Последните пет книги, които прочетох #3

• 190 509
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Врящото гърне, Емил Зола **
Извън обхват, Евгени Черепов **
Великата суета, Борис Априлов **
Лейди Гергана, Цветелина Цветкова 0*
Лейди Гергана 2, Цветелина Цветкова 0*

# 706
Спомените на една корейска принцеса-Хонг Хекьонг 3/5
Черна захар-Мигел Бонфоа; 3/5
Вълчи разкази-Васил Попов 3/5
Странната Сали Даймънд-Лиз Нюджънт; 4/5
Дълбоко под кожата-Лиз Нюджънт; 3/5

# 707
  • Пловдив
1. "Предсмъртна целувка" - Айра Левин 4/5
2. "Убийците на цветната луна" - Дейвид Гран 2/5
3. "Момичетата от пансиона" - Симон Сейнт Джеймс 4/5
4. "Самуил: Погибел" - Димитър Талев 5/5
5. "Наричаха ме желязната ръка" - Цончо Родев 5/5

# 708
1. "Мъртви води" - Саймън Бекет - 4,5/5 - Добра криминална история, особено живописни пейзажи и усещане. Само, на моменти, малко размити и протакащи се сцени, иначе си е ОК.
2. "Огън" - Стивън Кинг - 5/5 - Е, няма как да не дам петица на ранния Стивън Кинг (с псевдонима си Ричард Бакман)!
3. "Моя мрачна Ванеса" - Кейт Елизабет Ръсел - 4,8/5 - Добре написана книга, история а-ла "Лолита", действието се развива долу-горе в наши дни.
4. "Ще останеш ли?" - Гийом Мюсо - 5/5 - Много интересна история за това, дали можем да променим живота си, ако се върнем назад във времето.
5. "Семейни сцени" - Ясутака Цуцуи - 4,9/5 - Интересна история, добре написана - момиче, което може да чете мислите на хората работи като домашна помощничка в различни домове.

# 709
1. Мария Дуеняс - Нишките на съдбата - 4/5.
2. Моника Джеймс - Танцът на пепрудата - 3/5.
3. Рина Кент - Покварен крал - 4/5.
4. Рина Кент - Стоманена принцеса - 3,5/5.
5. Кейси Уест - Разстоянието помежду ни - 3,5/5.

# 710
1. Всичко започва с нас - Колийн Хувър 5*
2. Никога, никога - Колийн Хувър 5*
3. Споделен живот - Джоди Пико 5*
4. Коледа край фара - Джени Хейл 2*
5. Дом за нежелани момичета - Джоана Гудман 5*

# 711
1. Среднощно слънце - Ю Несбьо - 4 /5
2. Удавниците - Дженифър Макмеъм - 4/5
3. Мексиканска готика - Силвия Морено-Гарсия - 5/5
4. Съседката - Джак Кетчъм - 4/5
5. Дяволската къща - Ричард Матисън - 5/5

# 712
Здравейте, много интересна тема, не знам защо досега не съм писала в нея, но ще се поправя. Може ли за повече от 5 да се даде мнение?
1. "Недоумение" от Ричард Пауърс - 10/10. Много ми хареса книгата, накрая дори ме разплака, а това е доста трудно. Книжката е тънка, бързо се чете. В началото малко тромаво ми тръгна. "Дървесна история" също е много интересна. Препоръчвам и двете.
2. "Момичетата от пансиона" 10/10. Виждам, че има доста мнения за книгата, хубава е, бързо се чете.
3. Поредицата на Ники Френч за Фрида Клайн. На цялата поредица мога да дам оценка 8/10. Някои от книгите са по-интересни, други не толкова.
4. "Кво вадис" 10/10. Чете се бавно, но си е позната класика, няма да пиша подробности за нея.
5. "Бежанци" Весела Ляхова, 10/10. Тежка книга, бавно се чете. Аз съм свързана с темата и може би затова ми въздейства толкова. Препоръчвам горещо.
Ами, това е засега. Ако имам право, ще пиша и за други, които прочетох миналата година, че си ги записвам и си ги спомням още.

# 713
Пътят към дома, Роуз Тримейн *
Способни хора, Клас Екман *
Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване, Харуки Мураками ***
Недоумение, Ричард Пауърс **
Злато, Крис Клийв **

# 714
Убийства във Флийт Хаус - Лусинда Райли
Мисис Далауей - Вирджиния Улф - впечатляващ роман, с изключително образен език, в който макар и нищо да не се случва, е като водовъртеж.
Коледата на Мегре - Жорж Сименон
Загадките на безумието - Исмаил Кадаре - страхотна
Аферата "Ван Гог" - Джефри Арчър

# 715
1. "Absolvo te", Георги Бърдаров - 9/10. Отново тежка книга, за събития, които недоумявам как са допуснати от уж цивилизивани хора, но са факт. Мъжа ми също я прочете, а и е ходил в Аушвиц и каза, че все едно е бил там, докато чете - тежко и тягосно.
2. "Дълбините" на Алма Катсу - 4/10 Определено не е моят тип автор. Не ми хареса кой знае колко, но поне се чете бързо. На "Глад" поставям 6/10.
3. "Обсебени от мрака" 0/10. Тотал щета с красива корица. Сякаш набързо скалъпени историйки, с добавени приказни същества. Пикантните, уж, сцени също бяха много зле и съвсем не на място. Все едно чета "Червената шапчица", ама вълка не я изяжда, ами я...
4. "Шепнещия мъж" Алекс Норт - 7/10 Нещо не и достигна на тази книга, ама не знам точно какво. Бързо се чете, но определено очаквах повече.
5. "112" Бистра Стоименова, 6/10. Книжле за няколко часа, което ме накара да потърся повече информация за случилото се. Определено смятам, че авторката е на прав път, но можеше историята да се доразвие малко повече. Коментарите за това да не се чете вечер, по тъмно и т.н. са доста пресилени.
Ами това е от мен за сега, много ми е интересно да чета Вашите оценки за книги, които съм чела и за пореден път се убеждавам колко различни сме хората. ✌️

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 10:12 от D_e_s_i_t_o

# 716
Първите 5 от началото на 2025 год.:

1. "Продадена", Вера Ефрон - 2*
2. "Евангелие на отровното дърво", Барбара Кингсловър - 5*
3. "Остайница", Рене Карабаш - 2*
4. "Керван за гарвани", Емине Садкъ - 1*
5. "Умрях, за да живея!", Росица Якобс - 2*

# 717
Мъглите на Серенгети - Лейла Атар ,  5/5
Хвърчилото - Летисия Коломбани,  3/5
Изгубените цветя на Алис Харт - Холи Рингланд,  4/5
Студен гранит -  Стюарт Макбрайд,  3,5/5
Искрици в мрака - Шарън Камерън,  4,5/5

# 718
  • Mediterraneo
1. Откраднат дом- Шерил Удс 3/5
2. Късче от рая- Шерил Удс 3/5
3. Тя, която трябваше да умре- Давид Лагеркранс 5/5
4. Коледа край фара- Джени Хил 3/5
5. Перфектната двойка- Ерин Хилдебранд 4/5

# 719
1. "Прислужницата" - Фрида МакФадън 4/5
2. "Свят на куриози" - Луиз Пени 5/5
3. "Глюкозната революция" - Джеси Инчауспе
Тук оценка не мога да дам, тъй като това е съветник за здравословно хранене без художествена стойност, който нашумя много в последно време. Дава храна за размисъл и някои интересни съвети относно контролирането на нивата на глюкозата.
4. "Анна О" - Матю Блейк 2/5
5. "Нож в раната" - Антъни Хоровиц 5/5

2 и 5 са части от поредици, които горещо препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт