Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 125
  • 525
  •   1
Отговори
# 240
Tired , звучиш ми адски познато....защо ли ми се струва , че обикаляш форумите и "агитираш" за нормално раждане у дома  newsm78 . Чудя се на жена ти  #Crazy , кой я заши ???? или и това е неприродно - я да си остане разкъсана като пазарска кошница .
Е , хайде - успех и честито бебе и е време да престанеш , много си досаден .
Жена ми роди без абсолютно никакви разкъсвания и кървене, един час по-късно вече си ходеше. Откъде ти дойдоха тези кошмарни видения?
Аз не съм от най просветените ама без кръв как ще стане номера  newsm78 ,че аз бях прогизнала при положение че почти нямам разкъсвания  , даже може да се каже че нямам и шевове.

Проблемът не е само в разкъсванията. И при мен всичко беше нормално и накрая пак не успях да родя без окситоцин - просто контракциите ми не бяха ефективни, а бебето седеше на сухо 12 часа. Кой знае още колко щеше да седи и дали ще оцелее в крайна сметка, ако не ми бяха вляли окситоцин. Рискувал е човека. Риск печели, риск губи.

# 241
  • До хладилника, който обичам
емем,а за какво тие плацентата???Ще я сушиш ли? От нея се правят козметични птродукти.У вас лаборатория ли имате?
В разни страни (бели и черни) например има традиция плацентата да се заравя, а над нея да се посади дърво - един вид бебето и дървото да растат заедно свързани Grinning

# 242
Още един път - ЧЕСТИТО и на двама ви  smile3501
Жалко , че толкова много жени са заблудени и не могат да видят истината , такава каквато е, защото е добре манипулирана и скрита от опитните лекари и въобще от обществото, и не само у нас, но и на всякъде по света!
И аз ското четох, че повечето случаи на увредени от раждането дечица са в следствие на намесата на лекари по време на самото раждане.....но няма да го коментирам......
Бъдете много здрави и нека поведете крак и за други търсещи природосъобразния начин на живот...  bouquet

# 243
  • Sofia
ясно,мерси:-)

# 244

Жалко , че толкова много жени са заблудени и не могат да видят истината , такава каквато е, защото е добре манипулирана и скрита от опитните лекари и въобще от обществото, и не само у нас, но и на всякъде по света!
И аз ското четох, че повечето случаи на увредени от раждането дечица са в следствие на намесата на лекари по време на самото раждане.....но няма да го коментирам......
Бъдете много здрави и нека поведете крак и за други търсещи природосъобразния начин на живот...  bouquet

Природосъобразно е едно, това е друго...
Природосъобразно-ако бях останала вкъщи щях природосъобразно да се радвам на теменужките и уханието им...ама от долу... ConfusedРадвам се,че съм толкова заблудена и се поддавам на манипулациите на доФтори от всички страни.Теория на конспирацията-пасти да яде hahaha

# 245
Още един път - ЧЕСТИТО и на двама ви  smile3501

Ти къде роди ?

# 246
  • София
Не разбирам само кво им е на памперсите???  Laughing

Струват пари. Wink

# 247
Като спомена secretgarden "дамска превръзка" и се сетих да питам Людмил, какво му е мнението по въпроса и това на жена му разбира се, ползва ли или слага парчета плат, които после пере  Thinking

# 248
  • Sofia
Доротея,то ако от гледане и четене само се ставаше доктор и акушер,кучетата щяха да са месари.
Ако беше станало нещо?Такова начинание е твърде рисковано.
А това,е детето е втора няма гаранция.

# 249
Не си направих труда да прочета всичките 12 страници
Честито да ви е детенцето и само да ви радва!!!

Само не мога да разбера защо трябва да нападаме човека? И защо ожалвате жена му - ми обичат се хората, споделят едни и същи интереси... решили са така да се появи детето. Аз лично ако нямах проблеми също бих направила така, само че в присъствието на лекар. Но това наистина е бремето на цивилизацията. Хората навремето по 12 деца са раждали така.
Друг е въпросът, че начинът ни на живот прави раждането не до там естествен процес... може би бебтата ни наедряват прекалено много, може и ограничените движения да възпрепятстват нормалното разтваряне на таза...
Да сме живи и здрави и ние, и децата ни!!!
аз в това изобщо не съм сигурна, честно да ви кажа

# 250
# 251
БОЖЕ,НЯМАМ ДУМИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!! #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 252
НЕмах нерви да изчета цялата тема. Когато аз щях да раждам, четях един руски мамешки сайт с разкази за различни раждания- нормално, секцио, у дома. И много ми се искаше да родя точно у дома, но доколкото разбрах, в България такова раждане е нелегално, нямаш право да ангажираш лекар или поне акушерка, т.е. раждаш на свой риск.Ами не съм толкова смела. Но ако подобна опция съществуваше, щях да родя у дома, независимо колко съм доволна от персонала на болницата. Все се надявам,че за второто, раждането у дома с акушерка вече ще е възможно.
Така че- браво! Честито ви бебче! Ама хубаво щеше да е да имате медицинско лице край себе си, все пак....
А на вас момичета- бъдете малко по-толерантни към тези, които не мислят като вас!

# 253
Поздравявам ви за смелото и всъщност съвсем естествено решение! Изчитайки цялата тема се убедих за пореден път колко е изкривено съэнанието и мисленето на съвременния "цивилизован" човек, как сигурно се разделя със собственото си естество и бяга от природата си. Искрено се радвам, че има хора като вас и се надявам да настъпи обрат в мисленето и да имате повече последователи.

Желая ви здраве, живот и много любов!

# 254
Да ви е живо и здраво бебчето, ама......

wow, раждане пред камината на фона на птичи песни  doh уби ма.
Ентусиазиран тип си ти. Филмчетата, книгите и разговорите с други хахо-хихита ли ти дадоха смелостта да рискуваш живота на жена ти и детето ти?!
Незнам как да го нарека, това е повече от безотговорно.
Все ми се върти в главата един сценарий, представям си жена ти как е искала да си роди в болница ,а ти си я принудил да ражда пред камината. ША тряааа да ми спрат ТВ-то, мнооо филми гледам.

Тези които са за раждане в дома, що не го направихте?

Общи условия

Активация на акаунт