Първата в света евтаназия на дете.

• 53 390
  • 677
  •   1
Отговори
# 285
Хакват не самата машина бе жена! В америка и някои други държави PCA е вързано към компютърна мрежа и хакват мрежата а не машината! В Бг няма такова компютъризиране и няма какво да хакнат!  Днес двете с w...незнамсикоя, се надпреварвате да говорите глупости.

# 286
Хакват не самата машина бе жена! В америка и някои други държави PCA е вързано към компютърна мрежа и хакват мрежата а не машината! В Бг няма такова компютъризиране и няма какво да хакнат!  Днес двете с w...незнамсикоя, се надпреварвате да говорите глупости.
Ти самата ги подтвърди тези глупости, Кикаморке...

И после и доктора и семейството на съд. И изобщо много филми гледаш! Обикновено морфина се дава през PCA ( погледни в гугъла) и не можеш да предозираш!
Ето ти твоите думички. Говориш за "магия" на анестезията, а после искаш от нас научни доказателства за тази магия... hahaha Първо говориш как не е ясно какво ще стане ако се обезболи терминално болен на риск, после твърдиш, че всичко било ясно.
 Ясно е само едно-че има момент в който анестезиолога казва не-не своя глава повече морфин не давам, не защото съм наясно какво ще стане, а защото ме е страх от съд. Братовчед ми е анестезиолог и накрая той даде морфина на баба ми. Огромна доза и жената си прекара последните дни спокойно, без болка!! Можело значи. Можело. Но други лекари отказаха, защото ги беше страх. Ако не го бях помолила изрично и той щеше да откаже.

# 287
Честно казано не ми се занимава с вас. Има си цяла наука за палеативни грижи, така че можете да почетете малко. Нещата де да бяха толкова прости, колкото си мислите! Отстрани погледнато всичко е лесно и елементарно и сигурно можете и да карате самолет, но уви....

# 288
Честно казано не ми се занимава с вас. Има си цяла наука за палеативни грижи, така че можете да почетете малко. Нещата де да бяха толкова прости, колкото си мислите! Отстрани погледнато всичко е лесно и елементарно и сигурно можете и да карате самолет, но уви....
Понякога нещата са доста по-прости, отколкото изглеждат. И е нужно окото на страничния наблюдател да забележи това, което специалиста цял живот не е в състояние да види.
 Все още докторите лекуват ХОРА, не обекти и е нужно да се отнасят с тях като към ХОРА...
 Аз не отричам това, че докторите имат оправдание да отказват обезболяващи във високи дози. И ако нямаше юридически проблеми нямаше да отказват!!

# 289
Глупости говориш! Отказват високи дози ако е противопоказано! Високи дози от което и да е лекарство си има противопоказания, какво остава за опиати, които подтискат дишането, сърдечната и бъбречната дейност! Има си праг, който не можеш да прескочиш, освен ако не искаш да убиеш пациента!  също така имаме и човешки фактор и примерно двама пациента, еднакви на ръст и килограми и еднакви заболявания- при единият може да му трябва минимална доза, а при другият и максималната да не помага!

# 290
  • София
ок, а вие двете ще си сложите ли главата в торбата, независимо дали сте от страната на лекаря или на близките на пациента? Нали имате деца, после те да ви идват на свиждане в затвора ли? Ако някой си затворел очите - а ако за зла беда не ги затвори, а се разпее?

# 291
ок, а вие двете ще си сложите ли главата в торбата, независимо дали сте от страната на лекаря или на близките на пациента? Нали имате деца, после те да ви идват на свиждане в затвора ли? Ако някой си затворел очите - а ако за зла беда не ги затвори, а се разпее?
Няма да си я сложа, естествено. Затова говоря за юридическо облекчаване на палеативните грижи. Толкова ли неясно се изразявам?
Глупости говориш! Отказват високи дози ако е противопоказано! Високи дози от което и да е лекарство си има противопоказания, какво остава за опиати, които подтискат дишането, сърдечната и бъбречната дейност!
Боже господи-дежурната фраза. На този принцип
ми отказаха кортизон за хернията. После ми сложиха тройна доза, за да спадне оттока. Хайде да не ни третираш като недочели простаци а? Не е като да не сме наясно че медицината не е точна наука.

# 292
Чели какво? Гугъл ли? От кога гугъла замества 6 години учене в университет и години практика?

# 293
Чели какво? Гугъл ли? От кога гугъла замества 6 години учене в университет и години практика?
Добре че четях Гугъл иначе твоите колеги простото Хашимото не можаха да ми открият. Какво ли не ми пускаха като изследване, само за ТСХ не се сетиха, докато АЗ не го поисках, след като дни и нощи четох литература...Не искам да съм груба, но тоталното незачитане на пациента е запазена марка на българските лекари-и ти явно си им влязла в такта. "Аз знам повече от теб". Знаеш, Кикаморке,но не винаги, сори...

# 294
Хахахах вземи си хапчетата моля те Wink.

# 295
Хахахах вземи си хапчетата моля те Wink.
Нямаш други аргументи нали?

# 296
Имам, но не виждам смисъл да обяснявам неща, от които не разбираш. Все едно аз да говоря за атомна енергетика, за която само съм чувала...
Ето ти указания за морфин... Почети малко, пък барем вденеш нещо.
https://aptekadara.com/lekarstva-po-retsepta/23937/morfin-hidroh … ztvor-20mg-ml-x-1

# 297
Имам, но не виждам смисъл да обяснявам неща, от които не разбираш. Все едно аз да говоря за атомна енергетика, за която само съм чувала...

Указанията на много други лекарства са същите. Аз ги пиша същите под проектите си, защото идиоти има всякакви. Проблема на вас, докторите е, че подхождате към пациентите си като към идиоти, а не като към хора, някои от които даже са по-интелигентни от доста от вас .
 Практиката показва, че при достатъчно пари може и това, което не може когато няма пари...

# 298
Кой е казал, че съм лекар? Не съм, но това не ми пречи да преценя кога някой говори глупости и кога ме си е пил лекарствата.

# 299
kikamora не е лекар, даже и в гугъл не чете иначе щеше да е видяла, че се нарича палИативни грижи, а не палеативни.
Иначе съм много съгласна с Вайс, че преди да уредим законово евтаназията или поне в краен случай- заедно с нея би било добре пациенти, които имат право на евтаназия, да имат право и на ексцесивно обезболяване със завишени дози контролирани препарати, дори това да доведе до смърт- просто да се счита вид евтаназия, нали така? Юридическият проблем с обезболяването на терминално болните с морфин специално, не е само в риска от убиване на пациента и последващи дела /може да се счита за евтаназия/, а и със специалния режим на тези препарати.Там ще осерем нещата мисля- не сме способни да контролираме количествата изписвани и отпускани опиати със специален режим и да го съчетаем с гъвкавост на дозирането ден за ден. Просто това са контролирани препарати и на този етап няма начин да няма законово определени дози и съответната бавна процедура по отпускането им. Но разбира се може да се работи в тази насока

Общи условия

Активация на акаунт