Повтарящ се ЦИСТИТ

• 3 070
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, имам нужда от съвет - от години си имам цистит, проявяващ се поне два пъти в годината. Забелязах, че няма значение дали е зима или лято, може да ми се прояви във всеки един момент.Стигнала съм до там, че когато излизам от нас, пътувам на някъде, в чантата ми винаги има уринал. Някак си свикнах, че ще е част от ежедневието ми. Два пъти вече ми се случва да получавам цистит, изпивам си хапчетата, преминава ми, на следващия ден имам дискомфорт при ходенето в тоалетната и вече на третия ден отново получавам, и урината е примесена с кръв Cry Моля ви, някой може ли да ме насочи към добър уролог или да е имал моя проблем и как се е излекувал??  Cry Cry

# 1
   Неприятно е човек да има цистит. Но поне има лечение.

Но ако страдате от неврологичен дифузен пикочен мехур, от това няма отърване. Позволявам си в тази тема да зачекна темата за честото уриниране и как може да се помогне на тези хора, които имат често уриниране при наличието на пълна чиста урина.

# 2
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=929820.new#new Питайте тук. Аз лично имах постоянен цистит в период от 5 години - често уриниране, парене, понякога се обостряше и болките бяха нетърпими. Помогна ми личният лекар - след пускане на стерилна урина с антибиограма ми назначи антибиотик - половин година ми нямаше нищо и след като се простудих една нощ - айде пак. След много зор пак ми помогна антибиотик, предписан от уролог и от тогава, слава на Бога, нямам проблеми. Така че - отивай при личния да назначи изследвания и от там нататък - каквото ти каже.

# 3
Ако е хроничен - лошо . Но задължително изследване на урина. Освен уролог, заради кръвта и при нефролог.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 12:44 от stanis

# 4
Изследване на урина - задължително, в случай, че цистита се дължи на бактерия!

От опит знам, че при предразположеност към цистит е добре да се спазват и някои превантивни мерки - никакво изстиване на краката / примерно ходене бос на гол и студен под/, никакви тесни дънки!
На мен много ми помогна Цистон на Хималая и Имунобор уро с червени боровинки, които да притискат силно пикочния мехур!
При всички случаи е препоръчително да се пият и големи количества течности!

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 14:44 от utro77

# 5
Благодаря на всички за помощта! Hug

Общи условия

Активация на акаунт