На море в Гърция 2016 - VI

• 112 231
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Резервирала съм си почивка на остров Крит. По специално село Сталида /Сталис/. Във форума намерих обща информация за Крит /колко е голям, колко е зелен и какви хора го посещават/. Интересува ме дали има нещо, което си заслужава да се посети, за да преценим дали да си наемем рент а кар или да се възпозпозваме от екскурзиите, които се предлагат от тур. агенция.  Има ли специфично ястие за острова, което  трябва да се опита, въобще препоръка за нещо, което задължително трябва да се направи или види докато си на Крит.

Еха, че вие без кола сте направо за никъде. Ще стоите само в това село. Нали си видяла колко километра е самия остров?
Има безброй неща, които могат да се видят. Най-добрия сайт за Крит за мен е cretanbeaches.com В него освен подробен списък на всички плажове има и всевъзможна информация за природни, археологически, архитектурни, религиозни забележителности.

Охлювите е специфичното ястие за Крит.

И да знаеш, че Сталида, Малия и т.н. са едни от най-туристик местата на Крит. Яко руснаци.

# 586
Най-добрия сайт за Крит за мен е cretanbeaches.com В него освен подробен списък на всички плажове има и всевъзможна информация за природни, археологически, архитектурни, религиозни забележителности.

Подкрепям. Най-хубавото за мен в този сайт е, че можеш да си задаваш различни критерии, по които да търсиш плажове. Изключително удобна възможност, предвид че повечето хора имат доста различна представа за "хубав плаж".

# 587
  • ново
Аз станах фен на Лефокастро - дивотия и спокойствие Simple Smile
Точно твоите разкази ме зарибиха за Пелион 😘 ще разгледам Лефокастро, а ако ми препоръчаш апартамент, в който сте отсядали, ще съм много благодарна.

# 588
То там всичко е апартаменти и студиа, и вили. Няма постоянни жители. Зимата затваря. Миналата година като падна снега в Пелион, и стана непроходимо до него.
На 1-ва страница има линкове, където можеш да намериш доста повече настаняване от букинг. Но и в букинга се намира.

Ето туй е селцето

# 589
  • някъде ... тук ...
И няма магазини. Само три кръчми, едната е и като кафе, а в другата имаше всяка неделя следобяд жива музика (музикантите си седят на масата и свирят и пеят, а и всеки може да се включи)
Г&В, и двата пъти бяхме тук .

# 590
Отзад в двора на Хухуникос имаше едно малко магазинче, от което сме си купували вода, портокалада, зареждаха и някои други неразвалящи стоки, общо взето не се престараваха много.

Селото е наистина много малко, а на 5 км е общинският център Аргаласти, където има супермаркети, пекарна, месарница.

# 591
Здравейте,
не сме ходили в Гърция на почивка до сега и мисля това лято да ни е за първи път.  Grinning За това имам нужда от помощ! Praynig Понеже сме с две деца и ще пътуваме с кола, ни се иска пътят да е максимално кратък.Гледах-гледах и май Кавала ни е най-близо/от Пловдив сме/.Но никъде не успях да намеря оферти ОИ за хотелите в Кавала.Някой да ме насочи към конкретен хотел?Или агенция? Аз до сега винаги резервирам със Съни турс, но при тях предлагането за Кавала е съвсем ограничено. Thinking

# 592
# 593
# 594
  • Горна Оряховица
Здравейте,
не сме ходили в Гърция на почивка до сега и мисля това лято да ни е за първи път.  Grinning За това имам нужда от помощ! Praynig Понеже сме с две деца и ще пътуваме с кола, ни се иска пътят да е максимално кратък.Гледах-гледах и май Кавала ни е най-близо/от Пловдив сме/.Но никъде не успях да намеря оферти ОИ за хотелите в Кавала.Някой да ме насочи към конкретен хотел?Или агенция? Аз до сега винаги резервирам със Съни турс, но при тях предлагането за Кавала е съвсем ограничено. Thinking
Ние миналата година търсихме хотел покрай кавала с ОИ, но така и не харесах нещо и на края запазих хотел на самия плаж без никаква храна, но с кухненски бокс /малката беше на година и 3 месеца тогава/ и всичко беше супер. Хотела беше Акти в едно селце на 8 км от Кавала.
За тази година си запазихме на о. Тасос Endless Blue Studios, пак е без хранене ... ще ми е малко по-сложно с храната за детето, че вече няма да мога да и давам бурканчета, но се надявам да изкараме добре.
Някой отсядал ли е в Endless Blue Studios, има много добра оценка и е на самия плаж, за това ми хареса, надявам се да е добър избор.

# 595
Кое е сложното с храненето на дете над 2 години? То си се храни като възрастен вече. Аз съм носила бурканчета при пътувания само първата година (между 6 мес. и 1 година). После вече си ядеше с нас.

Тези студиа Ендлес Блу не ги знам, но локацията им е добра, оценките - изключителни, не виждам какво има да те притеснява. Само да знаеш, че там плажът е доста тесен и сигурно пренаселен в сезона.

# 596
  • Горна Оряховица
За мен е сложно защото малката все още не яде захар и сол в яденето си и всичко за нея трябяа да си е отделно Wink

# 597
  • София

За тази година си запазихме на о. Тасос Endless Blue Studios, пак е без хранене ... ще ми е малко по-сложно с храната за детето, че вече няма да мога да и давам бурканчета, но се надявам да изкараме добре.
Някой отсядал ли е в Endless Blue Studios, има много добра оценка и е на самия плаж, за това ми хареса, надявам се да е добър избор.
[/quote]

Ние бяхме отседнали миналата година до Endless Blue Studios през една къща в Greеn Sea Studios на Тасос. Даже ти препоръчвам таверната на Greеn Sea  на плажа за хранене. На 50 метра от тези студиа. И аз потвърждавам, че плажа ако може да се нарече плаж е много тесен, но не става пренаселен, защото само хората от къщата го ползват. Иначе е близко пешеходно до центъра на селото за разходка. 

# 598
За мен е сложно защото малката все още не яде захар и сол в яденето си и всичко за нея трябяа да си е отделно Wink
А ОИ как би ви помогнал за това? "Не яде сол и захар" - означава, че не яде хляб и никакви купешки продукти, така ли?

# 599
Здравейте,  търся информация за Порто Куфо, различна от излизащата на първи страници в Гугъл Simple Smile. Дали някой има лични впечатления от това малко риболовно селце.

Общи условия

Активация на акаунт