Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 550
  • 729
  •   1
Отговори
# 15
  • София

Кон нямам ,   защото  доста отдавана нагази в дълбокото и го отнесе течението.

Ей това страшно ме изкефи  Simple Smile
Хич не съм се и засегнала за Angel, точно защото е индивидуално. Просто отбелязвам, че поставянето на етикети е хлъзгава работа.

# 16
Аглая Епанчина, разбрах те. И аз си имам моите прегрешения, които си седят някъде там...но пак от време на време си ги пробвам Laughing

# 17
Би ми се искало още и още, и още. На вас спокойно мога да го кажа, защото знам, че ще ме разберете, щото сте заразени от същият вирус - на парфюмната зависимост. С нито един от ароматите си не съм готова да се разделя или да подаря, всеки ми е скъп по някакъв начин, за всеки има подходящ момент, в който да го сложа и знам, че ще ми донесе радост.
Имам моменти на пресищане, на парфюмна апатия, но за щастие, не траят дълго.

Благодаря за темата, Денси!  bouquet

# 18
  • София
Конят ми отдавна е в реката, стигнал е до най-дълбокото и копае вир там  Mr. Green

Перфектната ми колекция винаги е това, което имам в момента плюс още няколко спешно належащи неща  Mr. Green примерно още толкова  Laughing Laughing Laughing Не се разделям лесно с парфюм. Преобладаващата част от притежанията ми са трудни за намиране, спрени от производство, нереформулирани винтиджи и подобни рядкости. Не искам и не мога да се лиша от тях само заради преследването на някаква измислена (от кого?) цифра. Не обичам малки разфасовки, не се страхувам от стотици, ако желаят да ме затрупат - моля, на разположение съм Simple Smile Не се срамувам от ниската цена на някои мои любимци, нито снобарея заради високата на други. Изобщо ми е парфюмно-нирванено, чакрите ми вибрират  хармонично в пълноцветна аура и цялата съм дзен, фън-шуй и киокушинкай  Stuck Out Tongue

# 19
Аз си купих "Градината на г-н Ли" - това е първият парфюм, който си купувам сама. Аз много не ползвам, де. Изтървах намалението и сега го взех на реална цена...Дадоха ми мостри на Мис Диор и Rose Goldea na Bvlgari. Miss Dior не е лош, но малко тежък за мен. От другия още нямам впечатления.

# 20
  • Варна
В началото на сериозното ми парфюмно увлечение преди доста години купувах всичко, което харесвах дори след едно бегло пръсване. Естествено, натрупах много разочарования, доста голяма бройка и, понеже съм сравнително практичен човек прецених, че от всичко това няма особен смисъл, да не кажа никакъв. Скоростно разчистих всичко, което не харесвам (тогава и продажби и размени вървяха повече от добре). Редуцирах бройката почти наполовина и усетих, че дишам по-спокойно. Не обичам да се затрупвам с излишни вещи, затова не харесвам колекции под никаква форма. Вещите са създадени, за да ми служат, а не аз на тях, като тук попадат и парфюмите, така мисля аз. Не се отнасям небрежно, тъкмо обратно, но съм консуматор, доста по-внимателен консуматор, отколкото преди.
Сега наличностите ми са скромни, ако сравнявам с тези на някои от момичетата. Но са ми напълно достатъчни, харесвам си ги всичките, носят ми удоволствие и радост. Имам доста в уиш листата си, разбира се, но го няма вече това чувство за непременност веднага да ги имам.
От парфюм не съм се срамувала - щом съм го купила в определен момент, значи е имало защо, изразявали са по някакъв начин моментното ми емоционално състояние, вкус, пък дори бил той и лош. И през Омнии съм минала, и през Ейнджъли, и през Лайт блу, и през какво ли не, и то с голямо удоволствие.

Денси, интересна тема  Hug

# 21
  • Чукарландия
Денс, благодаря за новата тема! bouquet

Да, доволна съм от броя на парфюмите, които имам. Обичам си ги, ползвам си ги с удоволствие. И ВИНАГИ ИМА НЕЩО, КОЕТО МНОГО ИСКАМ И НЕПРЕМЕННО ТРЯБВА ДА ДОБАВЯ. Mr. Green
Не ги броя. Веднъж като си актуализирах гардеробището във Фрагрантика, реших да видя аджеба за какво иде реч - като скролвах надолу, надолу, помислих, че ми се е прецакала мишката - краят му не се виждаше... Така и не ги преброих. Не разменям отдавна, просто не ми се занимава. Ако има нещо, което толкова да не искам, продавам или подарявам и приключвам. Един, единствен парфюм, който бих разкарала веднага е Samsara Shine Guerlain, но така и не съм го сторила. Не ми пречи, някой ден може и да се заобичаме. Hug
И като говорим за коне, не само коня, а и аз барабар с него съм у ряката и се носим в парфюмни води... Joy

Лошо или не - харесва ми да съм парфюмно зависима! Peace

# 22
  • София
Бел, няма нужда да броиш Simple Smile На реда след I have има цифричка в скоби Simple Smile

# 23
Две нови реклами на ТФ Black Orchid са приплъзнали в ютюб:

https://www.youtube.com/watch?v=SJuvy3p_RwA

https://www.youtube.com/watch?v=FSIe3faG3VY

Хубави са.

# 24
  • Чукарландия
Бел, няма нужда да броиш Simple Smile На реда след I have има цифричка в скоби Simple Smile

Няма да я поглеждам! Joy

# 25
  • Sofia
   Здравейте, момичета! Някоя от вас дали би могла да препоръча мъжки аромат, близък до Gucci Pour Homme II, който да се намира из софийските парфюмерии? Всъщност, интересувам се от Gucci-то, но вече няма къде да го тествам – мисля, че навсякъде е разпродаден (май беше спрян от производство преди известно време), а пък имам желание да се запозная с аромата отблизо. Или, ако някоя добра душа́ е склонна да ме зарадва с 1 мл., би било чудесно (ще върна жеста, разбира се). Hug

# 26
   Здравейте, момичета! Някоя от вас дали би могла да препоръча мъжки аромат, близък до Gucci Pour Homme II, който да се намира из софийските парфюмерии? Всъщност, интересувам се от Gucci-то, но вече няма къде да го тествам – мисля, че навсякъде е разпродаден (май беше спрян от производство преди известно време), а пък имам желание да се запозная с аромата отблизо. Или, ако някоя добра душа́ е склонна да ме зарадва с 1 мл., би било чудесно (ще върна жеста, разбира се). Hug

Gucci Pour Homme II го имаше в магазинчето на Красно село миналата година със сигурност.Предполагам,че щом тогава е бил налице, поддържат наличността му и сега.

# 27
  • някъде под слънцето...
Пак не е точна информацията, защото не всички парфюми са представени в различните си концентрации и всички различни издания(различни флакони и реформулировки), а ако добавим и резервите(на отдавна спрени и труди за откриване винтижи) няма как цифрата да бъде реална.
Отдавна спрях да броя, защото за мен  не е важно колко точно парфюми имам,  а дали ми създават приятни емоции.
Последните години трудно харесвам нещо до степен на придобиване.

# 28
  • Sofia
Прекалено много са ми, но ги харесвам всичките. Някои не съм ползвала от година и ги преоткривам с удоволствие.  
Отдавна спрях да броя, не искам да съм наясно с мащаба на моята лудост. Laughing

# 29
Не знам каква е бройката и не я следя. Аз съм пълен егоист и не деля парфюми, не следя размените, защото концепцията "да дам нещо, за да получа друго" ми е органично чужда. На моменти съм като луд с картечница, задействат ми се ловните инстикти, особено за трудни за намиране парфюми, трупам, трупам,Плюшкин някакъв, на моменти съм в апатия и не ща да погледна или помириша парфюм. Много мразя, когато парфюм ми свършва, а онзи ден отворих Hermes Ambre Narguile, за да се напръскам и ...беше изтекъл в чувалчето #Crazy, капачката се отделяше така, че отдолу излизаше пружината, направо ми се скапа настроението, вкиснах се-отврат, не съм вярвала, че чак пък толкова ще има значение.

Общи условия

Активация на акаунт