Първата в света евтаназия на дете.

• 53 299
  • 677
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Виж сега, през последните три денонощия се гърчих в болка от дискова херния и изпих сума обезболяващи, и единствената ми мисъл беше, че ме боли и обезболяващите някъде са се изгубили на завоя. Каква пролука за медитация, какви глупости говориш! Не смея да си помисля какво им е на хората с още по-ужасни болки, и то денонощни и не някакви дни, а седмици и месеци.

# 196
Имам и аз болки, но са поносими и мога да ги игнорирам. Да страдаш от рак е несравнимо и ако не си на много висока доза морфин, не знам как би медитирала.

# 197
Идва момент, когато и свръхдози морфин не помагат
Страданието и на болния, и на близките, е нечовешко
Затова е добре да има такъв вариант

Да ни пази обаче съдбата от взимане на такова решение за децата ни

Смешката с медицината, дето трябвало да помага до края, ще я пропусна
Медицината ще стане хуманна, когато практикуващите я се научат кога да спрат, за да не увеличават ужаса в последните дни на един терминално болен, да му позволят да си отиде в мир и да преживее последните си дни без тяхна намеса
Защото в момента са като едни последователи на Менгеле

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 21:04 от Анонимен

# 198
Виж сега, през последните три денонощия се гърчих в болка от дискова херния и изпих сума обезболяващи, и единствената ми мисъл беше, че ме боли и обезболяващите някъде са се изгубили на завоя. Каква пролука за медитация, какви глупости говориш! Не смея да си помисля какво им е на хората с още по-ужасни болки, и то денонощни и не някакви дни, а седмици и месеци.

ДОбре..Може и да имаш право..На късен етап,може и да много трудно да се постигне..

Но ето друго..Ако искаш да направиш подобно нещо и най-вече ако си в състояние да го извършиш,то изобщо не е нужно да чакаш да стане толкова зле положението,и болките да станат нетърпими..

Инак за подобряване на състоянието вследствие дисковата херния ползвам  помага един асан
Ето този

Има ефект,болките намаляха

# 199
Надеждата умира последна, даже и у раково болните с множество разсейки
Когато разберат какво им предстои, вече нямат сили да гледат, какво истава да планират помощ за смъртта си

Говориш наизуст, без да имаш капка представа от такава тежка ситуация в дома си

# 200

ДОбре..Може и да имаш право..На късен етап,може и да много трудно да се постигне..

Но ето друго..Ако искаш да направиш подобно нещо и най-вече ако си в състояние да го извършиш,то изобщо не е нужно да чакаш да стане толкова зле положението,и болките да станат нетърпими..

Инак за подобряване на състоянието вследствие дисковата херния ползвам  помага един асан
Ето този

Има ефект,болките намаляха

Правя упражнения ежедневно и пак ме боли през нощта.

# 201

Само човек, който не се е гърчил от силни болки, може да говори за справяне на болката с медитация! Когато човек има непоносими болки, цялото му съзнание е изпълнено с тази болка и не се сеща за нищо друго! Отделно такива хора много често са с депресия, която обикновено остава недиагностицирана. Години наред съм страдала от болки в кръста и всяка година се справях що годе, но последният път не излязох от нас 6 месеца! Не бях спала от болки 6 месеца като хората и не смеех да кихна...след това пък 2 месеца се лекувах от пристрастяване към силни опиоидни лекарства и пак не можех да спя и само аз си знам как съм преминала през този ужас. Та ако трябва да мина още веднъж през това не знам дали ще имам сили и воля ...

# 202

Само човек, който не се е гърчил от силни болки, може да говори за справяне на болката с медитация! Когато човек има непоносими болки, цялото му съзнание е изпълнено с тази болка и не се сеща за нищо друго! Отделно такива хора много често са с депресия, която обикновено остава недиагностицирана. Години наред съм страдала от болки в кръста и всяка година се справях що годе, но последният път не излязох от нас 6 месеца! Не бях спала от болки 6 месеца като хората и не смеех да кихна...след това пък 2 месеца се лекувах от пристрастяване към силни опиоидни лекарства и пак не можех да спя и само аз си знам как съм преминала през този ужас. Та ако трябва да мина още веднъж през това не знам дали ще имам сили и воля ...

+ и аз съм така от две години.

# 203

Моля,да не се изопачават думите ми.Никога не съм казала,че с медитацията ще се справиш с болката.
Казах,че с медитация можеш да се убиеш!

Ъмм..да де..Хуманно да се самоевтаназираш,без да нагажираш и натоварваш никого с това деяние..Crazy

# 204
  • София
Ок, колко са тези хора, които са чувствали постоянна болка и са успяли да изпаднат в толкова дълбока медитация, че да се самоубият? Ако просто в един момент са изгубили съзнание и е дало накъсо в мозъка, вече няма как да е медитация. А и те няма как да се върнат от смъртта и да кажат $самоубих се чрез дълбока медитация$. Това да не са така модерните напоследък идеи за излизане от тялото и пътуване в астрала?

# 205
Ок, колко са тези хора, които са чувствали постоянна болка и са успяли да изпаднат в толкова дълбока медитация, че да се самоубият? Ако просто в един момент са изгубили съзнание и е дало накъсо в мозъка, вече няма как да е медитация. А и те няма как да се върнат от смъртта и да кажат $самоубих се чрез дълбока медитация$. Това да не са така модерните напоследък идеи за излизане от тялото и пътуване в астрала?
Че аз да съм говорила за цифри,статистики,изобщо да съм споменала други хора?М?
Говорех за себе си..

Скрит текст:
След ужаса с близките ми,просто си се зарекох,че няма да допусна да ми се случи.Видя ли накъде отиват нещата,дърпам си шалтера и толкоз.
Лошото е,че не смея сега да "тренирам",като преди щото се уплаших.А то си иска практика.Говоря сериозно. Crazy
А,идеите за астрала,що пък да са модерни напоследък?
У Щатите института им за Ап е създаден още през 60-те )

# 206
  • София
То, като дойде не пита, затова хич не се затормозявай отсега, а яж, пий и си носи новите дрехи!

# 207
И тва не го вярвам.Е,поне не вярвам,че е валидно за всеки,но спирам,че оспамих

Инак,аз предимно тва правя,ям,пия и си нося новите дрехи...До 90 имам време. Simple Smile

# 208
Моля,да не се изопачават думите ми.Никога не съм казала,че с медитацията ще се справиш с болката.
Казах,че с медитация можеш да се убиеш!

Защо мислиш така? Занимавам се с медитация практически и изследователски над 20 години и никой учител, гуру, медитиращ, практикуващ или каквото и да е не подкрепя такова мнение. Напротив - по време на медитация е невъзможно да умреш. Wink В тази тема няма да изпадам в медитационна теология, но твърдя, че въобще не е така, както си написала.

# 209
  • София
На мен ми е интересно, кажи най-важното накратко. Моите знания са дотолкова, че при мисля, че при функционален ЯМР май при медитация предните дялове не $светят$.

Общи условия

Активация на акаунт