Седмокласници- началото на края!

• 66 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Прекрасни новини в темата!
Ние днес ходихме на екскурзия до пещера Леденика и Враца.Върнахме се с прекрасни впечатления от красивата природа.Имаше много посетители и екскурзоводката малко претупваше лекцията в пещерата.Младежът днес си почина много добре,но от утре ще трябва да погледне домашните за понеделник.Не ми се иска да започва учебната година с пълна пара,но няма как.

# 451
Няма как иначе. Учебната година започна с пълна пара.  Peace

# 452
  • София
Добър вечер!
Не се случва често тук да е толкова пусто Simple Smile
Чак се притесних да не съм изтрила приемането на нов отговор,проверих ...,не съм натиснала нищо Laughing Laughing
Явно всички почиват.Приятна релаксация!
Боги днес беше на МАТ и БЕЛ в школата,много домашно,много мрънка,но си личи,че почва да влиза в час.Правиха доста преговор,ще ми е интересно как ще се представи на входните във вторник.
Сутринта четох за земетресението в Румъния, chibi и amber /от Русе /,дано не сте се уплашили много и всичко да е ок  Hug /и на всички други които са го усетили/

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 23:55 от albenapen

# 453
  • София
Момичета, днес леко се притесних.
Иво ще ходи на уроци по математика и БЕЛ веднъж седмично за по час и половина. Оказва се, че едно дете от класа му, ще ходи по всеки от предметите по два пъти седмично и всеки урок ще е по 2 часа.
Вашите деца как са с натоварването?
Аз съм оставила тази преценка изцяло на учителите му - занимават се с това от години и някак си.... коя съм аз, че да кажа колко учене е много или малко. Но не е като да не се зачудих да не би да бъркам някъде.

# 454
Иво ще ходи на уроци по математика и БЕЛ веднъж седмично за по час и половина. Оказва се, че едно дете от класа му, ще ходи по всеки от предметите по два пъти седмично и всеки урок ще е по 2 часа.
Аз съм оставила тази преценка изцяло на учителите му - занимават се с това от години и някак си.... коя съм аз, че да кажа колко учене е много или малко. Но не е като да не се зачудих да не би да бъркам някъде.
Зависи от конкретното дете, от това какви са знанията му в момента, как се подготвя по съответния предмет, при какъв преподавател е в училище...Със сигурност пропускам нещо.
В София поне има доста пробни изпити. Мисля, че започват още в началото на ноември. Нека да се пробва на един-два. Това, заедно с резултатите в училище, ще ти послужат като някакъв ориентир.  Не само за броя на часовете, а и в каква посока трябва да се работи - знания, бързина, концентрация...
За едно дете два часа седмично може да са много, а за друго - да са недостатъчно. Но по принцип добрите учители си знаят работата. За начало можеш да им се довериш.

# 455
  • София
Момичета, днес леко се притесних.
Школата на Богомил е един път в седмицата ,по 2ч. и 15мин. на предмет.Довери се на учителите,пусни го на пробни изпити в някоя школа .Хем да се отрака при попълване на бланките,хем да си направи сметка за времето на изпита,хем ще видиш колко е научил.Ако нещо не ти хареса..., веднага ще отреагираш с повече часове подготовка. Боги е на школа, но втория срок ще се види дали няма да вмъкнем още  някой урок newsm78

# 456
  • София
Дидева,много точно казано и това за конкретното дете !
Всичко е доста индивидуално.

# 457
  • София
Да, така е, всичко е много индивидуално и подготовката се намества според детето. Но моят син не е никак гениален по математика, даже никак-никак. Ще взема да си говоря с учителя му.  Confused

# 458
Дидева,много точно казано и това за конкретното дете !
Всичко е доста индивидуално.
Peace
Госпожата ни по МАТ каза, че ще имат по 2 учебни часа занимания за НВО седмично.
Благодаря, че ни мислиш покрай вчерашното земетресение.
Добре сме. Ние живеем на втори етаж и не го усетихме много силно.

# 459
Vivi, Косьо ходеше по два часа седмично по двата предмета, астрономически. БЕЛ на школа, математика при учителка. Негов съученик беше в друга школа и имаха по 4 учебни часа по предмет, общо осем учебни часа веднъж седмично. И аз имах твоите притеснения, че нещо малко часове имаме ние. По-важно е обаче, според мен, вкъщи да работи, още от сега. Косьо беше доста мързелив цяла година. Само последния месец седна да чете и решава повечко.  Peace

# 460
  • Русе
Vivi, вашият татко може да проследява и контролира нивото на Иво и ако забележи изоставане да вземете мерки. По мои наблюдения, Иво е по-добре от Светослав като възприемане на предмета . Аз залагам най вече на постоянство и всекидневна работа по малко.Както казва и Бети, важното е да се следи детето. Многото часове не винаги са най-ефективният способ.

# 461
Важното е да работят допълнително постоянно дори и по-малко през цялата година, няма спор.  Peace

# 462
  • София
При нас е актуално само ходенето на школа по БЕЛ. Когато избирах, видях, че има школи със занятия от астрономически час и половина /2 учебни/, два астр. часа /3 учебни/ или от три и половина или малко повече астр. часа /вероятно 4 учебни с някакви почивки/.
Изборът зависи и от детето, и от целите. Спрях се на 2 астр. часа - нито малко, нито много, но пък и не целим оценка в диапазона 5.70-5.80 /не че ще се ядосам, ако видя такава при проверката на резултатите Simple Smile /.  

# 463
  • Русе
Алекс ходи по 1 час на Мат., и по час и половина по БЕЛ. Отделно си е писал по два часа СИП Мат. и БЕЛ. Така че вторник ще доста натоварен и сряда ще е с 8 часа. Отделно всекидневната разходка до  училище за да прибира брат си. Съдба  Tired

За земетресението: аз си помислих че сънувам и си рекох че точно сега едва ли има такова. То пък...

# 464
Vivi е със същите притеснения като мен  Laughing
Засега и Волен стартира с школа по БЕЛ веднъж седмично по час и половина. Същото време, само че с учител ще е и по математика.
Доста хора ме посъветваха, познавайки Волен, да не го стресирам от самото начало с уроци, а да започне втория срок  Rolling Eyes За мое успокоение и негов тренинг, няма да послушам тези съвети.

Към края евентуално ще се увеличат часовете по математика, а българския така или иначе няма да признават ваканциите и тогава ще имат ежедневни занимания, така че... се надявам да постигне някакво сносно ниво, за да е уверен в знанията си.

Земетресението го усетих, тъй като минута преди това се събудих. Ако спях, можеше и да пропусна това "удоволствие"  newsm43

Общи условия

Активация на акаунт