Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 144
  • 525
  •   1
Отговори
# 255
Абе вие луди ли сте, бе хора?! Shocked
Едно време така са раждали по 12 деца, ама колко от тях са оцелявали, знаете ли?!
Не мога да разбера как НОРМАЛЕН човек ще подложи бебето си на такъв риск.Без медицинско лице Shocked
Нямам думи.....
Ако си правите експерименти с живота, нека е само с вашия #2gunfire

# 256
Абе то не е лошо вкъщи-ама както е в нормалните страни-аз против раждане вкъщи не съм.И навремето, ако погледнете статистиката-колко жени са умирали или децата, сами ще се замислите.Да и сега в болницата може да се случи,но все пак те помагат там, как може да смятате това за разделяне от някакво си естество и бягство от природата newsm78Обрат в мисленето няма да настъпи, освен , ако всички не влезнем в някоя секта.Извинете.А иначе вкъщи е гот сигурно...ама без медицинско наблюдение-ето това е лудост. ooooh!

# 257
Ееее, стига сте нападали човека, мамчета!
В крайна сметка всички навремето са ни повивали с пелени, а не с памперси. Да сме се повредили от това? Бабите ни са си раждали по къщите - и ако им умираха така масово децата, както вие изкарвате, нямаше да пишем сега постинги тук.
А за медицината - баща ми е лекар и никога, ама никога, не ми е давал синтетични медикаменти - просто е наясно, че те много повече вредят, отколкото да помогнат.
Между другото, вече има и у нас има хора, които обучават децата си вкъщи - и това ли е нещо страшно, сеткантско и прочие?

# 258
И едно време поне баби-акушерки е имало/макар и неуки, но поне опитни/...А съпругът защо се е запасил с медицински инструменти, и то модерни, щом иска да раждат напълно естествено.. Mr. GreenТя природата не е създала стерилните марли и ножици.И що чете толкова книжки.Хем тъй, хем инак.
Абе луди за връзване колкото искаш.Жалко че децата не си избират родителите Close

А децата са си умирали масово, ама са били мноооого!!!И все са оставали, затова сега ни имас нас

# 259
  • София
Като спомена secretgarden "дамска превръзка" и се сетих да питам Людмил, какво му е мнението по въпроса и това на жена му разбира се, ползва ли или слага парчета плат, които после пере  Thinking

Thinking newsm78 Joy

# 260
Ееее, стига сте нападали човека, мамчета!
В крайна сметка всички навремето са ни повивали с пелени, а не с памперси. Да сме се повредили от това? Бабите ни са си раждали по къщите - и ако им умираха така масово децата, както вие изкарвате, нямаше да пишем сега постинги тук.
А за медицината - баща ми е лекар и никога, ама никога, не ми е давал синтетични медикаменти - просто е наясно, че те много повече вредят, отколкото да помогнат.
Между другото, вече има и у нас има хора, които обучават децата си вкъщи - и това ли е нещо страшно, сеткантско и прочие?

Евала!

# 261
А "спешно секцио" се прилага вече най-вече заради цената му.
Айде моля  Stop
Честито бебче! И се радвай, че всичко е минало безпроблемно.

# 262
Всеки е свободен да избира в какво да вярва и как да живее
Как да се храни и как да възпитава децата си.

Днес майките избират и как да раждат
Секцио или нормално
с упойка или без...
Избират се болнични заведения, лекари и акушерки...

Защо в този списък не се включи и -
избират дали да родят у дома сами ...

Все пак сме устроени така, че да можем да родим и сами.
Колкото по-близо до природата толкова по-добре и по-правилно
Друг е въпроса, че начина ни на "модерен" живот
е притъпил интуицията ни за почти всичко
и сме като едни инвалиди без хората с бели престилки
даващи ни разни прахчета в красиви форми...

Аз лично съм си избрала вече и болница и лекар с чиято помощ живот и здраве
ще кажа здрвей на моето бебе

И макар че не съм сигурна дали горната история е истина
не само, че не я отричам, но и и се възхищавам

ЧЕСТИТО бебе!
Поздравления за смелото решение което не бих нарекла лудост...

# 263
f706wij-май нищо не схващаш newsm78
Няма лошо в раждането вкъщи-ама в присъствието на мед. лице и с готовност за болница.А такива идеи Людмилчо не е имал.Или ако е имал-може и да не успее да се добере навреме до болница евентуално...
За обучението вкъщи сега не му е мястото тук.
На бабите ни са умирали ако не масово децата-то в повечето случаи.Щото иначе България с едновремешната си раждаемост, по време на войните-сега Китайците да сме догонили...айде малко да се замислите, а не сляпо да се хвърляте в защита на нещо криво разбрано.Едно е да родиш вкъщи в спокойна обстановка и с мед. персонал, наблюдаващ отстрани, друго е сам на полето....

# 264
  • София
Аз се чудя едно-след като им се възхищавате -защо и вие не предприемете таквоз нещо?Ми раждайте у дома бе хорааа.
Лесно е само да се говори..

# 265
  • Sofia
Този Людмилчо не се ли бъзика с хората?

# 266
f706wij-май нищо не схващаш newsm78
Няма лошо в раждането вкъщи-ама в присъствието на мед. лице и с готовност за болница.А такива идеи Людмилчо не е имал.Или ако е имал-може и да не успее да се добере навреме до болница евентуално...
За обучението вкъщи сега не му е мястото тук.
На бабите ни са умирали ако не масово децата-то в повечето случаи.Щото иначе България с едновремешната си раждаемост, по време на войните-сега Китайците да сме догонили...айде малко да се замислите, а не сляпо да се хвърляте в защита на нещо криво разбрано.Едно е да родиш вкъщи в спокойна обстановка и с мед. персонал, наблюдаващ отстрани, друго е сам на полето....
Благодаря на Бога, че има такива светилници като теб да ме светнат кога схващам и кога не! Алилуя newsm20 newsm20

# 267
  • София, Младост 2
Тези които са за раждане в дома, що не го направихте?
Именно защото няма как легално да имам акушерка до себе си по законите в БГ, нито са отработени начините за реакция. Хайде да не бъркаме нещата - жените никога не са раждали сами (освен при спешност някаква), а винаги са били заобиколени от други жени и за тях са се полагали грижи (което е бая различно от постоянна намеса в хода на самото раждане, както се практикува в повечето случаи в болниците). Ако бях останала вкъщи, това значеше да раждам съвсем сама - без жива душа около мен. Рискът е тотално неоправдан в този случай, макар че сега в ретроспекция погледнато - като стигнах в болницата, акушерката просто пое бебето, т.е. и вкъщи можеше да стане без проблеми това нещо. Но:
*ако у нас съществуваше опцията да ме следи акушерка през цялата бременност, така че да ме познава добре и да е напълно наясно със състоянието и предпочитанията ми  
*ако според изследванията попадам в групата, за която раждането у дома не е рисково,
*ако можеше да раждам легално у дома, без да се налага после аз и детето да влизаме в болница и по време на раждането имах до себе си акушерката и дула, която да се грижи за това да ми е максимално комфортно
Определено това би било избора ми за раждане. Не съм от хората, които биха рискували колкото Людмил и жена му - има доста голяма доза екстрийм при тях - но твърдо бих си раждала у дома при наличието на горните условия.
За мен е много забавно, че очевидно повечето взели участие в темата въобще не могат да си представят, че може да има жена, която доброволно, съзнателно и дори с радост да избере да роди детето си вкъщи Laughing А такива не са малко Grinning
Изкарахте го Людмил едва ли не сякаш е заключил жена си с белезници за камината, сакън да не избяга да хукне към болницата пеша Laughing

# 268
Аз имам въпрос към ВСИЧКИ които подкрепят решението на тези родители:
Ако при една прекрасно протекла бременност в момента на раждането у дома, без присъствието на КОМПЕТЕНТНО медицинско лице/далеч съм от мисълта че великия баща е такъв/, настъпи усложнение, което не е изключено въобще, и бебето почине благодарение на това че родителите не знаят, ИМЕННО ЗАЩОТО НЕ СА ЛЕКАРИ, какво става и как да му помогнат, как тези РОДИТЕЛИ ще живеят по нататък, как ще стават, как ще си лягат..... Close
Обзема ме ужас, наистина мили съфорумки.., УЖАС.

Нека не се сравняваме с животните, които раждат тихо и кротко, НО малките се изправят на крака веднага и са пълноценни живи същества.

Това е бебе, една малка душица, която има страхотен късмет че всичко е минало добре.А ако не беше????

И да Гвендолин, всеки е свободен да разполага, но само със СВОЯ ЖИВОТ!!

# 269
Този Людмилчо не се ли бъзика с хората?

Не...бъзика се с късмета си..а още повече и на детето му...жена му няма да я споменавам Praynig

Общи условия

Активация на акаунт