За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 52

• 58 835
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
В Токуда на всички бебета изписват Биогайя. И аз там раждах и двамата, секцио, антибиотик не са пили. Явно е имало причина, в стаята всички бяхме секцио, бебетата не са пили нищо. Защо не са ти дали ясен отговор е въпросът?
Стич, да не ставам досадна, но и моят така ака - първо съвсем малко количество и след няколко часа следва голямото омазване  Crazy .
Хаха, чакам значи да снесе изненада, още нищо след сутринта Laughing

Иначе в Токуда много гадно се почувствах, защото като ми съобщиха, че бебето е със завишен CRP и трябва да вливат антибиотици 3 дни, веднага казаха, че сигурно е от моя лоша микробиология, свиваха рамене едни такива, като им казах, че е била чиста. После предположиха, че в такъв случай е от околоплодните води или нещо друго във връзка със секциото. После д-р Оручева, мисля, че тя асистираше при секциото, ми каза, че водите ми са били бистри, а Герганова им се ядоса... те хич не са в добри отношения с неонатологията, ми направи впечатление.
Та изобщо не се замислих после дали да давам Биогаята, реших, че трябва, щом са изписали след антибиотик, но сега разбирам, че и на другите бебчета изписват.

Аз се надявах, че след спирането на Биогаята ще има подобрение на раздразнената й кожа в гънките, четох, че при други е имало, но за жалост положението беше твърде зле, въпреки непрестанната грижа и козметиката, та мазах няколко дни с Тридерм по заръка на педиатърката и мина засега. Вече се бях отчаяла, като не помогна нито козметиката, нито диетата на картофи, ориз и ябълки, нищо. Дано не пламне пак така, че не си представям всеки път да опираме до кортикостероиди.

# 346
Дали сте чели какъв панаир вдигна Андрей Едрев точно, заради антибиотици, които са искали да вливат на новородената му дъщеря? Не го оправдавам, нито съдя, но е факт, че не можаха да се защитят по какви маркери разчитат CRP при новородени и също защо се презастраховат с АБ. Имаше и група във Фейса.

# 347
Стич,пробвала ли си да мажеш с Exomega на А-дерма?
Моето дете беше със себорея и от този крем се оправи.

# 348
Стич,пробвала ли си да мажеш с Exomega на А-дерма?
Моето дете беше със себорея и от този крем се оправи.
Да, ползвахме месец-два Exomega млякото за тяло, още мием с гелчето от тази серия, но не се подобри. Преди това мазахме с балсама на д-р Тайс, а след това с интензивния на Биодерма Атодерм. В момента сме с Липикар на La Roche-Posay, кожата й стана много мекичка, дано е добре за поддържане на състоянието на гънките след Тридерма, защото вратлето, едната мишничка и едната коленна гънка бяха пламнали много силно, другите гънки - малко по-леко. Иначе съм изключила кравешкия протеин, от прясно краве мляко се е изривала по бузите, сега поне лицето й се изчисти напълно, както и зад ушите.

# 349
Докато се похвалим с безпроблемно ако и стана проблемно...
от днес имаме зелена слуз в акото - сутринта беше малко, сега - повече.
някой сблъсквал ли се е с този проблем? и преди ни се е случвало, с биогая се оправя. обаче трябват поне 4-5 дни, а пък вторник сме на ваксина. може ли да го ваксинирам така?

# 350
Пак аз Wink. Няколко пъти е бил със слузесто зелено ако моя син, обикновено като е бил болен. Иначе около месец и нещо му беше слузесто акото, беше ми писнало и мислех да го изследвам, но се оправи. През този месец цвета варираше. Та съвета ми е да го наблюдаваш 2-3 дни, може да е инцидентно.

# 351
Пак аз Wink. Няколко пъти е бил със слузесто зелено ако моя син, обикновено като е бил болен. Иначе около месец и нещо му беше слузесто акото, беше ми писнало и мислех да го изследвам, но се оправи. През този месец цвета варираше. Та съвета ми е да го наблюдаваш 2-3 дни, може да е инцидентно.
с
Ние за да се пазим от вируси последните 2-3 дни не сме излизали, за да сме здрави за ваксината. По принцип слузта не ме притеснява, беше се изпотил онзи ден и може леко да е настинал. Притеснява ме това, че нямам 3-4 дни да го лекувам. Във вторник сме на ваксина, а нашата педиатърка предният път ми вика - ами то и бебетата с хрема ги ваксинираме вече, не може постоянно да го отлагаме. И се тревожа, че аз трябва да взема решение предварително да го ваксинирам ли така - със зелена слуз, или да откажа. Пък не знам на какво се дължи, опасно ли е в комбинация с ваксина.

# 352
Честно да ви кажа учудвам се на този стрес, който вменяват някои лекари у майките. Ако не се чувстваш сигурна или се притесняваш за детето, отложи я с някой и друг ден тая ваксина, нищо няма да му стане. Май имаше определени дни в седмицата при лекарите, не знам как е точно в Бг, но ваксини се отлагат и не е хубаво да се ваксинира, ако не е напълно здраво.
Според моят педиатър до 2 седмици си е напълно в норма, последната, обаче почти месец я отложихме, защото беше на АБ.

# 353
Носа на малката тече ужасно много,диша през устата  Cry Вчера като звънях да питам лекар какво да правя,каза ако днес тече,да я заведа да и изпишат нещо.За 1 година нито 1 път не се разболя,а сега непрестанно е с някакъв проблем.Не дава и да и почистя носа,плаче и се дърпа.Страх ме е за гърлото,а и от лекари пищи и не дава да я докоснат.Ако пък опитат да и видят гърлото,започва да и се гади и ако не се дръпнат веднага-повръща.Играе си сега,тича.Много ме е страх и им нямам никакво доверие на лекарите тук.Не знам как да разбера вирус ли е,алергия ли или пък от зъби.Ще изчакам мъжа ми и май ще я водим до Бургас Sad Какво правите,когато децата имат течащи носове?

# 354
За мен щом тече носа е вирус. Ако няма температура и спи добре нищо не правя. Евентуално физиологичен разтвор може да капеш. Ако не може да спи като хората - капки за нос. Вече лекар или аптекар може да се произнесе какви.
Всички деца реват от лекари, но е кофти, че повръща. Иначе за чистенето на носа аз прилагах дълго време сила  newsm78 .

# 355
Виброцил и капах снощи.Не спи добре,много трудно заспа,после се буди няколко пъти.Аз освен с гнойна ангина бях и с течащ нос,мина ми миналата сряда,сега пък тя е така.Дано не вдигне Т,че ще умра от страх  ooooh!

# 356
От яслата постоянно хваща хреми дъщеря ми. Първо пробвам с почистване и Низита крем. До 4 дни ако няма промяна, включвам Виброцил.
В момента имаше едни сополи, които влачи от мин. седмица, не можеше да спи, разкашля се, яко беше задръстен носа. От петък е на Назик кидс и днес вече носа е чист. Толкова добре не е бил от август. Капките съдържат ксисометазолин и са по лекарско предписание.
Разбира се, от сряда пак е на ясла и не очаквам да се задържи дълго време без сополи.  Confused От това чудо спасение няма ако детето посещава детско заведение.

# 357
Здравейте, утре на дъщеря ми, която е на два месеца трябва да и се бият ваксини. Те заплащат ли се?

# 358
Здравейте, утре на дъщеря ми, която е на два месеца трябва да и се бият ваксини. Те заплащат ли се?
Ваксините, които са задължинелни и част от Имунизационния календар на РБ са безплатни.
Ако поставяте от допълнителните НЕзадължителни ваксини, като тази за Ротавирус например, само те се заплащат ако решите да ги слагате.

# 359
Благодаря за отговора! Също се чудя какво да и взема за след ваксината, а и попринцип да имам лекарство за всеки случай. Нурофен, Панадол, Еферелган или друго?

Общи условия

Активация на акаунт