Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 299
  • 856
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Преди време ми се наложи да чистя една стара, захабена чугунена вана. Пробвах с какви ли не препарати, ЦИФ, Доместос, Кислол и нищо не помогна. Търках с една четка за тоалетна, разбира се чисто нова, неупотребявана. Тя е доста твърда, но нищо не успя да се изчисти. Накрая се изнервих и последното, което имах и не бях пробвала, беше белина Аче. Направо изсипах едно шише, ама си беше чиста загуба на препарат, защото просто изтече в канала. След това хвърлих четката и зарязах ваната.
След няколко часа се връщам отново при ваната и ... изненада. Няма никакви петна, абсолютно бяла.
После изпробвах същото и за тоалетната чиния. И тя се изчисти най-добре от белината.
Значи белината, която е доста по-евтина от всички Циф-ове и Доместоси върши най-добре работа.
Обаче преди това имах период, в който купувах непрекъснато всякакви почистващи препарати и се оказа, че имам 7-8 бутилки и спрейове и такива с "човки" за под ръба на тоалетната чиния и трябваше все пак да ги използвам. А ми беше нужно само шише със силна белина.
Имам само един проблем с чистенето с белина - как да я направя от течно състояние в някакво по-кремообразно, все пак да не изтича в канала, а малко да се задържа върху мръсната повърхност. Да, видях, че вече са пуснали и точно такава белина, ама малко са се оляли с цената.
Хареса ми идеята, да намокря памук с белина и да го сложа на проблемното място, но това е неприложимо за онзи кафяв ръб, който е точно където е водата в тоалетната чиния.
И така, имам въпрос към знаещите химия  - с какво може да се сгъсти белина, без да се получи някоя опасна химическа реакция?

# 451
"с какво може да се сгъсти белина, без да се получи някоя опасна химическа реакция?"

с прах за пране например

# 452
  • На брега на реката
Жаки,
Петна от ръжда се премахват успешно със сок от лимон или лимонена киселина. Оставя се да престои и после се пере. А има и специализиран препарат:
http://www.emag.bg/pochistvasht-preparat-za-petna-ot-ryzhda-i-de … 099/pd/DKYD32BBM/
Аз съм го купувала от Кауфланд.

# 453
Внимавайте с памука. Влезе ли в канализацията няма отпушване.

# 454
Здравейте момичета, изключително полезна тема сте създали Simple Smile

Искам да се включа с няколко въпроса ако може разбира се  Hug

1 - Как да почистя захабена мозайка, иска ми се да е с някакъв по щадящ препарат тъй като съм бременна и ме е страх малко от силните токсични миризми.
2 - С какъв препарат перете китеници/губери, иска ми се да станат като новички и се чудя има ли смисъл да се мъча аз или да си ги дам на някоя фирма да ги изперат кое е по-добрия вариант според вас?
3 - Някой от вас прал ли е вертикални щори в пералнията и как точно?

Извинявам се ако някъде по назад в темата има отговори на въпросите ми, но наистина нямам време да изчета всички теми до момента, попаднах някъде по назад по въпроса с мозайката на препарата Кисол, но ме е страх да го използвам  Whistling .

Лек ден Simple Smile

# 455
Bo0o, във никакъв случай не използвай кислол на мозайка. Ще я съсипеш просто.

# 456
+1 Peace

# 457
А с белина ще се поллучи ли?

# 458
Bo0o, на първите 2 въпроса ще ти отговоря така: Викаш си фирма за изчистване на мозайката, както и за прането на губерите. Не се захващай с тази тежка и доста неблагодарна работа. За 3-тия въпрос нямам отговор, защото нямам и щори.

# 459
Bo0o, на първите 2 въпроса ще ти отговоря така: Викаш си фирма за изчистване на мозайката, както и за прането на губерите. Не се захващай с тази тежка и доста неблагодарна работа. За 3-тия въпрос нямам отговор, защото нямам и щори.

Благодаря ти  Hug

# 460
  • София
Скрит текст:
Преди време ми се наложи да чистя една стара, захабена чугунена вана. Пробвах с какви ли не препарати, ЦИФ, Доместос, Кислол и нищо не помогна. Търках с една четка за тоалетна, разбира се чисто нова, неупотребявана. Тя е доста твърда, но нищо не успя да се изчисти. Накрая се изнервих и последното, което имах и не бях пробвала, беше белина Аче. Направо изсипах едно шише, ама си беше чиста загуба на препарат, защото просто изтече в канала. След това хвърлих четката и зарязах ваната.
След няколко часа се връщам отново при ваната и ... изненада. Няма никакви петна, абсолютно бяла.
После изпробвах същото и за тоалетната чиния. И тя се изчисти най-добре от белината.
Значи белината, която е доста по-евтина от всички Циф-ове и Доместоси върши най-добре работа.
Обаче преди това имах период, в който купувах непрекъснато всякакви почистващи препарати и се оказа, че имам 7-8 бутилки и спрейове и такива с "човки" за под ръба на тоалетната чиния и трябваше все пак да ги използвам. А ми беше нужно само шише със силна белина.
Имам само един проблем с чистенето с белина - как да я направя от течно състояние в някакво по-кремообразно, все пак да не изтича в канала, а малко да се задържа върху мръсната повърхност. Да, видях, че вече са пуснали и точно такава белина, ама малко са се оляли с цената.
Хареса ми идеята, да намокря памук с белина и да го сложа на проблемното място, но това е неприложимо за онзи кафяв ръб, който е точно където е водата в тоалетната чиния.
И така, имам въпрос към знаещите химия  - с какво може да се сгъсти белина, без да се получи някоя опасна химическа реакция?

Задължително с ръкавици: налепяш кухненска хартия /и с тоалетка х-я ще стане, ама по- пипкаво/ слагаш я на проблемното място и отгоре с белината. Оставяш я така "залепена" за чинията, докато дойде момента да я отстраниш. Хубавото е, че тя спокойно може да мине през тоалетната без да я запуши.

# 461
Бобулина, благоадря ще потърся препарата, но в нашия град има само Била и Лидл.

# 462
Наистина памукът може да запуши тоалетната, но сега се сетих, че една позната (доста възрастна жена) беше
поставила парче памучен плат, напоено с препарат и вързано с шнурче за седалката на чинията.

# 463
  • WonderLand
Белината може да се сгъсти с царевично нишесте. Попиваш с парцал водата от тоалетната, сгъстяваш белината с нишесте да стане на кашичка и намазваш замърсените места. Иначе и аз ще пробвам с белина да мина мозайката, дано се поизчисти.

# 464
Като се заговорихте а белината,  да споделя моя хитринка,  може да е полезна някому. Чашката на четката за тоалетната я държа пълна с белината. Така винаги е бяла и чиста.

Общи условия

Активация на акаунт