Ebay 97

• 88 971
  • 878
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте. Отдавна не ми се беше случвало да не ми пристигне пратка в указания срок. Та, прочетох инфото на 1-ва страница, за да си припомня как стояха нещата с пускането на диспут. Инфото, което ме интересува е това: Срокът за кейс в Ebay е 30 от датата на доставка

В моя случай - очаквах пратката в периода 05.09-03.10, която не дойде. Т.е. мога да отоваря диспут в рамките на 30 дни след крайната дата, т.е. след 03.10? Нали така? Евентуално през това време може да дойде и да го прекратя.

# 766
Здравейте!Извинявам се!Бихте ли споделили кой снайпер използвате!Преди три години бях редовна в ибей и използвах goofbay.Нещо не ми се получават нещата сега или някъде бъркам.
Благодаря Ви!

Аз използвам gixen и нямам проблеми с търговете  Peace

# 767
Здравейте. Отдавна не ми се беше случвало да не ми пристигне пратка в указания срок. Та, прочетох инфото на 1-ва страница, за да си припомня как стояха нещата с пускането на диспут. Инфото, което ме интересува е това: Срокът за кейс в Ebay е 30 от датата на доставка

В моя случай - очаквах пратката в периода 05.09-03.10, която не дойде. Т.е. мога да отоваря диспут в рамките на 30 дни след крайната дата, т.е. след 03.10? Нали така? Евентуално през това време може да дойде и да го прекратя.

Правилно си разбрала - имаш 30 дни след последния възможен срок за доставка, в твоя случай 30 дни след 3.10.

# 768
Здравейте!Извинявам се!Бихте ли споделили кой снайпер използвате!Преди три години бях редовна в ибей и използвах goofbay.Нещо не ми се получават нещата сега или някъде бъркам.
Благодаря Ви!

какво е това "снайпер"?

# 769
  • Sofia
Здравейте, на пощата си получих персонален код за отстъпка в eBay, при плащане с PayPal. Важи в рамките на 7 дни. Мислите ли, че ще мога да го оползотворя в английския eBay, вместо в американския?

# 770
Не, различни "магазини" са.

# 771
  • Sofia
Ясно, мерси. Peace

# 772
Благодаря Ви!

В темата беше предложен https://addons.mozilla.org/bg/firefox/user/myibaycom/?src=api Ползвам го от година и работи идеално.

какво е това "снайпер"?

Указваш с програмата колко секунди преди да завърши наддаване или крайния срок на обява, максималната сума, и програмата наддава вместо теб. Не е нужно да си логнат/а, да си отваряш интернет браузъра и най-вече да дебнеш  Mr. Green

Здравейте, на пощата си получих персонален код за отстъпка в eBay, при плащане с PayPal.
...

Как се получава отстъпка?

... мога да отоваря диспут в рамките на 30 дни след крайната дата, т.е. след 03.10? Нали така? Евентуално през това време може да дойде и да го прекратя.

Много вероятно е продавача веднага да ти върне парите и после ще трябва да го търсиш къде и как да му ги върнеш (ако си коректна). Аз предпочитам да изчакам.

Здравейте,
искам да попитам-опитвам се да платя с кредитна карта Mastercard,но ми изписва,че не може и че банката изисква допълнително потвърждение.Досега винаги съм заплащала с тази карта в други сайтове и е нямало проблем.Дали ви се е случвало?Благодаря предварително Grinning

Ако говорим за същата простотия, която е някакъв бъг (откровена измама на eBay), то проблема се получава, когато опиташ да ползваш конвертора на твоята банка, вместо този на eBay, където ти цоцат 5% или там някъде. С техния конвертор ще можеш да платиш. А ходенето на банката няма да промени нищо, вече минах това изживяване.

Да отварям ли кейс, в ибей или в пейпал?
Само в eBay ми се е случвало да повдигам кейз. Имало е случаи даже цялата сума да ми върнат (а не ми е било цел), а иначе много вероятно е да ти предложат частичен рефънд. Във всеки случай направо вади фотоапарата и снимай, защото ще ти го поискат. И после ги качваш на eBay в съобщението (не на друго място).

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 18:59 от Не се сърди, човече

# 773
  • Sofia
Здравейте, на пощата си получих персонален код за отстъпка в eBay, при плащане с PayPal.
...
Как се получава отстъпка?

Е, нали написах – получих го на пощата си, не съм правила нещо специално за целта.

# 774
Благодаря за отговорите. Разбрахме се с продавача, че ще изчакам още малко, пък дано пристигне в това време.
Налагало ми се е да ми изплатят сумата за неполучена стока, впоследствие идва и аз връщам парите обратно, само че ме таксува - това е кофтито.

# 775
Благодаря Ви!

Аз използвам gixen и нямам проблеми с търговете  Peace
  Какво е приложението на този снайпер?

# 776
https://m.ebay.at/itm/Schminkkoffer-Make-up-Set-Profi-Qualitat-m … fa0%257Ciid%253A1
 Някой може ли да каже дали всичко в куфарчето става за употреба или на практика купувал амо куфара,защото всичко вътре е втора ръка козметика?

# 777
Здравейте,
Забелязвам, че когато търся в ebay.com ми излизат и съвпаденията от други държави, но не и ако нямат доставка за България. Как да ги включа и тях за да мога да видя с едно търсене във всичките ebay сайтове?

Дори в конкретния eBay (германски и т.н.) търсачката не открива обяви, които съществуват. Предполагам, че е някаква настройка на продавачите. Може ли да се избегне? Sad

ПП: Ей тази настройка ме бърка: 

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 08:56 от vorfax

# 778
Може да блокираш купувачи с адрес в страна, до която не предлагаш доставка. Няма как да го избегнеш.

При търсене променяй страната, но имай предвид, че дори и да видиш тези обяви, продавачът няма да изпрати до България.

# 779
... дори и да видиш тези обяви, продавачът няма да изпрати до България.

Възползвам се от опцията да се свържа с купувача и половината пъти те са уреждали доставката.
Сега един продавач иска, но не знае как да включи доставката до България. Пише ми, че е посочил местата, на които НЕ иска да се изпраща, приемрно Саудитска Арабия, и в този списък я няма България. Въпреки това не е посочена под стоките му доставка до България, а при опит да се закупи излиза съобщението, че няма доставка до България и изобщо не позволява да се закупува/наддава.
Какво и къде трябва да пипне?

Общи условия

Активация на акаунт