Фентъзи и фантастика - Тема 8

• 45 465
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • София
не зная чела ли си Ендимион - 3-те книги?
Няма такива три книги "Ендимион"!
Поредицата е "Хиперион", състои се от четири книги, една от които е "Ендимион".

На въпроса на  Ich_Will_ - за мен най-доброто, което е писал Симънс ще си остане именно Хиперионската поредица. Там си личи най-добре какъв мащабен автор е и какво невероятно въображение има.
Преди първата книга препоръчвам да се изгледа филма "Магьосникът от Оз" (1939); той няма директно отношение към фабулата или историята като цяло, но откриването на връзката между този конкретен филм и книгата, е гъделче, което си заслужава  Grinning

# 676
Няма такива три книги "Ендимион"!
Поредицата е "Хиперион", състои се от четири книги, една от които е "Ендимион".

права си, сега ги гледах, забравила съм последната с Рол Ендимион - отново ще ги чета, било е отдавна и съм забравила.....

# 677
  • Майничка
Още един фен на поредиците "Хиперион" и "Илион". За сметка на това "Лешояди" и "Песента на Кали" ми преобърнаха чакрите. Силни и въздействащи, ок, но за мен бяха твърде омерзителни. От малкото книги, към които не съм посегнала втори път /а дори на "Врява и безумство" на Фокнър съм дала втори шанс  Mr. Green/.

# 678
на Ериксън дали се чува, че ще излиза нещо скоро?
гледам сайта на Бард и май няма нищо ново  Tired
https://www.bard.bg/authors/?id=287

# 679
  • София
Че няма ново - няма.  Не се обвързаха със срокове за втората Карканас. Ако отвориш коментарите на първата ще намериш това -
 "Здравейте,
Няма да стане до края на годината, г-н Петков. И на нас ни се иска, но големите обеми изискват време.
Хубав ден:
Антон Велчев"
Но по кое време другата година евентуално, може би... чакаме и се надяваме.

Иначе нали Сиела издадоха Своенравното Хлапе, но то няма общо с Малазанските книги Wink

# 680
благодаря!  bouquet

# 681
Поредиците Хиперион и Илион/Олимп мисля да ги оставя за десерт. Между тях мисля да вмъкна едни Лешояди, които виждам, че са доста обемни. Четат ми се първо споменатата от Гаргамела Песен на Кали и Кухият човек, чийто рейтинг ме озадачава newsm78 Толкова ли е зле?

# 682
  • Майничка
Леле, бях забравила, че "Кухият човек" е от Дан Симънс /ако изобщо съм го знаела някога/! Много лирична, "мека" книга, напомняше ми на "Скитникът между звездите" на Джек Лондон.
Четох я някъде около сватбата, значи, преди едно 20-на години, доста преди Хиперионската поредица, сигурно затова толкова ми хареса. Ако бях с определени очаквания към автора след всичките му на "-ион", вероятно нямаше да подходя толкова безпристрастно към нея.

# 683
 на Дан Симънс "Ужас" му е страхотна, невероятна атмосфера, обаче с Хиперион не се разбрахме и я хвърлих още в началото - множество странични описания. "Лешоядите" ми допаднаха, но в никакъв случай не могат да се сравняват с "Ужас" и тук на мест действието се разводняваше твъред много, а на определени месат ми се губеше хорър -ефекта.

# 684
Ужас вече съм му я чела. Най-вероятно ще се насоча към Песента на Кали, но ще помисля още известно време.

# 685
  • Вестерос
Аз прочетох дуото Анна в рокля от кръв и Кралицата на кошмара на Кендър Блейк  и много ми харесаха, особено втората. Нищо друго не съм чела на този автор и гледам в гуудрийз , че има поредица от три книжки за боговете. Някой чел ли ги е?

https://www.goodreads.com/book/show/13246736-antigoddess
https://www.goodreads.com/book/show/17561810-mortal-gods
https://www.goodreads.com/book/show/23847966-ungodly

# 686
  • София

Честита нова година на всички! Много щастие, любов и здраве ви желая и купища прекрасни книги Laughing

Tada

# 687
 Честитита нова година на всички и честит  имен ден на всички Василовци, Василки, Василени и т.н.! да сте живи, здрави и весели - другото ще дойде!

# 688
Честита Нова година и от мен. Пожелавам на всички най-вече здраве! Аз както се чудех дали да продължавам със "Вещерът", вече съм на четвъртата книга. Историята ме увлича все повече и о, чудо, тинейджърката не ме дразни,  Grinning много ми е симпатична даже.

# 689
  • България
Честита Нова година и от мен. Пожелавам на всички най-вече здраве! Аз както се чудех дали да продължавам със "Вещерът", вече съм на четвъртата книга. Историята ме увлича все повече и о, чудо, тинейджърката не ме дразни,  Grinning много ми е симпатична даже.
Има ли прилики с Трилогия за старото кралство на Гарт Никс?
Ако има, да започвам и аз с четенето.
Май даже цикълът е завършен?

Общи условия

Активация на акаунт