Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 120
  • 525
  •   1
Отговори
# 225
Честита рожба,да е жива и здрава и много щастлива. А относно раждането в къщи всеки трябва сам да прецени,но мисля че без присъствие на акушерка поне,която да следи разкритие,тонове на плода е много рисковано-меко казано!

# 226
Честит син !   bouquet   Иска ми се да вярвам , че това дете ще расте в здрава среда с разумни родители , в което за съжаление се съмнявам . Не става въпрос за раждането у дома , което под съответния медецински контрол  не е нещо ненормално , проблема е в патетичния тон и абсолютният фанатизъм на думите ти . Мисля си , че вече си " написал " живота на сина си . Изборът е твой засега , само засега...

# 227
Честита рожба. По-хубаво раждане от това едва ли има. Що и на мен не ми се беше случило...
Само едно ще ти кажа - Бог пази лудите  Wink

# 228
  • София
Да ви е живо и здраво детенце!

Не изчетох цялата тема, но не бих родила вкъщи  Naughty

# 229
Не разбирам защо искате да върнете човека в каменната ера, без компютър и други екстри. Ако нямаше компютър, литература, едва ли щяха да се решат на подаобна стъпка. ......

Нещо не схващам това, което си написала newsm78

Той сам се връща там..ама с компа нямало как да стане newsm78
Т.е. ако не е имал компютър е щял  да отиде в болницата ли...?

Я пак..моля! Praynig

# 230
Да ви е жив и здрав сина!!!
Е*ах мааа.... му......
Направо се изумих.Какви са тия работи,бееееее?
Не е истина-а и нещо тая история ми намирисва и на мене.Сензацийка се търси,май тука newsm78 newsm78 newsm78
Тоя е за психодиспансера-АВТОМАТИЧНО трябва да го затворят там. Crossing Arms
Не само заради раждането(ако въобще е вярно),но му чета всички обяснения-ти си ЛУД ЧОВЕК,беееее........Вземи се застреляй #2gunfire #2gunfire #2gunfire да не срамиш детето след години.

# 231
  • Варна
Не разбирам само кво им е на памперсите???  Laughing

# 232
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А клизма правихте ли или нещо такова ? Embarassed newsm78

# 233
ква клизма, сещаш се как са станали нещата.
Ама за Elimination Community що никой не ща да ме светне  Confused

# 234
  • София
От цялата история се радвам само на това, че жената и детето са здрави и всичко е минало благополучно. Иначе цялата история е зловеща. Аман вече от тия повици за връщане към "естественото"! Медицината е изминала такъв дълъг път, за да помага на хората, но все още се намират откачалки, които да си играят с чуждия живот. Съгласна съм, че у нас родилките нямат достатъчно избор и контрол над процеса на раждане; обстановката в болницата е стресираща, докторите и акушерките често са изнервени; но това не е оправдание, за да се рискува живота на жената и бебето. На постингите на emem относно раждането в ЮАР и т.н. бих отговорила, че на нея й убягва една "малка" подробност- всичките тези опции за раждане са под контрол на медицинско лице!. В случая на Людмил не става дума просто за "натурално" и "естествено" раждане, а за раждане, проведено съзнателно у дома без никаква квалифицирана помощ, без никаква възможност да се реагира бързо и адекватно, ако нещата започнат да се объркват. Дори раждането да протича естествено, по най-добрия възможен начин, наблюдението на медицинско лице покрива многобройните скрити рискове и усложнения, от които никой не е застрахован. Тази постъпка за мен е признак на войнстващо невежество и е още по-срамно,че се афишира с такава гордост тук. Ами ако на някое друго семейство му хрумне да повтори "експеримента"?

Сравненията на раждането с шофирането пък са уникални! Човек, за да шофира кола, първо кара курсове, после полага изпит и чак след това излиза на пътя. Някакъв риск има във всичко, което правим, но разликата е в степента на риска и в това доколко можем да я намалим. Голям късмет е имало това семейство...затова и сега мъжът така гордо се тупа в гърдите...ама не дай си боже да беше отишло на зле, дали така пак щеше да се хвали с "естественото" раждане?!
Дано няма други безумци, които да повторят такава идиотщина!

# 235
Не си направих труда да прочета всичките 12 страници
Честито да ви е детенцето и само да ви радва!!!

Само не мога да разбера защо трябва да нападаме човека? И защо ожалвате жена му - ми обичат се хората, споделят едни и същи интереси... решили са така да се появи детето. Аз лично ако нямах проблеми също бих направила така, само че в присъствието на лекар. Но това наистина е бремето на цивилизацията. Хората навремето по 12 деца са раждали така.
Друг е въпросът, че начинът ни на живот прави раждането не до там естествен процес... може би бебтата ни наедряват прекалено много, може и ограничените движения да възпрепятстват нормалното разтваряне на таза...
Да сме живи и здрави и ние, и децата ни!!!

# 236
                                     smile3525 Честито бебче  smile3525
 да ви е живо и здраво и мног,много да ви радва  newsm30 smile3504 smile3522

# 237
Както беше и с раждането на жена му...това беше първо дете, после се оказа второ..ама само защото първото е било с упойка, та не се брои за раждане Sick
Доколкото разбрах, детето е първо за него, а за жена му е второ - втори брак, вероятно Peace

# 238
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Години наред опакован в нещо като голяма дамска превръзка  Laughing ( така де, усещането сигурно е  подобно )....Запаряващо и гадно........И аз исках да гледам детето без памперси преди, но се предадох  Confused

# 239

Как какво човека пише , че чел някъде не сподели къде водили до стерилност при момченцата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт