АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 32 984
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
КристалнаK, защото заема много място, тежко е, бебето може и да не иска да спи в него. А и като се стигне до голямо легло детето вече има претенции и е много доволно ако може да се включи в избора му Simple Smile Моето дете си спа в кошарата до 3 годишен, дори малко след това  Peace
Аз много се колебаех за сгъваема кошара, но в крайна сметка взех най-обикновена дървена с решетки от Икеа. Евтина, здрава, много удобна. Сваля се нивото, предната решетка и т.н. Дори бяхме сложили колелца по едно време, че да го люшкаме - срещу 5лв примерно Simple Smile
За дрехите от Лидл, сега прегледах каталога. Аз лично панталонки на съвсем малко бебе не съм успяла да сложа. Обличах го с боди (трябва да има удобно закопчаване, копчета и т.н., а не да трябва да навреш цялото бебе през малък отвор Simple Smile ) и цял гащеризон (пак с удобно закопчаване). Имайте предвид, че ако ви се падне като моето бебе (не пожелавам на никой такъв ревльо  Laughing), но все пак то може да реве през цялото време докато го обличате и да се извива като червей. Обличах само лесни за нахлузване дрехи и не преобличах често. Не мога да си представя да трябва да облека рокля или нещо по-сложно. Един единствен път беше с боди, което се обличаше през някаква малка дупка - сложи му го акушерката на изписването  Joy

# 406
 +1 и от мен за транформиращите легла.Много са ми грозни, заемат много място и според мен са много непрактични,въпреки че се водят точно обратното.Докато дойде време за транформация детето ще иска я легло на батман или на принцеса.От другата ми отчета на дъшеря ми повечето майки са супер недолни от тези легла и съжаляваха за избора си .

# 407
  • Бургас
Сестра ми ми даде страшно много дрешки, даде ми и количката си. На мен ми оставя да купя столче за кола, кошара, помпа за кърма и разни други дреболии, но мисля да ги оставя след нова година. А и януари има много разпродажби /особено в чужбина и чуждестранните сайтове/.
И аз загледах лидълските бодита. Мъжът ми беше готов да купи всичко бебешко, което видя в брошурата, ама му попарих страстите да се спре   Laughing
Скоро купих от ликвидацията в Карфур контейнерчета за съхранение на Авент за 8 лв /иначе са по 20 и нагоре/ и комплект от 4 бодита /едното излизаше по 1.50 лв  Crazy/. Много ми се иска да отида и до Одрин. Там има триетажен детски магазин, но май ще ми дойде в повече пътя и обикалянето цял ден, но ще видим.

# 408
  • Бургас
Аз, например бях накупила купчина ританки и камизолки. Дори нямаше на кой да ги подаря. Бях купила и рокличка за новородено тип потник. Кой въобще би му хрумнало новородено с потник. И ей такива изтрещели покупки. Например на Карфур също им бяха добро качество дрешките. Бях накупила джинсови пантралони за годинката с поларена подплата /дъщеря ми е родена Август/ . Плажни сандали, които така и не обу, защото като можеше да й влезе сводчето на крака, подметката се оказа вече малка. Вече купувам само сезонни дрехи за нея.

Сега за бебето основно цели гащеризони, ако може с цип, а не с копчета, макар че са рядкост. Също така боди потник, чорапки и пеленки. Дрехи като панталонки и поли и рокли - след 2рия месец. Дотогава ще има за зор нещо ако се наложи да го показваме някой по-човешки тоалет, но определено ще са единични бройки.

Моята дъщеря спи в нормално легло 90/200 см от 2годишна.

miss july, и аз съм подлудила мъжо с тоя Одрин, точно заради този магазин, ама като се замисля май е прав. Като ми е най-леко да пътувам и да обикалям, ще е в най-кофти месеците от годината, най-зимните.

# 409
miss july, ако става въпрос за съхранение на кърма - продават се много удобни стерилни пликчета, които излизат доста по-евтино. За помпата за кърма - с две ръце ви препоръчвам да си купите най-евтината възможна на Лорели (мисля, че е около 20лв). Аз имах такава и на Авент за една торба пари - вършат еднаква работа. А и може изобщо да не ви трябва или да е за много кратко. В последствие ако я ползвате постоянно вече може и да си струва да се купи автоматична примерно. Същото се отнася и за шишета, стерилизатори, различни комплекти и т.н., които може и да не ви трябват изобщо. Моят син не пиеше нищо от шише до около 7-8 месеца. Е за какво ми бяха 10 шишета питайте ме  ooooh!

И ако някой ви предлага нещо - взимайте  Laughing

# 410
  • Бургас
Анито, ние тази година ходихме в началото на януари в Одрин. И като падна един сняг. ....прибрахме се за 5 часа до Бургас. Ще видим как ще е положението тази зима, но при толкова места, от където може да се пазарува, май ще забравя за Одрин. А пък и ще е за добро - като отида в Турция и полудявам. Там е истински рай за шопинг маниака.

# 411
  • Бургас
О, да, определено помпата за кърма не е жизненоважна, както се боготвори, макар че няма по-хубаво от електрическата помпа. Аз кърмих година и половина Михаела без да използвам помпа. Само в началото имах едни съмнения за количествата, които изяжда и бях решила да я пробвам с шише за да измеря. Аз цедих цял ден къде на ръка къде с помпата и накрая тя го повърна, та пак не я разбрах как се нахрани. Сега ще изчакам да видя как ще се стекат обстоятелствата. Ако реша да се върна на работа рано - ще си взема електрическа, за да мога да се цедя и в офиса. Ако ще съм си в къщи - ръцете и бебето ми стигат. Особено в началото като напращят гърдите само да повдигнеш и теква.

miss july, на мен ли го казваш? Мъжът ми получава алергия при мисълта за там. Ама после все пита - това свърши ли, онова има ли го още /понеже ние доста си купуваме от сладкишите всякакви/. Оф май наистина не е добра идея да мисля за там... ooooh!

# 412
Я кажете повече за този магазин в Одрин. Струва ли си да патуваш до там? Сайт има ли?  Аз си мислех да отида в Джъмбо да видя цените, но ако в Одрин е по-хубаво и евтино, не ми пречи да отидем на екскурзия  Party съжалявам за невежеството, първа бременност ми е и не знам такива хитринки. Много неща ще науча от вас сладурки  Hug

# 413
  • Бургас
Я кажете повече за този магазин в Одрин. Струва ли си да патуваш до там? Сайт има ли?  Аз си мислех да отида в Джъмбо да видя цените, но ако в Одрин е по-хубаво, не ми пречи да отидем на екскурзия  Party съжалявам за невежеството, първа бременност ми е и не знам такива хитринки. Много неща ще науча от вас сладурки  Hug
Магазинът се казва ВEBEK. Някъде след джамията Селимие. Не съм ходила и не знам как са цените в магазина. По принцип турците правят много хубави намаления и в допълнение с разликата във валутния курс, някои неща излизат буквално без пари.

# 414
  • Пловдив
А бебешкия шопинг бих го съчетатала и с едно зареждане на промишлени количества от онзи десерт, за който още си мисля от не знам колко седмици  Mr. Green Споделете повече инфо за Одрин Grinning

# 415
Да споделя и аз опит за леглата Simple Smile. Аз предпочетох да имам дървена кошара залепена за спалнята на същата височина като леглото. Ужасно е удобно ако кърмите, защото в един момент почва много да ви се спи и е много лесно да придърпаш бебето и после да го побутнеш обратно. Аз поне кърмех предимно легнала Simple Smile. Особено вторият ми син не ни е карал да ставаме нощем, въобще не усетих, че имам бебе.
Нещата от списъците също така са много излишни, не на всеки са удобни.
Аз си бях набелязала предварително някои неща, марка, откъде да се купи  и таткото пазаруваше. Например помпата за кърма ми я като ми слезе кърмата в болницата. Вторият път като тренирана изкарах и без помпа.

# 416
  • Бургас
А бебешкия шопинг бих го съчетатала и с едно зареждане на промишлени количества от онзи десерт, за който още си мисля от не знам колко седмици  Mr. Green Споделете повече инфо за Одрин Grinning
Кой десерт?
Какво те интересува за Одрин? Ние посещаваме Марги аутлет , който е като открит мол с множество магазини /има 3-4 ресторантчета, където може да се хапне/. Зад Марги аутлет в събота има пазар за пресни плодове и зеленчуци на много добри цени /справка - чери домати около 2 лева излиза килограма/. После минаваме през Кипа. Супермаркетът има брошура онлайн, така че може да се следят промоциите. Въз основа на
тях решаваме кога да пътуваме към Одрин. Другите супермаркети са Килер, Мигрос, Бизим, но Кипата я харесвам най-много. В Кипа има и детски сектор с бебешко и детско облекло и козметика. По центъра също има магазини, но ако отиваш за един ден, просто няма време да обиколиш всичко.

Поствам темата за пазар в Лозенград и Одрин за който се интересува
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=920709

# 417
  • Пловдив
Благодаря, Мис Юли  bouquet И на всички, които споделиха за легълцата и дрешките  bouquet

Остава ММ да си пусне някой свободен ден от работа и да палим колата. Десерта слагам в скрит текст, всеки да си прецени риска  Mr. Green

Скрит текст:
Пишмание
Ама го мисля от преди една-две теми. Ходила съм веднъж в Турция на почивка и тогава го пробвах за първи път. Взехме си няколко кутии на връщане. Вълшебство!

# 418
Момичета току що си записах час за БХС за 24.10. при Чавеева в Щерев.Нямам търпение, а как ще изкарам до тогава без прегледи в неведение не знам.Дано покрай малката да не усетя времето и да не се побъркам. Някоя Софийска мама не се ли следи в Щерев?

# 419
  • Бургас
Ние сме ходили няколко пъти /специално в Одрин/ и все на различни, но в общи линии, тези, които miss july е изброила. Аз съм много зле с ориентацията и никак ме няма в обясненията, особено сега. Затова няма да се захващам изобщо.

Кристална, този десерт го продават и в БГ по големите супермаркети. Ако чак толкова не можеш да удържиш, кажи, ще ти пратя един от турската баничарница в Бургас. Никак не се различава от този, който си носим от там, освен ценово, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт