Юлчето порасна вече, стана палаво човече!

• 84 907
  • 589
  •   1
Отговори
# 450
  • Пазарджик
Момичета споделете как е в Гърция.След тази случка едва ли ще повторим на нашето море.От къде правите резервацията.Как се отразява пътуването на малчовците?И в столчето ли пътуват на гръцка територия и евентуално за глоби(ако не е в столчето)и колко часа пътувате?

# 451
Ние ходихме на Олимпиаки Акти( точно до Катерини,но една идея по-тихо и не пренаселено) Въпреки че си е известен курорт ни хареса за семейна почивка.Нощем беше тихо и спокойно и плажа чист.Но има и много по-подходящи за семейна почивка места.Ние избрахме да е сравнително близо(450 км) защото Вики не може да пътува в кола-пищи през цялото време и повръща.Пътувахме през нощта,уж да спи,но не би.Давах Куколин,и май имаше ефект,защото само веднъж повърна.Та в този ред на мисли,много ми се иска да си пътува със столчето,но не става,та по якога го пускам за малко.Няма как,като посинее от писъци и се задъхва....
За глобите назнам как са,но съм чувала че са големи.Но като цяло пътя е спокоен нощем,почти няма коли и не сме засичали полиция.От години за Гърция си пътуваме само нощем-към 1.30,2.00 ч. тръгваме от София.
За другата година обмисляме пътуване със самолет до някъде,където има море,да си спестим писъците в колата.

# 452
  • София
Миналата година върнах Владко от Царево с упорито разстройство, при положение, че кракът му не беше стъпвал на плажа и не беше ял нищо навън.

Тази година бяхме напролет в Гърция, но по-скоро екскурзионно. Сега аз не държа да сме на палатка, но за резервация на друго съм закъсняла, около шести по Халкидики 90% от местата са резервирани. Търся си местата сама по интернет, гледам препоръки и избирам.

Притеснявам се не от друго, а от това, че детето продължава да си пъха всичко в устата, памперс не е свален, не говори и въобще цялата работа ще е голяма бебешка разправия, защото на всичкото това отгоре е 16 кила, много силен и търчи като безумен.

В колата абсолютно винаги е в стола. Пищи, не пищи - това е. Рискът от другото е прекалено голям и няма да го поема. Пускам филмчета на телефона и така.

# 453
  • София
И ние се сдобихме с бактериалната инфекция от морето! Сега чакаме обявяването на новите места в нашата детска градина и се надявам да я приемат! Искам да попитам как отказахте дечицата от АМ и с какво го заместихте ? Пият ли прясно мляко ? Аз още не съм й давала , а и не смея покрай това , че се надявам да тръгне след един месец на ясла ?

# 454
  • София
Никакво АМ нямам отказано. Да не говоря, че напоследък пие по 7-8 пъти на ден, основно с това се прехранва. Плюс солети. Адски се притеснявам в яслата как ще е....

Прясното мляко му е забранено. Може само в комбинация с брашно, например в кекс. Но той пък кекс не ще.

# 455
Вики преди около два месеца мина на прясно и спряхме АМ.Не се е оплаквал,пие си го.И той също почна да си иска и на обед,не само сутрин и вечер,и също предимно с това се изхранва.Мислех,че само при нас е така.
На градината се надявам,че все нещо ще хапва,като гледа другите деца,дори и само хляб.Не се притеснявам,защото и в къщи по цял ден си седи гладен,тоест и да не яде в градината-нищо ново.Преди година спря да яде,та явно може и без храна да си живее хаха.

# 456
  • до едно тепе
За Гърция резервациите си ги правя през Букинга. Гледам да е висок рейтинга- мин. 8. Винаги резервирам в последния момент. Досега основно сме ходили на Тасос. На нас ни е най- близо. Това лято ни е трудно пътуването. Пищи и не ще в стола, не иска да я връзвам с коланите. Не тръгваме обаче докато не седне и закопчеем коланите. Безкомпромисни сме в това отношение. Днес мъжо даже я сваля от колата. Разбра, че няма да и минат фасоните и останалия път го минахме без драми.
За яденето последната седмица кара основно на суровоядство- на баба от градината бра и яде сурови чушки, краставици и домати. Грозде и ябълки също. Единия ден обра и на дядо си лютите чушки и си бръкна в устата. Предполагам си представяте какво се случи. Мляко не пие заради АБКМ. Суче вечер, нощем колкото пъти де събуди и сутрин на ставане.

# 457
Здравейте момичета, как сте? Как да бебоците? Гледам неприятни случки с морето сте имали. Много неприятно.

Аз пък тази година съм страшно доволна от морето. Бяхме на Созопол , смокиня. Плажа беше чист и водата също.
Габи си умря от кеф в пясъка , аз също 😂
Много обичам плажа.
Бяхме и на басейн и хлора и другите препарати малко ме притесняваха , но за щастие сме без последствия.
Габи малко мрънка по пътя и само си намираше причина за да спираме с колата за да слезе от столчето.
Общо взето съм доволна от " почивката"

# 458
  • София
Здравейте момичета!

Вече и ние сме в отбора на приетите в ДГ - по първо желание! просто беше вече крайно време!

# 459
Браво,това си е голям късмет! То и ние сме приети по първо желание,но го писах първо,само защото имаше шанс за прием.Там където реално исках,нямаше шанс.
Още не мога да се свържа по телефон с яслата,казаха да се обадя краят на август,да кажат кога ще започва детето и всякакви други дооточнения.Но на тел. никой не отговаря,та ще ходя лично тези дни.Най-вече ме интересува от кога ще ходи,кога и какви изследвания да правя и как процедират с памперсите.В някои градини е задължително да са с памперс децата,дано нашата не е от тях!
Как сте със зъбите? имате ли вече всички кътници? Ние още чакаме последните 4кътника.

# 460
  • Пазарджик
18 броя за героя😀,като последните 2 бяха без особенни драми,но излизаха около 6м.Сега чакаме последните 2 и ще вдигам банкет😂😂

# 461
И ние още си чакаме последните кътници. Реве нощем насън, после сама се успокоява. Голяма мъка е, а още дори не се виждат. Колко ще продължи не знам.
Ако са ви приели в детската градина през система /он лайн/ те изпращат един мейл с всички необходими документи и изследвания, които трябва да дадете. Ако искате детето да трягне от 15 септември /то нали е петък, та май от 18-ти/ трябва да се направят изследванията още тази седмица, защото за чревните паразити си трябва време, за да излезе пробата.
Аз съм решила да сме от 26-ти, та имам малко време.
Момичета вие давате ли вече някакви имуностимуланти? Много се чудя дали има смисъл. С каката не съм го правила, ама тогава и не знаех, а сега ми си струва шантаво да я тъпча с нещо още от лятото...

# 462
  • до едно тепе
Ние сме с 16 и един никнещ в момента.
Приеха я на ясла и другата седмица пускаме изследванията, за да я пуснем ако е здрава от 11 септември. Тук с местата за яслите и с времето за което излизат изследванията няма драми.   Whistling Ще я водя за по 2 часа(след закуска и преди да обядват ще я вземам), колкото да свикне да се отделя от мен. Изобщо им нямам доверие,че ще и спазват диетата и ще я опазят да не изпие на някой айряна. През декември са и контролните изследвания и ако излязат отрицателни тестовете, следва насищане с мляко и евентуално захранване. Ако всичко е отрицателно и няма реакция чак тогава ще я пусна на цял ден. Тъкмо лятото преди градината да свикне. А дали ще се получи така не се знае Tired
Имуностимуланти не и давам сега. Миналата зима пиеше Биозин кидс, но сега не мога да го давам, заради алергията. Евентуално може да я пробвам с чист самбукус, но не съм го решила още.

# 463
Нямам представа кога трябва да тръгне.Официално почват от 15-ти яслите,но ни казаха,че не са сигурни дали ще са от тогава и те.Зависела от детската кухня,че там имало ремонт.А и децата ще тръгват поетапно,не всички в един ден.Затова казаха да се обадя по-рано,но поне да вдигаха телефона.Не съм в София и не мога да ида на живо да говоря преди сряда.

# 464
  • Русе
И ние сме приети на ясла, трябва да и направя изследванията и да ги занеса и тогава директорката ще ми каже кога ще започнем. Със сигурност ще е след 11-ти. Мисля да изчакам да минат няколко дни, че беше малко сополива и не знам дали ще излязат добри.
Относно зъбките чакаме си кътниците но не избиват още, а я дразнят от доста време. Ръцете и постоянно са в устата.

Общи условия

Активация на акаунт