На море в Турция - тема 46

• 175 700
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Повечето класации са субективни, и няма как да се харесат или допаднат на всички...
А тази специално е само за Анталия и Лара. Не са включени хотели в Белек, Кемер, Сиде, Алания....
Пуснах този клип тук, защото колкото и да е субективна може да ни покаже някои наистина от най-добрите хотели в Анталия... Simple Smile

# 556
  • Пловдив

Роже  тази сума за колко човека е и за кой период?

# 557
  • Русе
Вчера най-накрая платих резервацията ни за Aska Lara Resort& Spa.  Simple Smile
Повече за хотела може да видите в този видео клип за 10 те най-добри 5 звездни хотела в Анталия за 2015 год. Хотелът е на второ място. За него  на 8:15мин.: https://www.youtube.com/watch?v=kHMKk8UUkPE
Благодарение на падането на курса на турската лира и изчаквайки последния ден, в който можех да платя 12 те ни нощувки излязоха 2270 лв. Просто без пари за качеството на хотела. Simple Smile
Като сложа 90 те лева два самолетни билета от Истанбул до Анталия и обратно, 35-те лева двупосочен трансфер от летището до хотела и 150лв. два автобусни билета от София до Истанбул и обратно общо цялата почивка от 13 до 25 юни ни излиза 2550 лева Peace
На който не му се занимава с тур. агенции и иска евтина почивка в отлични хотели да резервира сам.
Няма нищо страшно и не боли Joy
Peace

# 558
  • София

Славейче, за 2 възрастни, 13-25 юни   Simple Smile

# 559
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
След една година ето ме пак в темата за почивки в Турция  Grinning
Тази година обстоятелствата ни са различни и ще сме с 2 деца - на 10 и 14 г. и поради тази причина съм се насочила в района на Алания към Ефталия Марин (Eftalia Marin).. Попрочетох отзиви от изминалия сезон..Сега ми е интересно само дали при резервация и този сезон в Ефталия Вилидж (Eftalia Village), срещу минимална сума на място ще местят в Марин и дали ще е заработил новия общ аквапарк, който ще е на Марин и новия Ефталиа Океан (Eftalia Ocean) Grinning
Отворена съм за предложения и за други хотели извън Анталия, в други райони, където има аквапаркове и децата са "по-големи"  Grinning...Ще съм благодарна да ми помогнете, че до края на месеца трябва да резервирам  Grinning
Успех на всички търсещи и резервиращи почивките си!

П.С. Миналото лято бяхме в Камелия Фулия в Сиде. Напълно съм наясно, че тази година не можем да покрием и надскочим условията му, но както казах обстоятелствата са различни  Simple Smile

# 560
  • София, България
Роже, наистина много полезно инфо даваш. Ние сега сме с новородено вкъщи, но догодина съм се амбицирала да си направя и аз директна резервация и да си организирам пътуването като теб.
Искам да те попитам как се спря точно на този хотел, между кои избираше? И още нещо  - резервираш по принцип на страницата на хотелите или през букинг?

# 561
  • София
Мона Лиза, и няма да съжалявате Peace.
Все пак парите са си Ваши и защо да давате в повече за нещо, което можете сами да си резервирате доста по-евтино Simple Smile.
Ами да ти кажа не ми си е налагало да избирам между него и някой друг.
Първо определихме района- Лара.
След това от Трипадвайзър се ориентирах за рейтингите на хотелите.
След което ми хареса самия хотел.
Това че е нов- от 2014 година.
Хареса ни местоположението му- само на 12 км. от Анталия и модерната външна архитектура.
Още повече ни хареса, че обслужването в хотела е на изключително високо ниво, ама изключително високо. Плюс високата класа на улта ол инклузива им: богат избор на марков чуждестранен алкохол, включен в него, отличната и разнообразна кухня, хубавите стаи.
Това че има много забавления в него.
Че има голям аквапарк и че зоната за развлечения- летния театър, по-голяма част от басейните и т.н са изнесени извън частта на самия хотел- тоест и в най-натовареното време на годината- през лятото лудницата няма да се чувства.
И разбира се едно от основните му предимства: цената.
Разгледах всички снимки в трипадвайзър. Прочетох една много малка част от над 1800 те мнения за него, това просто е изклчително много за хотел на две години, повечето от които 670 отлични, 200 много добри, и само 20 лоши Grinning и резервирах.
Резервацията я направих през сайта на хотела, опитах се през съпорта им да си издействам допълнителни отстъпки, но предвид изключително ниската му цена и високата заетост / всъщност това е хотела, който в по-голямата си част е разпродаден за лятото, и това не е чудно като се има предвид цената му/ не ми дадоха допълнителни отстъпки.
Дадоха ми и два месеца отсрочка на плащането за резервацията Simple Smile, която изтече на 14 януари и затова на 12 януари при най-ниския курс на лирата я платих.
През Букинг аз почти никога за никъде не резервирам, не ми харесват цените им Grinning За нито един континент те нямат най-ниски цени. 
А за мен това е много важно, предпочитам да платя веднага на ниска цена, отколкото да ползвам безплатно анулиране на висока цена Simple Smile.

# 562
  • София, България
Роже, благодаря от сърце за информацията! Разгледах преди няколко дни и снимките ти от Нова година, този хотел, Титаник, изглежда като божествено място. Определено знаеш как да избираш правилните хотели.
Напоследък много се дразня на нашите ТА, защото рекламират и дават добри цени само за десетина хотели на сезон, които съответно се пълнят с тълпи българи и нещата стават не много приятни. Отделно се оказа, че щом са дали добра оферта на наша ТА, качеството за сезона е доста занижено. Миналата година ходихме на една такава изгодна оферта в Дидим и сега съм парен каша духа. Да, може да е разправия да си организираш нещата сам, но ти контролираш почивката и никой не те ограничава в избора на хотел. Има резон да се ползва ТА ако тя успява да ти осигури по-добри цени на база нейните договорки за стаи с хотелите, това обаче май не се случва за българските ТА.
Била съм със самостоятелна организация на обиколки из Европа, преживяването е в пъти по-пълноценно, отколкото ако се мъкнехме някъде с автобус и прекарвахме половината от времето в чакане да се събере групата.

# 563
Роже, чудна сделка си направил Simple Smile. Явно зависи от това, че си резервирал повече нощувки и по-рано, чист късмет си изкарал като съвкупност от всичко.
Аз съм пробвала преди чрез формата на даден хотел, сравнявала съм цени, но съм попадала на по-скъпа оферта от ТА. Хубаво е да се сравняват цени и да се прецени както е най-изгодно.

В Истанбул съм резервирала  изгодно хотел на 150 метра от него през букинг, а на място половин час преди това ми дават по-висока цена, през сайта на хотела пък още повече.

# 564
Почти ме зарибихте и мен с Lonicera resort & spa ,в емералд предлагат икономична стая на много хубава цена,търсих информация за нея,искам да разбера има ли балкон,колко квадрата е....но не намерих.Някой ако знае моля да се включи с информация.

Не се подлъгвай по по-ниската цена , че може да си докараш големи ядове . Преди нова година направих запитване до няколко хотела в Анталия каква е разликата между икономична и стандартна стая , отговорите бяха едни и същи , икономичната стая може да е в приземен етаж ,с  малка квадратура , може да е без прозорци , без тераса , без климатик , в близост до шумни помещения и асансьори . Така , че не си струва икономията .
Здравейте

И аз загледах тези хотели Lonicera World и Resort. Цената ми изглежда приемлива, за стандартна стая. В средата на юни подходящ период ли е за море там? Също ми направи впечатление, че е различна цената за двойна стая с допълнително легло и за стая за двама възрастни и дете (говоря за Турс клуб) - на какво се дължи?

# 565
  • Русе
Здравейте

И аз загледах тези хотели Lonicera World и Resort. Цената ми изглежда приемлива, за стандартна стая. В средата на юни подходящ период ли е за море там? Също ми направи впечатление, че е различна цената за двойна стая с допълнително легло и за стая за двама възрастни и дете (говоря за Турс клуб) - на какво се дължи?
Едната стая вероятно е с легло за детето, а другата с разтегателен фотьойл. А може и размерите на стаите да са различни.

# 566
  • Пловдив
shark, ние направихме резервация за средата на юни за Lonicera Resort & SPA. Ние ще бъдем трима възрастни, защото детето ни е голямо. Ще бъдем в стандартна стая с допълнително легло. Peace

# 567
Здравейте, набелязали сме два хотела: Club Yali Resort и Ephesia Holiday Beach Resort. Съблазнява ни аквапаркът на първия, но може би по-скоро клоним към Ephesia, защото децата са още малки и наличните пързалки ще са им достатъчни

Някой, който е ходил, може ли да сподели мнения и впечатления?

# 568
shark, ние направихме резервация за средата на юни за Lonicera Resort & SPA. Ние ще бъдем трима възрастни, защото детето ни е голямо. Ще бъдем в стандартна стая с допълнително легло. Peace

Да, вероятно разликата идва от възрастта на третия човек в стаята. Знаеш ли дали има къде да се разхожда човек вечер, струва ми се, че хотелът е изолиран?
Ако не е тайна, през коя агенция резервирахте?

# 569
  • Пловдив

Да, вероятно разликата идва от възрастта на третия човек в стаята. Знаеш ли дали има къде да се разхожда човек вечер, струва ми се, че хотелът е изолиран?
Ако не е тайна, през коя агенция резервирахте?
shark, не е тайна, резервирахме през Турс Клуб. Не сме ходили друг път в Алания и затова избрахме мястото. Непременно ще се разходим до стария град на Алания, има какво да се види. Най-вероятно от хотела ще има транспорт до града. Иначе Лонисера е на първа линия със собствен пясъчен плаж. Другото, като идем, ще видим.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт