Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 57 944
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Честито на всички проходили!
Да ви се оплача, започнах да поръчвам детската кухня за у нас и познайте, карат ми я в 6:20 всяка сутрин. Crazy
Да не говорим, че Макси тази нощ спа адски неспокойно, будеше се на всеки час, дори и сега се върти. И не разбирам защо.
Уж го гледах да не му е запушен носа, че плюе бибата, ама не минсе струва.
Кажете вашите деца кога минаха на хранене 4 пъти на ден?
Той снощи не си иска супата, след къпането изпи 180 мл мляко и това беше.

# 586
Честито на всички проходили!
Да ви се оплача, започнах да поръчвам детската кухня за у нас и познайте, карат ми я в 6:20 всяка сутрин. Crazy
Да не говорим, че Макси тази нощ спа адски неспокойно, будеше се на всеки час, дори и сега се върти. И не разбирам защо.
Уж го гледах да не му е запушен носа, че плюе бибата, ама не минсе струва.
Кажете вашите деца кога минаха на хранене 4 пъти на ден?
Той снощи не си иска супата, след къпането изпи 180 мл мляко и това беше.

Олееее, много рано тази доставка, няма ли опция за малко по-късно поне? А колко струва с доставката до вкъщи?
Аз предните дни бях писала, че имВяра се върти нощем и спи неспокойно без видима за нас причина. Допускам, че е от зъбките.
Отдавна сме на четири хранения. Вечер си изяжда яденето и след това я кърмя за заспиване.

# 587
Честито на проходилите Еми и Борко  bouquet

Ние добавихме две нови зъбчета в колекцията, станаха 14. В последно време както си спеше дълбоко, изреваваше рязко и силно и после трудно се успокояваше. През половин - един час.
И при предишните пробивания пак така беше. Сега и двата едновременно са се показали.

Очаквам да мине на 4 хранения, когато се научи да яде с нож и вилица  Joy За сега са по 17-18 на ден и изобщо няма нормално хранене като хората - да седне и да се наяде. Иначе си умира да сяда у мен като сме всички на масата и започва едно бъркане в моята чиния и опитване на всичко. Не допуска да ядеш нещо и да не ѝ дадеш  Laughing
Но не изяжда количество като да се нахрани, а само е нагризала всичко, нацапала си е ръцете, хвърлила ми е вилицата на пода и е настъпила храната, която е паднала. Просто  Rolling Eyes Tired

Доставка на кухня в 6:20 не бих могла да преживея  ooooh! Мислех, че на обяд ги доставят. Защо толкова рано!?

# 588
  • Драгоман
 Благодаря, момичета!  Hug
Емона още си е с 8 зъба, ож са тръгнали кътници, но колко месеца вече и нищо.  Sad 

# 589
  • Пловдив
Благодаря, момичета  Hug
Честито и от мен на проходилите.

И Вики е с 8 зъба вече повече от 2 месеца. От кътниците са пробили само някои и то съвсем малка част от тях. Давам й един сироп вечер - SEDIVITAX - билков, за успокоение уж, ама ефект почти нулев.

Юна, много готин режим имате - 17-18 храненета. Смях се от сърце  Joy  Joy  Joy

# 590
Racel, честито нА Вики Simple Smile
честито на проходилите дечица Simple Smile
при нас са обикаляли групи дечица, но аз не съм ги чула,че звънецът ни не работи, а се бях подготвила със сладки Sad
Честит празник на Народните будители и ако сред вас има просветни работници и учители по принцип Simple Smile
При нас Коларголът помогна за задна хрема за три дни.
Догодина ако искаш да ги поканиш: сложи долу на входа на звънеца - малка лепенка с указание да се качат - или табелка: ОЧАКВАМЕ, ВИ, ХЕЛОУИНЧЕТА. Или малка тиква-лепенка. И на вратата също табелка: всички хелоуинчета да тропат силно, приготвили сме ви лакомства!
никой няма да ви подмине Wink))

# 591
Тъкмо днес си мислех колко се радвам че вече ни доставят храната в 7:30 че преди и ние бяхме за 6:20 и беше малко натоварващо. Иначе Никола без това става в 6. Просто аз още се събуждам и не съм облечена и ме натоварваше ранната доставка.

# 592
Знаете ли, и моето използва вилица, горе-долу прилично умело.
Другото, което забелязвам, е че все иска да отмъкне чинията на ляво стоящия от него батко. Няма значение какво, и дали има нещо в нея - "Тази чиния искам, и това е!"
Незнам дали сте пробвали, обаче покрай сбирането на бонбони моето се научи как се ядат вафли Боровец/сини/ Излапа една ЦЯЛА, омаза се порядъчно. Когато се опитах да му помогна - да взема опаковката и да я откъсна - ми се изрепчи насреща и не ми даде. Ръфа обелката, докато успя да я премахне, и продължи с вафлата.
Което само ме навежда на мисълта, че ще е е скрънзлив ...  ooooh!

# 593
Нашата с доставка е 30,10 лв.
7 дни в седмицата е яденето, в събота носят храната за събота и неделя. ooooh!
От всички кухни Макси тази харесва най-много.
Сериозно започвам да обмислям да се върнем на взимане от пункт. Не че е кой знае колко далеч, ама ако нещо се случи и не може да излезем?

# 594
Ако и при нас имахме подобна услуга, за такава цена, бих се възползвала. Аз се налага да ставам много рано/през месец/, така или иначе, защото баткото когато е 1ва смяна става в 6,15. И в този случай, без значение къде ще сме през деня - у дома, или аз в офиса и Ревльо при бабите си, храната ще е налична.
по-неудобно би било като баткото е втора смяна - тогава се излежаваме до по-късно.  Crazy

# 595
  • София
Честито на проходилите.  Hug

Юна, и ние сме така - като седнем да ядем е с нас на масата и само бърка в чиниите и нагризва всичко. Аз лично не съм привърженик да му давам да пипа така по масата, но дядо му е и дори да кажа, да не му дава така да омазва всичко, той не ме отразява изобщо. Но няма как - все още сме на неговата маса. А вие преместихте ли се вече?

Дано всички болни да оздравеятт бързо. А ние сме също болни от вчера. Малкия е с ларингит и му взехме инхалатор. Каката вчера каза, че я боли гърло също и лекарката като я прегледа, беше със зачервено гърло и уши и течащ нос. Изписа виброцил в носа и отипакс за ушите, а за гърлото джуниър ангин. Малко ме беше страх, че са като бонбони за смукане, а аз бонбони не съм й давала от страх от задавяне, но се оказа, че можела да смуче. И точно си мислех, че започват да се подобряват спрямо вчера и - тази сутрин тя като стана и беше една ленива, не ме ядосва, не дивее, веднага разбрах, че нещо не е наред. Полежа малко на дивана и повърна на фонтан. Беше ужасно. След това заспа и спа до преди час (цяла сутрин). Като стана сама поиска водичка, пи също малко сок от нар и хапна хляб със сиренце по собствено желание. В момента мрънка,дивее, подкача и малко се успокоих, че детето ми си е пак същото. Толкова се оплаквам как я гоня постоянно, че е палава и мрънка, а тази сутрин като не беше така и си исках моето палаво момиче. Дано малкия само не се прихване и с това, че лекарката каза, че са вируси и е заразно. И таткото ни е болен и му беше лошо вчера. А бабата се разболя още преди няколко дни и още не й е минало. Тя беше получила и кръвоизлив в окото. Абе направо да не ви разправям каква сме картинка всичките. Само аз се държа, но подозирам, че е от адреналина и притеснението покрай другите, сигурно като оздравеят и се отпусна, ще го мина и аз. Иначе ме обвиниха, че не било вирус, а съм си била простудила децата, понеже леко ги обличам и ги водя на студено, но вече започнах всичко да си го минавам покрай ушите, само мир и любов да има. Все пак наистина не практикувам да си облека детето с боди, блуза и отгоре пижамата, докато в стаята е 27 градуса и отгоре даже. Но онзи ден излязох за малко и като се върнах, го намерих малкия точно по този начин. Вир вода беше милия ...

# 596
 #Crazy
Олеле, ужас!

Наистина е много трудно, когато толкова ви се разминават разбиранията, а няма единодушие кой определя правилата.
Колко още ви остава да сте там? Не минаха ли две седмици? Особено с болни деца обстановката се изнервя още повече  Confused
Възпалението в ушите е много опасно, дано бързо да мине  Praynig
Направо не знам как се справяш. И психически и физически. Всеки път като споделиш нещо и се чувствам ужасно разглезена, че правя на въпрос някакви дреболии.

Скрит текст:
Ние се преместихме вече. От понеделник вечер сме на новото място.

# 597
Румка, супер идея за хелоуинчетата Simple Smile
Онли, 30 лв за колко дена ? Колко лв на ден е? В кой град?
Бързо оздравяване на дечицата  Hug

# 598
Момичета, желая ви прекрасен и слънчев ден, а всички болни да се опрвят много бързо! Praynig
Ние сме навън и гледай ти как в количката си заспа на момента, а не като вчера вкъщи обедното приспиване беше от 14:30 до 17 ч. ooooh!
Исках да споделя за сутрешната ни закуска какъв невероятен ефект има. Давам му овесени ядки със сирене. Много ги обича и пакетите свършват за нула време. Ходи до тоалетната по 3 пъти и имам чувството, че му е леко на стомахчето цял ден. Миналата седмица го гледаше малко баща му, докато аз търча по разни болници, и му казах да му прави попара със сухари, че става много по-бързо. Еми тогава пак започна трудно да се изхожда и имаше газове, та затова реших да ви препоръчам този вид закуска. Може би ако не им харесва вкуса на овесените ядки, с плод също би била добра комбинацията. Simple Smile
Ние още не ходим, но излизаме в парка и се разхождаме с помощта на мама. Heart Eyes Останаха ли други непроходили дечица?
Кате, наближава ли датата на преместването? Ние бяхме септември на гости на моите родители за две седмици и въпреки това, накрая исках да се прибера, защото те от добро ми дават напътствия за малкия, но има неща, които не одобрявам - малко стари методи на отглеждане. Но иначе пък не са ми се налагали, но от многото мнения аз накрая се побърквам. Ето, например, няколко дни му смених режима, който се мъча от месеци да поддържам, само и само да устоновя защо не може да спи това дете и пробвах режимите на разни познати. Еми, пълен провал - не спа по-добре, а на мен ми беше пълен хаос сега какво, кога и как да му давам да яде. Та от вчера пак си върнах моя. Май най-добре може да си определи самата майка и то според конкретното бебе.
Вчера му купих комплект от три вида четки за зъби, според възрастта. Днес ще ги изваря и да видя как ще се възприемат. Някой ползва ли такива и освен четката търкате ли с нещо зъбите - паста например?
Румка, ти ме изненада с цената на държавната кухня. Това за тристепенно меню ли е? Аз давам по 3,50 лв. на ден, но твоята цифра е далеееч по-малка. Направо се замислих и аз да пробвам държавна, предвид ГРАНДиозната сума от 340 лв, която ще получавам. Някъде пишеше, че държавната е под по-строг контрол.....или греша?!?!?
Онли, и аз като теб все се притеснявам за какво ли не и да ти кажа, май съм си докарала някоя и друга беля на себе си от постоянно "мислене и премисляне" на всичко, та те съветвам да отидеш при специалист и веднъж за винаги да те успокои, а ти да можеш да си живееш щастливо. Peace
Я и последно да питам за тези чашки за вода. Някакви специални ли им купихте или просто пластмасови? Малчо ако не му държа аз чаша, шише, нищо няма да направи, но ако му купя сигурно ще вземе да се пробва сам. Знам ли?!? newsm78
Засега друго не се сещам, но дано времето се задържи, за да имаме приятни разходки!
Ей, да добавя. Кате, малчо спи по боди с дълъг ръкав, панталонки и чорапки и понякога и така му е горещо, а за това, което си описала, направо не ми се мисли.
Lucile, пробвахте ли 4+? По-добре ли са нещата?

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 14:34 от julieta_sv

# 599
Люсил, в София сме, за 7 дни, кухнята е Юначе. Peace

Общи условия

Активация на акаунт