Висок пролактин и аденом на хипофизата - 7

• 77 600
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, благодаря за коментарите.

# 76
Здравейте и от мен.
Някой може ли да ми разчете това :

Хормони/Hormones
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Пролактин/Prolactin       1260       mIU/L     M 86 - 324; Ж 102 - 496   
LH              mIU/ml     М 1.7 - 8.6; Жф.ф 2.4 - 12.6;ов.ф 14.0 - 95.6;лут.фаза 1.0-11.4;менопауза 7.7-58.5   
FSH              mIU/ml     M 1.5 - 12.4;Ж ф.ф3.5-12.5;ов.фаза 4.7-21.5;лут.фаза 1.7-7.7;менопауза 25.8-134.8   
Естрадиол/Estradiol              pg/ml     M 25.8 - 60.7;Жф.ф 12.4 - 233,ов.ф41.0 - 398;лут.фаза 22.3 - 341;постменопауза <5.0 - 138   

Предполагам са се разбъркали, но за пролактина виждам 1260 при р-ни стойности Ж 102-496    Sad

# 77
Пролактина е завишен, трябва да се обьрнеш кьм ендокринолог.

# 78
Дали върху изследването оказва влияние факта, че не съм спала цялата предна нощ?
И ми бе едно такова тревожно, нервно... Влияе ли се от тези фактори и мислите ли, че ако ги повторя след по-спокойна нощ, стойностите ще се променят?
Прочетох тук, там из форума и нета. Общо взето пише, че е проблем за забременяване. Аз имам два аборта, но забременявам от първия път. Менструацията ми е редовна с доказана овулация. Абортите ми казаха, че може да са от тромбофилия - имам един мутирал ген.
Чудя се дали да не ги повторя.

# 79
  • Варна
Дали върху изследването оказва влияние факта, че не съм спала цялата предна нощ?
И ми бе едно такова тревожно, нервно... Влияе ли се от тези фактори и мислите ли, че ако ги повторя след по-спокойна нощ, стойностите ще се променят?
Прочетох тук, там из форума и нета. Общо взето пише, че е проблем за забременяване. Аз имам два аборта, но забременявам от първия път. Менструацията ми е редовна с доказана овулация. Абортите ми казаха, че може да са от тромбофилия - имам един мутирал ген.

Изследване на пролактин се прави след като си се наспала добре ( доколкото е възможно) и дори се почива поне 20-тина минути преди да ти вземат пробата в лабораторията. Това доколкото знам е стресов хормон. Аз затова не се притеснявам, че ми е завишен - като се знам каква нервачка съм  Laughing и все пак си взимам лекарствата, за да го държа в граници.

# 80
  • Пловдив
Привет!
От днес и аз съм с диагноза микро аденом на хипофизата 3/3,5 мм.Правих ЯМР с контраст,след като мин.година се мъчих и не ми сложиха,нямало нужда и съответно нищо не видяха...
Открих висок Пролактин,когато опитите за бременост бяха неуспешни....лутане 3г. и един мисед в 11г.с. преди 2г.Това е накратко...
Сега док ми изписа Бромокриптин по 1т и Глюкофаж по 1т. и след месец пак при него.

# 81
Мистик, съжалявам да те видя тук  Hug Пожелавам ти скоро да се наредят нещата и да си здрава и гушкаща още едно детенце.

# 82
  • Пловдив
 Hug
Успех на всички Peace

# 83
мистик и моя беше някъде толкова на размери, но след две години и достинекс упорито се сви и изчезна .......сега ми остана само терапията........Просто следи пролактина да е в граници за да не объка другите хормони Wink

# 84
  • Варна
Задължително повтори изследванията. Да пролактина е стресов хормон, трябва да си в покой, не трябва да си правила секс, но твоите показания са в пъти над нормата и задължително ги повтори е моето мнение.

# 85
Задължително повтори изследванията. Да пролактина е стресов хормон, трябва да си в покой, не трябва да си правила секс, но твоите показания са в пъти над нормата и задължително ги повтори е моето мнение.

А задължително ли е да съм в цикъл за това изследване?

# 86
  • Пловдив
Ами аз знам,че се прави на 3-ти ден от МЦ.

А като сме с аденомчета,дали е рисково забременяването?четох нейде,че нали по време на бременосста се вдига допълнит. пролактина и...да не стане някоя беля Thinking аденома нараствал???А в същото време много мами си износват здрави бебета и за тях също няма риск.

# 87
добро утро момичета food010 според моят доктор няма значение деня, а по-скоро дали съм се наспала и 10тина минути преди изследването да съм поседнала някъде Simple Smile иначе за забременяване просто трябва да ти е в граници за да забременееш иначе не може........действа като противозачатъчно ако е висок пролактина

# 88
  • Пловдив
ясно...
лежи се 30мин. и поне 2 дни без секс и масажиране на гърдите...аз така знам.

# 89
  • София
Момичета , в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=963903
Денис е обяснила кога е най- добре да се изследва Пролактин:
Пролактин  -  на чист ден  /след М./.
Изследването на пролактина трябва да се прави при пълно спокойствие.
Почивка в лабораторията 30 мин. преди вземането на кръв.
Да не се масажират гърдите и да не се прави секс 1-2 дни преди теста

Общи условия

Активация на акаунт