На море в Гърция 2016 - VI

• 112 216
  • 728
  •   2
Отговори
# 90
  • някъде ... тук ...
Ние през последните две-три ходения из Гръцко все Фикс си купувахме/поръчвахме.
Но тя и нашенската бира си има различен вкус.
Нали знаете коя е най-хубавата бира - студената  Simple Smile

Параход, страхотни снимки Hug

# 91
Тя нашенската бира не е точно бира, поевтиняваят я както всичко за нашия пазар, слагат ѝ царевичен грис. Най се дразня от рекламата на шуменско бомбичката, че уж била като едно време, ама друг път. Дори и в нея са набухали царевица, то на вкус веднага се усеща. А нали знаете какво още се слагат за да се ферментира царевицата в бирата? Още някакви добавки и ензими  #2gunfire Дори Аргуса от Лидл е по-добра от нашенските бири, при него поне няма царевица и не са спестили хмела. А за сравнение с гръцка бира в стъклена бутилка и дума не може да става.

Относно фериботите, дали и тези за Тасос ще стачкуват? Те обикновено са малко настрани от централните. Мисллихме да прескочим за закриване на сезона, но ако няма фериботи става малко рискова работа да бием пътя до Керамоти и да се окаже че няма ферибот.

# 92
Ние се завърнахме от красивата Парга. Бях притеснена как ще е времето, заради циклона, но за щастие, когато пристигнахме миналата неделя, вече беше слънчево и много топло. Още в първите студиа, до които спряхме имаше свободен двустаен апартамент, с частен паркинг и всичко необходимо за 4 възрастни, дете и бебе на цена 60 евро/нощ. И на 1 мин. пеш от пешеходната зона на Парга, просто топ място. Avgi Studios се казва. Един ден бяхме на плажа в Амудия - много плитък и пясъчен, един ден на Саракинико - водата беше разкошно чиста и приятна, половин ден на градския Крионери - малко претъпкан за моя вкус. Ходихме с кораба Гайос до Паксос и Антипаксос. Много хубаво изживяване. Само че, на Антипаксос вече не спира на Вутуми бийч, че имало някакъв проблем /кабели ли прекарвали, не разбрах точно/, а на съседен мини плаж, който не е така очарователен и имаше клечки, плуващи във водата  Embarassed
Парга и денем и нощем е толкова красива, точно каквато си я представях. Само не успяхме да хапнем в Сакис, тъй като имаше такава дълга опашка, че след изкачването по стръмните малки улички вече всички бяхме изтощени и гладни и седнахме в съседната таверна The three plane trees, която беше с хубава гледка към Валтос, но храната не беше вкусна.
И тъй като Лефкада отдавна ми е цел, решихме да отскочим и до нея за 2 нощи малко импулсивно. В Агиос Никитас си намерихме много хубаво двустайно апартаментче за чудната цена от 50 евро, където работи българка и беше много отзивчива. Agatha Hotel се казва, има гледка от градината му към морето и пътека до плажа, както и частен паркинг. Успяхме да плажуваме 1 ден на Катизма и 1 ден на мечтания Порто Кацики /където успяхме да слезем с бебе и кака му/. Малко некомфортно ми беше на камъните, ама се преживява.
Та така, много съм доволна от това, което видях и преживях. Ето 3 снимчици.
http://prikachi.com/images.php?images/233/8914233K.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/235/8914235R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/238/8914238J.jpg

# 93
  • София
Здравейте, момичета! Може ли да препоръчате място по маршрута Патра -Солун- София, от където можем да си хубави гръцки маслини и зехтин /сирене, кашкавал/. Мислехме от някой локален супермаркет на път за София, но ако се сетите за някое конкретно място, моля да споделите.

# 94
Като казахте бира, кажете и дали в София мога да си купя хубаво фета сирене?
Пробвах това на Олимпус, но хем е скъпо, хем няма нищо общо с това в Гърция  Rolling Eyes

# 95
Параход и Блис сега аз не чаткам какви си ги говорите.Да не се заяждате или ме поучавате.не съм тръгнала да се хваля просто 6 месеца работя като пътувам и другите 6 почивам и пак си пътувам.Такъв ми е живота вече десет години.пречи ли това?Къде ме пратят там, рецепция на кораби.Нещо със снимките не се оправям питах ама явно не разбирам.Пиша от телефон ине ми се удава,за разкази въобще не е удобно.Някога като се застоя може.
Снимките са готини,ама тая като ливада не ми се нрави.колкото по-голям толкова по зле за мен.точно такива са ми писнали малдиви,сейшели,кариби,хавай 10 години само това.айде пак ли се похвалих.
Плажа на крит е точно след летището на Ханя.Тясна ивица вода залив и отстрани само скали.Трудно слизане и качване,планинско.С чехли и джапанки неможе.Не се напрягам да помня имена,а и са много.
Готини сте тука ама трудно ви чета.пишете много спрете се да ви стигна Sunglasses

# 96
  • София
Предпочитам Митос пред Фикс.

Здравейте от Евия. Днес 2 пъти валя, гря слънце, имаше облаци.

# 97
Тия бири как ги пиете? Фетата тук не е фета.и там наместа не струва.

# 98
  • В най - голямото село
Момичета, пътувал ли е някой от вас в задръстването около 06.09, искам да пътуваме на 22.09 и се чудя дали ако тръгнем към 6.00 ще е задръстено.

И друго как ви се стуват 23С. ? Дестинацията е отново Парга Simple Smile

Благодаря!

# 99
И на мен не ми допада заядливия тон в темата, който се появява от време на време и разваля иначе прекрасната тема.
Например аз бях попитала дали ще ни е по-удобно за еднодневно пътуване до Тасос да вземем рент а кар и да оставим колата в Керамоти и веднага някой се заяде - колко съм мислила, че ще спестя  ooooh! Ми не не мисля, че ще спестя, но незнам какво е състоянието на пътищата на Тасос, ако са тесни с много завои като тук на Корфу, въобще няма да ни е удобно с огромната кола, по-добре да наемем малък автомобил и по-полезно от заяждането щеше да бъде да препоръчате компания и да дадете оринтировъчна цена за цените на рент а кара на Тасос или просто да подминете коментара.

За пътуващите към Корфу - малко шопинг информация.
Вчера се разхождахме и Керкира. Бях си набелязала, благодарение на Трип Адвайзър няколко места за посещения. За мое огромно съжаление, фабриката за сапуни е изгоряла. На мястото са само развалините и това се е случило съвсем скоро.
Това е сайта на фабриката http://patounis.gr/index.html Аз правя сапуни, но до сега не съм успяла да направя качествен сапун от 100% зехтин и много ми се искаше да обменя опит с тях. Намерих сапуните в два от магазините по малките улички и си купих, но това са последните останали. Жената, която ми ги продаде не знаеше дали фабриката ще възобнови дейност на друго място.
The Land of Corfu http://www.thelandofcorfu.com/sapounia-proionta-fitika-natural-p … ucts-soaps?page=2 Това е другото място, което си бях набелязала. Семеен бизнес, произвеждат натурална козметика - купих си още сапуни, направени са само от естесвени съставки имаше огромно разнообразие, купих си и маска и ексфолиант за лице с екстракт от кум куат, но имаха богата гама козметика за лице, тяло и коса. Имат два магазина.
Като стана дума за бира на Корфу има пивоварна за крафт бира. http://www.greencorfu.com/corfu-beer/
Не сме ходили и няма да ходим, тъй като аз съм голям любител на бирата, но съм бременна, предпочитам да си спестя изкушението да опитам всички видове бира  Grinning Освен тази фабрика, поризвеждат и безалкохолна джинджифилова бира в малки пластмасови шишенца, на бутилката нямаше никъде обозначен процент алкохол и си позволих да изпия една, не беше лоша.
http://www.greencorfu.com/tsitsibira-the-ginger-beer-of-corfu/
Намерих и магазина със сандалите https://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g662629-d7719524 … nian_Islands.html
Видях общо три магазина за ръчно направени, гръцки сандали, влязох в два от тях. Моделите си приличат, но в този имаше намаления на единични бройки и цените бяха по-ниски. Тръгнах си с два чифта, съответно за 15 и 20 евро. Сандалите са производство на различни гръцки марка, не както аз си мислех, че магазина продава собствено производство. Струва си да се посети. Нямат мъжки модели, но имат детски сандали. Всичко е само от естествена кожа, а моделите са толкова много, че направо ми се зави свят докато си избера.
Още едно място, което ще посетим идните дни е музеят на зехтина, там все още се произвежда зехтин http://www.museumtrove.com/museum/350125621786990/Mavroudis+fami … e+oil+press+corfu
Щях да пропусна още две, важни според мен неща.
Комарите - мислех, че съм се подготвила, но уви... Изпарителите с таблетки, не вършат никаква работа срещу тукашните комари. Лосионите за мазане на Аутан - също. Не съм алергична към насекоми, но от едно ухапване получих алергична реакция, появи ми се зачервяване, което на втория ден достигна 10 см диаметър със ситни пъпчици в него. В аптеката ми дадоха ролон Фенистил и капки, малка доза заради бременноста, но подействаха и след втория прием, поне сърбежа спря, по-малките отоци спаднаха, а най-големия още си е там, но избледнява. Подгответе се с нещо по-сериозно против комарите и си носете противоалергични препарати. Тук има аптеки навсякъде, но например аз получих алергията в неделя и чак в понеделник си купих противоалергични препарати.
Узото и ликьора от кум куат, както и разни други неща, които се продават на централните улички в Корфу таун са почти наполовина по-евтини в супермаркета. За пример ще дам ликьора 500 мл. 12,50 евро в туристически магазин в столицата. В супермаркета същия ликьор е 7,50 евро.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 10:43 от anbibian

# 100
anbibian аз ясно си спомням случая с въпроса ти за рент-а-кар на Тасос. Честно казано, аз май бях единствената, която изобщо си направи труда да ти отговори. Просто защото въпроса ти е изумителен сам по себе си. Още повече беше така зададен, че човек остава с впечатление, че именно цената на ферито за автомобил те притеснява. Изобщо не беше обяснила какъв ти е проблема. За в бъдеще точно на твои въпроси ще се въздържам да отговарям.  Peace

Скрит текст:
А що се касае до повода по който отправи забележката си. Вече е без съмнение новата реинкарнация на един/една "любим/а" потребителка. Вече не ги броя колко на брой са. И преди писах. Поне променяйте словореда, правописа, стила на писане, начин на поставяне на препинателни знаци бе. Толкова ли не се научихте след поне 6-7 профила с Бан? Последните са от края на юли.

И ние се чудим на къде да се отправим за 4-те дни. Румъния отпадна, макар да беше основен вариант. Там и сняг прогнозират в Синая. Остават Белград и Пелион. За Пилио ме притеснява каква ще е навалицата на границата.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 11:05 от Анонимен

# 101
Пробвах това на Олимпус, но хем е скъпо, хем няма нищо общо с това в Гърция  Rolling Eyes
Олимпус са крайно некачествени млечни продукти дори за масовия бг стандарт, да не говорим, че не са и гръцки.
В София си купувам фета и някои други гръцки неща (маслини трумба, тахан) от магазин "Бакалия" на ул. Княз Борис, собственикът е от северен Пелопонес и зарежда стоки предимно от тази част на Гърция. Иначе в Гърция предпочитаме насипната фета, а не пакетираната.

Сikoni,
тази година времето е много променливо и бурно, градусите са си супер за разходки и Парга е чудесна по това време на годината (не прекалено пуста и не твърде пренаселена), нооо ако ви застигне порой, си е страшничко. А ако грейне слънце, може и да намажете някой плаж в по-плитките заливи, но след тези дъждове не гарантирам.

# 102
Вярно е, че въпроса не обясняваше точно какъв ми е проблема, но все пак мисля, че запазването на добрия тон е препоръчително. Защо трябва да се заяждаме, вместо да си помагаме ако можем.  Peace
Например днес на Санта Барбара е много ветровито има вълни и се чудя дали наблизо има по-закътан плаж, на който да отидем с детето?

# 103
АнБибиан, всъщност аз съм ползвала рент-а-кар на Тасос преди 11 г., но при други обстоятелства Simple Smile Ако съм била тук и въпросът е бил зададен по същество, вероятно съм щяла да му отговоря или съм отговорила  Peace

# 104
Пробвах това на Олимпус, но хем е скъпо, хем няма нищо общо с това в Гърция  Rolling Eyes
Олимпус са крайно некачествени млечни продукти дори за масовия бг стандарт, да не говорим, че не са и гръцки.
В София си купувам фета и някои други гръцки неща (маслини трумба, тахан) от магазин "Бакалия" на ул. Княз Борис, собственикът е от северен Пелопонес и зарежда стоки предимно от тази част на Гърция. Иначе в Гърция предпочитаме насипната фета, а не пакетираната.

Да, и аз си купих насипна Фета на Крит и беше безумно вкусно (между другото местните купуваха буци по 2-3 кг, не знам какво го правят).
Каква е цената в магазина на Борис?
Олумпуса е 20 лв килото, а на вкус е по-зле от най-обикновеното сирене по 5-6 лв  Sick

Общи условия

Активация на акаунт