Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 72 157
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia, Bulgaria
Дъщеря ми има такъв часовник. Наистина звъни доста силно. Освен това с него се говори по микрофон - като на високоговорител. Околните чуват разговора и от двете страни. Реално може доста да пречи ако се говори в неподходящо време.

# 631
  • София
При нас също няма телефони и пари. Видях въпрос за часовника Myki - и аз се интересувам дали го броят за телефон - не се сетих да попитам днес.

В училището на детето категорично го броят за телефон. Забранени са, наравно с мобилните телефони и всякаква друга електронна техника.

# 632
  • София/Севлиево
При нас няма телефони , засега няма и джобни.Храната му стига-тази която аз давам, закуската след 2-рия час и обяда от стола.Следобяд сме заедно-почиваме(мама направо си подремва,докато той си играе), пише си домашните, аз ги проверявам и гледаме по 1 час ТВ.Иначе и моя син вече е с хрема, ама като гледам доста деца са така, сигурно е от смяната на сезона.Днес са правили входно контролно по математика.

# 633
Май само при нас няма домашни за вкъщи и аз не успявам и да се организирам да проверявам вечер какво се е свършило. За почивните дни като си взе БЕЛ и МАТ всичко наистина си беше попълнено. На чертичките грозничко, на бастунчета и ченгелчета по-добре, но от тях имаха и за домашна. Единиците си бяха хубави. Тази седмица вече са стигнали 2 и пишат рибки (май по мое време им викахме лястовички), но не ни е останало време от понеделник да видя как точно ги пише. Днес имаме родителска среща,  ще видим какво ще ни кажат 2 седмици след последната.
Иначе е доволна от госпожата, харесва си господина на занималнята макар аз да имам известни резерви. Според него се справяла перфектно, всичко си написвала в училище.
Като я взема чак към 17.30 тепърва отиваме да взимаме и малкото и то стане 18.00 и докато е по-хубаво времето използваме да играят навън и освен това 2 пъти седмично ходи на плуване вечерта. Прибираме се към 19-19.15, докато сготвя и приготвя за следващия ден кутии (добре че от тази седмица имаме стол, та мисля само за закуските), те си приготвят за следващия ден какво трябва да се носи, дрехи (през това време всяко обяснява какво правили в ДГ и в училището), 30 мин филмче, вечеря, къпане и то станало 21.00 и само почваме приказката и всичко живо вече е заспало. 
Гледам много от децата с "екзотични" езици в училище. При нас за съжаление даже и на школа не може да намериш различно от английски за деца, не съм сигурна за частни уроци. Евентуално като курсове за възрастни, ако съберат хора, може и да предложат друг език. Знам в целия град 1 училище от 1ви клас с руски, в 1 миналата година е имало немски, тази няма, но в друго уж тази година имало даже два първи класа с немски и май с това се изчерпва разнообразието от езици в начален курс. От 5ти клас може и да има малко повече възможности, но на мен поне не са ми известни.

# 634
  • София
AsitaNew не сте единствените без домашно, но при нас и така ще си остане. Уикенда единствено ще започне малката да има домашно по немски. С големите ми дъщери, които са в същото училище едва в трети клас се наложи да започнат да учат допълнително вкъщи през седмицата и уикенда. Пак нямат домашно за писане, но разказвателните предмети останаха за вкъщи и отвреме на време упражняват някои неща по английски към училището. За немският си продължават с домашните само уикенда.
В една тема ми заявиха, че съм безотговорна майка, тъй като учебниците и тетрадките дори не стигат до вкъщи изобщо, но след като децата се справят и всичко върви нормално, не виждам причина да се меся. Когато има нужда, както се налага с едната кака понякога, а и очаквам и с малката по-нататък за някои неща помагаме с таткото.

Все още не мога да вляза напълно в ритъм с графика училище- работа, вечер готвене, храна за училище и тн. Малката изяви желание да ходи на балет с най-добрата си приятелка от училище, но не в училището, а там където другото момиченце ходи. Сега се опитваме и това да вмъкнем.
Отново са обявили безплатните занимания по редица спортове за деца от министерството на спорта. Ще видим дали пак ще може да ходят по тази програма на кънки или ще си плащаме. Важното е че пързалката в Зимният дворец вече работи и в неделя, когато ходихме всички останаха много доволни. Не спортуват сериозно, но се пързалят за удоволствие и развижване, когато успеем да се организираме и да ги заведем.
Надявам се и че плуването в училище скоро ще започне.

# 635
  • Winterfell
Егати пропускането по материала  Confused Ние сме на 3. Лястовичките предполагам утре ще ги вземат.
Не знам какви са тия нови щуротии по БЕЛ„ но ми става лоша като ги видя. Не си спомням някога да съм писала такива неща...
Преди няколко дни споделих„ че при нас положението е много зле и не иска да седи на мястото си. След много разговори обеща да седи. 3 дни вече издържа до 3-тия час„ даже писал малко. След това по думите на класната се започва едно мърдане„ въртене„ а след това и ставане.
Днес попитах дали има училищен психолог? Имало„ че и ресурсен учител даже  Shocked Стана ми много чудно защо не ме насочи класната още в началото ?! Настоях да говоря с психоложката. Оказа се„че вече се е запознала с детето„ а и не само тя-известен е на всички  #Crazy  Детето според нея„ според класната„ а и според мен от това„ което четох е хиперактивно. Ще се насочим към специалист колкото е възможно най-скоро.
На занималня не ходи„ пишем вкъщи. По БЕЛ  е мъкаааа  Banghead Само като ги види ония ми ти изчанчолини„ започва да мрънка. Всичко пеши сам„ но на тях му държа ръката. Математиката я оставяме за накрая„ защото му харесва и работи с такова желание....Много обича да пише цифри„ щял да покаже на госпожата написаното...

# 636
Някой ако ми обясни за какво е това съчетание от кукичка и наклонено ченгелче долепени...  Rolling Eyes

По математика вървят бавно,още са на изписване на знаците за по- голямо и по- малко.

Днес е слушал каза госпожата. А той самият на мен ми каза _ Аз днес слушах с помоща на здържането, мисълта и концентрацията. Flutter той ли го измилси  или го е чул от някъде нз...

# 637
  • около Варна
Тренировка за свързване на ръкописни букви.
Моят изведнъж реши,че ще оставя всичко в училище, не съм виждала тетрадките тези дни,но от последното,което видях,ми стана ясно,че няма да е краснописец.
Всеки ден питам как беше в училище и всеки ден отговорът е "супер" Simple Smile

# 638

Всеки ден питам как беше в училище и всеки ден отговорът е "супер" Simple Smile

Втора година го слушам това. Друго да измъкна е постижение и е след 100 ченгела.  Mr. Green

# 639
  • София/Севлиево
Хм,на мен ми казаха,че ресурсния център е закрит и поне до нова година нямало да се знае какво точно ще се случи.И сега аз ходя с него до 3-тия час ,после вече всички са уморени и карат по-леките часове като рисуване,музика и той се справя и без мен.Надявам се скоро да свикне и без мен и да си намери приятели(синът ми е с Аспергер,учи в масово училище и затова караме така).

# 640
  • София
Елислава браво на детето за постигнатото дотук, сигурна съм, че ще се справя все по-лесно следващите дни и седмици.
При нас имаме лека драма с класната. Има деца, които не искат да ходят на училище дори. Те са клас ,който е заедно от миналата година и е бил вече една година на училище без никакви проблеми. Дано нещата се нормализират, а не се задълбочат.
Преди малко класната е пратила майл за входящ тест по математика за утре и по БЕЛ другата седмица. Бях забравила, че и малките имат такива неща началото на годината.

# 641
какви са тия входящи тестове по математика и  БЕЛ- за първи път чувам. Не знам , нали моето го пуснах сега в първи клас вместо в 4 та подготвителна група.ЯВно са неща учени там, на които правят входящи тестове.

# 642
Моята снощи писа домашна до 20:30 ,че времето беше хубаво и не ми даде сърце да я прибирам вкъщи.
Домашната беше свързване на линии и оцветяване след това на картината.

Днес й сложих сандвич , 1 обелена мандаринка , 1 киндер милхшните за закуска за обяд ще имат картофени кюфтета с кисело мляко и палачинка.

Раницата стои в училище заедно с учебниците ,ако имат домашна им я дават и на другия ден се носи.

# 643
Елислава, ако не сте в масово училище, какви опции имате?

# 644
  • Пловдив
Малката лисичка,чудесна идея да пишем менюта,за идеи.Днес й сложих половин обелена краставица,две филии с 3 домашни кюфтета.Закуските-една обелена ябълка,банан,домашен кекс,сурово кашу.Все още нямаме стол и подготвям храна за целия ден.Но подозирам,че няма да й хареса на стола и пак ще слагам аз храна
Ние също поглеждаме какво са правили след 20 часа.Все още времето е хубаво и го използваме на макс.

Много ми харесва,че между сутрешните часове и занималнята прекарват цялото време навън.Онзи ден ги наблюдавах.Госпожата им организира игри-народна топка,скачане на въже и др.Така си проветрява глава от 12.05 до 14.15 часа

Общи условия

Активация на акаунт