чакам?? Минава ли време... И изобщо там приемат ли всеки? Разбрах, че работи със здравната каса? Ако някой с РМЖ е минал по този път моля да сподели. На 4 часа път от София съм и ще е много трудно но ако мога ще се опитам да се лекувам в София. Уж има къде да отсядам, поне така се надявам.

# 354
В Русе химията почваше 7/10дни след като отидеш да се запишеш Peace

# 355
  • София
Vesta, аз съм оперирана във ВМА, но избрах да се лекувам в Сити клиник. Занеси си всички документи, вероятно ще ти поискат и блокчетата за второ мнение. Всеки може.да се лекува там, те работят със здраввата каса. За химиотерапията може да оставаш по 2 дни в болницата, аз лично се прибирах веднага, защото съм от София.
Ако имаш други въпроси, пиши ми.
Момичета, стискайте палци - утре съм на PET скенер.

# 356
Дано резултатите са добри. Hug Hug

# 357
Олив, всичко ще е наред  Hug.
Веста, прегръдка и за теб, пиши каква е хистологията, хер2 отрицателен ли е?

# 358
Незнам още дали е ХЕР2 е отрицателен :/ Само по телефона ги чух и не ми казаха. Още не е минала онкокомисията.  Много забавяне стана заради тези празници и се притеснявам от евентуално забавяне докато почне химиотерапията. Ако ида в Сити клиник и искат да ми изследват пак блокчетата ще мине предполагам още повече време :/ И това, което най ме гризе, е че знам че в София е най-добре да се лекувам, но въпреки че има къде да отсядам, няма как с мен да има придружител и незнам дали ще съм в състояние да се придвижвам с градския транспорт след терапиите сама. А и пътуването... на 4 часа от София съм. Толкова безизходно се чувствам. Всъщност, има ли толкова голямо значение къде ще правя самите терапии? Ако ги направя тук по-близо, след това мога ли да ходя да се следя на груго място профилактично?

# 359
Vesta76 съмнявам се че от Ситиклиник ще настояват много да ти изследват блокчетата безплатно. Ако си платиш всеки би ти ги изследвал, но доколкото смътно си спомням ХЕРа беше към 150-180 лв., а Кi67 към 30-40лв. Може и вече да са променени цените, бяха в такъв порядък преди 3-4 години.
 Относно това къде да си направиш химиото и лъчето - в София е толкова претъпкано, стресиращо, скъпо, мръсно, всичко е много далече и много сложно... Ако имаш избор да ги правиш на друго място мисля че ще ти е по-добре. Терапиите са изморяващи, има много чакане, а и не са съвсем леки. Сама в градския транспорт - да чакаш по спирките на студа и после да се возиш с часове в блъсканицата и после 4 час път до твоя град.... - не ми се ще да си представям.
Не си мисли, че ние като сме в София кой знае как ни "следят"  ooooh! ooooh! от 3 години един път не са ме пратили на никакъв скенер и никакво сцинти или дори на мамолог от онкодиспансера. Сама си записвам и си ходя и си плащам контролните прегледи. В онкодиспансера само 2 пъти годишно ми правят кръвни изследвания и някаква пародия на коремна ехография, пълна глупост, само си губя времето... а, и веднъж годишно ренген...
Не си втълпявай, че си в безизходица, напротив. Радвай се че са ти хванали навреме рака и че ще имаш терапия и че всичко ще бъде ОК. Успокой се и мисли трезво и разумно. Ракът на гърдата в началния стадий не е страшен, след няколко месеца ще си като нова  Grinning споко и успех  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт