Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 57 925
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
И ние бяхме на държавна 1,30 лв на ден за 5 дни, обаче препочитам да не се притеснявам че всеки път трябва да му правя закуска и дали ще я яде.
Pregnachik, ,това не го разбрах, сега като сте на Вълшебник, какво му даваш за закуска?
Жулиета, сподели, моля те, как приготвяш овесените ядки? Вариш ли ги? Пасираш ли ги?

# 616
На нашите като им правиха ремонта на банята - спазиха супер точно срока, дори подраниха с 1 ден. Обачеее - няма да ви казвам, че цената беше двойна спрямо нормалната/7 000 лв им взеха от фирмата. В цената влизаха само плочки и поставянето им, и разбиването на старата вана. Останалото нашите го купуваха отделно./
Но майсторът, който е служител във фирма - одими целия апартамент с цигари - въреки че няколко пъти го милиха да не пуши вътре.

Така че, какво да ви кажа - и в нашия край няма идеални майстори ...

# 617
Жулиета, сподели, моля те, как приготвяш овесените ядки? Вариш ли ги? Пасираш ли ги?
Има два вида овесени ядки - фини и обикновени. Първите ги заварявам съвсем малко, стават сигурно за една-две минути, а вторите (на времето имаше само такива) ги варя малко повече до омекване или пък завирам водата и ги оставям под капак да се задушат и надуят. Нищо не пасирам, те не са едри - имай предвид, че моят малчо още не я умее тази работа с дъвкането. Confused  В началото мислих, че като не ги дъвче ще е зле за стомаха, но поне засега не е имало проблеми. Предпочитам фините, но не навсякъде ги има.

# 618
За овесените ядки-моят от любопитство е бъркал в моята чиния, но много не му допадат. Само добе накиснати е пробвал, по някоя стафида или сушени плодове вътре. От цялата работа си хапва само стафидите и банановите парчета  Crazy

# 619
  • София
Много хубави фини овесени ядки има в Лидъл.

# 620
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При нас закуската е попара, кус-кус или овесени ядки със сирене всичко.Аз също вземам от финните.Варя няколко минути и директно давам.Нямат нужда от пасиране, защото стават буквално на каша.

# 621
Благодаря ви! Аз закусвам от месеци фини овесени ядки с кис мляко и какао, а на бубка й дадох сварени преди няколко месеца - не ги яде, защото за нея това е едро, пробвах да ги пасирам - нр се пасираха добре и пак не ги яде. Но сега ще пробвам пак, дано ги прояде. А знаете ли каква е разликата между овесените ядки и овесените трици? И еднакво полезни ли са?

# 622
Ние също сме на кухня. Взимам на Вълшебник или Хер бебе - 3,50 на ден. Сутрин закусва попара, кус-кус, юфка. Спи с боди потниче и тънки пижамки, без чорапчета. В стаята е 22-24 градуса.
Момичета, по колко овесени ядки им правите за закуска? Какво слагате към тях?

# 623
Аз си имам една кутийка на Авент, която беше към помпата. Горе-долу събира към 220-230 гр. и макар и смешно, меря си по нея. Слагам само сирене, но май по-скоро по навик от попарата.
Забравих да кажа, че спим с чорапи, защото малкият не търпи никакви завивки.

# 624
Аз си имам една кутийка на Авент, която беше към помпата. Горе-долу събира към 220-230 гр. и макар и смешно, меря си по нея. Слагам само сирене, но май по-скоро по навик от попарата.
Забравих да кажа, че спим с чорапи, защото малкият не търпи никакви завивки.

Благодаря ти, ще започна да ѝ правя!

# 625
Нямаше ни няколко дни, много сте писали и не мога да ви изчета подробно.

Пантерке и всички други болнички бързо да оздравявате.  Hug

Овесените ядки ги запарвам само с вряла вода, докато омекнат, не ги варя. После добавям кисело мляко и много ги обича.

Вечер спи по боди потник, пижамка и понякога с чорапи. С климатици се отопляваме, 20 градуса е в нас.

Взимам държавна кухня, по 2лв на ден е, удобното е, че пункта е точно под нас и мога и по пантофи да отида. Отивам към 11ч, което ми е супер, защото спим до 10.
Ако идваха в 6,30 и аз не бих взимала, абсурд да стана толкова рано.

Като  се има в предвид, че още се будим по 200 пъти на нощ, заради зъби, а имаме само 3 зъба още и 2 на път.
Млякото му го спирам постепенно, вече сме на 1л. АМ вечер към 2ч. с 60мл. вода и до няколко дни му го спирам. Той пак си се буди, търси вода, биба, но аз го спирам по други причини. Няма много апетит, заради зъбите и искам да си изяжда по - лакомо храната през деня, като не е ял АМ нощем.

# 626
Благодаря ви! Аз закусвам от месеци фини овесени ядки с кис мляко и какао, а на бубка й дадох сварени преди няколко месеца - не ги яде, защото за нея това е едро, пробвах да ги пасирам - нр се пасираха добре и пак не ги яде. Но сега ще пробвам пак, дано ги прояде. А знаете ли каква е разликата между овесените ядки и овесените трици? И еднакво полезни ли са?
В ТРИЦИТЕ ФИБРИТЕ СА ПОВЕЧЕ, ЗА МЕН СА ПО-ПОЛЕЗнИ ИМЕННО ТЕ.

# 627
Млякото му го спирам постепенно, вече сме на 1л. АМ вечер към 2ч
. с 60мл. вода и до няколко дни му го спирам. Той пак си се буди, търси вода, биба, но аз го спирам по други причини. Няма много апетит, заради зъбите и искам да си изяжда по - лакомо храната през деня, като не е ял АМ нощем.
Сиси, как стана спирането на млякото? От кога си започнала да му намаляваш количеството? Аз все се каня, но като писне нощем и веднага забърквам 150 мл с 5 лъжички.

# 628
Добре! Навихте ме и мен - утре ще му дам ядки и намоето диваненце Wink дано му допаднат този път!

# 629
Добре! Навихте ме и мен - утре ще му дам ядки и намоето диваненце Wink дано му допаднат този път!
Румка, добави му нещо любимо - някое плодче например. Не знам, аз всеки ден мога да ги ям, много са ми вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт