Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 544
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
Аууу Карен, цифрата е потресаваща, наистина...това и в добрия и в лошия смисъл.
raznejena, Oleander, какво да разказвам за Лартизана, той си ми е стар любимец, но все не го намирах на хубава цена и все си поръчвах проби от него, за да си го нося. Както един потребител се е изказал във фрагрантика - това е чери кола и наистина и на мен започна в драйдауна да ми прилича точно на това. Иначе началото е пушеци и много малко кожа (поне при мен). Църквата на Великден е началото и после изведнъж утихва в компота от вишни, който правеше баба ми...Съжалявам за глупавото описание, но аз описвам с асоциации. Страхотна вишна, която продължава доста дълго време. Според мен е траен поне 6 часа, не знам колко излъчва, не съм се допитвала, но аз си го усещам през цялото време. Чакам го да дойде тия дни с нетърпение, за да видя на каква партида съм попаднала.

Ох, така както се стисках едно известно време и се владеех, сега нещо ми стана. Днес се прибрах с това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Fragonard/H-liotrope-Gingembre-18218.html

Един мой приятел казва: "Ужасен ужасон"...нещо такова стана.

И аз съм си купувала неща заради бутилката - прекрасен пример е Будоара.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 20:46 от Zozina

# 61
   Здравейте, момичета! Някоя от вас дали би могла да препоръча мъжки аромат, близък до Gucci Pour Homme II, който да се намира из софийските парфюмерии? Всъщност, интересувам се от Gucci-то, но вече няма къде да го тествам – мисля, че навсякъде е разпродаден (май беше спрян от производство преди известно време), а пък имам желание да се запозная с аромата отблизо. Или, ако някоя добра душа́ е склонна да ме зарадва с 1 мл., би било чудесно (ще върна жеста, разбира се). Hug
Има го в enzo.bg  Peace
Иначе моят любим е Gucci 2 EDP женски. Не го намирах никъде и попаднах на една обява и го взех. Нямаше нищо общо, бил е фалшив. Но за щастие разбрах, че го има в наливна парфюмерия на Парфен.  Laughing

# 62
Благодаря за новата тема! bouquet Hug
Не искам да ги броя, защото ще ми стане зле.
Напоследък развивам отвращение към бройката, започнах да подарявам.  Посягам към най-близкостоящите ежедневно, а някои, които са позиционирани по-назад в шкафа, дори съм забравила, че ги имам, което никак не е нормално. С голямо удоволствие бих ги редуцирала. Все пак има някакъв напредък в посока НЕкупуване на нови. Сега съм си поставила за цел да издържа една година и да намаля съществуващите количества. Установих, че ми е по-приятно да гледам на себе си като на консуматор, а не на колекционер, каквато не съм и била, защото имам доста разнородни аромати. А и честно казано не ме вълнуват много новоизлезлите и не виждам смисъл да пръскам повече пари за парфюми.

# 63
Здравейте, момичета! Някоя от вас дали би могла да препоръча мъжки аромат, близък до Gucci Pour Homme II, който да се намира из софийските парфюмерии?
Питаш момичетата, но и аз ще ти отговоря  Wink   
Донякъде подобни или носещи сходно усещане според мен са Chanel Egoiste, Serge Lutens Five O`Clock Au Gingembre, Viktor&Rolf Spicebomb и Carolina Herrera Chic for men.

# 64
  • Germany
Куражчееее,  Hug Hug Heart Eyes
Надявам се тежкия период да е история. Липсваше ми  Hug

Бел, камък ми падна от сърцето, много се радвам, че са ти харесали Задиг Волтер. Много хубави на страхотна цена на фона на настоящите цени на парфюмите. В момента границата между ниш и менстрийм е толкова размита, като в ценово отношение, нещата почти се изравниха. За пример ще дам тази лимитка на Бушерон http://www.iparfumerie.de/boucheron/quatre-limited-edition-2016- … parfum-fur-damen/, която е с много красив флакон на живо, абсолютно в тенденцията на  La vie est belle и Poison Girl, но със своя индивидуалност и безумна трайност, блотерът миришеше фантастично три дни в нас. Та неговата цена в немския вариант на ензо е 85€., в парфюмерията е 130€. Задиг Волтер спечелиха с това, че са на границата на ниша и менстрийма, че са направени от добри екипи парфюмери, имат страхотен дизайн, супер цена за това, което предлагат и страхотно представяне. Всички парфюмни витрини в града са основно с техните парфюми. Радвам се, че ги оцени  Peace

BoMarina,  Hug Hug
Страхотна новина, благодаря за доверието за Evoke. И за това, че не се изплаши, че парфюмът е арабски и не подходи с високомерие към него. Развивам зависимост към Evoke, дано ти носи само положителни емоции.

Deetron, честит Evoke Silver и на теб  Hug. Надявам се да споделиш повече за него тук, изкушавам се да ги направя двойка с моя парфюм, чакам само малко засилка Wink. Ще ми бъде интересно да чуя и за останалите три парфюма на Ajmal.

Иначе да споделя, за тези които имат наблизо TXMaxx, че в момента, поне в Германия  тече промоция на L_Artisan_Parfumeur, старите бутилки. Могат да се намерят големи съкровища на цени 30-40-50€
Аз се обзаведох онзи ден с цяла стотица http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Mandarine-13964.html
За разлика от Zozina, харесвам повече Оливия Джакобети като парфюмер на Л'Артизан. А тази жена владее цитрусите  до съвършенство. Най реалистичната мандарина в парфюм за мен пак е нейна и това е http://www.fragrantica.com/perfume/Honore-des-Pres/Honore-s-Trip-8160.html. Л'Артизанската мандарина за мен е най женствената и деликатна мандарина, между моите мандарини. Мислех си, че нямам нужда от повече мандарини, защото смятам , че притежавам най доброто за мен, и много й се чудих на тази. Но пък цената от 40€ не е за подминаване  Blush  Mr. Green, и аз се обзаведох и с нея. Радвам се, че го направих, защото бях забравила, колко го харесвам този парфюм. Мандарината е мека, натурална, млада, деликатна. Няма сокове, нито кора. Ароматът е сякаш сте обелили прясна мандарина и долавяте аромата някак отдалеч. Много ясно са уловими зелените листа на мандарината, които й дават изключителна свежест и лекота, но по един много фин начин, без да става остър ароматът, или прекалено зелен. И най хубавото и изненадващо в този парфюм е включването на франджипани в композицията. Точно то е внесло едно слънчево и жълто и щастливо усещане, сякаш изгрев докосва мандаринова горичка. Не харесвам изобщо аромат на франджипани, последния ми сблъсък с него в Perdizione Nobile 1942 направо ме потресе  Crazy, но тук е толкова красиво вплетено сред зеленината и цитрусите, такова нежно се откроява над парфюма, че само е спечелил от него. Много тих аромат, за лична употреба е, не разчитайте на трайност и шлейф,едва издържа три часа. Но пък е толкова ненатоварващ, приятен и красив флорален цитрус, че му прощавам всичко, все пак имам цяла стотица за поливане  Mr. Green

И имам още една нова придобивка, направо полудях по този парфюм  Crazy Crazy, но за него друг път. Ще кажа само, че е с роза, и че доста хора го имат, аз бягах като дявол от тамян от него, а сега не мога да си нарадвам сама на себе си, напръскана доволно с него  Mr. Green

# 65
  • Sofia
  Благодаря ти за идеята, но всъщност, вече проблемът ми се реши. bouquet По-рано днес видях, че в Enzo продават малки пробички от аромата и мисля да си взема една. Понеже ти си втората дама, която ми отговаря на питането по различен от очаквания начин, реших да го препрочета и забелязвам, че наистина съм се изразила малко объркано и подвеждащо. Blush Laughing Знам, че парфюмът все още може да бъде намерен за продажба, но не искам да го купувам, без да съм го помирисала поне веднъж, затова попитах за някаква алтернатива, чрез която бих могла да се ориентирам поне бегло какъв е ароматът на Gucci-то. Peace

ScorpionKing, и момчета, и мъже, всички сте добре дошли! Laughing Много ти благодаря за предложенията – ще видя кои са налични в мола, като ходя следващия път, макар че, както казах по-горе, вече мисля, че намерих решение. Peace

# 66
  • София
densi, благодаря за хубавата тема!

Не съм колекционер, имам около 20 парфюма в момента и се надявам на няколко да им видя дъното преди зимния сезон. Много обичам да пробвам и опознавам нови аромати, но дори и да ми харесват, не се впускам директно в офанзива по притежание. На тоя етап нещата са под контрол..., но не се знае колко кратък може да бъде пътят на коня до реката. Mr. Green

Много ми харесва темата!

# 67
  • София
 Heart Eyes Знам, че се повтарям , но и вие ми липсвахте много!
Ковачева, нямам търпение да ти прочета всичките ревюта , да видя с колко дървеса и пушеци ще ме зарибиш.. Mr. Green

Разнежена, темата за смокините никога не би ми омръзнала. Аз за сега съм доволна от двете , които имам ( Нинфео и Филосикос) , но винаги съм готова за още, особено зелени.

Пази се за Ексклузивите на Герлен, който очакваме скоро в София.

Дени, току що видях, как олеквам със значителна сума. И предполагам една Тонка ще сложи край на парфюмната суша!!  Laughing Кога се очакват?

Относно темата, на въпроса кое бих разкарала веднага, без да се замислям посочвам  - Ylang in Gold M. Micallef Поръчах го на сляпо, гледайки нотки, четейки ревюта , но се оказа не носим.И то не заради цветята, които ме плашеха и с които съм предпазлива, а заради сандаловото дърво. Аз обичам сандалово дърво, но това тук е някак странно - цветно. Получавам комплименти с него, че мириша на млечен шоколад, че мириша вкусно. Облака аз не мога да подуша, защото сандалът ме дразни. Почти ме кара да кихам. Бутилката и опаковката естествено са прекрасни.
Приютявам веднага освен Герлена, който споменах - Rosae Mundi Profumum Roma  ,  Une Rose Chypree   или пък http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Orienta … -Lounge-7035.html

# 68
Привет, дами! За първи път се включвам в тема за парфюмите. Всъщност попаднах тук, защото ми е необходим съвет - развали ми се помпата на пулверизатора на любимия парфюм и най-неприятното е, че флаконът е скоро наченат, а е цели 100мл... Като запушена е - натискам, а нищо не излиза. За първи път ми се случва подобно нещо с парфюм. При толкова страстни любители на аромати дали някой няма идея какво да направя? Никак не ми се иска да загубя почти цял флакон...
Иначе по темата на дискусията - аз не съм колекционер. Обожавам хубавите аромати, но много трудно харесвам как нещо стои на моята кожа. Затова и ползвам само 3-4 аромата през годините. Всъщност МОЯТ е само един, другите се оказаха леко компромисни лично за мен, но когато имам нужда от разнообразие, слагам от тях. Моят е Eclat D'Arpege на Lanvin. За щастие не е особено популярен, макар да е мейнстрийм - познавам само още две жени, които го ползват (едната е майка ми), иначе сигурно ще го разлюбя - мразя често срещани ухания. По същия начин съм и с мъжките парфюми - на мъжа ми за 20 години съм му купувала само 3 вида - първият много го обичах, но стана популярен и това ме отблъсна, а третият обожавах, когато му го купих, но по време на бременността ми го намразих и така и вече не ми ухае по стария начин... Добре, че номер 2 (Cologne на T.Mugler) все още ме изпълва с трепет Simple Smile. Фаворитите ми не са нишови аромати, не защото не ценя такива, а просто до момента не съм попаднала на тези, които искам да сложа на кожата си или на тази на мъжа ми.

# 69
Зоведох коня на водопой... Tired Много ми хареса това, което е написала Emia. Искам да видя колко съм държелива. Цел - 1 година! От след седмица, когато "коня се връща от реката" с нов товар, 1 година напред без повече покупки на парфюм. Имам два, които ще подаря. Докапчих една стотица Ирисова Прада(чакат ме още 100 мл. ooooh!), така че поне една бутилка ще изхвърля и остават точно 50. Много искам да видя как се живее само с толкова парфюми Blush

Куражче, добре завърнала се!  Heart Eyes Hug
Сега да ще и Олето да си дойде...

# 70
При мен, за съжаление, мандарината на Лартизан е толкова нетрайна, че никога не съм я мислила като вариант за купуване. Може би, ако ми изпадне на подобна цена, както на kovatcheva, тогава бих я купила. Ползвам си мандарината на Hermes.

Éclair, аз не мисля, че Eclat D'Arpege е непопулярен, той си е направо класика.

# 71
Привет, дами! За първи път се включвам в тема за парфюмите. Всъщност попаднах тук, защото ми е необходим съвет - развали ми се помпата на пулверизатора на любимия парфюм и най-неприятното е, че флаконът е скоро наченат, а е цели 100мл... Като запушена е - натискам, а нищо не излиза. За първи път ми се случва подобно нещо с парфюм. При толкова страстни любители на аромати дали някой няма идея какво да направя? Никак не ми се иска да загубя почти цял флакон...

Флакон Травало би ти свършил работа, мисля. Никога не съм ползвала такъв, но според описанието, точно това ти трябва. В Енцо би трябвало да има, или в друга парфюмерия.

Куражче, добре завърнала се! bouquet

Мога да се позная в постовете на много от вас. Не съм колекционер, в много отношения съм минималист, но бройката ми парфюми ме опровергава. Ако преброя и запасите които не са много все пак, бройката става трицифрена. Обичам си всичко, някои разлюбвам и подарявам/разменям. Много пъти се захласвам по някоя нота и се сдобивам с различни вариации. Така става натрупването на количества при мен. В момента това е лакрица. Сдобих се с Черната рокля на Герлен и едно черепче. Laughing Не че нямам Лолита Лемпика и Pink Sugar, но исках още.

Отдавна ме блазни идеята на Бижу- да не купувам 1 година, за да намаля количествата до една приемлива за мен бройка- около 50. От друга страна толкова се радвам на новооткрити съкровища, че се чудя защо е нужно да си го причинявам...Няма угодия.
Избрала съм върволица от шУшенца с по 15 мл останало вътре, може да им дам предимство.
Бижу, ти сериозно ли? Искаш ли компания? Hug

# 72
  • Франция
Накарахте ме да ги преброя - в момента са точно 53.
И аз като Deziderata съм на път да довърша няколко бутилки с летни аромати, но пък има такива, които бих искала да подновя. Какво ще кажете да заковем цифрата 50 като форумно приемливата бройка?  Simple Smile  Hug

# 73
  • Sofia
Eclair, от написаното разбирам, че помпата е повредена. Съмнявам се шишенце травало да работи в този случай. Бих те посъветвала да си купиш празна бутилка от наливна парфюмерия ( не знам дали имат 100 мл, но и 2х50 става) и да прехвърлиш съдържанието.
Най-чистият начин да отвориш капсулована бутилка, без да я трошиш и разливаш е с метално шишче. Махаш пръскалото и забиваш шиша в тръбичката докато пропадне вътре. После преливаш.

# 74
Като консуматор: бройката е трицифрена, но 98% от тях си ги харесвам и пръскам. Някои по-често, други не толкова.
Последните 4-5 години съм си набавила 4-5 нови аромата, останалите 4-5 са просто подновявани, добре познати и изпръскани вече парфюми. Е, имам и 5-6 размени.
За сметка на горното, снощи изгърмях 3 парфюмчета, двата на сляпо. Mr. Green Поне са минита, а единия е мъжки. Третия го мисля от 2-3 месеца.
Не се чувствам виновна! Naughty
ЛМ ми казва: " Моля те, спри с тези обувки, по-добре беше с парфюмите! Заемат по-малко място, а и аз мога да ги ползвам."
Въпреки голямата бройка се чувствам добре.
Имам няколко неща за доизпръскване и ще освободя малко място.
С удоволствие бих се разделила със следните, на първо четене:
Arabian Wood Tom Ford - харесвам си го, но твърде рядко имам настроение за този шипър, някак надменен ми е.
My Queen Alexander McQueen- хелиотропа в него не ми стои.

Пробвах преди време Chanel No 5 L'Eau и ми хареса. Йоан Владимир ме запали, да го потърся. Свеж, без да е банален, минималистичен и подходящ за всякакви ситуации. Ще си го взема, щом ми свърши О премиер, който се оказа добре изхарчени пари, преполових го за няколко месеца и когато незнам какво ми се носи или е подходящо, просто хващам него.

Общи условия

Активация на акаунт