На море в Гърция 2016 - VI

• 112 179
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • някъде ... тук ...
Денят, че и предните, бяха много непостоянни - вятър, облаци, попрекапе, попревали, тук-там изпече.
Още една - правена минута-две преди показаната:
https://www.flickr.com/gp/129788323@N02/Hzux6N
На снимката от Волос се вижда морето като в пералня:
https://www.flickr.com/gp/129788323@N02/Vx50xY
Обаче пък идеални за разходка - да гоним слънцето, но да не е жега Simple Smile

Скрит текст:
нова съм във фликр - не знам дали се вижда нещо друго от албума, даже и от потребители на фликр. онзи ден бях пуснала целия албум, после нещо си играх с настройките...

# 61
Страхотни снимки  !  Крит и Корфу са ми в листата , Спорадите също / Параход, чакам снимките с нетърпение  Heart Eyes / Ето и от мен  Пелопонес , в началото на септември Simple Smile
https://www.flickr.com/photos/36674744@N02/albums/72157672575236960

Благодаря, че ме върна на любимото ми място!  bouquet
Това си е друга топка. Та какво е ала кефи ме ? Виждаш снимката и веднага заключението Мале ей го моя плаж колко е гот. Ама сниман празен есента.Е не ме кефи мен.Искам малко усилия да стигна или с лодка.А ако може да няма никой пляскам с ръчички. Последният такъв ми беше на Андрос Ахла май беше.Обичам един на Крит изключих името. Тесен голям залив и отиваш до него все едно си на Мусала. И мн. Други, но не помня имена.

# 62
  • Варна
Сега остана да планирам разходките с корабчета, но си харесах една през Трип Адвайзър, чак от другия край на острова тръгва, а искам да отидем и на круиз до Пакси и Антипакси. За него се чудя дали да не отидем от Кавос, че ни е най-близо.

Ние ходихме от Кавос на целодневна екскурзия с корабче до Сивота, един чуден плаж в околностите на Сивота и до синята лагуна. Платихме по 30 евро. Толкова ни хареса, че ако имахме още 1 ден щяхме да я повторим или да отидем до Пакси и Антипакси. Голяма красота. Страхотно море.
Не мога да кажа името на агенцията, т.к. се качихме в последния момент. На плажа в Кавос има един кей, от който сутринта около 10-10,30 тръгват екскурзиите. Ние отидохме да попитаме и се качихме 2 минути преди да тръгне корабчето. Екскурзията беше подходяща за плувци, понеже кораба акостира в морето до плажчетата и с плуване стигаш до брега или плуваш около кораба. Който не може слага спасителна жилетка. Страхотно беше. В самия град Сивота спря на кея естествено.
За Кавос - това не е точно морето, което очаквах (от Варна съм). Ако отида пак със сигурност няма да отседна там или бих го ползвала като отправна база за екскурзии.

# 63
  • София
Параход,

кое е мястото от последната снимка на заглавния постинг на темата?

# 64
  • София
jam, това е плажът Voutoumi на Антипаксос.

# 65
Страхотни снимки  !  Крит и Корфу са ми в листата , Спорадите също / Параход, чакам снимките с нетърпение  Heart Eyes / Ето и от мен  Пелопонес , в началото на септември Simple Smile
https://www.flickr.com/photos/36674744@N02/albums/72157672575236960

Благодаря, че ме върна на любимото ми място!  bouquet
Това си е друга топка. Та какво е ала кефи ме ? Виждаш снимката и веднага заключението Мале ей го моя плаж колко е гот. Ама сниман празен есента.Е не ме кефи мен.Искам малко усилия да стигна или с лодка.А ако може да няма никой пляскам с ръчички. Последният такъв ми беше на Андрос Ахла май беше.Обичам един на Крит изключих името. Тесен голям залив и отиваш до него все едно си на Мусала. И мн. Други, но не помня имена.

Не разбрах какво точно искаш да ми кажеш? Началото на септември за Пелопонес все още си е пик сезон.

# 66
Така де казвам, че и аз харесвам Пелопонес ама не в гъчканака.И там си имам скрити плажчета. А момента както ми дойде,че 6 месеца работя и другите 6 си обикалям.Но не по фотажийски плажове. Такива да не се хваля са ми писнали.

# 67
  • София
Ние организирахме празниците и в крайна сметка от Атина ще вземем ферибота до Егина. Hug

Иначе преди 2 седмици се върнахме и ние от Крит-ското премеждие! Видяхме красотите на Елафониси, Балос и Шейтан лимани. Отседнали бяхме в къща за гости в Ханя, за да можем всяка вечер да сме в старият град, който  ме зашемети. Не бях виждала- при всичките ни пътувания ooooh!- такова място с толкова много прекрасни ресторанти на едно място! Crazy Crazy Crazy
Ираклион ми хареса, Ретимно- не чак толкова обаче. Ханя ми е на сърце най-много!
Намерихме на плажа заведение с българска сервитьорка. Всяка вечер ни глезеше с ракийки и домашен хляб. Искам пак!

Но сега да видя Егина с какво ще ме очарова! Flutter Simple Smile

# 68
Крисмор, веднъж в темата се появи една такава, дето уж половин година обикаля, ама по гугъл. Успя да я развали, преди да бъде заслужено изгонена, де Simple Smile

Та, хубаво е твърденията да бъдат подкрепени със снимки и разкази, за да са наистина полезни, пък и приятни на четящите.Явно имаш богат пътнически опит, сигурно можеш да покажеш нещо интригуващо Simple Smile

Иначе ние също обичаме пустите и (умерено) труднодостъпни плажове.
Ето два от фаворитите ми от този вид през настоящото лято - Калади на Китира в края на юни

и Ховоло на Скопелос в началото на септември

А понеже стана дума за популярни плажове на Пелопонес, ето и Войдокиля, която може да бъде адска гмеж през лятото, в добре уцелен сезон и време от деня. Понякога разликата между спокойствието и лудницата е само няколко дни и/или няколко часа Simple Smile

# 69
Така де казвам, че и аз харесвам Пелопонес ама не в гъчканака.И там си имам скрити плажчета. А момента както ми дойде,че 6 месеца работя и другите 6 си обикалям.Но не по фотажийски плажове. Такива да не се хваля са ми писнали.

Нещо си се объркал/а.   Mr. Green Wink На снимките няма нито един гъчкан плаж. А пък точно в тази част на Пелопонес туристопотока е по-особен. Ти коя част на Пелопонес казваш, че си обикалял/а? Че на снимките преобладава една конкретно. И кой казваш, че е плажа от Крит?

Параход, и аз си спомних за тази особа и нейните реинкарнации.  Mr. Green Как не и омръзна не знам?

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 19:09 от Анонимен

# 70
Сега остана да планирам разходките с корабчета, но си харесах една през Трип Адвайзър, чак от другия край на острова тръгва, а искам да отидем и на круиз до Пакси и Антипакси. За него се чудя дали да не отидем от Кавос, че ни е най-близо.

Ние ходихме от Кавос на целодневна екскурзия с корабче до Сивота, един чуден плаж в околностите на Сивота и до синята лагуна. Платихме по 30 евро. Толкова ни хареса, че ако имахме още 1 ден щяхме да я повторим или да отидем до Пакси и Антипакси. Голяма красота. Страхотно море.
Не мога да кажа името на агенцията, т.к. се качихме в последния момент. На плажа в Кавос има един кей, от който сутринта около 10-10,30 тръгват екскурзиите. Ние отидохме да попитаме и се качихме 2 минути преди да тръгне корабчето. Екскурзията беше подходяща за плувци, понеже кораба акостира в морето до плажчетата и с плуване стигаш до брега или плуваш около кораба. Който не може слага спасителна жилетка. Страхотно беше. В самия град Сивота спря на кея естествено.
За Кавос - това не е точно морето, което очаквах (от Варна съм). Ако отида пак със сигурност няма да отседна там или бих го ползвала като отправна база за екскурзии.
Помниш ли кой ден от седмицата бяхте на разходката или има всеки ден?
Ние днес тръгнахме за Гувия два пъти объркахме пътя с джипиеса и докато намерим от къде тръгва корабчето му видяхме само опашката  Cry
После пропътувахме половината остров - направо ми настръхна косата, еднолентови пътища, остри завои, голяма денивелация ама си начесах крастата и видяхме и Сидари и Палеокаснрица. Останах разочарована и от двете места - много красиви за снимки, но неподходящи за къпане, поне за нас. В Сидари водата беше кафява. Опитах се убедя сама себе си, че е от скалите, но мъжът ми беше категоричен, че не му харесва и няма да влезе, а и е много тясно и имаше много хора.
В Палеокастрица същата работа - тесен плаж, много хора, от едната страна камъни, от другата пясък и камъни, водата бързо става дълбока и беше мръсно. Влязох с детето, нещо ме ухапа и иязох. Мъжът ми влезе и след малко излезе. Нещо го ухапало два пъти и кръв му беше пуснало  Sick
Събрахме си багажа и си отидохме на нашия си плаж Санта Барбара. Не мърдам повече от тук за плаж, освен за разходка с лодка ако времето е подходящо в понеделник може пак да пробваме.
Таверната Барбадос наистина ми хареса.
Октопода и скарата бяха супер chef

# 71
anbibian, ние също ходихме за еднодневен плаж до Сидари и много ни хареса. Но се позиционирахме не до Канала, а към града, имаше едно заливче до хотелите. Близо имаше и лодки под наем. Заведенията предлагаха шезлонг и чадър срещу консумация, а цените бяха много нормални. Водата беше бистра и плитка, дъното пясъчно.
До Палеокастрица е много красиво, но на мен не ми допадна студената вода.
Много, много ми хареса плажът Контогиалос, той ми е фаворитът от целия остров. И Ипсос е чудесен плаж, има красиви дюни, дълъг е и има място за всички  Peace

# 72
  • София
Понеже за следващата година съм набелязала Корфу. И понеже в момента се дискутира, може ли да ми предложите настаняване в района на Контогиалос, или подобен плитък пясъчен плаж. Идеята ми сутрин да ходим с малката на плаж без кола, а следобед да обикаляме..

# 73
Понеже за следващата година съм набелязала Корфу. И понеже в момента се дискутира, може ли да ми предложите настаняване в района на Контогиалос, или подобен плитък пясъчен плаж. Идеята ми сутрин да ходим с малката на плаж без кола, а следобед да обикаляме..
На колко е детето? Ние ходим пеша на плажа, близо е около 150 м. А има място за настаняване на самия плаж с прилични цени. В началото бях резервирала там за 500 лв. за 10 дни, после смених мястото. Но там без кола няма къде да се разходите освен на плажа, който е много дълъг, с отвесни скали.
Гърците не работят в неделя, нали? Чудя се ако идем да се разходим до Керкира, дали ще работят магазините? Трябва ми и аптека. През деня ме накараха комари, не се чеша, но кожата ми се възпали около ухапаното в диаметър 3 см  Sick
Май ще се замисля за Керамоти Юни  Cry

# 74
Eто и снимките от мен.
Скиатос
Скопелос
Алонисос

Като ми дойде муза следващите дни, живот и здраве и да поразкажа, ама засега ще разчитам на снимките да говорят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт