Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 септ. 2016, 01:28 ч.

Последните пет книги, които прочетох #3

 • 96 218
 • 350
 •   1
Отговори
# 285
 • Мнения: 2 020
Нещо във водата - Катрин Стедман 4/5
Забравена истина - К.А. Тъкър 3.7/5
Френска коприна - Сандра Браун 3/5
Хамелеонът се завръща - Крис Картър 6/5
Порочният Дикс - Моника Джеймс 3/5

# 286
 • Мнения: 1 238
1. Гробовни тайни - Саймън Бекет 2/5
2. Страсти по госпожица Пондероза - Лили Прайър 3/5
3. Човек на име Уве - Фредерик Бакман 5/5
4. Непризнати грехове - Лайза Клейпас - 3/5
5. Изкуството да готвиш желания - Ерика Баумайстър 5/5

# 287
 • Мнения: 124
Гробовни тайни хубава ли е ? На Бекет съм чела засега само „Кървави Белези”.

# 288
 • Мнения: 1 238
Гробовни тайни хубава ли е ? На Бекет съм чела засега само „Кървави Белези”.

На мен книгата не ми хареса. Беше ми скучна, почти никакво действие нямаше.
„Убийства в Манхем” и „Огнената диря” ми бяха много по интересни.

# 289
 • Мнения: 1 238
1. Едно дете - Тори Хейдън - 5/5
2. Някъде в Рим - Ники Пелегрино 3/5
3. Да ти кажа ли една тайна - Мери Джейн Кларк 3/5
4. Покана за Прованс - Елизабет Адлър 3/5
5. Ванилена сол - Ада Палеряда 3/5

# 290
 • Мнения: 1 219
1. Какво се случва с любовта? - Стела Даскалова 5/5
2. Икигай тайните на Япония за дълъг и щастлив живот - Ектор Гарсия и Франсеск Миралес 2/5
3. Пътеката към любовта - Дийпак Чопра 1/5. Лошо написана и кофти за разбиране.
4. Методът - благодаря, обичам, прощавам - Бойка Николас 5/5
5. 100 начина да мотивираш другите - Стив Чандлър и Скот Ричардсън 4/5
6. До всички момичета, които съм обичала - Джени Хан 2/5
7. Разбито сърце и спагети - Джулия Мелучи 1/5
8. Затвори сърце - Константин Трендафилов 5/5

Намалих драстично четенето. Това са последните от началото на годината.

# 291
 • Мнения: 2 020
Изборът - Тес Геритсън 5,5/5
Екзекуторът - Крис Картър 5/5
Кажи, че ме обичаш - Джой Филдинг 4.7/5
Още си секси парче - Индия Найт 3/5
Най-доброто в теб - Колийн Хувър 3/5

# 292
 • Мнения: 1 238
1. Италианско изкушение - Ники Пелегрино 5/5
2. Замъкът на шапкаря - Арчибалд Кронин 5/5
3. Прокоба - Камила Лекберг 3/5
4. Гробна тишина - Арналдур Индридасон 4/5
5. Ру - Ким Тхуи 3/5

# 293
 • Най-красивия град
 • Мнения: 7 909
1.Чудноватият дом-Агата Кристи
2.Теофания-Беате Зауер
3.Катерина де Медичи-Джийн Калогридис
4.Мария Терезия-Габриеле Мари Кристен
5.Парижкият сладкар -Лора Мадлен

# 294
 • Мнения: 1 084
1. "Героите са моята слабост"-Сюзън Елизабет Филипс 2,5/5
Скрит текст:
Приятна книга,в която ми харесаха разменените остроумия между главните,както и умението на главната героиня,която със сърце и душа успя да превърне елементът на игра с кукли в помощ за страдащо дете.Забавлява ме и друго нейна черта:обичта и към готик книгите.Смях се с глас като в една бурна нощ  заради времето и обичта си към мрачните герои и готик романи доста се самоуплаши...Голямото и въображение ми хареса.И аз имам същия дефект. : ) А отделно пак заради описанията  на авторката бих се радвала да видя острова...хареса ми дивата му красота. Подсмихнах се и на името на котката...Но някак си отиваше на стила и характера на героите...някак си ги допълваше.Щеше да е странно да има някакво сладникаво име.
Имаше и типичните за жанра любовни клишета,но другото ги компенсираше до известна степен и така четенето беше приятно.
2. "Дар от съдбата"-Джаки Д`Алесандро 2/5
Скрит текст:
Книгата си имаше своите не лоши моменти. Някак си имам чувството,че авторката е голям фен на Джейн Остин...имаше някои елементи ,които използваше,което за мен не беше дразнещо.Тя е една от любимите ми авторки.
Пак бяха вкарани остроумни и хапливи диалози между главните,което за мен винаги е плюс.Смехът особено като е предизвикан от нещо остроумно ми действа освежаващо. Тук обаче не го почувствах в такава голяма степен както в други кнги,но все пак го имаше.
Научих и нова дума за пияна...и тя е:налюляна....
Обичам странните  и извъртяни думи.
А и отделно вероятно заради имената на главните герои:Остин и Елизабет докато четях си представях как Джейн Остин отива при авторката на книгата и двете обсъждат какво може да се добави ,за по-голям ефект...Според мен би била паметна среща ,ако можеше да стане . Yum
3. "Върху тънък лед"-Лин Ериксън 2,5/5
Скрит текст:
Една книжка ,която случайно изрових от градската библиотека,едно малко книжленце...беше интересно за четене.Авторката доста рано разкри кой е лошия,което за мен е минус,но пък все пак има увличащ стил на писане.
4."Имението с ягодите"-Лорън Дентън 4/5
Скрит текст:
Първото ,което ме плени в книгата беше снимката на корицата..така съблазнително пълзяха тези ягоди и така привличаха да поседнеш онези столове...Чудесно място за съзерцание и душевен покой ми даваха.А после гледайки къщата  ми се прииска да отида да разгледам самото имение.
За самата история...Допадна ми и то много.
Понякога едно нещо не е нужно да се вписва в рамките на обществото ,за да ти носи удоволствие.Любовта може да е кратък миг от живота ти,но да те плени толкова силно,че да не търсиш и да нямаш нужда от друго,защото тя те изпълва ,дава ти смелост да видиш в себе си,да подредиш така нещата в душата си ,че да си в хармония със самата себе си.И тази хармония да избие навън ,да ти помогне да се отвориш и раздадеш ,да създадеш нещо свое,което може да е неразбрано от всички или одобрено ,но от правилните хора ще бъде оценено.А кой знае може както в книгата това ново нещо,това щастие ,тази хармония,това раздаване,с други думи това нещо,което е бликнало от най-съкровените дебри на  душата ти да  намери отклик и да даде пример и щастие и на следващото поколение,както тук в тази история.
5. "Градината на феите"-Елинор Смит 1,5/5
Скрит текст:
Книга ,която не беше лоша:имаше мистерия,макар и нищо особено,имаше любовна история,която пак не ме грабна и не лоша идея за сюжет,но някак заради професията на главната героиня:учителка и гувернантка....някак си се сетих за Джейн Еър,която ми е любима героиня ...и стана каквато стана...
Разбира се книгата си има свой различен сюжет,но ми бледнееше пред другата...опитах се да не мисля за другото и да не ги сравнявам,но историята тук не успя да заличи мислите ми за другата...и така и не ми изпъкна с нещо особено ,освен с едно дърво,за което няма да пиша повече ,ще прочетете за какво иде реч,ако четете книгата.
Все пак ако не сте любителка на Джейн Еър и в момента ,в който четете тази книга в мислите ви не се настани натрапчиво чувство на сравнение и неудволетворение ,ако успеете да избегнете усещането за нещо познато,което сте срещали и преди и ако намерите нещо друго ,което да ви грабне може пък да приемете по радушно от мен книгата.Като една приятна приказка примерно. : )
6."Само ти"- Мия Шеридан 4,5/5
Скрит текст:
Поредната първа среща с нова авторка .Книгата страшно много ми хареса.Разчувства ме.Хареса ми и стилът на писане.
Но най-вече ме плени вярата на главният герой във въображението , надеждата,в доброто,дори когато то е трудно достижимо,дори когато е само една тънка линия.
Може би на някой героят ще се стори прекалено позитивен ,дори нереалистичен ,като някой който не е от този свят,но на мен ми хареса.Хареса ми и силата му да продължи.
И много се зарадвах когато  срещна колкото и клиширано да звучи душа ,която докосна най-дълбокото в него и най-съкровеното ,както и той докосна отсрещната душа и така душите им се изпълниха с хармония и щастие.
7. "Убийство в Ориент Експрес"-Агата Кристи 4,5/5
Скрит текст:
Хареса ми историята  ,която е създала една от моите любимки.Допадна ми отново мистерията ,а още повече обстановката.
 
8. "Рецепти за любов и убийство"-Сали Адрю 5/5
Скрит текст:
Страшно ми хареса книгата!Чак не очаквах...всъщност пак беше първа среща с авторка и нищо особено не очаквах....но някак си бях привлечена:новото място,героите,рецептите,стилът на писане,мистерията,хумурът,всичко така беше разбъркано и поднесено,че четох с удоволствие и усмивка.Много харесах главната героиня ,мястото на което живееше,толкова екзотично ,но и описано с обич,което го прави познато като чувство,защото всеки си има едно специално местенце под слънцето,което рано или късно открива и което докосва сърцето му и го пленява завинаги.Хареса ми и умението и да помага на другите чрез рецепти.Добрата храна има не малка сила.
9."Всеки мой дъх"-Никълъс Спаркс  3,5/5
Скрит текст:
Никълъс Спаркс беше един от любимите ми автори.С първите си книги издадени у нас ме спечели.Но после се поразочаровах.Все пак се радвам,че прочетох тази книга...пак ми напомни за първоначалното ми позитивно впечатление.
 Много ме трогна идеята за пощенска кутия,в която хората оставят писма,в които пишат за неща и хора,които са съкровени за тях.Има много голяма сила в писаното слово.Особено като идва от сърце.
Понякога може да откриеш нещо за себе си докато четеш нечия друга история...това е също една част от магията на писаното слово...може да откриеш нещо или дори някого,както в историята ...и това нещо да доведе до нова история,до нещо красиво и съкровено,което кой знае може да вдъхнови някой друг ,да промени животът му или да го срещне с неговото щастие.Нещо като ..."Предай доброто нататък".
10. "Гордост и наслаждение"-Силвия Дей 2/5
Скрит текст:
Името на самата книга...има ли нужда да казвам ,че отново се сетих за любимата ми "Гордост и предразсъдъци" и Джейн Остин...Всъщност заради това я взех от библиотеката тази книга...Реално не беше съвсем лоша..Еротичните сцени,нищо особено,но иначе не е съвсем лоша история.За мен нещо като намигнаве ,някои биха го нарекли другояче,но за мен някакъв опит за по-различен прочит на класика...и дори да е писана с цел за привличане на читатели чрез заглавието,заради паралела с Остин ...всеки си прави сметката дали да продължи да чете,дали да започне дори или да обърне гръб.
Не съжалявам,че я прочетох дори и само заради въпросното намигнаве...така да го наречем....Какво ли би направила Джейн Остин ако може да прочете "Гордост и наслаждение",както и "Дар от съдбата"?!Е,няма как да разберем,но си мисля,най-вече заради остроумният и леко пиперлив начин на написване на "Гордост и предразсъдаци",че щеше да напише нещо забавно и насмешливо като коментар  към тези истории.
Та така...май е време да препрочитам отново  онази нейна книга ,че да спре да ме преследва из другите истории..Sweat SmileSmiling Imp
11. "Стопанката на Господ"-Розмари Де Мейо 5/5
Скрит текст:
Много различна от горните книга,която много ми хареса.Някак си близка...докосна спомените ми от дете за разни познати вече отишли си баби и дядовци,за милото им отношение,за историите им,за мъдростта им,за обичта им,за това как ме караха да чувствам горда ,че съм българка...като примерно когато дядо ми ми разказваше истории за Ботев и Левски ,както когато нашите ме водеха като малко дете по разни места като Батак ,Шипка,когато майка ми четеше приказките на Каралийчев или слушах нашите народни песни,а по-късно и четях други български автори ...всичко това толкова ме изпълваше с гордост,толкова ме докосваше,това ме е изградило като личност ,неизменна част е от мен и ще се гордея където и да отида,че съм част от този народ.
Но самата книга повече ме подсети за тези малките хора,моите близки,които запалиха в душата ми обич към родното...Някак си ме накара да се усмихна ,в момент ,в който имах много голяма нужда от това,стопли душата ми като ме подсети за свидните ми хора...
С удоволствие четях...и с почуда..Научих доста любопитни неща.Няма да задълбавам като някои дали това или онова от написаното е истина,плагиатство или не знам си още какво.Аз лично винаги търся позитивното в историята,която чета,нещо да ме докосне и обогати.Щом съм прочела една история докрай значи съм видяла нещо в нея,дори и съвсем,съвсем малко,което да ми е харесало и няма да си губя времето да критикувам обстойно.Ако не ми харесва нещо,някоя история...казвам,че просто не е моето и толкова,въпрос на личен избор.А в случая с тази книга съм благодарна на авторката ,че се докоснах отново до милото си ,до корена си..някак си се бях отклонила малко с делнични мисли и грижи...и тази история разпъди сивотата и болката за миг.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 21:01 от eovin***

# 295
 • Някъде по Дунава
 • Мнения: 2 570
1. До края на света, Елузабет Лоуел
2. Сама срещу всички, Мери Хигинс Кларк
3. Спасителят, Никълъс Спаркс
4. 1Q84, част първа Харуки Муракми
5. 1Q84, част втора

# 296
 • Мнения: 2 020
Последен акорд - Кевин Алан Милн 5/5
Сушата - Джейн Харпър 4/5
Срив - Б.А. Парис 4/5
Не казвай на никого - Харлан Коубън 4.3/5
Другият - Стивън Кинг 4.2/5

# 297
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 6 119
1. Омагьосана зима - Туве Янсон 4/5
2. Seas of Crimson Silk (Burning Empire #1) - Emma Hamm 5/5
3. Последните три книги от поредицата за Вещера - Анджей Сапковски 3.5/4
4. Разум и чувства - Джейн Остин 3/5
5. Как спасяваме света - антология на Човешка Библиотека 3/5

# 298
 • Мнения: 1 238
1. Книжарница на колела - Джени Колган 3/5
2. Горещи страсти в Рая - Сандра Браун 3/5
3. Зовът на костите - Долорес Редондо 5/5
4. Вакантен пост - Джоан Роулинг 4/5
5. Вечното чудо - Пърл Бък 4/5

# 299
 • Мнения: 10 475
Славеят - Кристин Хана 5/5
Другият - Стивън Кинг 3.5/5
Six of crows и Crooked Kingdom - Лий Бардуго - 5/5
Relentless (седемте книги от серията) - Karen Lynch - 5/5

Общи условия

Активация на акаунт