На море в Гърция 2016 - VI

• 112 272
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
  • София
От днес бензин 95-€ 1,589           дизел € 1,295           газ € 0,849     
 Peace
Пуу,вдигнали са я мамка им Simple Smile
Аз съм забелязала,когато правим голяма обиколка,че в различните региони цената е еазлична,като варира +-20/25цента!

# 496
Ние сме ходили само в Авдира, до Ксанти. Бях възхитена от плажа , пясъка и кристалната вода. Моят син като любител на дюнери , доста добре се справи с гирос, а аз наблегнах на рицинката. Само че там цените са много човешки. Спомням си, че гирос беше 3 евро, а рицината 2 евро /в България е 5 лева/.  А предполагам, че цените на Йонийските острови ще са доста по-високи. Аз и ММ по принцип само вечеряме , а и той е вегетарианец, обаче тийнчето ни е със завиден апетит, да ми е жив и здрав, та затова са ми притесненията за храната. А съм се запаянтила  Mr. Green за тези Йонийски острови, защото си набелязах 4 целодневни круизчета за по 60 лева на човек. И тримата не ходим на плаж и не обичаме да се препичаме, обичаме да обикаляме и да разглеждаме. Затова казах, че плажът не ме вълнува. Не държа и на свръх луксозна къща за гости. Важното е да има баня и да няма мухъл  Joy , че в Турция и такива моменти е имало.

С този бюджет на Йонийските острови ще си прекарате незабравимо - изберете Корфу или Лефкада ( последният може да съчетаете с екскурзия до Кефалония). Цените по Йонийските острови мога спокойно да твърдя, че са по-ниски от тези в северна Гърция, а хората са в пъти по-гостоприемни - различен манталитет. Езика, въобще не трябва да ви притеснява!

# 497
Аз бих избрала Кефалония  Heart Eyes Била съм и на Корфу, а през Лефкада само съм минавала...Но Кефалония, тя е в сърцето ми...Прекрасно място, много различно...

# 498
Аз съм забелязала,когато правим голяма обиколка,че в различните региони цената е еазлична,като варира +-20/25цента!
Има разлики в различните региони, да, по островите, където се кара нафтата с ферибот, е по-скъпа, на сушата е по-скъпо край големите пътища и градове, където минава основният туристически и бизнес-поток, а в селските райони - по-евтино. Това като общо правило, иначе на всяка бензиностанция е различно.

Специално за дизела - в селата има един евтин дизел "за трактори" (просто нафта, без никакви други обозначения и зареждат основно селскостопански возила от нея), ако не ви е много мила колата, върши съвсем добра работа, иначе авиодизелът на "Еко" е много добър в Гърция, макар и малко по-скъп. За мен малко по-високата цена на горивата там се компенсира от по-ниския разход при добро гориво и по-доброто вървене на колата. Не че няма и в Гърция греди с качеството, но са рядкост.

# 499
  • Пловдив
Ако бях на мястото на alinnna , щях да избера Корфу.
Лефкада по никой начин не се връзва с хотели с изхранване + хубав плаж. Там наистина си е за спортни натури - хората карат сърф, колелета, тичат, гмуркат, катерят.... Кефалония като чета постовете може да им дойде далечко. Прекрасен остров, едва ли има друго мнение. Но пък според впечатления от края на миналото лято храната е скъпа и за сметка на това лоша. Случихме точно 2 таверни (една във Влахата и една в Аргостоли), където цените пак бяха високи, но поне храната беше добра. Честно, за пръв път ми беше да се върна разочарована от храната в Гърция. Не ми се беше случвало на друго място в Гърция да начисляват куверт на калпак като в Италия. И ако на Лефкада има нашествие на румънци, българи и македонци, то на Кефалония има англичани на талази - така че, зависи кой какви съседи предпочита и кои го дразнят Laughing
Корфу - има хотели всякакви (с/без изхранване), плажове всякакви - пясъчни, каменни...., има и за младежа примерно Аквапарк, може да се ходи на екскурзии до Паксос, лесно достъпен е по магистралата и после кратък и евтин ферибот .... и въобще като преход от турски ALL ми се вижда най-подходящо  Grinning

# 500
  • Варна
Учудващо е да случите лоша храна на Кефалония.Кефалонийския пай е превъзходен.В много таверни петък и събота пекат цели животни - сукалчета : прасенца , ярета , агнета(примерно в Макриотика).Също изобилието на морска храна е пословично , включително по избор на пазара в пристанището на Аргостоли.И не пропускайте месните вина - рубола и др.

# 501
Аз пък съм попадала на повече англичани на Корфу. На лоша храна в Кефалония също не съм попадала.
Според мен има значение и кога сме посетили острова, къде сме отседнали и т.н. Също и късметът ни.
Хубаво е, че Алина ще прочете различни мнения,  поне според мен. Дават различна перспектива.

# 502
Не се карайте, всеки от островите си има собствен чар Simple Smile На мен от всичките най-малко ми е харесала Лефкада, с изключение на няколкото знакови плажа, два пъти ходя да й дам шанс и все нищо не ме грабва - ни храна, ни атмосфера, ни архитектура, нищо... Сърф не карам, профилът на туристите (мнооого сърби, румънци, българи) не ме кефи. Иначе цветът на водата на западния бряг е страшен. Но като цяло, досега не съм видяла гръцки остров, дето хич нищо да не ми хареса Grinning Всичките имат море и всичките са хубави, по един или друг начин.

П.П. Кефалонийският пай и на мен не ми е по вкуса, изобщо, въпреки че нямам никакви оплаквания от Кефалония като цяло, никакви Simple Smile (освен когато в планината вали пороен дъжд)

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 11:09 от Параход

# 503
Не се караме, Параход. Споделяме Simple Smile

# 504
  • Пловдив
Учудващо е да случите лоша храна на Кефалония.Кефалонийския пай е превъзходен.В много таверни петък и събота пекат цели животни - сукалчета : прасенца , ярета , агнета(примерно в Макриотика).Също изобилието на морска храна е пословично , включително по избор на пазара в пристанището на Аргостоли.И не пропускайте месните вина - рубола и др.

Според мен качеството рязко е спаднало в последната година-две. Още като се настанявахме, собствениците ни връчиха карти на острова и на района. Маркираха и няколко места за хранене с уговорката, че никой турист не се бил оплаквал да е прекалено зле. Тогава още не разбрах какво искаха да кажат. После и в Трип-а - супер възмутени хора (предимно англичани), които от години посещават определени места и се жалват колко е паднало качеството. Доста обикаляхме и чак пък все лоши да ги нацелваме не ми се вярва, пък и не е като да нямаме опит. Засякохме се със семейството на съфорумка - и те с нашия лош късмет. Водиха ни на най-читавото заведение на "техния" плаж, което ставаше на фона на останалите, но само толкова. За цифри пък изобщо не говоря.
Виж от пристанището да купуваш и да печеш може, но не говоря за това.
Обаче настаняването ни беше един път, препоръчвам с две ръце, ако някой се е насочил към Кефалония  Peace  

# 505
  • София
Септември 2015 бях на Кефалоня, нито веднъж не сме попаднали на лошо място за хранене.
В Асос и на българин сервитьор попаднахме.
Тази година в края на лятото пак ще ходим натам.

# 506
Юли 2015 година сме били на Кефалония. Откарахме си 16 дни с местене и спане на две места. В откровено туристик заведенията храната беше средно ниво без особени оплаквания. На всички други места - превъзходна. Честно казано Трипа за Кефалония не е особено полезен. За един ресторант близо до къщата в която бяхме отседнали на юг пишеше, че е номер 1. Това беше най-голямата ни греда по време на тази почивка.

Освен това англичаните на Кефалония са ситуирани точно на две места - Скала(жалко за чудния плаж) и Ласи. Само малко да се мръдне в страни и е супер не туристик - например плажа Мунда и околните села.

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 11:32 от Анонимен

# 507
  • Пловдив
За Трипа съм съгласна, доста бързо установихме същото  Grinning
През Ласи минахме само веднъж по тъмно, на връщане от Аргостоли. Но впечатленията ми за талазите англичани са не от плажовете, а по улиците и по заведенията. Освен това средно на час (да не кажа и по-често) кацаше самолет от UK. Учудващо беше за мен, че почти липсваха италианци - за разлика от почти всички други йонийски дестинации, където сме били.

# 508
Ние мислим да почиваме в началото на септември. Ами на мен идеята ми е да си изберем един остров, разбира се с вашата безценна препоръка, а другите да ги обикаляме по време на почивката с корабчета. Никой от нас не обича да лежи на плажа. Вече споменах, че сме основно екскурзианти. Обожавам морето, но вечер да го наблюдавам и да си пийвам бялото винце.   Wink И като се има предвид, че аз от години само вечерям, като ви чета, ми се струва, че таверните ще ми свършат чудесна работа  Mr. Green

# 509
  • София (Възраждане)
В такъв случай Корфу е по-подходящ за вас, там освен природа има и архитектурни забележителности. Наемете си къща на баира на Палеокастрица и се наслаждавайте на гледакат към морето.

Общи условия

Активация на акаунт