Първата в света евтаназия на дете.

• 53 332
  • 677
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Да идват арабите и да слагат край на мъките на Европа....

Някой да те задължава да живееш в тая същата Европа? Върви си при арабите, ако мислиш, че там тези въпроси са решени по начин, който те задоволява.

# 16
Браво на Белгия.

# 17
Браво на Белгия!

Недай Боже никому да се моли за края на любим човек, само и само да спре неистовите му мъки. Убедена съм, че липсата на възможност за евтаназия е направила не един човек убиец от любов... А за самоубийствата от неличимо болни да не говорим ...

# 18
Към авторката на темата - живяла ли си някога месеци, наред с постоянна болка, която няма затихване, не можеш да се движиш, не можеш да спиш, по цял ден си на легло и за всичко ( включително и бърсането на задните части) разчиташ на другите?

# 19
 И дали си гледала, ден след ден, неистовите мъки на рожбичката си? И да не е узаконена евтаназията, в един момент отиваш и молиш някой да направи нещо и този ад да спре НАЙ-ПОСЛЕ.

# 20
Авторката, ти какво си мислиш, че родителите биха избрали евтаназията за да убият детето си ли? Мислиш ли, че е приятно да гледат неизлечимо болното си дете как се мъчи и те по никакъв начин да не могат да му помогнат и да не могат да облекчат болките му.

# 21
  • Пловдив
Още кънтят в ушите думите"Докторе,трябваше да ме оставиш да умра,а не сега да се мъча и децата ми да гледат вонящ труп"
Никога няма да знам дали съм постъпила правилно,никога няма да знам дали този човек нямаше да почине за 6 месеца , а не след 2 години в агония.Агония и за него и семейството му.Много пъти съм се питала дали можех да постъпя по друг начин,да дам друг съвет,решение.Отговорът ми е винаги един -не ,не можех..Ако той знаеше,ако аз и колегите можехме да предвидим изхода.....от друга страна стои една голяма надежда-ако се оправи.
Така че, нека никого не съдим- такъв избор е тежък,много тежък.Всяка истина е различна,всяка истина има две страни.Знам само ,че не е лесно за нито една от двете .

# 22
Какво ви прищрака изведнъж? Бог?.... Направо абсурдно звучи абсолютно всичко изписано напоследък във форума (по адрес на християнството)  от подобни “фанатици“. ooooh!

По темата- и от мен едно голямо браво на белгийците.

# 23
Това е избор. Никой не е задължен за нищо. Не знам, от какво има да се възмущават някои. Ако заболелият и роднините му сметнат, че има надежда, или са религиозни или друго, поддържат живота на заболелия. В крайна сметка, по-противно в случая е, че само в една държава човек може да разполага с тялото си в този смисъл.

# 24
  • София
интересна теза.
християнството гарантира ли вечно блаженство и почести след физическата смърт, ако приживе си се гърчил като...
вселенският атом ми е длъжник, докато съм в материално, земно тяло.

# 25
Английският документален филм „Тери Пратчет: Да избереш смъртта“ акцентира върху темата за евтаназията. Презентатор е Тери Пратчет, а в главната роля е 71-годишният милионер Питър Смедли, който страда от моторно-невронно разстройство – жестока болест, която поразява необратимо нервната система и основните функции на човека. В началото на филма Пратчет се среща със семейство Смедли в имението им на о-в Гърнси, Великобритания. Пратчет ще се срещне също така и с белгийския писател Хуго Клаус, който прави опит за самоубийство, след като му е открит Синдром на Алцхаймер. Основната тема е евтаназията и швейцарската клиника за „асистиране при самоубийство“ наречена „Дигнитас“. Филмът вдига огромен шум сред обществото, а според критиците това е първият филм, който показва на живо смърт чрез евтаназия.

тук може да изгледате документалния филм, има субтитри на български
http://www.dokumentalni.com/?p=3453

# 26
Оха, оставете майтапа, ама дали според вас е възможно някой ден обществата да станат толкова демократични и широко скроени че да "легализират" самоубийствата"?

# 27
Надявам се, че да.

# 28
  • Варна
За пръв път чувам, че самоубийството е противозаконно.
Ако утре се хвърля под влака за затвора ли съм?

# 29
  • София
За пръв път чувам, че самоубийството е противозаконно.
Ако утре се хвърля под влака за затвора ли съм?

5 години не ти мърдат.

Общи условия

Активация на акаунт