Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 269
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 480
  • MI
Фея, нищо против теб, но първите ти постове бяха типично вегански, затова имаше такива реакции.  Peace После си смених малко мнението, но отначало здраво ни захапа, така от нищото.   Laughing bouquet

# 481
Е, тя е естет Феята . Прави чудеса от спанак, ядки и соя ...(и аз съм виждала нейни снимки),
Но пък колкото и да ги въртиш и сучиш тези храни , то пак си остават треволяци и непълноценни
за подрастващ организъм. За мен тези хора имат някакъв вид обсесия - не искам да съм груба, но би
трябвало медицинските кадри да се намесят, когато в такова хранене има замесени и деца .
Брутално, не брутално може да изглежда , но човешко е да се подхлъзнеш (дори и при много интелигентни хора се случва). Мога да приема дори и веганството при над 50 годишни хора , но при деца които растат и се развиват да не могат две яйца да изядат и да изпият чаша мляко - ще ме извинявате , но това е лудост.

# 482
Лудост или не, много хора подлагат децата си на подобен режим. Виждала съм дете с рахит в 21 век само защото майката беше решила да го кърми до като може, без да въвежда храна.

# 483
  • Linz
Веганското хранене може да бъде съвсем пълноценно, включително и при деца. Както може да бъде непълноценно и при всеядни (и при много хора е).
Не може да се слагат всички вегани под общ знаменател, да не би да са някакъв особен биологичен вид. Единственото общо е, че са достигнали по-висока степен на осъзнаване на ролята на човека в разрушаването на общия ни дом и са предприели действия към промяна на ситуацията. Иначе веганите, както всички останали хора са различни и всеки е отделна вселена. Навсякъде има агресивни и досадни хора, бездушни или "будни", жестоки или състрадателни... Но някакси е по-удобно за съвестта веганите да бъдат определени като откачени сектанти и издънки на обществото.
Абсолютно вярно е това, че веганството е храненето на бъдещето. Все повече хора осъзнават крещящата нужда от промяна в отношението ни към животните (а те са живи същества, изпитващи същите емоции като нас и ако някой може да е жесток към животно, то определено би бил такъв и с човек) и въобще към опазването на природата. То просто друга алтернатива нямаме. И не, няма хуманно отношение щом се отглеждат за задоволяване на наши потребности... Главоломно растящия брой на веганите потвърждават това. Намирам за много позитивно и обнадеждаващо, че все повече млади хора се замислят, търсят информация и вземат решение да променят каквото могат, а не живеят на стадния принцип "всички така правят". Още има надежда за нас.

# 484
Ами случаите на вегански деца, опряли до животоспасяване са в пъти пове4че от тези, които са затлъстяли.

# 485
Е, тя е естет Феята . Прави чудеса от спанак, ядки и соя ...(и аз съм виждала нейни снимки),
Но пък колкото и да ги въртиш и сучиш тези храни , то пак си остават треволяци и непълноценни
за подрастващ организъм. За мен тези хора имат някакъв вид обсесия - не искам да съм груба, но би
трябвало медицинските кадри да се намесят...
Едва ли има много деца, които да се хранят толкова пълноценно, здравословно и разнообразно, колкото моите Фръцли. Водя ги на редовни профилактични прегледи както при педиатър, така и при зъболекар. И в двата случая получаваме похвали. Педиатърът ни знае какво ядем, задава адекватни въпроси, прави адекватни тестове и ни се радва.

Изводът е, че независимо какво хранене избират родителите, те трябва да са информирани, за да осигурят правилен хранителен баланс за децата си.

Нека изместим темата от мен. Хайде, кажете какво мислите за обратната връзка: хранене - икономика.

# 486
Фея, трудно е да изместим темата от теб, защто ти се опитваш, макар и културно да наложиш виждането си.

Аз споделих моето мнение. Хората, дори и в богатите страни обедняват, липсва им време и от там - ядат повече боклуци.

# 487
Не знам защо темата за храненето за пореден път се превръща в чесалка за Фея. Това как си снима храната няма никаква връзка с правилността на храненето, дори и външният вид няма чак такова значение. В дългосрочен план много по голямо значение имат начина на живот, спорта и гените.
Освен това мисля, че е напълно излишно да ни се набиват канчетата за презокеански грехове. В Европа пакетчето шунка е сто грама, а калифорнийските басейни ги гледаме през екрана. Как пък променящите света все от другите искат да почнат, а не от себе си. Едно средностатистическо семейство в България и за година не може да замърси чрез изяденото месо толкова, колкото презокеанския полет на емигрантска фамилия Sunglasses

# 488
  • София
Защото ние сме туземците, които трябва да бъдат цивилизовани. Затова белият, цивилизован индивид се изживява като мисионер и иска да направи от местните племена, които са полумаймуни, хора. Така всеки сетлър в $новите земи$ се чувства като истински пророк и завоевател в едно. Очаквам с огън и меч да ни превъзпитат, щом не щем с добро.

# 489
Те веганите не са далече от тези идеи Анди. И е супер цинично да се твърди, че са еко, предвид, че да си задоволят нуждите цяла една силно замърсяваща химическа индустрия бълва и бълва отрова.

# 490
Всички тия приказки, че веганският начин на хранене е еко, са пълни врели-некипели. Както се казва в една любима детска книжка - "тия ги разправяй на старата ми шапка". Въобще се чудя има ли още и един човек, който се връзва на веганските глупости и не е разбрал, че това е пълна демагогия - малко ли са примерите из нета на разболял се вследствие на храненето си веган, който се връща първо към яйцата и сиренето, а после към рибата и лека-полека прояжда всичко, дето е заклеймил и млъква, изтривайки старите си публикации в които обяснява как едно дете може да се храни пълноценно без мляко и яйца. Само се хаби Феята да дава информация, която отдавна е оборена.
Хората толкова са свикнали, че веганите са откачалки, че вече почти не им обръщат внимание, затова им се налага да привличат внимание по други начини. Ще ми лягат в тарелки по улиците - палячовци, все едно гледам как дук Мандарина заплашва, че ще скочи от гардероба на Череша Първа и ще се самоубие, но никога не се самоубива.

# 491
Въобще се чудя има ли още и един човек, който се връзва на веганските глупости и не е разбрал, че това е пълна демагогия ...
Аз. Откакто разбрах, че приемам яденето на яйца и мляко по логиката, по която някои пушат, реших да минавам на чия, соя, елда, киноа и прочие еко-био-благинки  Mr. Green

# 492

Абсолютно вярно е това, че веганството е храненето на бъдещето. Все повече хора осъзнават крещящата нужда от промяна в отношението ни към животните (а те са живи същества, изпитващи същите емоции като нас и ако някой може да е жесток към животно, то определено

Нищо подобно. Бъдещето е хранене под формата на хапчета или в най-добрият случай с храна, която е расте по изкуствен начин в лаборатория. Естествено ГМО също ще са популярна храна. За съжаление и то огромно съжаление никак не са все повече хората, които осъзнават, че животните имат правото да не бъдат убити. Бе значение дали е за палто, кост или храна.

# 493
Всички тия приказки, че веганският начин на хранене е еко, са пълни врели-некипели. Както се казва в една любима детска книжка - "тия ги разправяй на старата ми шапка". Въобще се чудя има ли още и един човек, който се връзва на веганските глупости и не е разбрал, че това е пълна демагогия ...

Малко им се връзват, но като си скапят здравето и това на децата си бърката в общата касичка за здравеопазване.

Рокси, полетите няма как да се избегнат, предполагам и ти летиш, за да отидеш до Бг или някъде на почивка. По-скоро ми е меко казано лицемерно купуването на екзотични храни, за чието производство са изсечени гори, в следствие на което са измрели много диви животни.

А за това, че много хора в България не могат да си позволят качествена храна си много права и винаги ми е ставало гадно, когато се коментират тълпите пазаруващи по празниците, защото част от тях само тогава си позволяват нещо по-така.

# 494
Лицемерно не е, но е в духа на библейската мъдрост за саждата и гредата.
Аз съм много За избягването на прахосничеството и неразумното потребление, но осъзнавам какво се пести ако се откажа от месото, с всичките му последствия, и какво би било ако се откажа от това да имам втора тоалетна примерно, за която са отишли тухли, плочки, порцелан и тн. Само за да мога да да спестя сутрешната нервност пред вратата;) Всеки тегли чертата за себе си на различно място, и както Феята няма да се откаже от един самолетен билет предполагам, така и аз няма да се откажа от кюфтето си. Нема нужда от проповеди, съмнителни източници и набиване на канчета, никога не са били полезни, не са и този път.
Иначе и аз мога да спретна една пламенна реч как нямам басейн от грижа за планетата, мога и даже да си повярвам, ако имам нужда.

Общи условия

Активация на акаунт