Пазаруване от Amazon - тема №53

• 128 083
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте,

Имам проблем с връщането на едни обувки, поръчани от amazon.co.uk. Обувките са от кларкс и са получени в бг, чрез габко. Опциите за връщане, които излизат на сайта са Dropoff (Collect+, Royal Mail, Amazon Locker) или Collection. Изглежда, че при всички възможности пратката трябва да бъде занесена лично на съответното място, а не може да бъде изпратена по пощата. Какво мога да направя?

# 226
reni1111 ,Пиши им пак на чата,дано попаднеш на свестен служител.
Снимките качи в някой публичен сайт и му прати линкове.
Успех!

# 227
  • София
Здравейте,

Имам проблем с връщането на едни обувки, поръчани от amazon.co.uk. Обувките са от кларкс и са получени в бг, чрез габко. Опциите за връщане, които излизат на сайта са Dropoff (Collect+, Royal Mail, Amazon Locker) или Collection. Изглежда, че при всички възможности пратката трябва да бъде занесена лично на съответното място, а не може да бъде изпратена по пощата. Какво мога да направя?

Пиши им, обясни, че връщаш от България и да ти пратят адрес за изпращане.

# 228
  • Варна
Немският Амазон явно си е прехвърлил customer servicе в Сърбия или Македония, не знам - напоследък всички, с които си пиша, са все с имена, окончаващи на "ич". Много са зле! ooooh! В продължение на 4-5 дни се разправях за един складов комплект душ и батерия, от който батерията липсваше, докато най-накрая попаднах на читава служителка, която да ме разбере и да ми генерира етикет за връщане от България, както и да ми поемат пътните.

Между другото, разбрах, че скоро ще ги поемат в България, та представям си какво ще стане...  Rolling Eyes

# 229
  • Popovo
reni1111 ,Пиши им пак на чата,дано попаднеш на свестен служител.
Снимките качи в някой публичен сайт и му прати линкове.
Успех!
Писах им пак снощи,поредния гневен имейл.Никога не съм връщала, имате ли представа долу-горе колко излиза връщането до Германия?Толкова обувки съм купила от склада до сега и всичко е било перфектно.Но явно сега изтеглих късата клечка. Поне да бяха описани в състояние-добро.При такава състояние, се въздържам от поръчка.

# 230
  • София
Писах им пак снощи,поредния гневен имейл.Никога не съм връщала, имате ли представа долу-горе колко излиза връщането до Германия?Толкова обувки съм купила от склада до сега и всичко е било перфектно.Но явно сега изтеглих късата клечка. Поне да бяха описани в състояние-добро.При такава състояние, се въздържам от поръчка.

Амазон трябва да поемат пощенските, а те ако са над 1 кг. са повече от 30 лв. Много ми е странно такова разтакаване и то за нещо в лошо състояние  Thinking
Виж в сайта на БГ Пощи колко ще ти струва, напиши им сумата и пиши, че очакваш рифънд и за пощенската услуга. Според мен ще ти върнат сумата за парите и без да ги връщаш, то е абсолютно неизгодно и безмислено.

# 231
  • центарлна северна България
И аз де се включа с моя опит от склада в Германия. Закупих боти на детето, които също дойдоха в лошо състояние. Видимо не виждам скъсано, но целите също са в кал и според нас са носени един сезон и просто някой е решил да ги върне, както ги е събул от детето си.
Досега никога не съм имала и аз такъв случай, а от години вземам от склада, но явно нещата се променят в по лоша насока...
Определено ще ги връщам, но имам нужда и аз от съвет. Купени са до немски адрес, а ще ги върщам от България. Мога ли да искам възстановяване на пощенските разходи ?

Благодаря !

# 232
  • София
Аз съм връщала два пъти,като обувки бяха в далеч по-добро състояние от вашето и са ми връщали и парите за пощенските.Също поръчвам с превозвач,но после снимам бележката от пощата за изпратения към тях колет,и ми връщат парите и за това.Дано имате успех!

# 233
  • София
Зависи си на какъв служител попаднеш, но и на мен са ми възстановявали пощенските. Единствено за едни мокасини Timberland се заядоха и не искат да ми възстановят пощенските.

# 234
Не разбирам защо не постват действителни снимки на продуктите в склада - така ще се вижда ясно състоянието им. Може да напишете препоръка до Амазон.

До сега не съм поръчвала от склада и след описаните от вас изпълнения май няма да го сторя... Не си струват главоболията. То и цените, като гледам не са никак ниски... ooooh!

# 235
Ти представяш ли си какъв обем работа е това -складовете им са огромни.

Получих
http://es.buyvip.com/#page=d&asin=B00VEMLJR6&cAsin=B00VEMMFRO&fc=1
39,умалени

http://es.buyvip.com/#page=d&asin=B00ZUX6Z1U&cAsin=B00ZUX87YS&fc=1
тези са много шик,но пак ми изглеждат умалени Sad

http://es.buyvip.com/#page=d&asin=B01J3GXVWK&cAsin=B00ZT2V24C&fc=1
И тези леко умалени.

# 236
  • Пловдив
Вторите боти наистина са сууупер шик!Кожа ли е?Дано ти станат.

# 237
Ти представяш ли си какъв обем работа е това -складовете им са огромни.

Едни снимки се правят за 10 секунди, а после главоболията изискват много по-голям обем работа. Мейли, разправии с доставка и т.н. Аз не знам как може да се съгласяват артикули в такова състояние да бъдат връщани. Така ще има безброй злоупотреби за сметка на Амазон.

# 238
Вторите боти наистина са сууупер шик!Кожа ли е?Дано ти станат.
Изкуствена кожа.Не са за мен,уж 38 номер,аз нося 39,но дори не мога да си натикам крака да ги пробвам.И изглеждат по-малки.

# 239
  • Sofia
Имам пратка, отбелязан в профила ми в амазон като изгубена от куриера. За първи път ми се случва подобно нещо.

Никога не съм поръчвала от склада, но съм изумена какви неща сте получили... Политиката на амазон е много либерална и те със сигурност са си направили сметка какви загуби/приходи им носи това, но напоследък разочарованите клиенти са доста.

Общи условия

Активация на акаунт