Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 57 921
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Млякото му го спирам постепенно, вече сме на 1л. АМ вечер към 2ч
. с 60мл. вода и до няколко дни му го спирам. Той пак си се буди, търси вода, биба, но аз го спирам по други причини. Няма много апетит, заради зъбите и искам да си изяжда по - лакомо храната през деня, като не е ял АМ нощем.
Сиси, как стана спирането на млякото? От кога си започнала да му намаляваш количеството? Аз все се каня, но като писне нощем и веднага забърквам 150 мл с 5 лъжички.

От около месец започнах. Бяхме на 7л АМ и постепенно намалих на 6, 5... и така сега сме на 1. Не исках рязко да му го спирам. Давам му сега 1лъжичка само, но слагам малко повечко вода 60мл. И после му давам ми малко водичка да пие, че да не ревне, веднага след млякото.
Мисля, че приема достатъчно мляко през деня, от ДК готвят с мляко, а и кисело давам понякога, така че стига с това АМ. До седмица съм му го спряла, тъкмо да изхабим последната кутия.

Румка, пробвай с банан, поне при нас всичко с банан се приема охотно, макар да е злояд.

# 631
  • София
За буците и на мен компреси с риванол ми каза лекарката.

Благодаря за отговорите за дрешките и температурата в стаята. И за майсторите също Simple Smile Аз просто за първи път се сблъсквам с работа с толкова много майстори. Говорихме веднъж с едни приятели в Ирландия и те казаха, че не само в България е така. Там и те се нагледали на изпълнения, докато им оправяли къщата. Май навсякъде, не ги ли гледаш какво точно правят, вършат големи глупости. Пък и май в другите страни майсторите пак са от нашия край Wink
Атето, бързо да се оправяте и вие.

Леле, това от сутринта го пиша. Сега ще изчета какво сте писали от тогава.

# 632
  • София
На нашите като им правиха ремонта на банята - спазиха супер точно срока, дори подраниха с 1 ден. Обачеее - няма да ви казвам, че цената беше двойна спрямо нормалната/7 000 лв им взеха от фирмата. В цената влизаха само плочки и поставянето им, и разбиването на старата вана. Останалото нашите го купуваха отделно./
Но майсторът, който е служител във фирма - одими целия апартамент с цигари - въреки че няколко пъти го милиха да не пуши вътре.

Така че, какво да ви кажа - и в нашия край няма идеални майстори ...

Лелее, ужас, 7000 лева. Че по колко взимат тези на квадрат? Нашият майстор взима по 20 лв на квадрат. Е, верно, ние нямахме за разбиване. Много е старателен и хубаво става, обаче тоооолкоооова баааавно работи. Чудя се къде му излиза сметката така.
Нали има една приказка: работим бързо, евтино и качествено, изберете си две от три. Явно и за нас и за вас, Руми, важи това по отношение на баните.

# 633
  • София
За овесените ядки ме подсетихте колко отдавна не съм давала. Преди давах с плодове само, със сирене не съм пробвала. Съвсем в началото и аз опитах да ги пасирам, ноче не стана и повече не съм пробвала, обаче се оказа, че той и така си ги ядеше.

# 634
Добре! Навихте ме и мен - утре ще му дам ядки и намоето диваненце Wink дано му допаднат този път!
Румка, добави му нещо любимо - някое плодче например. Не знам, аз всеки ден мога да ги ям, много са ми вкусни.
и аз мн обичам овесени ядки, и ММ също. Но Ревльо не ги обича особено - поне преди 2-3 месеца беше такова положението, утре ще го пробвам пак Wink ще сложа круши, тях обича най-много май

# 635
  • Пловдив
Sisi, как така 7л млеко  #Crazy Виктория изпива не повече от 200 и няколко, като тук включвам и кърмата  Rolling Eyes

Julieta, цялото 150мл АМ ли изпива нощем? Защото при нас и 60мл върши работа с една лъжичка - през два часа само че Simple Smile)

# 636
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Racel, за 7 лъжички АМ иде реч, не за 7 литра  Mr. Green

# 637
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
А само ние ли пием през нощта два пъти по 180мл АМ? #Crazy

# 638
Ние пиехме 2 пъти по 210. Но намаляваме постепенно и вече както казах е 1 път по 60мл.

Racel, за 7 лъжички АМ иде реч, не за 7 литра  Mr. Green
Peace
 Mr. Green

# 639
А само ние ли пием през нощта два пъти по 180мл АМ? #Crazy

Аз кърмя 7-8 пъти на нощ, така че сигурно се събира голямо количество.

# 640
В ТРИЦИТЕ ФИБРИТЕ СА ПОВЕЧЕ, ЗА МЕН СА ПО-ПОЛЕЗнИ ИМЕННО ТЕ.
,мерси, Румка!

# 641
  • София
Момичета, и аз го хванах този вирус. Сега вече наистина всички сме болни. Поне спря да ми се говори за настинки, защото последните два дни стоя с децата на топло в една стая и не съм излизала на студено аз изобщо.

Друго да ви питам - преди бяхме обсъждали палавостта на децата - как вадят дрехи от чекмеджетата, пипат по кухненските шкафове, телефони, лаптопи, съксии с цветя ... Споделих, че и моето дете ги прави тези неща и се чувствам безсилна да го спра. Знам от каката, че е период и ще отмине. Някои от вас споделиха, че са стигнали до извода, че е безсмислено да се ограничава всичко и това, което е безопасно го позволяват. И аз съм на това мнение, не му давам да пипа контакти и съдове и буркани, че може да се нареже, но му дадох да ми пипа телефона например, когато сме на меко и няма опасност да го счупи, да цъка лампи, да разпилява дрехите си за пране и после пак да ги събира в чантата, кдето ги събрме, да върти копчетата на една изключена от контакта печка тип духака (много му е интересна и само при печката ходи, та си помислих, че така може да й се насити и да не я пипа когато я използваме). Обаче снощи ми беше казано, че не било хубаво да му давам така да пипа, че детето трябвало да си знае игрчките и да бъде научено да си играе само с тях. Обаче той на играчките си почти никакво вниание не обръща вече, а на мен ми е много трудно да го обоздавам в тази необезопасена обстановка, с всякакви неща, които само чакат да бъдат пипнати от него. Говорих и с ММ и той ми каза, че и той смята, че трябва да го ограничавам да пипа така, защото ако не го ограничавам, щял да си помисли, че всичко му било позволено. Аз пак стотици пътиказвам „не”, но за опасните неща. Вие какво мислите по въпроса?

А като всички са толкова згрижени за възпианието на децата ми, защо му дават като седнем на вчеря да бърка в чиниите и да омазва с храна. Аз пък това не го приемам.

# 642
хихи някъде му викат "двоен стандарт", аз го наричам "бабин стандарт" Wink)

# 643
Момичета, да ви попитам, на едно от растящите зъбчета( още не е пробило) - венеца отдолу е направо синьо -лилав и подут. Нормално ли е?
За пипането - аз разрешавам да се пипат неща, които обаче винаги може да пипа - тоест не сега да може, а после да не може. Децата от това не разбират и се объркват. Телефон - ако се дава, значи винаги трябва да е позволен ( според мен). Повтарянето на НЕ не е безрезултатно, просто отнема време, плюс не винаги детето иска да изпълнява. Моят дребчо от около 7-8 месечна възраст е запознат прекрасно с тази дума, а сега като е по-голям и реши да не слуша, има и наказание - казвам му, че е наказан,скарвам се и за малко го оставям сам в детската, в кошарата  му ( все още е с решетка и не може да слезе).Интересно е, че разбира че е наказан, защото иначе в кошарата си играе, плюс това разбира, защото за известно време не прави това/пипа това, заради което е наказан, Та тези два метода вършат работа при мен. Наскоро го оставих при баба му и леля му( рядко се виждаме, тоест не е възпитаван от тях), но те бяха страшно учудени, че разбирал НЕ и много слушал Simple Smile А не бих казала, че е кротко дете да си стои, напротив, много е деен, но има респект хихихих Строга мама съм Simple Smile За добро или лошо Simple Smile Не че и той не прави бели, но само ако не го изхващам, ако го хвана на време с Не стават нещата Simple Smile

# 644
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Катя, изобщо не ти е лесно.Аз не бих издържала.Давам на детето да пипа всичко, което не е опасно.На хиляда места пише, че така опознават света и ако постоянно забраняваш губят желание за научаване и опознаване на новите неща.Те освен с пипане няма как още да се запознаят със заобикалящия свят.И с Румка съм съгласна.Повече би ме подразнило това че половинът заема страната на родителите си.

Посиняването на венеца е нормално и понякога се случва.

Общи условия

Активация на акаунт