На море в Гърция 2016 - VI

• 112 244
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,  търся информация за Порто Куфо, различна от излизащата на първи страници в Гугъл Simple Smile. Дали някой има лични впечатления от това малко риболовно селце.

Тясна плажна ивица със ситен пясък срещу прекрасен залив. Бързо става дълбоко, като в голямата си част по дългата страна има нещо като рифче с доста морски таралежи. Интересно е за шнорхелуване, особено в началото на лятото, докато не са опоскани всички черупки от дъното. Подходящо е за риболов и октоподолов. Последното, заедно с това, че никога не ти досажда навалица в частта без чадъри, го прави един от любимите ни наоколо. Но ако търсиш широк, плитък плаж, без таралежи и подходящ за плицикане на малки деца, не е твоето място.

# 601
Забравяш трите таверни с уникална храна на пристанището.  Mr. Green

# 602
Кой ти яде там. Laughing Последния път бях заета да преплувам до отсрещния бряг, а ММ да се взира дали няма да мине някой катамаран или моторна лодка отгоре ми.

# 603
Кой ти яде там. Laughing Последния път бях заета да преплувам до отсрещния бряг, а ММ да се взира дали няма да мине някой катамаран или моторна лодка отгоре ми.

Или подводница из под дълбините  Mr. Green

# 604
Здравейте,  търся информация за Порто Куфо, различна от излизащата на първи страници в Гугъл Simple Smile. Дали някой има лични впечатления от това малко риболовно селце.

Тясна плажна ивица със ситен пясък срещу прекрасен залив. Бързо става дълбоко, като в голямата си част по дългата страна има нещо като рифче с доста морски таралежи. Интересно е за шнорхелуване, особено в началото на лятото, докато не са опоскани всички черупки от дъното. Подходящо е за риболов и октоподолов. Последното, заедно с това, че никога не ти досажда навалица в частта без чадъри, го прави един от любимите ни наоколо. Но ако търсиш широк, плитък плаж, без таралежи и подходящ за плицикане на малки деца, не е твоето място.

Много благодаря за отговора! Резервирали сме студио там, тъй като мъжът ми е запален риболовец, но доколкото проучих и Торони е близо, така, че ако плажът в порто Куфо съвсем не е ОК ще си намерим друг наоколо за плажуване.

# 605
Торони е на 2 км и много други отлични плажове в близост - Дестеника и Тристиника на север от Торони и Каламици още малко на юг от Порто Куфо.
Селото няма нищо, освен малко хотелчета и трите таверни (те са 4 - три на крайбрежната и една в дъното на кея), плажът не става и наистина е много дълбок, но за спокойна почивка е добре. Вечер всички, дошли да ядат и да се разходят, си отиват и е много приятно "умряло". Освен, че може да се риболовства, продават и на пристанището прясно уловена риба сутрин от лодките - това за информация, ако риболовецът се издъни.
За настаняването, следи да е в самото Порто Куфо, че са настроили разни студиа насред царевицата в околностите. За пазаруване - в Торони или по-далеч в по-големите градчета.

# 606
Аз пък събирам инфо за Торони.Резервирах апартамент,но искам да обиколя и плажовете наоколо.Дайте жокер,кое си заслужава и кое не,да е подходящо за деца,демек плитко,не държа на екстри като шезлонг и прочие.Ако нещичко за градчето кажете,ще е добре дошло.Благодаря предварително.

# 607
Ние бяхме преди две години в студиата на Мелитон, в Порто Куфо. Потвърждавам написаното по-напред, но това по никакъв начин не ни попречи да си изкараме страхотно. Бяхме няколко семейства, всяко с по две деца. Супер си беше и за децата, и за възрастните. Носихме си въдици и ловяхме риба от самия плаж Simple Smile.  Студиата са леко занемарени, в смисъл, че миришеше малко на мухъл, но се преживява, иначе чистеха от хотела и сменяха на няколко дни спалното бельо. Има няколко магазинчета, където си купувахме продукти, а вечер ходихме в Торони. Там са няколко таверни една до друга, но само една посещавахме. Беше толкова вкусно, че нямаше смисъл да я сменяме Simple Smile. Една вечер ходихме в Неа Мармарас на разходка. Китен пасти да яде!  Whistling

# 608
Благодаря за информацията! Simple Smile Живот и здраве ще споделя впечатления задължително след почивката, защото в по-старите теми почти няма информация за Порто Куфо, за разлика от риболовните форуми, където е хит -дестинация и явно има за какво Simple SmileSimple Smile

# 609
Ние бяхме преди две години в студиата на Мелитон, в Порто Куфо. Потвърждавам написаното по-напред, но това по никакъв начин не ни попречи да си изкараме страхотно. Бяхме няколко семейства, всяко с по две деца. Супер си беше и за децата, и за възрастните. Носихме си въдици и ловяхме риба от самия плаж Simple Smile.  Студиата са леко занемарени, в смисъл, че миришеше малко на мухъл, но се преживява, иначе чистеха от хотела и сменяха на няколко дни спалното бельо. Има няколко магазинчета, където си купувахме продукти, а вечер ходихме в Торони. Там са няколко таверни една до друга, но само една посещавахме. Беше толкова вкусно, че нямаше смисъл да я сменяме Simple Smile. Една вечер ходихме в Неа Мармарас на разходка. Китен пасти да яде!  Whistling
Запазили сме стидио в Kofos Limin - къща на 50 м. от плажната ивица. Много добри отзиви в Booking. Ще споделя впечатления, когато се върнем.  Моите момчета са в предтинейджърска възраст и мисля, че все още няма да протестират срещу избора ни на скучно и спокойно село.

# 610
desidani, щом отивате и с цел риболов, сигурно ще ти е полезно, че в рибния магазин на пътя над Порто Куфо продават стръв, а в бензиностанцията има рибарски принадлежности. Магазинът обаче затваря по обяд и отваря в 18:00.

# 611
Ето,  за риболовците това е една много ценна информация. Ще предам добрата новина на мъжа ми. Миналата година в Ставрос, независимо, че имаше риболовен магазин, в него нямаше стръв и се наложи да си копаем пясъчни червеи, при това чак от Олимпиада Laughing

# 612
От кога започват резервациите за студия в Сарти, Вурвуру, всичко заето за юни..

# 613
По-вървежните си имат постоянна клиентела, която си запазва още от предишното лято на място. Иначе ме съмнява всичко да е заето от сега. Само в Сарти са над 100 семейните хотели. Ако гледаш в букинг - не е меродавно.

# 614
Имам чувството, че нарочно отговарят, че са им заети студиата. Миналата година умишлено на място края на юни проверих 2-3, които ми бяха отговорили, че нямат места-е, празни бяха. Не мога да си го обясня, може би очакват да се качат цените до юни ли, не знам newsm78

Общи условия

Активация на акаунт