Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 546
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
Dears, да ви се похваля/оплача каква я свърших току-що: моя мила близка приятелка, която в момента е в Милано и на която съм надула красивата глава колко са ми любопитни ексклузивите на Диор и как скоро нямам път към техен бутик, се озовала в бутик на Диор и ми прати на SMS снимки на екслузивите, наредени в редичка, просто прекрасни. И на мен сърцето ми се разхлопа, а  парфюмният ми ангел незабавно си взе отпуск по болест и спря да си изпълнява служебните задължения, та нямаше кой да ме спре от покупка на сляпо. Поръчах й да ми купи Gris Montagne (125 мл., нямало по-малки, както се надявах) - много съм чела тук за него и периодично се спряга в превъзходна степен, проучвала съм го във Фрагрантика, но никога не съм го пробвала,  а една прекрасна парфюмна фея  bouquet Hugбеше така мила да  предложи да ме запознае с него следващата седмица. Дано ми хареса и попадне в раздел "Фаворити", че иначе по-хубаво да се откажа от себе си чрез "Държавен вестник" (имаше едно време такъв лаф за отказването от близки роднини, макар че такава процедура в действителност никога не е имало). Та толкова по въпроса за начина на формиране на  "колекция", парфюмното спокойствие, търпението и любопитството при мен... Парфюмното любопитство може и да не може да убие котката (макар че имам такъв опит с едни мострички на Монтал), но със сигурност може да я разори. Мяу! Grinning

# 46
Зле сме много. Вчера въодушевена от пушеците в Rose Infernale, комбинирано с покупката на Timbuktu, ме тласна днес към покупка на Mon Numero 10 L`Artisan... Bertrand Duchaufour е човекът, който ме подхлъзва редовно.

# 47
Зле сме много. Вчера въодушевена от пушеците в Rose Infernale, комбинирано с покупката на Timbuktu, ме тласна днес към покупка на Mon Numero 10 L`Artisan... Bertrand Duchaufour е човекът, който ме подхлъзва редовно.
      А, зле сме, екстра сме си. Както редовно възразявам на ММ, като ме упреква за парфюмната ми лудост, има много по-лоши начини човек да се смахне.  Simple Smile Честит Mon Número 10, разкажи за него, когато ти се пише. bouquet

# 48
# 49
Нямам много парфюми – около 15 са ми в момента, а това дали са достатъчни е друга тема. Не знам дали има перфектна бройка. Парфюмите никога не са достатъчни, особено като винаги има какво да ме грабне. С времето ми се промениха възприятията и много от парфюмите харесвани преди, сега не понасям и подарявам. Няма смисъл да стоят, защото само от мисълта за тях ми става меко казано лошо. Коня не е в реката, защото още внимавам…  Mr. Green Между другото, първите парфюми, които си купих навремето /не наливна парфюмерия/ бяха Revlon fire and ice и Vincent van Gogh for Women. Вторият много бих искала отново да имам, за първия не съм сигурна. А сега се сещам, че първия парфюм, който си купих, откакто ви чета беше Serpentine Roberto Cavalli.

# 50
Обслужването тук и в чужбина за мен няма база за сравнение Peace.А новите червила на Диор така и така стана дума тук в Бургас още ги няма,преди малко ходих да ги търся. Thinking
Скрит текст:
Те днес ги заредиха в София матовите Диори. Взех си тъмно синьото. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Пробвах и сиво-зеленото, но то е за омбрета и смесвания, не става самостоятелно. Ще дойдат и при вас тези дни.

Много интересни неща пишете. Hug
Аз също предпочитам да изчакам и да купя даден парфюм от магазин в чужбина или тук, по описаните от Veka причини.
Ех ЦУМ, и аз се въртях там често и мен ме гледаха като крадец, но после ме опознаха и не ме закачаха.

raznejena*, добре си дошла в нас, когато пожелаеш, да разгледаш! Hug bouquet

Ей, обаче не пишете бройки. Никой освен I walk alone не написа аз имам 80, 100, 120 парфюма. Или са малко или са много. Grinning

# 51
  • София
Здравейте, Уханни!  Hug bouquet Hug

Липсвахте ми страшно много!
Надявам се , че няма да ме отлъчите от вашите редици, защото :

*не  съм писала /поглеждала в темата от почти година
*не  съм си купувала нов парфюми от почти година
*не бях тествала нов парфюм от почти година (до днес)

Скрит текст:
Тук искам да се извиня на всички, които са ми писали и не са получили отговор. Приемете искрените ми извинения, не съм целяла да бъда груба или несериозна. Минах през отвратителен период и форума беше в приоритетите ми.  Hug

Ще пиша по темата по късно , ще се опитам да изчета всичките теми които сте запълнили с аромати по време на моето отсъствие. Първо искам да споделя, че днес почти се самоубих с парфюм. Както не бях влизала в парфюмерия от мноого време , бях като развързана наркоманка .Пръснах поне 10 аромата на блотер. Grinning  На ръка , реших да тествам два белоцветни аромата на Том Форд.  Jasmin Rouge и Orchid Soleil.
За първия няма какво да кажа хубав е, трябва добре да го разнося преди да реша дали ми харесва достатъчно.

Новата Орхидея съм убедена ,че вече сте я дъвкали много , но аз просто не мога да не споделя впечатлението си от него - сигурно ще ми държи влага много дълго време. На блотер и от шише мирише добре, първите 5 мин. бяха фантастични. Помислих, че ще е от онези бързи покупки , които влизат в историята.  Grinning Mr. Green Да , ама не!  След еуфоричното цветно начало, се появи някаква потресаваща за мен нотка на пресечена сметана!  Sick Sick Нали знаете как при минутка невнимание битата сметана се превръща в почти масло , пресича се и става на парцали. (после може да стане и на масло , ако продължите  Simple Smile) Ужас, ужас. Аз не понасям миризма на мляко от дете. Този парфюм ми обърна стомаха .

# 52
Еееее Куражче, от кога те чакам, мислех че никога няма да се завърнеш?! Добре завърнала се! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug bouquet
Не си единствена с новата Орхидея, дъвкахме я наистина много.

Пази се за Ексклузивите на Герлен, който очакваме скоро в София.

# 53
  • София
И моят кон - в реката. Плува ли плува..., а аз отдавна съм му изпуснала юздите...
Скрит текст:
Миналата година ме настигат семейство търговци на "крадени"парфюми: "Парфюмчета, госпожа, парфюмчета... Крадени."/сигурно е излишно да пояснявам, че квалификацията "крадени" е "сертификат" за оригиналност/. Поглеждам ги снизходително. С облекчение признавам: "Имам 80 парфюма." И двамата мигновено, задружно, внезапно обнадеждени ми отговарят: "И на нащ`е 20 и да ти станат 100..." tooth
Както писах обаче, тази бройка се отнася да миналата година. Сега ако трябва да закръгляме с търговците, цифрите ще са различни Embarassed
Срамувам се от тази ми колекция. Крия я в шкафа. Не разказвам за нея. Тя е тихата ми лудост и разоряващата ми страст. Към никого и нищо в живота ми не бих могла да си позволя да съм толкова себе си, колкото в отношенията ми с парфюмите. Купувам ги "на сляпо", харча безразсъдно, насищам им се бързо, захвърлям ги и ги забравям...
Мога ли без някои от тях? Мога без всичките.
Перфектната бройка? Тази от един парфюм.

# 54
Куражче, добре завърнала се bouquet Последно доколкото си спомням като беше тук обсъждахме разни смокинови неща  Grinning

densi,  Heart Eyes bouquet

Oleander, Zozina честити ви нови придобивки. Zozina, ще чакам и аз да разкажеш за Артизана като го разносиш.

# 55
  • Варна
Аз имам 5 парфюма и ми стигат. 3 обожавани от мен и 2 ежедневни Simple Smile

# 56
  • Sofia
Скрит текст:
Около 200 са , а разумният брой за мен е 30.   Crazy

# 57
Срамувам се, че пазя парфюми заради цвета на бутилчицата или интересната капачка...
(Например Дейзи - калинката.)

Иначе се опитвам да съм парфюмно възвишена, но все по-малко остават ароматите, които наистина ми харесват. След първите ми самостоятелно купени парфюми - Клое и Диор Диоресанс (в началото на 80те на миналия век), твърдо се ориентирах към мъжки аромати почти до съвсем скоро.
Отклонението - една смес от Елиън и Ейднжъл и Нарцисо на Нарцисо.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 23:20 от Melany99

# 58
  • София
Моите са 46, така показва Фрагрантика.

Предлагам ви в някоя следваща тема, ако искате да си разкажем интересни и забавни случки или разговори по повод и при покупка на парфюми, с консултанти, с приятелка, с любимия/любимата и т.н.

# 59
Моите бутилки са 30-в разумните зона съм още Simple Smile
Да питам запознатите с Moonlight patchouli на Van Cleef- миналия ден го пробвах,очаквано ми хареса, но ми се стори малко нетраен и много тих, така ли се държи и при вас?

Общи условия

Активация на акаунт