Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 57 969
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Относно нощното хранене аз съм тотално на мнение, че не се будят по навик.
Преди седмица или 10-тина дни ви писах, че ставам да правя мляко в 12-01 и после около 5-6ч.Сега чак не смея да се похваля.От 22-ри не си търси нощното мляко.Две вечери и сутрешното дори пропусна.
Ще споделя как стана при нас от само себе си, без рев, без принуда и т.н.На 22-ри супата, която давам от ДК беше аааадски гъста, направо като основното.Количеството, което аз давам не се е променяло обаче.Хапна добре детето и заспа.Около 12,30 ч започна пак едно мятане и мрънкане на сън.Дадох вода, намазах зъбите с гел, гушках и попях (това пак е всяка вечер) и Криско заспа.Чак се учудих.По принцип всяка вечер започва рев, докато не дам мляко.Сега само примрънкваше, но и след количеството гъста супа, което изяде нямаше шанс да е гладен.
И от тогава сме така всяка вечер, ядем супа направо като манджа.Сутрин около 5-6ч пие мляко, но пак е по-добре.
Иначе пак се буди по 5-6 пъти на вечер заради зъбите.Снощи в 2,30ч беше приплакване на 10-15 минути, но аз за себе си правя разлика кога е от зъби и кога от глад.Дадох 1мл Нурофен и заспа сутринта до 7,00 (8ч по старото време).
Относно буденето вечер като цяло и на мен ми обясниха, че още нямат навика да заспиват след като леко се размърдат, както при възрастните.Дори възрастен сънува, размърдва се, но имаме навика и заспиваме без дори да се усетим.
Криско също не си държи само шишето с АМ, но защото така го свикнаха като му даваха вече ММ или майка ми.
Плаши се от силния шум на някои кухненски уреди и той.

Сега сме с хрема от вчера и направо лошо ми става като трябва да изсмуквам сополи, вика, пищи и реве все едно го колят...Слагам Коларгор, но не виждам още ефект.
Съжалявам за дългия пост  Rolling Eyes

# 556
и според мен не се будят по навик. Или поне моята бубка, нито пък от глад. Според мен млякото/кърмата просто ги успокояват. Но ако давате само гола супа вечер, може и от глад да е, и аз ако ям само гола супа и се буфя от глад Simple Smile моята бубка специално се буди от газове, зъби и ако се обърне понякога по корем и почне да се изправя.
Плаши се от кухненски уреди, от миксер, чопър, сшоар, прахосмукачка...изобщо от всякакви силни шумове и почва много силно да плаче.
Миналата година по това време си говорхме за Хелоуин, ще приготвите ли нещо празнично Simple Smile ? аз вече съм готова с тиквения фенер и тиквеника Simple Smile

# 557
  • Пловдив
Ние никога не сме празнували Хелуин. Може би бубка, като порасне, заради нея ще правя нещо, ако проявява интерес. Аз за Коледа започвам да си мисля  Party И то с огромно удоволствие. Но същевременно ми е и малко притеснено, защото свекърва ми най-вероятно ще бъде при нас на Бъдни вечер /бях ви споделила, че свекър ми почина на скоро/, а тя си има малко по-различно виждане за коледното меню от мен и не съм сигурна дали ще мине безпрепятствено опитът ми да й обясня, че идва в моята къща и нещата е редно да бъдат така, както аз ги виждам  ooooh!

# 558
Пак аз, да ви питам вашите гушкат ли ви?
Макси гушка играчките или поне така ми се струва, а мен ме бута. Защо?

# 559
  • София
Жори се гушка, но за кратко и хуква нанякъде. Виж сестра му можеше и все още иска да се гушка нон стоп.
Започна да сочи преди седмица някъде, от номерата владее чао, пляскане с ръце и да показва, че е на 1г. - невинаги. Книжки разглежда по половин минута, с изключение на една с животни и едно букварче на Фишър прайс - ако последното се брои за книжка.
За буденето нощем - ако няма нещо, което му причинява дискомфорт, бибата върши работа. Но ако са зъби, сополи и т.н. - само кърменето приспива. Хич няма да си причинявам зорлем отказване. Като израстнаха всички зъби при каката - към 2г. започна да си спи непробудно.

# 560
Никола много обича да се гушка, държи си сам само чашата за пиене на вода. Обикаля с нея и си пие по няколко минути. Много е забавно Simple Smile Според мен се будят иначе вечер от глад. Давам му всеки път АМ и после заспива. Предполагам обаче че най късно на 2 годинки ще спре да се буди.

# 561
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Изобщо не се гушка.Сложа ли го до себе си някъде,веднага тръгва да става,да се катери.. ooooh!

Не го е страх от никакъв домакински уред.Ползвам пасатора,сешоара,прахосмукачката докато той е в стаята и той много се забавлява.Гони прахосмукачката hahaha

# 562
  • София
Aaa, прахосмукачките са любими. А прахосмукачката робот се преследва или се използва да се возят отгоре дребни играчки. В кухнята е запленен от робота и пералнята.

# 563
Много пишете, момичета! Браво, че намирате време.  Grinning Този пост го пиша от сутринта.

Моят син ме гушка и ми става толкова мило. И кака си гушка и направо се разтапям като ги видя така. Също гушка една кравичка, слага си я под ушенцето като му кажа - гукшай Фрида. Държи си сам чашата за пиене на вода за дръжките, но често чака някой друг. Добре се справя и с яденето сам, е с моя помощ разбира се загребва с лъжицата и слага в устата, но от някъде се започва. Не се страхува от никакви шумове на уреди - дори се забавлява с тях. Но сега му подариха един стрелящ и пълзящ Спайдърмен и доста предпазливо го гледаше докато е включен.  Joy
Все още се буди през нощта и не мога да преценя по навик ли чака да го накърмя от глад или за утеха. Не иска вода, люшкане и песни - не помага, по-зле става с тях. Но като го накърмя заспива веднага. А снощи баща му го приспа без кърмене за първи път. И през деня благодарение на него се отучи от кърменето за приспиване. Та си мисля....дали това няма да е разковничето при нас.  Mr. Green
Все още не върви сам, само за ръцете на някой и по мебелите вкъщи се придвижва, другото е пълзене на спринт.  ooooh!
Според мен вече почти всичко разбират, но не винаги изпълняват.  Joy
Онли, много се филмираш за всичко. Бъди спокойна - добре си е Макси, децата са различни.
Racel, браво на Вики! Още много поводи за гордост ще имаш с нея.
Пантера, и аз не я обичам хремата - не ми стигат 10 ръце, за да пръсна Стеримар и после да изсмуча с помпата. Дано бързо му минава на Крис. Аз Коларгола не си го причинявам за нищо на света.

Скрит текст:
Празнуваме Хелуин по желание на щерката, не съм привърженик на този празник, но тиква дълбаем, правихме специални мъфини с отровно зелен крем и тази година ще с костюм на скелет.... ooooh! ooooh! ooooh! Все ще и мине желанието някога. Баща и казва, че щом е щастливо детето и се забавлява значи се празнува. Но за утре - Денят на будителите държа да знае защо празнуваме и съм се подготвила както всяка година с нови книги, четем нещо интересно за някоя личност и гледаме снимки в интернет на рибния буквар, първия български глобус и разни такива.

# 564
Преди седмица или 10-тина дни ви писах, че ставам да правя мляко в 12-01 и после около 5-6ч.Сега чак не смея да се похваля.От 22-ри не си търси нощното мляко.Две вечери и сутрешното дори пропусна.

хах, и аз си се страхувам да се похваля - но откакто му купихме пижамка като на голя, той спи като голям. И така вече 3 нощи. Заспива в 10, буди се в 5 или в 6. После откъртва или до 9, или ставаме да си играем. Основно той си играе, де, аз си се зомбясвам на другия етаж, че поне останалите да поспят. Даноо да си продължи така. Ако е от пижамката - отивам, тегля кредит, и купувам за всеки ден от живота му, докато стане на 100 г, нова пижама. Ей, голям кеф ви казвам - туй да спи толко часове!

# 565
  • Пловдив

хах, и аз си се страхувам да се похваля - но откакто му купихме пижамка като на голя, той спи като голям. И така вече 3 нощи. Заспива в 10, буди се в 5 или в 6. После откъртва или до 9, или ставаме да си играем. Основно той си играе, де, аз си се зомбясвам на другия етаж, че поне останалите да поспят. Даноо да си продължи така. Ако е от пижамката - отивам, тегля кредит, и купувам за всеки ден от живота му, докато стане на 100 г, нова пижама. Ей, голям кеф ви казвам - туй да спи толко часове!

Румка, за завиждане си  Hug Продължавайте в същия дух. Кредитът си заслужава  Party  Party

# 566
Елдас, страхотна традиция си имате за Деня на Будителите! Поздравявам те!
Никола също се стряска от работещи уреди но само за малко. После се успокоява. Няма драми. Преди се стряскаше но вече му е минало. Сутрин като ни носят кухнята звънят на входа и той се стряска и тръгва да ме прегръща. Мн е бърз, пуска всичко и скача в мен. Ако не съм наблизо се разревава и идва да ме търси. Много е миличък.
Румка, браво! Дано вече да си спите нормално  Party

# 567
  • София
Не знам дали е рано или е  нормално, но от 4 дни вечер вечеряме супа  и заспиваме до час.
Махнах млякото въпреки съведите на педи,
тя каза че той ще си го търси,но нищо подобно.
Аз съм малко на опаки и някой ако ми каже нещо, че не мога  аз го правя за да се убедя че мога.
и така.... спиме си както сме си спали до сега  с последно хранене мляко.
Единственно ме притеснява това дали не съм го направила рано,защото в млякото си има различни витамини и минерали,които не знам без него дали му ги набавям. newsm78
Имаме 13 зъбчета вече и изгризахме бибероните,край с  шишетата Simple Smile
За закуска много обича малкия да яде сандвич с кашкавал,нарязвам го на хапки и му давам аз,защото иначе той си набутва всичко в устата и правя  айрян.
Вие давате  ли сандвичи?

# 568
  • София
Здравейте момичета.  Hug Аз от няколко дни се каня да пиша, но все нещо изниква.

Онли, разбирам те напълно, защото съм точно като теб - само нещо да се окаже не наред и веднага се шашкам. Мисля за проблема денонощно и нямам спокойствие. Другите са ти писали да се успокоиш, но като знам каква съм аз, ако и ти си така, по-добре опитай да намериш някой да го погледа за малко, отиди без малкия при педиатъра (за да не всеме да хване някой вирус, че после като се окаже, че нищо му няма, но се е разболял и пак ще се обвиняваш), сподели си притесненията и искай едно направление за съответния специалист. А ако скоро сте на консултация, обърни им внимание за нещата, които си забелязала и те ще го проверят и ще те насочат какво да правиш. Изобщо да не ти пука дали някой ще ти се изсмее или не, ти си майка и е нормално да си притеснена, а освен това като знам как гледат бързо да ги претупат на консултациите, те едва ли проверяват детето как се държи. Предполагам, всичко ще му е наред, но ако аз имах подобни притеснения това щях да направя, заради себе си.  Hug

Моите и двамата от никакви уреди не се плашат, само чакат да включа нещо и веднага са се лепнали за мен Simple Smile любими са им пералнята и прахосмукачката.

Въпросът за спането е много сложен. Относно нощното хранене - и с двамата много рядко съм хранила през нощта. Това обаче изобщо не означава, че не са се будели. Честно да ви кажа, не мога да имам крайно мнение по въпроса. Наистина при някои деца може да е навик, като при някои от тях отучването от навика може да стане за два дни, а при други да отнеме семици. Знаете ли, всичко си зависи от това какво детето иска. Може би не е приятно мама да става да прави мляко нощем, но ако моментът не е дошъл, ако отнема прекалено много време и нерви да се отучи, защо пък да се мъчим, толкова ли е фатално? Е, поякога ще се налага да се сменят и памперси нощем, а поякога и преобличания и чаршафи.
При други деца обаче не е навик. Може да е от глад. Ако обаче запиват след нощното мляко, това не означава задълително че е от глад. От глад е било, когато като следващата вечер вечерята е по-питателна и то не се събуди. Но и това е супер относително. Има хиляди неща, които будят дребосъците нощем - жега, студ, и двете заедно (отвити им е студено, а завити им е горещо), кошмари (имайте предвид, че те започват повече да помнят и всеки ден е изпълнен с много емоции, които те преживяват отново нощем чрез сънища), зъбки (мои лични наблюдения и при двете ми деца са, че не само първите зъбки са мъчителни, при каката до изникването на кучешките зъбки беше будене през нощта и то по няколко пъти, а при малкия вече остават само 4 зъбщета до 20, но пак се върти много нощем). Изобщо причини има много, но успокоението може да се окаже само млякото, дори да не са гладни. Една приятелка като спря да кърми и детето й спря да се буди нощем. Това явно е било навик. При мен и с двамата не е така, но малкия е доста по-добре от кака си, защото заспива само с биба. Каката спря да се буди като й поникнаха 16 зъба и като й долепихме леглото до нашето. А има и деца, които като се събуждат и сами после си заспиват. Но каквито и да са причините при различните деца, важното според мен е да опитаме да направим нощите по-спокойни за всички, независимо дали с гушкане, спане при мама или пък мляко. В един момент всичко отминава и идва нещо ново. Ето - сега моята буба иска да спи вече отделно, но не може преди да се нанесем, но само това да стане и веднага ще й предоставя тази възможност.

Момичета, да се похваля и аз с две неща от изминалата седмица - малкия започна да ни целува, но истинското целуване, със онзи типичен звук Simple Smile Раздава целувки по бузките на мен, баща си и кака си. Толкова щастлива ме направи тази малка промяна. Кака му мноооого по-късно се научи така да целува. А първоначално като се опитваше, само ни лигавеше. Но явно понеже тя него постоянно го мачка и го целува по бузките, косичката и изобщо където може и той се е научил от това.
А другата ми радост е, че започнаха заедно да се хващат за ръчичка и да ходят нанякъде. Много сладко изглежда отствани Simple Smile

Извинявам се за дългия пост.  Embarassed

# 569
Сладури! Браво на тях, само така да продължават и да ви радват!

Ние в събота отидохме да вземем единия батко от училище, ходи на курс там. Излиза нашият и казва на Бебо - е, знаех си, че си тук. То като теб друг не може така да циври! Ама така, хем мило, хем - укорително. И това ми ти малче като пък се развълнува, и се отскубна от мен, и се залепи за батко си за ръката, и двамата си се заведоха до колата.  Така че - знам за какво говориш  Crazy Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт