Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 022
  • 525
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
 Shocked Shocked ShockedНаправо ме изумихте.Раждане в къщи е чудесна идея , но без лекар смятам ,че е лудост.Абе човек какво щеще да правиш ако беше възникнал някакъв проблем?Наистина сте късметлии.Да ви е жижо и здраво детенцето и много да ви радва.

# 91
Да е здраво и щастливо детето ви:)
Ваше право е да изберете кое е най-добро за вашето здраве, но в случая е ставало въпрос за здравето на някой друг - едно дете. Което е ваше ,разбира се,но това не ви дава право да рискувате живота му. Надявам се ако някога се наложи ,недай си боже кръвопреливане или някоя друга интервенция  да не я откажете поради сблъсък с вашите убеждения. Не мога да разбера защо живота на едно дете ни принадлежи само ,защото това дете поради някоя случайност е наше.
В раждането няма нищо свещено. Свещен обаче е всеки един живот. И неговото опазване.
Надявам се жена ти да е добре. И се питам ,ако ти трябваше да раждаш как би го направил?Simple Smile
Не съм против раждането в къщи , а против липсата на лекарски надзор.
Всъщност до последно имахме обещанието на един лекар. В деня преди раждането ни поиска 800 лв. и го отпратихме. Така остана един избор... мен ако питаш, по-гнусно нещо от това няма, да правиш бизнес с безпомощността на родилката...
Другият ти избор е бил да заведеш жена си в родилния дом.

# 92
Доста избирателно отговаряш обаче newsm78
съгласна съм с теб,доста избирателно отговаря:) И то отговаря на въпроси ,които не са зададени:)
Аз при положение, че по моя вина рискувам един живот бих платила цената ,която ми искат. Не говоря за живота на жена ти, поради факта, че тя е пълнолетна ,предполагам. Въпреки ,че едва ли този избор е бил неин. Оставам с впечатление ,че в този филм ти си  сценарист, режисьор и главен  герой .Поддържаща роля има сина ти/никога не казваш сина ни/, а на съпругата ти е отредена роля на статистка.
Така и не ми отговори на въпроса ти би ли родил така? До камината и на музика.До сега тази картинка ми асоциираше любов,ама от как видях тавата и сладкото ви бебче май съжалявам вече ,че имаме камина:)

# 93
Честито ! Да ви е живо и здраво детенцето ! Не знам това смелост ли е вашето или глупост , но ми прилича на сектантска история отвсякъде !

# 94
Хайде сега, ако има някоя майка от Горна Оряховица да се ослушва тези дни из градчето и да разбере има ли  такъв случай наистина.Че нещо хич не ми се вярва.

# 95
Хайде сега, ако има някоя майка от Горна Оряховица да се ослушва тези дни из градчето и да разбере има ли  такъв случай наистина.Че нещо хич не ми се вярва.
Казах ви аз, че ни взема за мезе, ама.... hahaha

# 96
Аз ще те попитам нещо.......

Цитат
Те са тук. Te са чистосърдечни, независими, непоколебими. Не желаят да бъдат напъхвани в никакви калъпи и схеми. Не е лесно да им внушиш, че са виновни за нещо нито пък да ги накажеш. Не са готови да бъдат третирани несправедливо, да преглъщат унижения, да се подчинят. Те изобщо не се нуждаят от родители, чиито представи за родителството са като досегашните..

Как разбра това, след като ти реши сам съдбата на твоето дете...защо го третира по своите си виждания....???

# 97
Shocked Shocked ShockedНаправо ме изумихте.Раждане в къщи е чудесна идея , но без лекар смятам ,че е лудост.Абе човек какво щеще да правиш ако беше възникнал някакъв проблем?Наистина сте късметлии.Да ви е жижо и здраво детенцето и много да ви радва.
Абе да ти кажа, вече махнах тази сричка "АКО" от речника ми. Поемаш си риска и това е. Аз осъзнавам, че всеки ден може да ми е последен в живота. Ами аз рискувам всеки ден, като карам на път за работа -- кой гарантира, за шофьора отсреща, че няма да изпусне за миг волана и да се натресе в мен? Всяка седмица загиват така хора, много повече от родилките. И никой, ама абсолютно никой на тази земя не може да ти гарантира, че днес не е последният ти ден... Въпрос на избор...

# 98
Леля ми е родена пред погледа на майка ми,докато дядо ми е тичал от бул. "Стамболийски" към родилния дом, и досега майка ми си спомня с умиление за този момент,а  и баба ми също  Simple Smile Толкова бързо и леко е било това второ раждане,съседката се е отзовала също на позвъняването на мама,било е ранната сутрин на един мразовит зимен ден,когато градският транспорт още не е бил потеглил Simple Smile
Откарали са ги в родилния дом само ,за да направят задължителните изследвания на бебето Wink

Може пък и да е истинска историята  newsm78 Може да залагаме  Wink

# 99
Хайде сега, ако има някоя майка от Горна Оряховица да се ослушва тези дни из градчето и да разбере има ли  такъв случай наистина.Че нещо хич не ми се вярва.
Казах ви аз, че ни взема за мезе, ама.... hahaha

Е стига бе, в Г.Оряховица в тенджери ли събират плацентите

# 100
Честито ! Да ви е живо и здраво детенцето ! Не знам това смелост ли е вашето или глупост , но ми прилича на сектантска история отвсякъде !
И на мен така ми се струва.

# 101
Людмиле, какво отношение искаш от акушерката- вие не ги уважавате като институция, те такива като вас- също.
Не е рядко да се роди бебе извън родилен дом- за циганите си е почти нормално.
А това, че не сте капали капки и други профилактики- дано спите спокойно и няма последствия.
Дано се вързали и пъпната връв, щото тавата с плацентата е пълна с кръв и не е ясно ако сте се забавили колко е останало за бебето.
На жена ти ТАБ направиха ли поне Thinking
А и като е родила жена ти ей сега и ти си толкоз съпричастен- що щеш в нета, а не си до нея newsm78
Мартина М, не е толкоз рядко да доведат бебе, родено извън болницата , особено на някои места
Абе пуснете ме да си публекувам постинга, ама-ха! Laughing

# 102
Да е здраво и щастливо детето ви:)
Ваше право е да изберете кое е най-добро за вашето здраве, но в случая е ставало въпрос за здравето на някой друг - едно дете. Което е ваше ,разбира се,но това не ви дава право да рискувате живота му. Надявам се ако някога се наложи ,недай си боже кръвопреливане или някоя друга интервенция  да не я откажете поради сблъсък с вашите убеждения. Не мога да разбера защо живота на едно дете ни принадлежи само ,защото това дете поради някоя случайност е наше.
В раждането няма нищо свещено. Свещен обаче е всеки един живот. И неговото опазване.
Надявам се жена ти да е добре. И се питам ,ако ти трябваше да раждаш как би го направил?Simple Smile
Не съм против раждането в къщи , а против липсата на лекарски надзор.
Всъщност до последно имахме обещанието на един лекар. В деня преди раждането ни поиска 800 лв. и го отпратихме. Така остана един избор... мен ако питаш, по-гнусно нещо от това няма, да правиш бизнес с безпомощността на родилката...
Другият ти избор е бил да заведеш жена си в родилния дом.
Истината е, че когато процеса тръгна, и да искахме нямаше време за родилно. Жената смяташе, че когато изтекат околоплодните води се ходи в родилното... Но нищо не изтече, направо се подаде рошава глава  Laughing Те, водите изтекли по-рано, тя мислела че ходи по малка нужда...

# 103
ааа, друга песен заапя, значи.
Кажи сега кой я изражда, да не стане в двора на болницата накрая

# 104
Тази тема много ми хареса. Изчетох я  цялата. Е това се казва раждане. Жената е имала възможност да заема позата която и е най удобна. Разкъсванията се получават от легналата поза която заема родилката по време на раждане (това е най-удобната поза за акушерката). Но за жената е най- добре да роди клекнала или на "четири крака". Тогава няма разкъсвания. Аз си смъкнах едно филмче от нета как жена ражда близнаци сама у тях в тоалетната. Видя ми се доста безпроблемно и близко до природата. На мен лично ми се ще да родя така, но да има и медицинско лице до мен.
За използването на пелени вместо памперси единственият недостатък е че ще отнема повече време. Жена ти има ли желание да се справи с това сама. Ти с какво се занимаваш? Би ли могъл да и помагаш при ежедневните грижи за бебето?
 Да ви е живо и здраво!

Общи условия

Активация на акаунт