Последните пет книги, които прочетох #3

• 191 520
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Стивън Кинг - По-късно
Матю Макконъки - Зелени светлини
Лиса Гарднър - Обичам те повече
Лиса Гарднър - Хвани ме
Робърт Паркър - Преди и след

# 436
  • София
Ето и моите 5:

''Удавниците'' - Дженифър Макмеън   *****
''Градината на пеперудите'' - Дот  Хъчисън *****
''Секс и диаманти'' -Джаки Колинс ****
"365 дни'' - Бланка Липинска *
''Завинаги'' - Константина Живова **

# 437
  • София
„Грешката” - Ел Кенеди 5/5 - Няма да си кривя душата - хареса ми. Идеална компания за дъждовните есенни дни. Определено бих препоръчала на любителите на този жанр.

„Сделката” - Ел Кенеди 4/5 - Първата ми книга на Кенеди и както се вижда не и последната. По принцип харесвам истории с по-зрели персонажи, но книгата ми допадна много. Лесна за четене и достатъчно увлекателна.

„365 дни” - Бланка Липинска 1/5 - Ужасно подобие на книга. На моменти ме напушваше дори смях от лошо подбраните изразни средства. Жалко, защото филмът хич не беше лош.

„Този ден” - Бланка Липинска 1/5 - Реших все пак да дам шанс на втората книга. Голяма грешка, която няма да повторя със сигурност. Подобни писания петнят професията писател.

„Триумфът на кучките” - Венета Райкова 3/5  Тази книга ми беше подарък от мъжа ми миналата Коледа, но я прочетох едва наскоро. Това е първата книга на Райкова, която чета. Не беше лоша, но не бях и особено впечатлена от сюжета и персонажите.

# 438
  • в кукувиче гнездо
Не мога да повярвам, че сте дала на Венета Райкова 3.... Но пък щом давате 5 на Ел Кенеди.

# 439
  • Mediterraneo
1. Парижка тайна- Карън Суоън 4/5 Не се оказа чак толкова зле, колкото очаквах. Заинтригува ме идеята, която се оказа по действителен случай( откриването на апартамент, останал неотварян от времето на Втората световна война). Загадките и тайните, които се разкриват постепенно с отварянето на апартамента, завладяват вниманието. Що се отнася до любовната история- голямо клише, не ме докосна с нищо. Главната героиня ми беше интересна с професията си, достатъчно внимание е обърнато в тази насока.

2. Малкият приятел- Дона Тарт 2/5  Голяма мъка беше четенето, и то за нищо! Не мога да повярвам, че книгата е от автора на Тайната история и Щиглецът! Огромно разочарование за мен. Отлагах прочитането на книгата с години, като да си оставиш две парченца от последния шоколад за после. Съвсем напразно. Абсолютно нищо не ми хареса, ама нищо! Скучна до безобразие, незавършена, недоразказана, въпреки огромното количество думи. И докато в другите две книги откривах точното място на всяка една дума, тук ме заболяваше главата от празни приказки. Наистина се чувствам излъгана в очакванията си и, слава богу, че прочетох точно тази книга на Тарт последна!

3. Зима в рая- Елин Хилдебранд 4/5  Книгата ми хареса. Без излишна драма, без свръхнатоварване с емоции, въпреки темата за загубата. Характерите са добре изградени, но, вярвам ще се надграждат в останалите части на трилогията. Балансът между пресъздаването на островната атмосфера и вглеждането в чувствата на героите е много изпипан и нито едното не взема превес. Това прави книгата лесна за четене, ненатоварваща и грабваща бързо вниманието.

4. След теб- Джоджо Мойс 3/5  Както почти всяко продължение на силна книга, тази сваля нивото. Разхвърляна книга, несъсредоточена върху нещо конкретно; подхванати са различни теми( еманципацията на майката на Луиза, например, изобщо няма място в разказа, чист пълнеж), което утежнява сюжета. Ясно изпъква образът на главната героиня- страдаща, нерешителна, лутаща се, чак става досадна с това. Да, успя на два пъти да ме просълзи, но няма заряда на първата книга!

5. Къщата на спомените- Мери Хигинс Кларк 3/5
  Чела съм и по- добри трилъри от автора. Тук като кръпка ми стоеше историческият момент, изобщо не ми се върза с повествованието, само отвлича вниманието от основния разказ. Не открих и пълнокръвни и цялостни образи.

# 440
  • София
Не мога да повярвам, че сте дала на Венета Райкова 3.... Но пък щом давате 5 на Ел Кенеди.

Смятам, че всеки е  напълно свободен да изразява мнение и да дава лична оценка в собствения си коментар. Все пак хората не са програмирани да харесват едно и също. Това би било нелепо. Simple Smile

# 441
  • в кукувиче гнездо

Смятам, че всеки е  напълно свободен да изразява мнение и да дава лична оценка в собствения си коментар. Все пак хората не са програмирани да харесват едно и също. Това би било нелепо. Simple Smile
Абсолютно права сте.

# 442
1. Матиас Едвардсон - Почти нормално семейство 5*
2. Лейла Слимани - Нежна песен 5*
3. Клеър Макинтош - Донорът 4*
4. Клеър Макинтш - Заложници 4*
5. Елин Хилдебранд - Зима в рая 3,5*

# 443
Последните 15 книги, които прочетох на един дъх са от поредицата Братството на черния кинжал. И много ми е тъжно, че не са преведени все още останалите 4. Сега мисля да прочета двете издадени от Наследството на черния кинжал, но докато се сдобия с тях ще започна Вишъс на Л. Дж. Шен.
Ако можете да ми препоръчате подобна поредица като Братството ще бъда благодарна.

# 444
1. Един от нас лъже- Карън Макменъс- 5/5
-доста неочакван край
2.Без дъх- Дженифър Нивън 5/5
-присъства мотивът за прошката, първия път, истинската любов, приятелството
3.Розов изгрев след дъждовна нощ Изабел Овчарова 5/5
-на моменти леко отегчаваща; мотивът за бариерата, която човек сам поставя пред себе си
4.Вината в нашите звезди-Джон Грийн 5/5
-борбата на младите с коварния рак; любовта като прераждаща сила; родителската обич
5. Малкият принц- Антоан дьо Сент- Екзюпери 4/5
-присъстват фантастични елементи; присъстват мотиви, които по- малките не биха разбрали

# 445
Интересна тема. Simple Smile Само за художествени романи ли е, или за всякакви произведения? И само за романи, или може и нещо по-кратко, което е в самостоятелно издание?

Ако приема по-широкото определение за книга, последните ми 5 са:
1.Sunreach, Брандън Сандерсън - 4/5 - приятна кратка научна фантастика за тийнейджъри. На фона на останалото в жанра, изпъква.

2. "Колко е важно да бъдеш сериозен", Оскар Уайлд - 4/5 Пиеса; книжката ми попадна случайно и реших да я прочета, защото имам приятни спомени от филма с Колин Фърт и Рупърт Еверет; не е лоша, но е някак... прекалено лека, безсъбитийна, повърхностна. Накратко - приятна, но не съм впечатлена. Оценката ми е по-скоро 3,5. Филмът е по-интересен Simple Smile

3. "Евангелието на Локи", Джоан Харис - 2/5, не ми хареса, давам 2 звезди, само защото обичам митология. Ако не я бях прочела, щях да си спестя време (и да прочета нещо по-интересно).

4. "Невидимият живот на Ади Лару", Виктория Шуаб - 3/5 - интересен сюжет, но не харесах нито един от персонажите; не бих я препрочела. Също е по-скоро 3,5, но поради антипатия й давам 3.

5. "Междинна станция Кенгуру", Къртис Чен - 3/5, от една страна, не беше нищо особено, от друга - имаше интересни ключови моменти и не исках да я изоставя. Очаквах много повече, особено от финала.

# 446
  • София
1. Карибска мистерия
2. Смърт край Нил
3. Чудноватият дом
4. Хикъри Дикъри Док
5. 16.50 от Падингтън
Всичките от Агата Кристи и на всичките слагам най-висока оценка. Нямам търпение да позабравя и препрочета още, но с някои е вече трудно след 2 препрочитания и поне една екранизация.

# 447
  • София
Шестте книги от поредицата за криминалния психолог Себастиан Бергман на Юрт & Русенфелт, много хубави. Сега видях, че е излязла и седма, нямам търпение да я прочета. Също Златната клетка на Камила Лекберг.

# 448
Глина - Виктория Белгийска, 4/5
Аз още броя дните - Георги Бърдаров, 1/5
Името ми е Червен - Орхан Памук, 3/5
Ранима близост - Софи Хана, 4/5
Кървави книги, I том - Клайв Баркър, 3/5

# 449
  • София
1. Робърт Паркър - За честа на фамилията
2. Дмитрий Лихачов - За руската култура (бях прочела половината преди две години, когато я купих, сега я дочетох)
3. Шери Аргов - Мъжете си падат по кучки
4. Алек Попов - мисия Туран
5. Александър Грин - Бегучая по волнам (томчето е с още два романа и сборник разкази, не знам дали ще ги чета)
Уточненията ги написах, защото имаше въпрос за кой как си брои книгите
За любителите на Агата Кристи препоръчвам автобиографията, същият стил.

Общи условия

Активация на акаунт