Италия 151

• 92 753
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
В Япония живеем, да. Еййй, няма скрито-покрито тука 🤣 ММ е италианец и всяко лято прекарваме по 2 месеца в Европа.

Аз по принцип избягвам да летя с нискобюджетни, ако дестинацията го позволява. Особено Раянеър са някакъв ад. Не знам за уиз, с тях по-малко съм летяла.

Ами центъра на Рим е мнооого обширно понятие, а там в Абруцо, в близкото градче действително имаше деца и много забавления, но не и в селцето на свекърите. Поне не за толкова малки деца като моето на 2 години. Бебето не го броя така или иначе.

# 676
Чак пък ад. Пътувала съм и с уиз и с раян. Аз лично предпочитам уиз защото са еърбъс, а раян са боинг. Трябва да кажа, че последните пъти с уизз са били супер, винаги много любезни и точни. Честно казано пътувала съм и с бг аир и с  алиталия и като изключим ограниченията в багажа, не намирам особена разлика в обслужването. Да не кажа, че алиталия са доста зле.

За кръщенето не знам. Ние не сме кръстили още, честно казано не знам дали ще го направим. Повече клоня към православната църква ако все пак решим. Ако зависи от мъжа ми няма да кръстим. Мен това, което ме спира е че единственият човек, който бих искала за кръстник е гей и не знам изобщо дали ще се съгласи, освен това е католик и не знам дали може да се направи православно кръщене.

# 677
Якамоз, ако е католик няма да може в Православната, но обратно - да. Тоест православен може да стане кръстник в католическата.

Алиталия зависи много от конкретния екип и самолет. Имала съм прекрасни полети с тях - нови самолети, любезни стюарди... Но и обратното. Раянеър за мен са ад заради мръсотията и обслужването, а нискобюджетните като цяло не ги харесвам, заради летищата и часовете на полетите, които дават. Но като живях в Люксембург ми бяха най-близо две нискобюджетни летища и нямах избор. “Нормалните” летища ми бяха по-далеч.

Ти как си? Успокои ли се вече?

# 678
  • MI
За кръщенето зависи къде и кой ще го прави, виждала съм всякакви невероятни неща и в двете църкви. Simple Smile Но като цяло за кръсник е почти невъзможно да не е от същата деноминация и при едните, и при другите. За свидетели често затварят очи в католическата, особено в България, защото нямат същото значение като кумовете, а просто свидетелстват, като в гражданския брак, но за кръстник си искат свидетелство за кръщение и причастие. И в православната много затегнаха в България, та на практика е невъзможно. Виж, че е гей няма да има проблем. Grinning

Аз от Алиталия не мога да се оплача, освен от цените. Но виж пред БГ аир предпочитам и райън...

# 679
Аз кръстих малкия в католическата църква в София, с кръстница сестра ми, която е православна, но посещаваше въпросната църква преди и я познаваха, не знам има ли значение. Аз кръстих навремето пременника ми в същата църква, без да съм католичка (църквата е с православен обряд ). Не сме практикуващи, дори и на катехизъм не ги изпратих, и нямат първо причастие.

# 680
  • MI
Да, в България позволяват много повече неща, защото са малка общност. Тук много се учудиха че не да искали свидетелства на свидетелите за сватбата, т.е.че може да не са католици. Иначе и да не си кръстен няма проблем да си кръстиш детето, в никоя църква.

# 681
Не ми се е случвало да е мръсно нито е уиз, нито в раян. Раян пък кацат на терминал 2 в София. Иначе тук поне в Милано и двете летища са удобни, и Бергамо и Малпенса. От линате нямам спомен, въпреки че май кацах и там един път. С алиталия летях преди години, тогава нямаше толкова нискотарифни компании. А и друго за уиз четох, че така са направени часовете, че пилотите да се прибират вечер в къщи и да не спят по хотели. Не знам доколко е вярно де. Единственото нещо, което не харесвам е че кацат на терминал 1 където те карат с автобус до самолета, това ми е много омразно.

За църквата не знам, напоследък и католическата и православната ме разочароват като институции. Сега се говори, че англиканската май ще приеме гей браковете. Ще видим, ние не сме много религиозни, но донякъде мисля, че е полезна и религията. Може би ще ги оставим те да решат. Чудя се и аз кое е най-доброто решение.

Сноуче, по-добре съм, благодаря. Успокоявам се вече постепенно, чакам края на август с нетърпение, когато ще съм вече 30 седмица. Но и вече не лежа и дните си минават по-нормално. Сега друго ме притеснява, да не получа скъсяване на шийката като миналия път. Гледам много да не го мисля.

# 682
Деска, не знаех, че си бременна, честито! Какво ще е?

# 683
Деси, благодаря! Момченце чакаме, ако всичко е наред ноември месец.

# 684
  • в едно миланско село
Деска, не знаех, че си бременна, честито! Какво ще е?

и аз не знаех. честито и леко до края!

аз не съм във фб, просто темата замря.
прибирам се днес от обиколка из Тоскана, водих майка ми и приятелят от Париж, който ми беше на гости. мъж и "малка" дъщеря на море, голямата - на работа.
жегата в милано е убийствена тази година, аз такова нещо не помня от 2003-та, но тази май ще я бие.

@Giada, явно гледаш по празниците/ваканциите, през останалото време на уиз са им много ок цените.

@nelig и аз тази година не видях много мъгла в Милано, може би да зависи от зоните, при мен, както при Yakamoz, изобщо почти нямаше.

за кръщенето - аз не съм кръщавала.

има ли кредор в тази нова версия? аз не мога да го намеря Rolling Eyes

# 685
Според мен, ако се двоумите, по-добре не ги кръщавайте. Винаги могат да изберат самите те един ден. Аз съм вярваща християнка, но ме дразни това разделение на православни, католици и пр. И все пак ми харесва идеята децата ми да имат кръщене, да ги “представя” на Господ.

# 686
Фей, завиждам благородно за Тоскана, преди години за първи път когато видях Италия беше именно Тоскана. Влюбих се в това място.
Лека бременност Деси!

# 687
Благодаря ви!
За мен всички летя в Милано са били ужасни досега, имам предвид като климат. Тази година ми е особено тежко, но не смея да излизам през деня.
Тоскана е наистина страхотна! Направо понякога се чудя от всички хубави области в Италия как се забих точно в пианура падана Joy

# 688
  • в едно миланско село
уф, намерих старата версия и имам кредор  Laughing
обожавам Тоскана и не бях ходила от едно 14 години...

бях в околностите на Гросетто,  в едно невероятно borgo (как се казва това на бг?  Rolling Eyes), вечер хладно, падащи звезди, къщи в продажба на цената на гараж в Милано...

нооо, възрастта ми напредва, аз съм градско чедо и карането на кола по планински пътища ми е неприятно (а за местните моето присъствие е обидно  Grinning)
в сряда GPS-а ме прекара по един път с убийствено слизане наклон-завой-липса на мантинела. побеля ми малко останалата непобеляла коса и рискувах инфаркт на волана  ooooh!

и аз се чудя що за късмет ме докара баш в пианура падана   Thinking Laughing

# 689
Същия заради който съм родена в София Joy

Общи условия

Активация на акаунт