Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 021
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Юна, аз говоря за възраст 12м че има някои симптоми и не прави каквото трябва. В клипа жената каза че на тази възраст ако не сочат е супер притеснително.
А познайте....

# 541
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И Криско не посочва.Като му кажа дай ми еди какво си обаче го носи.Също не се е пуснал да ходи, но пък по нищо не се различава в поведение от връсниците си на площадката.От няколко дни се научи да слиза от високо и аз съм горда, но като чета на други вече това не им прави впечатление.

# 542
Напълно съм съгласна с Ракел. По точно не бих могла и да го кажа. Никола също не сочи още, така че не се вманиячавай!

# 543
Той не слиза отникъде, и не ми носи, не разбира. И като се заиграе и да го викам хич не ме отразява.
Вашите така ли са?

# 544
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Не,не ме отразява като го викам.Ама изобщо.Не се притеснявай толкова,Онли Hug

# 545
Прави сте и ви благодаря за успокоението Hug bouquet
Днес се пусна сам в хола, прекоси го и се върна. Навън си ходи повече, у нас лази че е по-лесно.
Днес се замислих, че каката беше доста по-ленива, пък ей я на, на 12 е.
Ще го следя де, но и ще се опитам да не се филмирам толкова. Връщайки лентата се сещам, че при него нещата стават изведнъж, има си някакви собствени скокове в растежа. Както на 9-10 месеца лежеше като талпа по корем и не можеше да мръдне и да се обърне, така за един месец стана фурия.
Поставила съм си за цел да се занимавам повече с него и да се постарая да му осигурявам разнообразие. Днес цял ден не беше гледал бейби тв и никаква тв, като го изкъпахме му го пуснах докато го оправя и беше като малко зомби, не отдели поглед. Спрях го после и си заспа на абсолютно тъмно. Нито е мрънкал, нито нищо.

# 546
Здравейте момичета,
Напоследък нямам много време да пиша, но чета редовно. Сега обаче да ви питам пак - малчовците ядат ли през нощта и как ви се струват нещата с глада с минаването на месеците? Аз мислех, че като порасне ще си спи като голям човек, но той започва да огладнява все по-често! Или аз така си мисля......не виждам друго обяснение. Взех да му давам два часа след супата и към 100 мл мляко с цел бързо да заспи и да е сит цяла нощ. 4-5 часа по-късно той започва едно страшно въртене - корем, гръб, корем, гръб и едно непрекъснато хленчене. Давам няколко пъти вода и дори пея, но най-много да заспи за 20-тина минути и после пак това страшно въртене (+удряне на главата в таблата). Чудя се как така огладня толкова бързо! newsm78 Не виждам друга причина за това поведение. Сякаш имаме няколко дни почивка от зъбите, но спането стана още по-лошо. Най-много до час пак ще започне да хленчи. Не мога да се наспя въобще и предпочетох да ви пиша. Как се отучват децата от нощните хранения и въобще това поведение на такова ли ви прилича? Личи му, че му се спи, но ако го оставим да реве, това само влошава нещата и той съвсем издивява повече и чак се захласва. Вашите деца как ви съобщават, че са гладни - с рев или по-кротко си "казват"? И колко мл правите нощем?

# 547
Вяра като направи 10 месеца и с няколко нощи рев, люлеене, пеене и търпение ѝ спрях нощното хранене. Сега вечер след вечеря сме в банята, след това заспива с кърмене и яде чак на закуска. Свикна с това и не търси сукането вече, но не е спирала да се пробужда. От известно време се върти нощем точно, както ти описваш, без да спира, във всички посоки, удря си главата, преревава. И така с часове. Аз също не мога да си обясня каква е причината, но съм сигурна, че не е глад. Сега в момента пак пада голямо въртене и както казваш личи си, че ѝ се спи, дори понякпга не си отваря очите. И за мен е голяма питанка това поведение newsm78 Сега даже се събуди от въртене и я приспивах. Според мен може и от зъбките да са така неспокойни. Ние имаме само 5, но знам ли...може пак да преминават през някакъв техен си етап, но факт е, че аз по цели нощи не спя Sad

# 548
Жулиета,това все едно аз съм го писала.Ами не знам вече,всеки ден се питам едно и също - докога??? Аз като видя,че почва да се върти,мрънка и удря в таблата ставам и правя АМ (180мл).Давам му го в кошарата и той си го изпива.После му давам биберона и лягам.След 4 часа се повтаря същото.Яде по два пъти през нощта - около 1-2ч и после към 5-6ч Twisted Evil Пробвала съм и да не му дам АМ - ами въртенето не спира,започва да реве,да става,с две думи няма приспиване.Не знам дали се буди от глад,но нищо друго не го приспива,освен АМ.АМ му е като приспивателно Laughing Реших вместо да го люлея да си му давам да яде,защото така поне се наспивам горе-долу.Много искам да узная и аз каква е причината за това въртене и удряне в таблата,но няма как да разбера.Вече си казах,че трябва да свикна с тези будения и доколкото съм чувала от други майки,това положение продължава до към 3 годишна възраст #Crazy 

# 549
Ето още нещо, той сам шишето не си държи. Други, които не го правят?

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 09:26 от Only God can...

# 550
  • Пловдив
И аз незнам дали е глад. По-скоро не, но е факт, че и Вики е същата. Ако много започне да шава през нощта в никакъв случай не я оставям, защото наистина става по-лошо и после следват часове будуване. Давам й да яде - АМ 50-60 или гърда. Веднага след това заспива. Водата не й действа така, нито пък и я иска. Незнам кога ще спрат да се будят.

Вики държи шишено само когато й кажа и то през деня. Вечер и нощем не, защото ще се заиграе с него и отиде сънят.

Lovely, аз съм дала срок до 2 г възраст  Grinning

# 551
Онли,моят през деня също не може да си държи шишето.А през нощта като е легнал е по-лесно - не посяга сам да го хване,а просто като усети биберона и хваща отстрани шишето да си го подпира(или го е страх да не му го взема).Далеч е още самостоятелно хващане и надигане на шишето.
Всички дечица са различни,едни правят едно на същата възраст,други друго.Няма правила и срокове,не се притеснвяй.

# 552
Аз не мисля, че нормалното е да не се будят, а нашите понеже се будят, значи има някака причина.
По-скоро ми се струва, че е нормално да се будят. В миналото дори възрастните не са спели цяла нощ. Това с непробудният 8-часов сън е практика, наложена през 20-ти век покрай специфичното ежедневие. Преди това не са спели по цяла нощ.

http://www.obekti.bg/nauka/oprovergaha-teoriyata-za-8-chasoviya-sn

Сънят по цяла нощ може да е удобен за родителите, но буденето е биологично-обосновано и просто се случва.
На запад проблема са го решили, като от самото начало слагат детето в друга стая и то се научава като се събуди, самичко да си се приспи пак. Често обаче това става с някакви предмети, компенсиращи липсата на майчина близост като кукли, плюшени играчки, кърпички/ одеялца за смучене и т.н.
Не съм много убедена, че е добре за детето и че не развива някакви емоционални липси, които после да компенсира по някакъв начин, обаче доста психолози твърдят, че така трябва да се прави.

Исках просто да кажа, че децата не започват да спят по цяла нощ, а в някакъв момент се научават като се събудят, сами да се приспят, без да искат нищо от родителите си.

При julieta_sv обаче ми се струва, че се касае за някакво по-болезнено никнене на зъби.

# 553
  • Северо=Западналия край
Жулиета, според мен не се буди от глад, а от навик. Продължавай да пробваш с гушкане, биба и вода и не давай мляко. Трябва да се отвикне. Моят юнак не се храни нощем от тримесечен....та не мога с друг съвет да помогна. От няколко дни отказва вечер каквото и да е мляко в шише с биберон, човека вече е голям и не иска шишета Simple Smile Имаме си 7-ми зъб, излезе спокойно, дано и другите така.
Много палав обаче стана, разтребва всичко... Слуша ме само когато той реши....бебешка му работа Simple Smile

# 554
  • Пловдив
Исках просто да кажа, че децата не започват да спят по цяла нощ, а в някакъв момент се научават като се събудят, сами да се приспят, без да искат нищо от родителите си.

Съгласна съм с Юна. Понякога Виктория я чувам през нощта да се върти, мърмори, казва "мама" /аз мълча/ и тя си продължи след малко да спи. Но странно защо като съм я оставяла при баща й да спи и помти не се събуждаше?! Или е било съвпадение чисто и просто  newsm78 Дали пък като усеща, че съм до нея, и иска нещо от мен, което знае, че няма да получи от баща си, което пък да говори за навик  newsm78  newsm78  newsm78 Но стига съм мислила върху въпроса, че се изнервям - година и повече не намирам отговора  hahaha  Mr. Green

И да ви споделя една радост - Викче днес за първи път се изправи на краченца в кошарата и до дивана. Гледа ту към мен, ту към краката си и се залива от смях. Разбра, че нещо ново е направила и е страшно доволна от това. После още няколко пъти се помъчи  Blush  Hug  Party Много съм щастлива.  Crazy

Въпрос: дечицата ви стряскат ли се от домакинските уреди? Виктория не ми разрешава да пускам пасатор и сокоизстисквачка. Пищи и цялата почервенява от рев. Днес също така направи и на боулинга - като тръгнах да хвърлям, започна да плаче и да протяга ръце към мен жално-жално. Добре, че сестра ми беше с нас, та да я изведе навън, иначе трябваше да спрем играта и да си ходим.

Общи условия

Активация на акаунт