Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 87 955
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 1 065

И последно - назад към природата или напред към хибридите, че не става ясно.
Напред към ...хапчетата  Crazy заместващи месо ..и так далее

# 1 066
  • MI
Само на мен ли не ми е смешна случката с Янтра? newsm78
Скрит текст:
Признавам, направо ми е зловещо, ако видя нещо подобно на живо, сигурно.... минимум ще повърна/извинявам се/, но последното нещо е да се разсмея....

Не съм вегетарианец, риба не понасям дори като миризма, алергична съм към всякакви рибнно подобни продукти, месо рядко консумирам.

пс. а лактозна нетолерантност съм. също и с хистаминова непоносимост./взимам даозин и табл. за лактотолеранция.

Мисля че да.  Laughing Мислиш ли, че ако рибите стояха още малко на сухо щяха да се мъчат по-малко, отколкото като ги е убил с един удар човека? А ако ти е неприятно просто защото мразиш риба, това е друг въпрос. Аз пък много обичам.  Crossing Arms Даже си я чистя сама, хич не ме е гнус.

Ясно е, че има хора с лактозна непоносимост, както и с глутенова такава. Проблемът е, че много хора нямат никаква непоносимост но купуват безглутенови или без лактоза храни само защото е модерно. А лекарите вече казаха, че ако не си с глутенова непоносимост вреди постоянното хранене с безглутенови храни.

# 1 067
  • Пловдив
Признавам, направо ми е зловещо, ако видя нещо подобно на живо, сигурно.... минимум ще повърна/извинявам се/, но последното нещо е да се разсмея....
Когато ми се случваше и на мен не ми беше смешно. Но сега е забавно.

# 1 068
За мен това е някаква нова мода глутеновата и лактозна непоносимост.

Много ясно, че ако дълго време не си опитвал тестени храни при първата хапка на такива ще получиш неразположение, но това не води до факта, че имаш глутенова непоносимост.

И това масово самопоставяне на подобни диагнози е много вредно.

# 1 069

Не съм вегетарианец, риба не понасям дори като миризма, алергична съм към всякакви рибнно подобни продукти, месо рядко консумирам.

пс. а лактозна нетолерантност съм. също и с хистаминова непоносимост./взимам даозин и табл. за лактотолеранция.

Ами смешна е, макар и в някакви черни краски. Тя така или иначе ги е взела рибите, за да ги ядат и убият познатите и. А това, че ти си с лактозна непоносимост не доказва, че "повечето" хора са с такава. Аз не познавам човек с подобна, което не означава, че няма. По тази причина не заявявам, че няма хора с лактозна непоносимост, но и не виждам смисъл да се лишавам от млечни продукти, само защото има хора, на които не им понася.

Защо повечето са в кавички? Разбира се, че има и такива хора, както е хубаво, че не всички са такива. Ама кой те кара да се лишаваш newsm78

Много ясно, че ако дълго време не си опитвал тестени храни при първата хапка на такива ще получиш неразположение, но това не води до факта, че имаш глутенова непоносимост.

Има си изследвания за това, не е мода:

http://www.cibalab.com/products-department.php

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 16:23 от October*

# 1 070
Те много азиатци не се справят и с алкохола, защото им липсват някакви ензими, сега трябва и алкохол да не пием, защото нейде някой имал непоносимост? Rolling Eyes

# 1 071
  • Куциндрел
Това е американска мода. Като споделих пред компания познати, че в България тези непоносимости не се срещат толкова често, част от тях веднага ме обориха с довода, че имали познат на познат, който е с една от тези зависимости и че вече изслдванията сочили.... А после нито един от тези хора не можа да ми каже в какво се изразява глутеновата непоносимост, обаче знаели те колко много хора имат такава. Sunglasses

В България започваме да се поамериканчваме, то и съветите на американките в темата са все едно и ние сме американци. Laughing

Като гледам снимките с пилците се чудя дали веганите вечер сънуват едно 4 килограмово, 56 дневно пиле как ги зове по име? Flutter

# 1 072
Те много азиатци не се справят и с алкохола, защото им липсват някакви ензими, сега трябва и алкохол да не пием, защото нейде някой имал непоносимост? Rolling Eyes

Пак питам - кой ви спира  newsm78

Аз пия вино, бяло, сухо и много ми харесва Grinning

Това е американска мода. Като споделих пред компания познати, че в България тези непоносимости не се срещат толкова често, част от тях веднага ме обориха с довода, че имали познат на познат, който е с една от тези зависимости и че вече изслдванията сочили.... А после нито един от тези хора не можа да ми каже в какво се изразява глутеновата непоносимост, обаче знаели те колко много хора имат такава. Sunglasses

Веднага казвам - ставам червена цялата, очите ми текат, и буквално 'изгарям' отвътре.

# 1 073

Ами смешна е, макар и в някакви черни краски. Тя така или иначе ги е взела рибите, за да ги ядат и убият познатите и. А това, че ти си с лактозна непоносимост не доказва, че "повечето" хора са с такава. Аз не познавам човек с подобна, което не означава, че няма. По тази причина не заявявам, че няма хора с лактозна непоносимост, но и не виждам смисъл да се лишавам от млечни продукти, само защото има хора, на които не им понася.

Защо повечето са в кавички? Разбира се, че има и такива хора, както е хубаво, че не всички са такива. Ама кой те кара да се лишаваш newsm78

Има си изследвания за това, не е мода:

http://www.cibalab.com/products-department.php

Ами именно защото не са повечето, а едва 2.и нещо.

# 1 074

Ясно е, че има хора с лактозна непоносимост, както и с глутенова такава. Проблемът е, че много хора нямат никаква непоносимост но купуват безглутенови или без лактоза храни само защото е модерно. А лекарите вече казаха, че ако не си с глутенова непоносимост вреди постоянното хранене с безглутенови храни.

Тя Фея на хартия е права, че повечето хора по света като възрастни имат някаква лактозна нетолерантност, но нека не забравяме, че повечето хора по света всъщност са от цветните раси. При белите хора, особено при тези народи, при които традиционно прясното мляко и млечните продукти са били една от основните храни, подобна непоносимост се среща доста рядко. В този смисъл за България, въпреки че е част от Балканите, цифрите въобще не са 55%. За Балканите като цяло също се съмнявам да е толкова висока. Въобще не е всеки втори българин да има такава непоносимост, колкото и да е модерно. Дори и кухнята ни и широката употреба на млечни продукти в нея го доказват.

Също така, при лактозна нетолерантност обикновено има само слаби неразположения при повечето с такава, за количества около 1 чаша прясно мляко. Дори и толерантните към лактозата хора рядко приемат повече, а по-малки количества и нетолерантните приемат без проблеми. А тук всъщност се препоръчва нетолерантните да се приемат възможния максимум млечни продукти, при който нямат оплаквания:

http://farrp.unl.edu/resources/gi-fas/metabolic-food-disorders

# 1 075
добре де, защо тогава веганите наричат соевото мляко - мляко - след като реално то е някаква отвара, сок от соя или там както се прави.
И защо правят асоциации с животински продукт (т.е. имитиращ оригинала), че да звучи по-приемливо за пиене Simple Smile Simple Smile

Мляко е, ако е доено от животно.
Какви са тия оризови, бадемови и не нам кви си треволящи млека, след като нищо млечно няма в тях  newsm78

Защо всички "заместители" са от растителен произход - а оригиналите са от животински.
Заместител на месо - соеви кубчета.
Заместител на 'нам си какво си ...

# 1 076
Мдааа, добър въпрос. И веган колбаси има Simple Smile.

# 1 077
добре де, защо тогава веганите наричат соевото мляко - мляко - след като реално то е някаква отвара, сок от соя или там както се прави.
И защо правят асоциации с животински продукт (т.е. имитиращ оригинала), че да звучи по-приемливо за пиене Simple Smile Simple Smile

А какво ще кажеш за "веган луканка"? Crazy

С Down Under сме писали заедно.

# 1 078
  • MI
Кукумицинка, права си напълно.  Peace Но тя Фея идва и в български форум твърди че огромната част сме нетолерантни към мляко, което е невярно. Да не говорим, че леките неразположения обикновено са подуване на стомаха.

miles&more, и аз това съм се чудила - защо им е да правят сейтан, вместо да си ядат под друга форма зърното. Защо им е соево сирене, след като не искат сирене? Нали уж не им харесват тези храни, защо ги имитират? А, тези колбаси съм ги пропуснала.  Shocked

# 1 079
Кукумицинка, права си напълно.  Peace Но тя Фея идва и в български форум твърди че огромната част сме нетолерантни към мляко, което е невярно. Да не говорим, че леките неразположения обикновено са подуване на стомаха.

miles&more, и аз това съм се чудила - защо им е да правят сейтан, вместо да си ядат под друга форма зърното. Защо им е соево сирене, след като не искат сирене? Нали уж не им харесват тези храни, защо ги имитират? А, тези колбаси съм ги пропуснала.  Shocked

Имаше даже такава седмица в Лидъл - веган наденички, кюфтенца и какво ли не от сорта Simple Smile
И понеже работя в хранителния бранш, доста са ми близо технолозите и проблемите им, голям зор е да се правят зарзаватчийски измишльотини с вкус на месо  ooooh! Та хем пасеш, хем месо уж ядеш  Joy
Направо става смешно вече цялото това изчанчване и изчекване на продукти и рецепти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт