Професионални серии за коса - тема 109

• 91 506
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Аз насочвам към Керастаз, защото с 2-3 продукта от марката ще постигне добър резултат. Инак ще се започне едно пробване на много неща от по-евтини, но не по-добри марки и ефектът може и да е съмнителен. Нали съдя по себе си: затрупала съм се с всевъзможни неща, постоянно изпробвам нови продукти, включително и по-скъпи от Керастаз и накрая все към Керастаз се връщам. И с това постоянно пробване давам повече пари, включително за недотам сполучливи продукти, отколкото ако заложа на няколкото любими неща от Керастаз.

# 166
  • София
Ами това е марката, с която аз виждам винаги резултат. С повечето от другите марки не ми се получават неща...по-добре 100 лв за 3 продукта Керастаз, отколкото същото за 5-6 на Матрикс и други, които за мен са същите като Елсев (предпочитам им маските на Елсев). Peace

# 167
Аз насочвам към Керастаз, защото с 2-3 продукта от марката ще постигне добър резултат. Инак ще се започне едно пробване на много неща от по-евтини, но не по-добри марки и ефектът може и да е съмнителен. Нали съдя по себе си: затрупала съм се с всевъзможни неща, постоянно изпробвам нови продукти, включително и по-скъпи от Керастаз и накрая все към Керастаз се връщам. И с това постоянно пробване давам повече пари, включително за недотам сполучливи продукти, отколкото ако заложа на няколкото любими неща от Керастаз.
И ти си права, но и те са капризни продукти и е трудно да нацелиш твоята, особено за новобранец дето не си познава косата  Laughing

# 168
Момичета,страшно много ви благодаря на всички за съветите и отзивчивоста bouquet Heart Eyes Много ми помагате!Мисля да започна ударно  Grinning пък да видим как ще ми се отрази.Кокосовото масло го имам вкъщи и веднага започвам с него,имам и бадемово и стимуланта на Икаров  #Crazy #Crazy Наистина е много трудно човек да се ориентира,защото на пазара се предлагат страшно много продукти,които честно казано купувам и после подарявам на майка,баба,леля и така до девето коляно  Laughing Laughing Laughing Laughing защото на мен не ми харесват
П.С записвам си всички неща,които ми казвате и започвам да ги преглеждам

# 169
аКО не си познава човек косата и сега навлиза в тази необятна сфера на просфесионалните продукти, Керастаз може да е голяма набутвация и разочарование. Аз бях така едно време. При неправилно ползване резултатите са незадоволителни.

Аз предлагам нещо по-бюджетно- хубава хидратация е Макадамия, Митик оил, Кюн витал нутришън, серията Инфра на Чи, хубав и непретенциозен протеин- Редкен екстрийм, Лакме дийп кеър, кератиновата серия на Кюн, Кератиновите Чи, може и Наши рипеър-  поне ампулките, може и малките опаковки от протеина на Афоджий за веднъж месечно.....може да са балансирани някои от тях, но при мен са ефикасни, непретенциозни и бюджетни решения. При възможност и желание- Еластисайзъра преди миене от време на време, или пък някакви маски с масла.
За термозащита бих препоръчала спреят на секси хеър(ако се ползва преса или маша) или кремовете на Лореал- Митик оил и Липидиум за сешоар. Олио за връхчетата- има малки опаковки от Макадамия и Чи, икономични са и няма нужда от големи разфасовки.
Идеални са за начало и не само.
И едно хубаво обиране на връхчетата.  Laughing

# 170
Кокосовото и аз го смесвам със зехтин, мажа, слагам найлонова шапка, отгоре хавлия и стоя така по 2-3 часа преди да измия.
cityofangels препоръча и терапията на Милкшейк, но аз за съжаление не успях да я открия тук.

# 171
Jlo,благодаря ти много  bouquet Ампулите на Наши си ги поръчах вече,както и шампоана и балсама.Дано да съм направила правилната покупка,но като цяло в темите,които изчетох не съм срещнала негативни отзиви за тях Blush

# 172
JLo, ей сега направих една бърза сметка доколко предложените от теб марки излизат по-бюджетно, просто реших за себе си да направя експеримент, а не защото искам да противореча или нещо подобно.

От твоето предложение:
Макадамия - шампоан и маска (29.90 и 36.90 лв. по цени от Рибката)
Редкен екстрийм (32.90 лв. от Арлен)
Изключвам другите предложени продукти (протеин Афоджи, еластисайзър, термозащита), за да сведа нещата до минимума, който си написала. И излиза 99.70 лв.

По моето предложение:
Шампоан Хронолоджист (като той е по-скъп от останалите - 43.70 лв.);
Маска Маскинтенз (56.50 лв. - всичко от Арлен). Общо: 99.90 лв..

Тоест сметките са почти сходни (при теб с един шампоан в повече). Инак, аз обичам Макадамия, Редкен също, но те не са много по-бюджетни. Шампоаните и на Керастаз (по-евтините), и на Редкен са близки като цени.

# 173
Мнението ми се препокрива абсолютно с това на JLo  Peace
Косата ми е доказателство , че и с по- бюджетни серии може да изглежда добре и да се " излекува".
Моите протеинови от които съм много доволна : Афроджий 2 мин. реконструктор + ш-н за изтощена коса; Лакме ДК ш-н и маска; Кюн кератин ш-н и маска и Напура ( много любим нежен протеин)
Хидратиращи: Кюн Со Пюр . Маракеш Ориджинал, Митик Ойл и Тиги за боядис. коса.
Термокрем: Митик Ойл,
Сигурно косата ми може и да изглежда още по-добре с по- скъпи серии, но важното е, че аз вече си я харесвам Mr. Green
И не на последно място- не става от днес за утре - грижите накрая се отплащат.
П.п. Мен сега ме тормози един косопад и нищо не помага ooooh! Явно тая коса трябва да си опада , а аз да стоически да го дочакам Sick

# 174
Дид,благодаря ти първо за съвета Heart Eyes Heart Eyes
За косопада лично на мен най-много ми помага копривата Hug След като спрях да се боядисвам руса се започна един страшен косопад/да му се не начуди човек защо след като спрях ooooh!/ и само копривата ми помогна.

# 175
Момичета, аз пък искам да споделя нещо, което ми направи впечатление Thinking
От както ползвам професионални серии за коса получавам косопад веднъж годишно - есенен, но за сметка на това обилен до безобразие #Puppy dog И това резонно се повтаря, и повтаря...
Никога не ми е било така преди това, тааа.....чудя се каква е вероятността косопадът да е обилен точно от тези силни продукти newsm78

Някой нещо такова да е забелязал или аз си внушавам.... Crossing Arms

Паколинче,  bouquet ще повещерствам и ще забъркам една коприва. Аман вече от косопади  Mr. Green

# 176
Момичета, аз пък искам да споделя нещо, което ми направи впечатление Thinking
От както ползвам професионални серии за коса получавам косопад веднъж годишно - есенен, но за сметка на това обилен до безобразие #Puppy dog И това резонно се повтаря, и повтаря...
Никога не ми е било така преди това, тааа.....чудя се каква е вероятността косопадът да е обилен точно от тези силни продукти newsm78

Някой нещо такова да е забелязал или аз си внушавам.... Crossing Arms

Паколинче,  bouquet ще повещерствам и ще забъркам една коприва. Аман вече от косопади  Mr. Green
Аз, когато бях на 18-20г. не съм имала косопад, когато понатрупах годините /а с тях и житейските предизвикателства/, понякога започна да се появява, за щастие рядко и не всяка година.Не го свързвам, с това, че ползвам проф.козметика, а с натрупването на отговорности, събития изваждащи от зоната на комфорт, съответно стрес и други провокиращи го състояния  Peace.
Все пак, ако се съмняваш в точно определен продукт/марка -смени продукта.

А относно Керастаз, наистина си заслужава цената, заради качество, бързи резултати, видима промяна..., когато няма място за компромис...а и действително не излиза чак толкова по-скъпо от други професионални.
Друг е въпросът, че е добре да познаваш нуждите на косата, да се пробва.Затова по възможност е хубаво да се опита предварително,в салон или по друг начин.

# 177
Само да си кажа и моето мнение за Керастаз:
Да, повечето им продукти имат видим и моментален ефект. Но само това, основно дължащо се на силикони и поликвати. За някои един такъв ефект може да е ок, за други не.
Лично аз не съм им вече фен, откакво придобих повече опит. Затова според мен е най-добре да се пробват, преди покупка. Но това всъщност важи за всички продукти.

И май не съм отговорила на въпросите:

1. Какви балсами без отмиване сте ползвали и как са Ви се отразили?

L2, спреят на МШ, кератиновия на Чи - харесват ми.

2. Как бихте определили състоянието на косата си след лятото? По-дорбе, по-зле, същата? Каква е причината?

Същото. Причината - поддръжка.

3. Настоящите Ви "ТОП 3" продукти са?

- SexyHair Smooth шампоан, балсам, маска; SеxyHair 450 Protect термозащита
- CHI Keratin шампоан, балсам, коприна
- Nashi Phyto 3 step therapy

И отделно за скалпа:
- ампулите на Напура за растеж (+ натурални масла)

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 14:31 от Епона

# 178
За косопада лично на мен най-много ми помага копривата Hug След като спрях да се боядисвам руса се започна един страшен косопад/да му се не начуди човек защо след като спрях ooooh!/ и само копривата ми помогна.

pacolina_, моля те да споделиш за копривата как точно я ползваш - листа или корени, сушени или пресни, вариш ли я, кога нанасяш - преди или след къпане, на мокра или суха коса, колко често? Изплакваш ли и т.н. Simple Smile Благодаря предварително

# 179
Здравей,sensitive bouquet Копривата съм я ползвала по всякакъв начин-корени,листа,сушена,прясна и честно казано разлика не усетих.Варя едно по-голямо стръкче /съответно или 2 по-малки/,а ако са корени 2суп.лъжици в една малка тенджерка сипвам около 1,5л  вода,варя,чакам малко време,прецеждам и на вече измита коса най-накрая на цялата баня си обливам косата без да изплаквам. Naughty но това цялото нещо е лично по моя преценка като съотношение,за моята коса имаше ефект след около 3сед ползване  Wink
Успех!Дано и на теб помогне Praynig bouquet

Общи условия

Активация на акаунт