Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 6

• 147 233
  • 836
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Благодаря за идеите, момичета! Simple Smile Ще разгледам сега.

# 106
за хотелите посочени от Panayotu .... Относно комплекс " Арда" - наистина е съвсем близо до Кован кая, но за нашите планове бе пристрани и само минахме покрай него .В Ивайловград сме отсядали в Лайт Касъл - стаите са доста малки, на рецепцията няма никой,ресторанта става, има поляна за малки деца.За  недореконструирания басейн - няма да говоря /професионално изкривяване/ - но това бе преди 2 години . Миналата година отседнахме в Св. Константин  и Елена-малко семейно хотелче, с прекрасна градинка , много чисто, с просторни стаи и ресторант с добра кухня. Отскочихме за обяд и до Хасиенда -вътре не сме влизали , но целият парцел е презастроен, освен една леха 30см друга зеленина не видяхме, а и като  кухня нищо впечатляващо.....Но в Ивайловград и околностите колко неща има за разглеждане наоколо...

# 107
  • София
Здравейте любители на Родопите,

Юли месец сме решили със съпруга ми да отидем до Пампорово за 3-4 дни и да се разходим наоколо. Кой хотел бихте ми препоръчали (малко съм капризна по отношение на удобства) и какво да включим за разглеждане?

Благодаря предварително!

# 108
Здравейте, аз лично за разглеждане препоръчвам Ягодинската пещера - не е много далеч от Пампорово а и по пътя ще преминете през Широка Лъка - страхотно място с типична възрожденска архитектура и можете да се насладите на гледката. Относно пътя дотам, той минава покрай скалите на доста места и има опасност от падане на малки камъчета по пътя и ако вали може би не е препоръчително. Последните няколко километра до пещерата, навлизайки постепенно в ждрелото, пътят е тесен и понякога има специална регулация на движението - но обикновено преминаването е бързо. Като стигнете там пред пещерата има симпатично заведение за хапване. Препоръчвам да отскочите до Смолян и да посетите планетариума също така. Пътят от Пампорово до Смолян е прекрасен и в много добро състояние. Може да отскочите и до Бачковския манастир разбира се. И последното, което препоръчвам с две ръце е да посетите връх Снежанка - страхотна гледка и приятен ресторант се намира там, а пътят дотам не е никак лош. Приятно изкарване и дано съм била полезна.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Sunglasses

# 109
  • Велико Търново
Здравейте любители на Родопите,

Юли месец сме решили със съпруга ми да отидем до Пампорово за 3-4 дни и да се разходим наоколо. Кой хотел бихте ми препоръчали (малко съм капризна по отношение на удобства) и какво да включим за разглеждане?

Благодаря предварително!

Здрвейте, ние преди две години бяхме в хотел Орфей за една седмица и пообиколихме доста места в района - обсерваторията, Хайдушки поляни, село Момчиловци, Момчиловата крепост, пещера Ухловица и крепост Калето до с. Кошница, кулата Снежанка и Орфееви скали, Смолянските езера, Каньона на водопадите, Широка лъка и Девин. Миналата година посветихме на двете ждрела - Триградското и Буйновското, Орлово око и Вълчи камък и двете пещери - Дяволското гърло и Ягодинската, както и водопада до с. Късак.
В края на тоя месец отново резервирахме в хотел Орфей за 4 дни, понеже прочетох ,че мненията за хотела са все така хубави, както бяха и нашите впечатления от преди две години. За тоя път сме планирали преход до връх Голям Перелик и село Гела, с преход до крепостта. И евентуално да идем до Дяволската екопътека, където миналата година ни застигна порой и не можахме да минем цялата.

# 110
  • Асеновград
За тези които не са посещавали еко пътела Струилица, това един приятен летен маршрут.Реката и прекрасните водопади.Частта към крепостта Калето не е почистена и не я препоръчвам.Пътеката започва от мин. басейни на Девин.

# 111
  • Велико Търново
За тези които не са посещавали еко пътела Струилица, това един приятен летен маршрут.Реката и прекрасните водопади.Частта към крепостта Калето не е почистена и не я препоръчвам.Пътеката започва от мин. басейни на Девин.
Ооо, как можах да я пропусна! Да, много е приятна за лятото.

# 112
  • Асеновград
Пропуснах да предупредя,че змиите вече са се разшавали, когато обикаляте имайте го напредвид. На Струилица се срещат и на самата пътека, както навсякъде из планината.

# 113

А пътеката има обратен път или се връщаш по същия по който си дошъл?

# 114
Здравейте,
Да ми препоръчате хотел или къща за гости близо до вили Малина В Пампорово . Резервирахме две нощувки там и искаме още три другаде, но да е близо. newsm78

# 115
Може ли пак всеки ,който е доволен от заведенията за хапване в Родопите да ги напише?По-точно към Смолян и околностите.Знам,че е писано из темите,но мисля,че ще е полезно.

# 116
  • Асеновград

Връща се до начална точка.До водопада Самодивско пръскало и Мечия водопад има отбивки след което се връщате на основната еко пътека.http://zapadnirodopi.com/%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0 … %D1%82%D0%B0.html
За лятото подходящи са и еко пътеката до водопада Сливовдолско падало и еко пътеката Смолянски водопади.

# 117
  • София
Може ли пак всеки ,който е доволен от заведенията за хапване в Родопите да ги напише?По-точно към Смолян и околностите.Знам,че е писано из темите,но мисля,че ще е полезно.

Механа Аида в село Смилян. Peace

# 118
Скрит текст:

Връща се до начална точка.До водопада Самодивско пръскало и Мечия водопад има отбивки след което се връщате на основната еко пътека.http://zapadnirodopi.com/%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0 … %D1%82%D0%B0.html
За лятото подходящи са и еко пътеката до водопада Сливовдолско падало и еко пътеката Смолянски водопади.

Много благодаря! Разглеждах я в нета и четох доста за нея, но не можах да разбера прави ли дъга пътеката или стигаш до някъде и се връщаш по същият път. Така търсех инфо миналата година Екопътека Бели Искър и това,което намерих беше, че се връщаш обратно, а се оказа, че успоредно с нея е асфалтиран път, по който можеш да се върнеш обратно в изходна точка.

# 119
  • Асеновград
Скрит текст:

Много благодаря! Разглеждах я в нета и четох доста за нея, но не можах да разбера прави ли дъга пътеката или стигаш до някъде и се връщаш по същият път. Така търсех инфо миналата година Екопътека Бели Искър и това,което намерих беше, че се връщаш обратно, а се оказа, че успоредно с нея е асфалтиран път, по който можеш да се върнеш обратно в изходна точка.
За Бели Искър еко пътеката с мостчетата минава над реката а асфалтовия път който стига до язовира върви паралелно, и може да се използва за връщане .Над пътя има и отбивка -пътека която се изкачва над реката до панорамна площадка.

Общи условия

Активация на акаунт