Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 125
  • 525
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
емем,а за какво тие плацентата???Ще я сушиш ли? От нея се правят козметични птродукти.У вас лаборатория ли имате?

# 211
  • Севлиево
Да ви е живо и здраво момченцето! Бих казала, че сте неразумно смели  Confused

аз родих в болница и добре, че бяха тези кабели и колани за тонове и контракции, защото моето момиченце сега нямаше да е с мен...благодаря на лекарите и апаратурата за това, че сега си имам жива и здрава почти 2-годишна дъщеря.

# 212
  • Добрич
Цитат
Честито бебенце - да е живо и здраво Very Happy А с такова чудно и естествено появяване на бял свят има наистина прекрасен старт в живота Very Happy
Аз едно не разбрах - защо непрекъснато го обвинявате,че е постъпил безотговорно?! Жената е с второ раждане - т.е. проверен таз и е напълно наясно какво е раждането. Ходила е постоянно на консултации, знае се позата на бебето, знае се приблизителното тегло. Имало е уговорка с лекар да присъства, задълбочена подготовка на всяко ниво у двамата родители.Твърдо съм несъгласна с подозренията,че Людмил е принудил жена си да ражда вкъщи - една паникьосана и насилена за раждане в неестествена и нежелана за нея обстановка и несигурно чувстваща се жена най-вероятно ще докара куп усложнения при раждането, както изключително често се среща в болниците предвид условията там! По статистика 95% от ражданията протичат нормално и без някакви усложнения - т.е. шансовете са били много добри. Да - поели са си риска нещо да тръгне не както трябва и са отработили доколкото е възможно варианти за реакция, ако нещо такова се случи - а в повечето случаи има съвсем достатъчно време да се отреагира, тез приказки как секциото спасило бебето в последния възможен момент и след секунда вече всичко е щяло да бъде загубено - са от филмите (в болницата нерядко им е нужен около час, докато съберат екип, еле пък ако се случи по празници и нощем Rolling Eyes). Тоновете на бебето могат да бъдат следени точно толкова акуратно и добре и без монитор, а само със слушалка, ако не сте чували, така че и това е било налице.
Че е рисково, рисково е. Че е по-добре да има акушерка на разположение - по-добре е. Но не бих казала, че са подходили съвсем безразсъдно и безотговорно - и съм убедена, че цялата подготовка и спокойствието, с което са посрещнали раждането на бебето, са изиграли решителна роля то да протече толкова нормално Very Happy.
Оттам нататък хората също не са подходили безотговорно - майката и бебето са заведени за преглед в болницата, не са останали да си седят у дома - и живо си представям колко яростен и безпомощен се чувства човек, като му вземат бебето от ръцете и го отнесат Sad Колкото за нещо, което някой подигравателно беше споменал относно родилното - че бебетата имали спомени и фрустрация от отношението в родилния дом и отделянето от майката - това са научно доказани факти, обект на редица психологически изследвания - достатъчно е човек да прочете някои от книгите за осиновяване, работите на акушер-гинеколога Мишел Одент, купищата материали по психология на раждането, написани от известни психолози...
Снимката не ме потриса - красива е, мъничкия човек е толкова сладък и така чисто нов, все още свързан с плацентата Very Happy Отделно ми беше много интересно да видя как изглеждат нещата така отблизо - аз лично съм в чудесни отношения с тялото си и имам нормално възприятие и за него, и за останалите телесни функции, така че не изпитвам нито отвращение, нито срам и потрес от нещо, което е било част от мен, грижило се е за бебето ми и е съвсем естествена част от появяването на човека на бял свят Very Happy Някой питаше за плацентата кога ще се махне без интервенции - тя изсъхва и пада и сама, след около 36-48 часа, ако не бъде отделена от пъпната връв преди това.
Ако не е станало ясно досега Laughing - също с удоволствие бих раждала у дома, особено пък ако имах подкрепата на съпруга си (която нямам, за съжаление) и както съм казвала в доста други теми, с моето второ раждане докато стигна в болницата (която е на 15мин път от нас) вече бях с напъни и прорязваща главичка, така че имам известна представа и изобщо не ми изглежда съмнително това, че докато се усети майката, главата вече се е подавала - при мен беше същото.

Напълно съм съгласна с Хедра!
 Peace

Честито син и от мен! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!   bouquet

# 213
...................Като гледам колко ужасени майки има тук, явно повечето жени си мислят, че раждането е някакво нечовешко страдание, неземна болка ......

Емем, май ти и Людмил четете между редовете..или само това, което ви изнася..

Не видях, никой да говори за болка...а за неща, които не могат да бъдат предвидени.

Айде живейте си в духа на майката Земя и се надявайте да имате цял живот късмет Peace

А ще ми е интересно Людмил, ако все пак отговори на моите запитвания...защото май няма смелостта да покаже, че си противоречи с това, което мисли и вярва.

202uu

# 214
Благодаря за пожеланита! Не че опитвам някого да агитирам, просто това е като естествено продължение на разбиранията ни... Сега следва и гледането без памперси. Засега сме с пелени, после минаваме на ЕС (Elimination Communication). Ще ви държа в течение.
Ами-честит ви син-жив и здрав да е!
Като имате време-гледайте си се без памперси LaughingАз-мерси, ама не бих, камо ли сама да раждам с мъжа си вкъщи.Слава Богу, че бях в болницата, защото впоследствие направих кръвоизлив и щях да си умра, ако не беше намесата на лекарите на секундата!Хубаво си имате някакви убеждения, ама начина по който ги натрапвате е меко казано дразнещ.

# 215
  • Петрич
Честито бебче!Да ви е живо и здраво и много да ви радва!  bouquet
Възхищавам се на смелостта ви и се радвам,че не е имало усложнения.Всеки сам за себе си решава къде и как да роди.Аз не бих се съгласила да раждам в къщи,от страх.

# 216
  • No Line On The Horizon
Прощавайте, но къде се развива действието?

# 217

Горна Оряховица

# 218

Горна Оряховица

Чакай бе Никол..много си бърза....Трябваше Людмил  да отговори....

Можеше да се окаже, че мястото вече е друго...

Както беше и с раждането на жена му...това беше първо дете, после се оказа второ..ама само защото първото е било с упойка, та не се брои за раждане Sick

п.п. Нали знаеш вечните теми...ако не си родила нормално не си жена Mr. Green

# 219
Благодаря за пожеланита! Не че опитвам някого да агитирам, просто това е като естествено продължение на разбиранията ни... Сега следва и гледането без памперси. Засега сме с пелени, после минаваме на ЕС (Elimination Communication). Ще ви държа в течение.

какво е ЕС  newsm78 в случая?

# 220

Горна Оряховица

Чакай бе Никол..много си бърза....Трябваше Людмил  да отговори....

Можеше да се окаже, че мястото вече е друго...

Както беше и с раждането на жена му...това беше първо дете, после се оказа второ..ама само защото първото е било с упойка, та не се брои за раждане Sick

п.п. Нали знаеш вечните теми...ако не си родила нормално не си жена Mr. Green

Или ако е момиче-не си се пънала достатъчно Laughing
Извинете за Офф-а

# 221
  • София
ЧЕСТИТА РОЖБА!
 ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА!  ДА ВИ НОСИ САМО РАДОСТ!
Людмил на теб и на съпругата ти Ви пожелам да бъдете добри и отговрни родители

# 222
  • София
Нямам думи!!!  ooooh!

# 223
Не разбирам защо искате да върнете човека в каменната ера, без компютър и други екстри. Ако нямаше компютър, литература, едва ли щяха да се решат на подаобна стъпка. Не се чудете защо жена му нищо не пише - тя е в болница. И аз се надявам след като се пребере да сподели мнение.

# 224

Страхотно! Не мога да повярвам!

Не знаех, че от материали по интернет и филмчета се става доктор! Ама, БРАВО - интелигентен е човека, не като ония будали от медицинския факултет - 6 години да учат, минимум!  И що са ни болници - дайте да ги зактием, щото до колкото разбрах само вредят.
   Няма лошо - да си раждат в къщи, но дори и без една акушерка!!!! И на мен ми прилича на сектичка тая работа. Още повече, че така леко се пускат на произвола на съдбата два човешки живота! Но, пък то единия нали е на коза, или овца( не помня как беше точно), та няма голямо значение - ще я замести друга. Радвайте се, че всичко ви е наред след тая психарска история. И какво общо имат   катастрофите със съвсем съзнателното рискуване на човешки живот?????  Колко безотговорност има, не е истина. А, тая очукана тава ме разби!

Честито бебе и ВЛЕЗТЕ В ЧАС!

Общи условия

Активация на акаунт