Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 255
  • 525
  •   1
Отговори
# 105
Истината е, че когато процеса тръгна, и да искахме нямаше време за родилно. Жената смяташе, че когато изтекат околоплодните води се ходи в родилното... Но нищо не изтече, направо се подаде рошава глава  Laughing Те, водите изтекли по-рано, тя мислела че ходи по малка нужда...

Ахаааа, и какво стана после? Не пързалка, а направо лунапарк ни заформи ти тука, разни вътрележки и  т.н.

# 106
Людмиле, какво отношение искаш от акушерката- вие не ги уважавате като институция, те такива като вас- също.
Аз никога не изразих неуважение към жената, казах й че искаме да регистрираме детето, тя видя че сме културни хора, нормални...

Цитат
Дано се вързали и пъпната връв, щото тавата с плацентата е пълна с кръв и не е ясно ако сте се забавили колко е останало за бебето.
Да, вързах я след 30 минути, въпреки че не я срязах (наплашили жената с инфекции и прочие).
Цитат
На жена ти ТАБ направиха ли поне Thinking
Вероятно сега ще й правят, не знам какво е.

Цитат
А и като е родила жена ти ей сега и ти си толкоз съпричастен- що щеш в нета, а не си до нея newsm78
Че кой ще ме пусне да спя с нея в родилния дом baby_neutral

# 107
  • София
Бившия ми хазаин беше хирург в Пирогов. Една вечер надълго и широко разказал на мъж ми какво да прави ако родя преждевременно у дома. Ама аз инат, не се навих  hahaha

# 108
Честито бебче, да ви е живо и здраво!

Истината е, че когато процеса тръгна, и да искахме нямаше време за родилно. Жената смяташе, че когато изтекат околоплодните води се ходи в родилното... Но нищо не изтече, направо се подаде рошава глава  Laughing Те, водите изтекли по-рано, тя мислела че ходи по малка нужда...
Хайде, хайде Laughing Иначе имаше време да запалиш камината и да подготвиш релаксиращата музика Laughing
А и нали това е второ раждане за жена ти?

# 109
ааа, друга песен заапя, значи.
Кажи сега кой я изражда, да не стане в двора на болницата накрая
Аз -- бащата, и съм горд с нея.

# 110
Тази тема много ми хареса. Изчетох я  цялата. Е това се казва раждане. Жената е имала възможност да заема позата която и е най удобна. Разкъсванията се получават от легналата поза която заема родилката по време на раждане (това е най-удобната поза за акушерката). Но за жената е най- добре да роди клекнала или на "четири крака". Тогава няма разкъсвания. Аз си смъкнах едно филмче от нета как жена ражда близнаци сама у тях в тоалетната. Видя ми се доста безпроблемно и близко до природата. На мен лично ми се ще да родя така, но да има и медицинско лице до мен.
Всъщност този филм ни окуражи. Писахме си със жената, която е направила филма, тя ни даде много ценни съвети. Свързахме се също с други хора, от България. Не мислете, че сме първите...

Цитат
За използването на пелени вместо памперси единственият недостатък е че ще отнема повече време. Жена ти има ли желание да се справи с това сама. Ти с какво се занимаваш? Би ли могъл да и помагаш при ежедневните грижи за бебето?
 Да ви е живо и здраво!
Честно казано, не знам, първо дете ми е. Но съм осигурил целодневно гореща вода и автоматична пералня, пък ще видим...

# 111
Людмиле, какво отношение искаш от акушерката- вие не ги уважавате като институция, те такива като вас- също.
Не е рядко да се роди бебе извън родилен дом- за циганите си е почти нормално.
А това, че не сте капали капки и други профилактики- дано спите спокойно и няма последствия.
Дано се вързали и пъпната връв, щото тавата с плацентата е пълна с кръв и не е ясно ако сте се забавили колко е останало за бебето.
На жена ти ТАБ направиха ли поне Thinking
А и като е родила жена ти ей сега и ти си толкоз съпричастен- що щеш в нета, а не си до нея newsm78
Мартина М, не е толкоз рядко да доведат бебе, родено извън болницата , особено на някои места
Абе пуснете ме да си публекувам постинга, ама-ха! Laughing
Аз също съм чувала за родени бебета извън болници.Но в този случай всичко е било умишлено решено да стане по този начин-дори и без медицинско лице наоколо.Преди няколко дена по новините даваха едно момиче,което родило в кола на път за болницата.И съответно отишла с бебе наръце.Това го приемам-случило се е.Няма да го спре бебето да излиза.Но историята която Людмил разказва ми изглежда доста рисковано начало да се даде един човешки живот.

# 112
Честито ! Да ви е живо и здраво детенцето ! Не знам това смелост ли е вашето или глупост , но ми прилича на сектантска история отвсякъде !
И на мен така ми се струва.
Аха -- СЕКТАНТ -- човек, който ражда във вкъщи Rolling Eyes

# 113
Честито ! Да ви е живо и здраво детенцето ! Не знам това смелост ли е вашето или глупост , но ми прилича на сектантска история отвсякъде !
И на мен така ми се струва.
Аха -- СЕКТАНТ -- човек, който ражда във вкъщи Rolling Eyes

Пак не ми отговаряш!!!!

Що ли? newsm78

# 114
Да ви е живо и здраво детенцето! newsm47
За мен това си е лудост и не го разбирам,но все пак не бих съдила хората за техните постъпки,всеки да прави каквото си иска с живота си.Лошото е ,че в тази история е замесен живота на едно невинно създание. newsm17

# 115
Пак не ми отговаряш!!!!

Що ли? newsm78

Не само на теб.
Много сме чакащите за отговор.

# 116
Прощавай за отговора, Людмиле, ама нещо цялата тази история ми се струва ненормална. То по твоята логика сигурно в каменната ера трябва да се върнем - там сигурно животът ни е бил много природосъобразен (като не сме се различавали още много от маймуните). Няма спор - раждането е естествен процес, но благодарение на медицинските грижи смъртността е спаднала почти до нула. Ако нещо се беше объркало как щеше да разбереш, а като не си и лекар как щеше да помогнеш на жена си - рискувал си да загубиш и жена си, и детето. Четенето само не помага. Дано бог да пази горкото дете и то и майката да са добре!

# 117
Мартина- точно какъв случая от новините, ако искаш, ще ти го напиша на лични.
Людмиле- как след 30 мин сте вързали пъпната връв Shocked, това не знам къде може да сте го прочели.
А като сте толкоз ербап- що не си я остави жената вкъщи.
Значи каквото и да пишеш- и профилактиките са ви направени, все пак.

# 118
  • Варна
Честит ви син! Да е жив и здрав! Невероятно сладко бебче е!
Много сте смели и двамата с жена ти. Според мен няма нищо нередно в раждането у дома, ако няма усложнения и в присъствието на акушерка (или обучен за това човек), разбира се. Интересно ми е как се чуствахте, не се ли притеснявахте, че може да се получи някакво усложнение, при което не може да се реагира адекватно в домашна обстановка?!

# 119
Пак не ми отговаряш!!!!

Що ли? newsm78

Не само на теб.
Много сме чакащите за отговор.
И аз имам въпрос.Какво щеше да направиш с плацентата ако акушерката ти я беше върнала? newsm78Някъде по-нагоре писа,че тя била много сърдита и не пожелала да ти я върне.Ами ако беше акушерка с много добро настроение и ти беше дала плацентата???

Общи условия

Активация на акаунт