Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 57 947
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря ви за всичко, момичета. Като споделя тук и много ми олеква.  Hug

Скрит текст:
Все още не знаем със сигурност кога ще се преместим. Нещо не ни върви и всички планове само се провалят. Уговаряме дати за разни неща, плочки в коридора и стълбището, багер за изравняване на двора, връзване на парното по стаите, бойлера и котела (избрахме да се топлим на пелети), за довършителни неща по септичната яма (понеже в София, в 21-ви век има доста места, където няма канализация), уж все довършителни неща, но нещо се обърква и се бавим. Както изглежда, освен тази, ще сме на гости и другата седмица и така става общо месец. Ако знаехме, че така ще стане, щяхме да си останем още един месец в квартирата.

Точно мислех да ви попитам при какви температури спят мъничетата ви и с какво ги обличате Simple Smile. Аз слагам боди с дълъг ръкав и долнище на пижамка. Предпочитам бодито, защото от това, че толкова се върти, горнището на пижамката се вдига и кръстчето му се оголва. Но не слагам и боди, и горнището, пък какво остава между тях да има и блуза. Температурата в квартирата беше около 21-23 градуса. Как е при вас?

# 601
Иначе ме обвиниха, че не било вирус, а съм си била простудила децата
Какво да ти кажа - дано не е вирус, защото ако е, вероятността по-малък да се разболее от по-голямото, е голяма. Вероятността по-голям да се разболее от по-малък, е по-малка. При нас - първо 6-годишният батко го лепна, после Малчо го лепна, и паралелно с това баща им. Аз устисках, но както и ти, и аз се държах. Най-големият батко и той не се разболя - нали е вече Голям Wink

Инак за пелетите - и ние сме с такова гориво - няма по-хубаво нещо на света  Hug Самозапалваща се камина, дето не се налага да се тормозиш как да я запалиш. Твърде малко пепелак. И още друго, че пепелта ползваме за тор на градината.

Ако мога да те посъветвам - вземете си на всеки радиатор отстрани врътка - за регулиране на Т във всяка от стаите. Струваха ни по 30 лв на радиатор мин.година, но по този начин не се получава в едната стая да става твърде горещо, в другите да става студено. Радиаторите се самоизключват в съответната стая, за да се запази зададената температура. 

# 602
Нашата кухня е Вълшебник - за 7 дни, 29,50 лв. А малкият спи на 24-25 градуса с боди и долнище пижамка без чорапи. Имаме и пижамки като гащеризон без чорапки.

# 603
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При нас ДК е евтина 1,20лв на ден за 7 дни ми излиза 8,40лв, а аз както вземам двойни купони ми излиза 16,80лв на седмица, но поне мисля само за закуската.Вземам от пунк, но такава доставка в 6,20ч нямаше да преживея.
Криско спи само с пижама от две части, за да сменям по-лесно памперс (макар че няколко вечери вече пропускам смяната и не е мокър) на 22-23градуса.

И да ви се оплача, че месецът започва ужасно...Детето не се оправя, а ми се струва, че започва да накашля нищо, че педиатърката каза, че не му е червено гърлото.
Аз вчера нещо си направих на кръста и сега едвам мърдам.Реве ми се от болка и се мажа с някакъв гел.За капак ми се обадиха от работа с някви проблеми и направо ми иде да вдигна ръце от всичко  ooooh!

# 604
И ние бяхме на държавна 1,30 лв на ден за 5 дни, обаче препочитам да не се притеснявам че всеки път трябва да му правя закуска и дали ще я яде. А все ми е притеснено че трябва да ходим да си вземем храната. Така като ми я доставят ми е много по спокойно. Отделно че смятам че стомашният вирус може да е бил от яйцата с които готвят.

# 605
  • София
Румка, точно такива си взехме. И ние много мислехме на какво да се топлим. Още миналата година направихме инсталацията на къщата, отне 4-5 дена. Сега трябваше само да се вържат котел, радиатори, бойлер, кутии, помпи, които отнемат по-малко време уж, но не ни върви, първо котела като го доставили още във фирмата установили нередност и чакахме две седмици да се сменяла някаква част. После като трябваше да ни го докарат, им се развалил камионът за доставки и чак другата седмица щели да го доставят. Отделно, хората дето ни правиха и сталацията нямаха възможност да ни я довършат те и търсехме други. Има и още провали, но няма да ви занимавам. Изобщо, започвам да ставам суеверна и да вярвам, че някаква сила просто не иска да се нанесем ...
А децата - те и двамата са болни, но повръщането беше бонус при каката Sad Обаче пу, пу, сега дивее, и си я искам така.

Пантера, дано бързо да се оправите. Това с кръста е много неприятно. Мислех да ти пиша на лични тези дни да те питам разни неща, но не е спешно и ще изчакам.

# 606
Румка, точно такива си взехме. И ние много мислехме на какво да се топлим. Още миналата година направихме инсталацията на къщата, отне 4-5 дена. Сега трябваше само да се вържат котел, радиатори, бойлер, кутии, помпи, които отнемат по-малко време уж, но не ни върви, първо котела като го доставили още във фирмата установили нередност и чакахме две седмици да се сменяла някаква част. После като трябваше да ни го докарат, им се развалил камионът за доставки и чак другата седмица щели да го доставят. Отделно, хората дето ни правиха и сталацията нямаха възможност да ни я довършат те и търсехме други. Има и още провали, но няма да ви занимавам. Изобщо, започвам да ставам суеверна и да вярвам, че някаква сила просто не иска да се нанесем ...
Кате, в България е така и не си мисли за никакви сили. Колко пъти сме правили ремонти и: 1. Винаги не спазват срока
2. Не се прави това, което сме уговорили
3. Винаги излиза по-скъпо
4. Майсторите са "баш майстори" и дори сме гонили такива
.....и за капак след ремонти сме имали наводнение от горните етажи.
Аз също съм си мислела, че живеем в прокълнат блок, но с колкото хора съм говорила, всички са имали страшни ядове по преместване в ново жилище и ремонти.
Нормална работа за държава, в която човекът няма никакви права. Виж за САЩ примерно това никога няма да ти се случи, но това е друга тема.
Просто приеми, че както няма тротоари за пешеходци и асансьори в подлезите, така и  ремонтите стават бавно и никога в срок!

# 607
Точно това щях и аз да пиша. Жулиета го е казала супер изчерпателно. На който и да попаднеш те са свикнали да са "пей сърце".

# 608
  • Северо=Западналия край
Пожелавам бързо оздравяване на болните дечица  Hug

Моят юнак днес цял ден е с температура. Спал е през деня са
мо един час и цял ден е мрънкал. Сега заспа, но постоянно бълнува, нещо стене. В момента няма Т, но си личи, че нещо го мъчи. Лошото е, че не знам какво.....няма сополи, не кашля  newsm78 и нов зъб не виждам да се задава.

Нашата кухня е държавна и е 12 лв за 10 дни. Това с доставка в 6,20 ч не бих го приела ако ще и безплатно да е......
Ние се топлим на климатици, по скъпо е, но ми е чисто и не се занимавам с камини. Спи с тънка пижамка и в чувалче на около 20 градуса.

# 609
  • Пловдив
Нашата кухня е Вълшебник - за 7 дни, 29,50 лв. А малкият спи на 24-25 градуса с боди и долнище пижамка без чорапи. Имаме и пижамки като гащеризон без чорапки.

И ние сме на такива градуси и обличам Вики по този начин.

Кухнята й е държавна /само за уикенда взимам частна понякога/ и е 1 лв на ден.

Оздравявайте сладки мъници  Sad  Hug

Момичета, след ваксината на 12 мес /четвърти прием Synflorix/ имаше ли дребчо дълго време топчица на крачето с инжекцията, че на Вики й стои вече втора седмица топчето  newsm78 И все го чеше.

# 610
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
А децата - те и двамата са болни, но повръщането беше бонус при каката Sad Обаче пу, пу, сега дивее, и си я искам така.

Пантера, дано бързо да се оправите. Това с кръста е много неприятно. Мислех да ти пиша на лични тези дни да те питам разни неща, но не е спешно и ще изчакам.
Стискам палци всичко да се нареди и много скоро да се нанесете.  Hug
Пиши ми на лично, аз без това цъкам постоянно на телефона като имам време, та поне да правя нещо смислено.

# 611
Only, мерси, не сме пробвали още Юначе.
Прегначик, аз взимам на Вълшебник веднъж седмично за разнообразие и е 3.50лв, значи с доставката е 4.20лв, така ли?
Жулиета,мерси, че питаш, взех 4+, имаше един пропуск през нощта, но май са по-добре. Но и аз не мисля, че има кой знае каква еазлика в размера. Ние сме на климатици, защото съседите спряха парното във входа, спим на 20 градуса някъде, бебка е с ританки, боди с дълъг ръкав и в чувалче, отгоре завивам и с одеалца.

# 612
Рейчъл, бубка имаше две огромни буци три седмици при съвсем първия прием на Пентаксим и Симфлорикс, оттогава не е имала. Май с риванол се маже в такъв случай...

# 613
# 614
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ние сме на държавна ДК,по левче на ден,22лв на месец излиза(без събота и неделя).Много съм доволна.Да,много е задължаващо да ходиш в определен час,но пък той вече си свикна,че в 11ч. ще излизаме и това спомогна да си има някакъв режим.Сутрин аз си му правя закуска елда или кус кус или овесена каша.

Отопляваме се с климатик,поддържаме около 22 градуса.Детето спи без завивка,облечен с боди,тънка блуза,панталон и чорапи.

Дано всички болни дечица да оздравеят бързо!

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 11:01 от ♥ LoVeLy Wife ♥

Общи условия

Активация на акаунт