Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 57 961
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Кате,много мило звучи,наистина,как се хващат за ръчичка.

Ракел,браво на Вики за самостоятелното изправяне,много е приятно,наистина Hug

Пантера,как е Криско? Praynig

Viki_v,честита печалба от играта на Филипс!

# 571
  • София
От толкова писане забравих да кажа за шишето - малкия си държи сам шишето само като е легнал и пие мляко. Аз му го давам като е легнал и той зпочва да пие, обаче ако му го дам още като е седнал, не го вдига нагоре и като засмуче въздух се ядосва и го хвърля. Обаче не мисля, че има нещо притеснително, понеже той вода пие от половин година вече от шише със сламка и не знае, че това с млякото трябва да го вдигне.

Вики, а ако държиш да даваш мляко, не е задължително нито да е вечер, нито да е от шише. Може да застройваш супата с мляко или пък да даваш във вид на десерт с нещо друго. Simple Smile Млякото преди лягане в един момент е по-скоро ритуал по заспиването, но ако детето си заспива без него, ползата му като част от храната на детето може да се извлече и по друг начин.

И за хелоуин забравих да пиша. Аз никога не съм го празнувала, защото от скоро се празнува у нас. ММ и свекърите са много против. Той само се дразни по това време, че магазините се изпълват със сувенири в този дух, че ние сме си имали българки празници и такива разни неща. Аз обаче гледам на нещата малко по-различно - че какво лошо има ако се забавляваме и ни е приятно, да празнуваме. Той казва, че всичко било манипулация и сега ни принуждавали така косвено чрез децата, да харчим още пари. И аз пак го питам - че какво лошо има, ако ни е приятно и се забавляваме и сме щастливи. Голяма работа, че ще харчим малко пари на този ден. Нали парите са за това (те пък едно време родителите ни като са били толкова пестеливи, гледам какви ползи са имали от това ... все пак по законите на Вселената за да запълниш нещо, трябва първо да го изпразниш). Казах му, че по същата логика и Коледа да не вземем да празнуваме, понеже в последните години ни „карат” да си купуваме какви ли не украси и сувенири за този празник. А дали пък не е по-приятно да украсяваме домовете си? Какво - да вземем да се върнем в комунизма и да чакаме да докарат банани на Коледа, за да хапнем няколко банана понеже през другото време няма? Той пак се опита да ме опонира с изказване, че и Коледата не била като едно време. Съласна съм, но това изобщоне се дължи наизобилието от украса или богатото пазаруване тогава. А се дължи на самите нас - тогава сме били деца все пак.
Преди ви бях писала, че не мога да се зарадвам напоследък пълноценно  на празниците. Много от вас споделиха същото усещане. Обаче когато децата пораснат малко и ежедневието се улекоти откъм смяна на памперси, хранене, постоянно преобличане, следене някой да не изяде украсата и др., тогава според мен ще си върнем духа на празниците и защо пък да не добавим и още един празник - хелоуин Simple Smile

# 572
  • София
Сладури! Браво на тях, само така да продължават и да ви радват!

Ние в събота отидохме да вземем единия батко от училище, ходи на курс там. Излиза нашият и казва на Бебо - е, знаех си, че си тук. То като теб друг не може така да циври! Ама така, хем мило, хем - укорително. И това ми ти малче като пък се развълнува, и се отскубна от мен, и се залепи за батко си за ръката, и двамата си се заведоха до колата.  Така че - знам за какво говориш  Crazy Crazy Crazy

Сладури. Simple Smile Вие обаче да не си помислите, че винаги са така.  Joy Това са някакви единични моменти, иначе през другото време постоянно се карат за играчки.

# 573
  • София

#Crazy ама къде аз защо не  съм разбрала?

# 574
  • София

#Crazy ама къде аз защо не  съм разбрала?
Много ти благодаря ако не беше ти нямаше и да знам bouquet

# 575
Здравейте на всички от давна не съм се вясвала все време не намирам, но днес вече тотално откачих с такова нещо не съм се сблъсквала. Малката ми е с хранителна алергия по тялото и лицето ту се появяват огромни петна, ту изчезват. Мажа ги с Фенестил, започнах и през устата да давам, но незнам трябва ли да я къпя и друго с какво мога да и помогна? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

# 576
Мунас, дано да се оправи скоро малката. Според мен фенистил е достатъчно и избягване на алергенната храна.

Вики, на нас няма ли да кажеш какво и как си спечелила 😁

# 577
  • София
Мунас, дано да се оправи скоро малката. Според мен фенистил е достатъчно и избягване на алергенната храна.

Вики, на нас няма ли да кажеш какво и как си спечелила 😁
Изпратих си данните, все още и аз не  знам какво е,като получа подаръка ще ви кажа,пише че е изненада от Филипс,нищо повече не знам за сега Peace

# 578
Нашият Хелоуин:

Снощи разхождах моите 3, и още 3 комшийски, по околните блокове да плашат хората и просят бонбони. Събраха по 5 лв и 10 ст. всяко /без бебчо, на него само 3-4 бонбона му тикнаха в джоба, защото ме видяха да чакам долу пред входа Wink /. И по 2 шепи с бонбони, и много емоции.

На някои места бяха много мили хората, радваха се на старанието на децата да изглеждат страховито, и ги окуражаваха. На другаде директно ги гонеха, и ако не ме бяха видяли да се показвам и да гледам - единият човек сигурно щеше да ги набие - беше приготвил до вратата си тояга за групичките деца! Едни пък баба и дядо се показват и викат - "аа, ми то днес какво се дава? бонбони се дават, бабо! Е, ми добре сте го измислили! заповядайте. По мое време само работа ни даваха Wink) "
Та, различни бяха нагласите и настроенията сред хората. Мернах, обаче, поне 10 групички Хепоуинчета, и се бях запасила и аз с бонбони и солети, и давах, докато ми стигнаха.

Някои бяха много находчиви /децата/ други бяха груби: "Ми като нямаш бонбони, пари ще ми дадеш! Айде, вади портомонето"

И моите снощи до късно си бърбориха в стаята и коментираха. А Ревльо - той явно се превъзбуди, щото пак се буди посред нощ 5 пъти...

Рано тази сутрин, Моето средното дете, става и се приготвя за градината, и иска да вземе бонбони, да почерпи децата.

- Недей да вземаш само шарените бонбони, защото батко ти ще се сърди. Половината са негови.
- Аа, ама той няма да забележи!
- Аа, ще забележи!
- Добре, тогава за всеки случай ще го питам:/крещи по коридора/ "Баткоооо, може ли да взема да почерпя децата в градинката с тези бонбони, гадните, дето ще ти развалят зъбите ако ги изядееееш?" Joy Joy Joy

# 579
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Честит ден на народните будители!
Елдас, много ми хареса как празнувате днешния ден.Поздравления  Hug
Иначе аз съм фен на Хелоуин-а и като порасне детето бих го маскирала стига да иска.Важното е детето да се забавлява и не виждам сблъсък на двата празника.Най-тъпото е, че хора, които подскачат срещу маскарада не зачитат и нашия празник, но май е важно да се "доказваме" във фейсбук.
Представям си колко са сладки всички гушкащи се и държащи за ръка братчета и сестрички.
Криско продължава с хремата, но сякаш започна да накашля леко днес и го водих при педиатърката.Каза, че гърлото му е леко розово, гърди чисти, но се чудя дали да не дам нещо все пак.Дори бабин илач или хомеопатия...

# 580
  • Пловдив
Честит ден на народните будители и от мен.
Борко от доста време не търси храна през нощта. Иначе се буди, давам бибата и пак заспива. Само като беше горещо лятото давах вода, но той си я и търсеше. Сега не иска през нощта.
Аз да го похваля, че за 2-3 дена се пусна да ходи сам  Heart Eyes Сигурно в неделя ще правя питка за прощапулник.
Шишето с АМ нямаше навик да си го държи, но ММ ми вика да му го дам сам да яде. Аз си мислих, че няма да може, а той ме изненада и си яде сам. Но не се сеща като остане малко и да си го вдигне, посягам да помогна и започва да мрънка все едно ще му го взема  Grinning
Сега с тази смяна на часа как сте с храненето и спането? Ние малко объркахме режима.
Мунас, ако знаеш от коя храна е алергията я спираш и с фенистил би трябвало бързо да се оправи.
А някое бебче да е получило обрив и температура след ваксината на 13 месеца?

# 581
Нашият Хелоуин:

Снощи разхождах моите 3, и още 3 комшийски, по околните блокове да плашат хората и просят бонбони. Събраха по 5 лв и 10 ст. всяко /без бебчо, на него само 3-4 бонбона му тикнаха в джоба, защото ме видяха да чакам долу пред входа Wink /. И по 2 шепи с бонбони, и много емоции.

На някои места бяха много мили хората, радваха се на старанието на децата да изглеждат страховито, и ги окуражаваха. На другаде директно ги гонеха, и ако не ме бяха видяли да се показвам и да гледам - единият човек сигурно щеше да ги набие - беше приготвил до вратата си тояга за групичките деца! Едни пък баба и дядо се показват и викат - "аа, ми то днес какво се дава? бонбони се дават, бабо! Е, ми добре сте го измислили! заповядайте. По мое време само работа ни даваха Wink) "
Та, различни бяха нагласите и настроенията сред хората. Мернах, обаче, поне 10 групички Хепоуинчета, и се бях запасила и аз с бонбони и солети, и давах, докато ми стигнаха.

Някои бяха много находчиви /децата/ други бяха груби: "Ми като нямаш бонбони, пари ще ми дадеш! Айде, вади портомонето"

И моите снощи до късно си бърбориха в стаята и коментираха. А Ревльо - той явно се превъзбуди, щото пак се буди посред нощ 5 пъти...

Рано тази сутрин, Моето средното дете, става и се приготвя за градината, и иска да вземе бонбони, да почерпи децата.

- Недей да вземаш само шарените бонбони, защото батко ти ще се сърди. Половината са негови.
- Аа, ама той няма да забележи!
- Аа, ще забележи!
- Добре, тогава за всеки случай ще го питам:/крещи по коридора/ "Баткоооо, може ли да взема да почерпя децата в градинката с тези бонбони, гадните, дето ще ти развалят зъбите ако ги изядееееш?" Joy Joy Joy

Heart Eyes

На дъщеря ми Хелоуин е любимият ѝ празник наравно с Коледа и повече от рождения ѝ ден, така че имаше парти, но с приятелски деца. Не сме ходили по съседи. И у нас отдавна не са идвали.

Моето предположение би било, че повечето хора ще реагират негативно. Радвам се, че има места, на които цели групички деца обикалят.

# 582
  • Драгоман
Здравейте и Честит ден на будителите!  Simple Smile
Напоследък само чета и все не се наканвам да пиша. Ние от вчера пак болни и трите  Sad  Да се похваля - Емка проходи преди седмица и вече се опитва да тича, хаха.  Grinning  Тези дни искам да я отбивам, но ме е страх как ще я приспивам вечер като нито шише, нито биба ползва. На ръце трудно става, все се опъва и рев яко. Направо се чудя, но няма за кога да го отлагам като няма нищо в гърдите.

# 583
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
gugi_girl и Jen4et012, честито прохождане на дечицата  Hug

# 584
Racel, честито нА Вики Simple Smile
честито на проходилите дечица Simple Smile
при нас са обикаляли групи дечица, но аз не съм ги чула,че звънецът ни не работи, а се бях подготвила със сладки Sad
Честит празник на Народните будители и ако сред вас има просветни работници и учители по принцип Simple Smile
При нас Коларголът помогна за задна хрема за три дни.

Общи условия

Активация на акаунт