ВАЖНО! Пристрастяване към капки за нос – лечение!

• 66 958
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
Ох доно, защото ако ли не незнам аз се невярвам че е от бременността  защото се бях разболяла и си мисля, че нещо ми е станало от хремата.Никога несъм имала проблеми с носа виж гърлото ми е кекаво но носа никога несъм му слагала капки от както съм жива . Просто вкяка ходина ме хваща една хрема за няколка дни и ми минава без капки.Сега само гледам насовете на мойте хора във вкъщи.Моя мъж беше болен и на него му се запуше но не му е отекъл като моя, има огромни дупки диша като пич и хем има счупен нос моя нито е счупен нито имам крива носна преграда на е отекал като бремена жена и се е зачервил.Няма да повярвам яко родя и ми мине за мене тава ще е чудо.Ще ставам и лягам с благодарност  докато съм жива че ми е минало .ТАКОВА ГАДНО НЕЩО НЯМА.

# 76
Когато родиш, ако не се оправиш ми пиши. Щом аз се отказах след 10 годишна употреба на капки, и ти ще успееш  Hug

# 77
  • Русе
Ужас. Късмет в борбата пожелавам на всички! Чета и настръхвам...

Аз явно съм извадил голям късмет; навремето покрай някаква болест спонтанно реших да взема капки за нос наред с парацетамола, дадоха ми Муконазал (явно с по-лека активна съставка от на това чудовище Ксилометазолин, за което главно говорите). Сигурно единственото умно нещо, което съм направил тогава, е, че не съм се запънал да искам да ми дадат нещо по-евтино, защото си спомням ме шашна цената...

И хоп, хремата изчезна, радост голяма. Много доволен бях Simple Smile Та така през няколко часа, когато се върне, пръскам и се прераждам, 4-5-10 пъти на ден. Както и задължителното пръскане преди лягане. Че май и през нощта ставах да си пръскам.

Не помня колко откарах така, без дори да разбера. Едно 4-5 месеца поне. В главата ми: „Хремата упорита, значи трябват капки за нос. Ще ги спрем, когато изчезне“. Не помня вече дали поради чиста случайност, или най-сетне зараждащо се чудене каква е тази упорита хрема неповторима, след купуването на поредното шишенце ми щукна да се загледам в листовката (тъй де, що да я чета предварително още първия път, то пък остава от някакви си капки за нос да може да ти стане нещо). И какво чета: „да не се използва повече от 7 дни, защото предизвиква необратимо атрофиране на лигавицата на носа“ или нещо от този сорт. Ей това „необратимо атрофиране“ само като го видях, и си викам: „Стана тя, главо умна, дай да видим сега как ще се оправяме“.

Първо по пътя на най-малкото съпротивление, разбира се. Т.е. спрях капките начаса. Първата нощ някакъв кошмар в полусънно състояние, втората пак нещо подобно (при хремата ми пречи не толкова самото запушване на носа и дишането през устата, колкото усещането, сякаш спя с тухла на лицето). По природа съм си упорито магаре и сигурно щях да се мъча месеци, преди да отида на лекар, но късметът отново ми се усмихна след случката в аптеката: след още някоя и друга нощ запушването мина и всичко си дойде на мястото. Оттогава изтекоха много години, капки задължително държа подръка в домашната аптечка и ползвам при нужда, но никога за повече от няколко дни и рядко с повече от някое и друго впръскване на денонощие. Дишам си нормално, обонянието ми не пострада, горе явно им е дожаляло и са ме пощадили.

Дай Боже на всички възможно най-малко мъки в битката с привикването и негативни последици.

# 78
Koronis, хубаво е че си се усетил навреме и си се разминал леко. Аз вече като видя някой с капки в ръка и настръхвам. Почвам няколко минутна лекция и хората ме гледат шашнати. Просто никой не очаква подобна вреда от най-обикновени капки за нос.

# 79
Здравейте,
Аз също съм имала пристрастяване към ксилометазолин преди няколко години и въпреки че ми забраниха да ги използвам, те са най- добри за отпушване (поне при мен). Понеже съм алергична, всички хреми при мен са на алергична основа и винаги ми се предписват таблетки и капки за нос в краен случай. Лечението през уста според мен се оказва най- добро при такива упорити ринити. И въпреки че не трябва да слагам и капки, докато пия хапчета, първите 3-4 дена го правя, докато отбъбне лигавицата от хапчетата. Това, което най- добре ми повлиява последните години е Зиртек-Д! Но пак напомням, че при мен е алергичен ринит и ако някой иска да го пробва, да се посъветва с УНГ!

# 80
Може и да пробвам http://www.lechitel.net/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D1%83%D1%80%D1%87%D0% … 0%B7%D0%B8%D1%82/

Ксилорин спрей някой ползвал ли е?

# 81
Здравейте, нямам пристрастяване към ксилометазолин, но от няколко месеца имам проблеми с носа. Получи се след зверска настинка и един месец непрекъснати сополи. Сега нямам сополи, само носът ми ту се запушва, ту се отпушва. Ходих на доктор, каза - удебелена носна лигавица, да си лея физиологичен разтвор. Опитах какво ли не, да, с капки за нос се поотпушва отвреме навреме и толкоз.
Пиша това, защото вчера (съзнавам, че е още рано, но после ще забравя), след като изчетох интернета, открих лек, който помага на момента.
Работата е там, че ми се появи и сухо око, очният не връзва фактите, УНГ не връзва фактите, а на мен ми беше ясно, че двата проблема най-вероятно имат един източник, затова продължавах да ровя за лек. И прочетох, че сухото око значи често недостиг на хиалуронова киселина в организма. И се сетих, че имам един стар генгигел, който бях купувала за венците навремето. Казах си, че не боли да опитам да си намажа малко носа с него. Е, направо моментално ми овлажни лигавицата на носа и той се отвори. Два пъти се мазах и днес се чувствам направо с нормален нос.
Не знам колко дълго ще е така, но препоръчвам при сух запушен нос да си потърсите маз за нос с хиалуронова киселина. Аз лично изследвах всички възможни хапчета с хиалуронова киселина - те са масово много скъпи. Открих две далеч по-евтини - едното е на Балев или Балевски аптеката - там е 13 лв, казва се хиалуронова киселина и е на френска фирма MGD - проверих и това, има такава фирма и го произвежда, като във Франция в онлай аптеките е около 10-11 евро, не знам що тук е толкова евтино.
Мисля днес да ходя да си го купя, щото аптеката е на другия край на София, и да опитам с вътрешен прием да си оправя всички лигавици.
Второто се намира повече, но е с по-малка доза, същата цена е - На Др. Грийн, пак хиалуронова киселина се нарича.
Та от опит глава не боли и тая киселина не носи вреди. При запушен сух нос просто опитайте, преди ксилометазолина и другите съдосвиващи.

(Ако това за Балев се брои за реклама и го махнете, оставете поне името на френската фирма, да си го намират хората в търсачката.)

# 82
Изненадвам се, че още срещам хора, които не го знаят това за нафазолина. От дете го знам- че не се ползва повече от ден-два. Или дори еднократно. Всичките модерни капки са си пак вариации на гадните горчиви соц лекарства и пак пристрастяват.
Всички го знаем! Но като не можеш да дишаш нощем, съответно не можеш и да спиш и слагаш пак капките.
При мен е различно напоследък. Преди ми отиваше едно шишенце капки за няколко дни, сега ми стига за около месец. Забравям кога съм купила последно. Слагам само вечер, преди заспиване и понякога през деня, но не всеки ден. Не знам какво се промени. Не мога да извадя на преден план причина и да кажа - ето затова слагам по-малко капки. Когато имам настинка или вирус, носът ми е като запечатан направо, изтичат несметни количества секрет, който не знам от къде извира. Губя и обоняние напълно за ден-два, но като се възстанови, а и изобщо, обонянието ми е много силно и долавям недоловими за други хора миризми.
Това, което ми прави впечатление напоследък е, че ми се запушва едната ноздра понякога и усещам, че има нещо дълбоко нагоре в носа. С много зор издухвам това съдържание и то е с консистенция и вид на силикон - гъста, лепкава, полупрозразчна маса, която се изстрелва след много зор, но излезе ли, облекчава положението много. Освен това имам така наречената "задна хрема". Постоянно нещо се стича от към носоглътката и непрекъснато преглъщам, защото трудно се отделя този секрет. Чудя се дали да не поискам да ми направят посявка от носния секрет, за да не се окаже, че има някакви бактерии. Някой правил ли си е такова изследване?

# 83
Цитат
Това, което ми прави впечатление напоследък е, че ми се запушва едната ноздра понякога и усещам, че има нещо дълбоко нагоре в носа. С много зор издухвам това съдържание и то е с консистенция и вид на силикон - гъста, лепкава, полупрозразчна маса

Същото и при мен! Но не мога да го издухам никак.

# 84
  • София
17 години дишах с Нафазолин.После не знам какво стана, мина ли ми алергията, но от раз спрях.От тогава дори при хрема не слагам капки, да не свикна пак.

# 85
Аз съм мързелива и забравям да си слагам капките, сигурно затова не съм се пристрастила, но носът ми е постоянно запушен. Лекарите казват, че лигавицата е набъбнала, но преградите не са много криви. Изписват ми седмица капки и като ги спра пак е същото. Дайте ми идея какво да направя? Нощем не мога да дишам Sad

Пробвай Стеримар. Сутрин и вечер.
А също и един мехлем за нос, който може да слагаш преди лягане.

Аз също съм често със запушен нос. Преди време усетих, че съм на път да се пристрастя към капките. Да, отпушва носа, но временно. И след няколко часа следва ужасно запушване и трудно дишане.
Спрях ги. Когато съм болна от настинка или грип ползвам единствено стеримар през деня, а вечерта обилно слагам от този мехлем. С този мехлем хремата минавам много по-бързо, отколкото преди от капките.
Понякога ако усетя, че ми е запушен носа, мацвам малко в ноздрите и лягам. Спя прекрасно.
За намаляне на хремата също слагам тампони напоени в ракия, домашна. Страхотен ефект.

# 86
От известно време си лекувам хремата само със сребърна вода. Много ми помага, а преди не можех да дишам ако не сложа Ксилометазолин. Може да опитате.

# 87
Това е интересно предложение. Ще опитам, благодаря.

# 88
  • София
На мен пък при Виброцил носът ми оттича още повече.

# 89

Общи условия

Активация на акаунт