Професионални серии за коса - тема 109

• 91 587
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Днес направих за първи път терапията на Наши. Имах мостри от мила съфорумка. Измих 2 пъти с шампоана, много приятен, не заплита, косата беше жива и гладка. На подсушена коса сложих от гела (стъпка 2), косата веднага се стегна и втвърди като след силен протеин. Подобно усещане имам и след 2-стъпковия протеин на Aphogee, но тук аромата е много по-приятен. Минах с терапевтичната преса, после малко със сешоар и постоях около 30мин. При изплакването нямаше какво да се измие, всичко беше някак попило. Подсуших леко и сложих балсама от стъпка 3. Мислех, че е по-скоро като маска гъсто, а то си е редичък балсам. Но въпреки това след изплакване косата бе хидратирана и гланцирана. Понеже не се понасям с протеинови продукти и за да не ми се изсушат дължините, реших да сложа малко Нектар термик и кремчето на Шу Уемура за гланциране. Косата ми е гладка, без фризи, не е заплетена и е доста жива. Това е много добър резултат за протеинова терапия, мога да кажа, че съм впечатлена. Единственото ми разочарование е, че серията няма характерния мирис на Наши, особено на аргановата серия, който много харесвам.. Heart Eyes
Понеже шампоана свърши, но ми останаха малко от стъпки 2 и 3, с какъв друг шампоан да ги ползвам?
Ако някой има желание мога да заменя мостри от МШ-терапията за мостри от терапията на Наши... Peace

# 91
setony, благодаря  Peace

# 92
  • Бургас/Пз
Понеже шампоана свърши, но ми останаха малко от стъпки 2 и 3, с какъв друг шампоан да ги ползвам?
Ако някой има желание мога да заменя мостри от МШ-терапията за мостри от терапията на Наши... Peace

Много се радвам, че ти е харесала терапията, на мен също ми е много любима. Тъй като и моят шампоан на Наши е на привършване, смятам да го заменя с шампоана на Маракеш за изглаждане  https://www.zlatnaribka.com/marrakesh/marrakesh-shampoani-i-bals … ng-shampoo-355-ml - той също е с растителен протеин и се надявам да има сходно действие с тоя на Наши  Peace

Моята коса е с доста сухи и мноооого цъфтящи краища,не я боядисване,не я изправям,не я къдря.Единствено я суша със сешоар и си я оставям така,без повече топлинна обработка.Не знам откъде се появява това цъфтене   Cry Бихте ли ми дали съвет за някакви продукти,които да използвам?Целта ми е да я направя по-мека,да не цъфти толкова и да няма фризита.Приемам всякакви предложения на пълна гама продукти от шампоан до финиш,всичко би било полезно.Нямам ограничение на бюджета  Peace
По въпроса за изглаждането и фризитата виж Khalm серията на Маракеш. Пробвай и серума на Маракеш за цъфтящи краища https://www.zlatnaribka.com/marrakesh/marrakesh-intenzivna-grizh … -preventer-118-ml  или двойния серум на Лореал Липидиум https://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/absolut-repair- … ir-lipidium-30-ml .

# 93
  • плевен
Момичета аз още съм в чужденка какъв шампоан да избера.Някой да има опит с тези на Кюн.Гледам в Арлен има малки разфасовки на Пюра.

# 94
  • Бургас
Момичета, след толкова четене във всички теми до сега, съвсем се обърках и не знам какъв шампоан е подходящ да взема за моята коса, която е третирана със супра и краищата са ми доста сухи и заплетени. Искам да си запазя обема.   Имам чуплива и дълга коса. В момента е като метла   Confused
Може би някой на Керастаз или нещо друго.  Rolling Eyes
Ползвам маската с бамбук на Наши, но май не е достатъчна  newsm78
Ако може да ми препоръчате и крем за къдрици, но такъв, че да ги прави, защото ми е чуплива косата.
Много благодаря предварително за съветите ви  bouquet

# 95
Как използвате продуктите от Kerastase Nutritive серията? Шампоанът е ясен Simple Smile Обаче, ако използвате маска, след това слагате ли балсам и термична защита или направо защитата?

Сигурно е най-добре да пробвам на моята коса, но реших да попитам как го правите Вие.

Всъщност, вероятно това ще важи и за останалите серии.

Освен това, смесвате ли сериите? Например Резистанс шампоан, Нутритив маска и после какъв балсам и финиш? Как се отразява такова смесване?

И последно - смятате ли, че използването на повече продукти от една и съща серия подобрява крайният резултат или е маркетингов трик, каквито твърдения съм чувала?

Последна редакция: нд, 18 сеп 2016, 01:15 от Tanya111

# 96
Tanya111, ето как аз ги използвам:
Мия два пъти с шампоан, първият път той отнема замърсяванията, при второ нанасяне вече се разгръща ефекта и най-цялостно чистата коса поема от полезните съставки на шампоана.После слагам маска или балсам. Това завършва процесът, затваря косъмът, прави косата подхранена/управляема.След като отмия и попия косата с кърпа, нанасям термозащита и после суша.
Да, най-добре е да видиш как ще се отрази на теб и да, това важи за всички серии  Grinning .
Смесването е въпрос на личен избор.Ако измиеш с протеинов шампоан, кутикулът се отваря и косъмът е готов да поеме и ползотворно да усвои полезните съставки от маската, независимо дали тази маска ще е протеинова или хидратираща.Ако решиш да измиеш с хидратиращ шампоан, той ще затвори люспичките на кутикула и при нанасяне на пр.маска, тя ще се плъзне и няма да има такъв ефект.Когато маската е хидратираща, в най-добрият случай от серията на шампоана, тя ще допълни и подсили хидратацията.
Комбинацията протеинов ш-н с протеинова, хидратираща или балансирана маска е ок, но хидр.ш-н с протеинова маска няма смисъл и ефект.Финиш може да ползваш спазвайки горното, следвайки нуждите на косата.
А ползването на серия поне според мен, не е маркетиов трик, особено преди да си напълно наясно с действието на различните продукти върху косата си, най-лесен вариан е да се ползва серия, сериите са разработени така, че продуктите се допълват, а смесването на серии е по-висш пилотаж и крие повече рискове.Както вече писах, ако измиеш с хидратиращ шампоан и нанесеш протеинова маска най-много да получиш обем, но протеините от маската изобщо няма да се усвоят и усетят така, както биха се разгърнали с протеинов шампоан или дпш.

# 97
Здравейте:) Четох, четох, то голяма наука. Реших, че е крайно време да се погрижа за косата си. Тя е доста плътна и жива, с мазен скалп. Искам да ви попитам какви продукти е добре да се използват от измиването до финиша. Не съм ползвала до сега професионални продукти, само масовки. Ще се радвам на вашите професионални съвети. Много благодаря

# 98
Павлина Христова, зависи какво търсиш? Имаш ли проблеми с косата? Казваш, че е плътна жива? Какъв резултат искаш да постигнеш?

# 99
Проблем с косата ми е това, че е доста гъста и ми се иска малко да "послегне" и да се омекоти. Не знам дали това са правилните думи. Преди време фризьорката ми използваше някаква серия, която страшно много я омекотяване и я правеше по-лекичка. Не знам дали се изказвам правилно. Иначе краищата не са сухи, не цъфти много. Не я и третирам много с преса. Но ми се иска да се грижа добре за нея. Пишете за някакви протеини и неща. Идея си нямам какво е това. Grinning

# 100
pavlina_hrist0va , виж първа страница на темата, има за протеините, грижите и още много полезна информация.

# 101
Проблем с косата ми е това, че е доста гъста и ми се иска малко да "послегне" и да се омекоти.

Аз се надявам за подобна ситуация да ми помогне серията Дисциплин на Керастаз. За съжаление, в момента не мога да си позволя да я купя и да рискувам все пак да не е за мен, защото ми предстои поредно инвитро и просто парите изчезват за други неща. Затова търся някакво количество за да я пробвам предварително. Засега не съм намерила, но пък ако ти успееш, може и да се окаже добро решение.

# 102
А можете ли да ми препоръчвате някакви дълбокопочистващи шампоани?колко често се ползват те и как да разбера,че се налага да ползвам такъв?

# 103
  • Бургас/Пз
А можете ли да ми препоръчвате някакви дълбокопочистващи шампоани?колко често се ползват те и как да разбера,че се налага да ползвам такъв?

Аз съм много доволна от този на Лабел М , ползвам го веднъж на 10-12 измивания. Ако си с по-мазен скалп или ползваш повече стилизанти , може и по-често.  Peace

# 104
  • Бургас / София
Отзив за новият шампоан на Лореал Митик Ойл: Шампоанът се пени добре, усещането след баня е за хидратирана коса, разресах я по лесно . Резултата без приставката за обем е плътна и бухнала коса с малко блясък. Не мисля, че ще ми утежни, дано съм права засега съм доволна понеже серията е хидратираща, а на мен напоследък точно това ми трябва. Много съм разочарована пак от фр-ка така ми е накълцала косата, че от едната страна е по късо (много по), а от другата по дълго, все едно не е пипана там. Писна ми от некомпетентни фр-ки. Сега като се местя в София ще ги обиколя всичките, надали някоя ще ме кълца така както тука на морето без да мислят. Смятам сама да си подравня косата. Аромата е по силен от предишните, но е подобен  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 11:21 от cityofangels

Общи условия

Активация на акаунт