Първата в света евтаназия на дете.

• 53 340
  • 677
  •   1
Отговори
# 45
The Siren of Titan, сериозно ли вярваш на глупостите, които си изписала?

Сериозно в смисъла на някакъв вид Залог на Паскал. Бих ги приела насериозно, защото да не го приемеш насериозно може да има много тежки последствия.

А иначе си е истина, че наполовина работещ умиращ мозък произвежда видения. И че за мозъка усещането за време е субективно. Тоест като нищо може да прекараш в главата си много дълго и неприятно време.

# 46
  • Пловдив
Цитат
Сериозно в смисъла на някакъв вид Залог на Паскал.
Е, да, в тоя смисъл може и истински ад да има с истински вечни, не за пет милиона години, а вечни, мъки за самоубийците. Вероятността е някъде същата.

# 47
Аз пиша за съвсем материалистичната възможност да имаш субективно преживяване, което for all practical purposes е неразличимо от рай или ад.

Представяш ли си да избереш евтаназия с идеята, че ще се отървеш леко и безсъзнателно и в един момент да разбереш, че си направил огромна грешка и си заключен в главата си, на първия ред на филма на живота ти. И има вариант преживяването да е дори по-неприятно от месеци болки. Мозъкът е креативен, може да те накара да изпиташ много неща съвсем реалистично. Включително и да не спрат болките.

# 48
Аз нищо не си представям, искам да ми бъде дадена тази възможност - мъките ми да бъдат прекратени. Който е вярващ или по други причини не желае да се подлага на евтаназия - да не се подлага, но и да не отнема това право на другите.

Ужасно ми се вижда, че към животните се отнасяме по-хуманно и ги приспиваме, а караме хората да преминават през адски болки заради нечии чужди идеи и идеали.

# 49
The Siren of Titan , в крайна сметка ще умреш за броени минути. Няма как да ти се сторят години. Пък и на съответния етап какво ти пука какво точно е чувството - т.е. непосредствено преди края.

Сега по темата - удобно е според мен да имаш право на избор. Друг е въпросът дали съвестта ще ти позволи да направиш този избор за себе си, още повече пък за свой близък....  Thinking

# 50
The Siren of Titan що не си спестиш глупостите дето ги избълва  Sick Прочете ли преди теб поста на Елислава   bouquet Hug Hug Hug и мъката, която е преживяла с майка си?
Аман от дървени философи като теб  ooooh!

# 51
  • Пловдив
Представям си, обаче имаш малка хипотетична вероятност срещу сигурност за другия вид мъки.

А спестен ли ти е впрочем вариантът "пет милиарда години мъки, продукт на мозъка" при естествена смърт, или е резервиран за самоубийствата?

# 52
Предчувствам накъде ще завие темата- към "какво вярва еди кой си, че става след смъртта"...

# 53
The Siren of Titan , в крайна сметка ще умреш за броени минути. Няма как да ти се сторят години. Пък и на съответния етап какво ти пука какво точно е чувството - т.е. непосредствено преди края.

Сега по темата - удобно е според мен да имаш право на избор. Друг е въпросът дали съвестта ще ти позволи да направиш този избор за себе си, още повече пък за свой близък....  Thinking

Ти само да се напушиш повечко и времето може да стане съвсем субективна мерна единица. Както казах, "няколко минути" е времето за страничния наблюдател. От първо лице е абсолютно възможно да имаш субективно преживяване. Да, важи и за естествена смърт. То дори в будно състояние "няколко минути" траят съвсем различно от първо и трето лице. Час с любимия е секунда, час по география в петъчен следобед трае малка вечност.

В тоя ред на мисли, не коментирам какво става "след смъртта", а "по време на смъртта". Някои казват, че мозъкът сам отделя химикали, подобни на MDMA, само че в доза като за 10 хипита и един шаман.

Иначе при терминална диагноза по-скоро бих легализирала достъпа до псилоцибин, MDMA, мескалин, ЛСД и марихуана. Интересно общество сме- уж смел нов свят, а все пак сме по-склонни на терминално убийство, отколкото терминален трип. Благоприлични до последно и отвъд.

# 54
...То дори в будно състояние "няколко минути" траят съвсем различно от първо и трето лице. Час с любимия е секунда, час по география в петъчен следобед трае малка вечност...
И минута с нечовешки болки е като години.
Чувала ли си как болен в това състояние се моли да му помогнат да умре? Дано никога не ти се случи, но явно не си щом ги плещиш такива.

# 55
Ми те и родилките искат да мрат, ама не ги убиват.

# 56
  • Пловдив
Ама няма ли да се минава, хипотетично, през това състояние на удължено време и при естествената смърт, която така или иначе предстои, след като си изтърпиш и болките? Само при самоубийците ли ще е това с продължителността?

# 57
Ама няма ли да се минава, хипотетично, през това състояние на удължено време и при естествената смърт, която така или иначе предстои, след като си изтърпиш и болките? Само при самоубийците ли ще е това с продължителността?

Може да се окаже всъщност райско преживяване. Човекът е особено нещо- микс между смисъл и биология. Хем е важна биологията, хем с какво съзнание я потребяваш. Така че може и 5 милиарда години в рая, особено за хора, които дори в болките виждат смисъл.

Както вече писах, хората от древността (предполагам вярно) подозират, че смъртта не е тривиален момент, не е само изключ!- тъмно.

# 58
Ако сама не можеш да направиш разликата е излишно да продължаваме.

А какво е там ще разберем някой ден, сега колкото и да разтягаме локуми сигурно дори не се доближаваме до истината.

# 59

ooooh! Нямам думи относно това върховно, идиотско изказване..

Общи условия

Активация на акаунт