Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 594
  • 433
  •   1
Отговори
# 135
  • Лавал-Пловдив
А има ли начин ако пристигнеш като турист след отпадането на тия визи да си промениш статута и да вземеш работна виза примерно? Ако имаме право на 180 дни престой, това е доста време в което може да се потрудиш да останеш легално. Ако започнеш да си търсиш работа и искаш да си изкараш документи, няма ли някакви начини това да се случи?  Темата за Канада ми е чужда, знам само, че имат тази точкова система, но за нищо останало не съм наясно.  newsm78 

Не. След като баламите чакат по 3 години и плащат хиляди долари за процедура, с която могат да работят законно тук, каква е логиката да си купиш билетче за самолета, да дойдеш и да успееш да направиш същото.  newsm78 Най-много да си те върнат поживо поздраво на самолетчето преждевременно.  hahaha

# 136
А има ли начин ако пристигнеш като турист след отпадането на тия визи да си промениш статута и да вземеш работна виза примерно? Ако имаме право на 180 дни престой, това е доста време в което може да се потрудиш да останеш легално. Ако започнеш да си търсиш работа и искаш да си изкараш документи, няма ли някакви начини това да се случи?  Темата за Канада ми е чужда, знам само, че имат тази точкова система, но за нищо останало не съм наясно.  newsm78 

Интересен въпрос. Напоследък по Фейсбук гледам разни коментари - като че ли вратите на рая са се отворили с отпадането на визите. Сигурна съм, че не само ти си с такава мисъл и точно поради тази причина отпадането ще е за кратко Simple Smile
Милите мексиканци и чехите преди няколко години точно това ги сполетя, защото се правиха и те на интересни и се засили пътникопотока.

# 137
  • Под кленовите дървета
Абе една колежка мексиканка баш така е дошла. Като турист, после отива и казва, че е рефюджи. Обаче чакала 7 години за резиденс, върнала се до Мексико след като го получила, да види майка си и сестра си, които починаха после и властите са й пратили мило писъмце, че рефюджитата не се връщат доброволно в страните си и смятат, че е излъгала за статута си преди 7 години е ще следят за повторно пътуване до Мексико, което може да е причина за преразглеждане на сегашния й статут.

така че, вратички има, ама са мнооого несигурни и с неясни последици.

Каза баламата чакала 3 години и платила хиляди долари Laughing

# 138
Не, неее...  Laughing Нямам намерения да правя някакви схеми, да пресрочвам престоя, още по-малко пък да оставам нелегално, спокойно.  Grinning Най-ме е яд на тези които така правят, защото заради тях и една туристическа виза не ни дават. Не бих се прецакала така. Просто разучавам възможности за развитие и кариера в чужбина за наскоро дипломиращ се млад човек. И понеже за всякакъв тип емиграция в Канада нямах никакво знание и така си попитах.  Crazy Crazy Crazy. Нямам намерение да завършвам, че да ходя да мия чинии на черно в Америка/Канада за по 3 долара на час.  Laughing Crazy Crazy Crazy

# 139
Не е лошо човек първо да поживее известно време в една страна, преди да реши дали иска да мине цялата процедура по емиграция.

Аз лично мога да кажа, че никога не бих имала смелостта да започна процедурата. Целият този процес тотално не е за мен. Да чакам три години, през които да знам, че си отивам. За мен 6-те месеца чакане бяха твърде дълги и стресиращи, а повече изобщо не бих издържала. Това ми беше максимума, че и леко отвъд.

Не знам какво може да накара човек да е толкова решен и категоричен, че напуска България и отива в една държава, в която не е живял до тогава и която е толкова адски далеч, че пътуването от/до там е хем скъпо, хем дълго, хем трябва много време за адаптация с часовата разлика. Не е да речем като в Германия, където стигаш за два часа - колкото може да се мотаеш из софийския трафик от Бизнес парка до Елин Пелин (примерно, ако това са двете точки, в които човек работи и живее). От Германия можеш да си дойдеш и за един уикенд, ако имаш някаква работа. От Канада... трудно.

# 140
  • Лавал-Пловдив
ек да е толкова решен и категоричен, че напуска България и отива в една държава, в която не е живял до тогава и която е толкова адски далеч, че пътуването от/до там е хем скъпо, хем дълго, хем трябва много време за адаптация с часовата разлика. Не е да речем като в Германия, където стигаш за два часа - колкото може да се мотаеш из софийския трафик от Бизнес парка до Елин Пелин (примерно, ако това са двете точки, в които човек работи и живее). От Германия можеш да си дойдеш и за един уикенд, ако имаш някаква работа. От Канада... трудно

Авантюризъм, приключение, лудост ако щещ. Винаги ще си спомням първите мигове на летището. Първата сутрин когато излязохме и не знаехме накъде да тръгнем. Първата закуска в Макдоналдс (20 $ ужас) Първото метро, първият рейс.
От 4те куфара, с които дойдохме сега имаме красива къща, хубава работа, която обичам, още 1 дете...още няколко дипломи... Имено разстоянието те мотивира да вървиш напред, защото знаеш, че връщане няма.
Видях много, които дойдоха, видяха че не им харесва и си тръгнаха. Позагубиха малко пари, но сигурно са щастливи някъде там. Но от тези, които останаха никой не мие чинии за 3$ на час  hahaha hahaha hahaha

# 141
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Не знам какво може да накара човек да е толкова решен и категоричен, че напуска България и отива в една държава, в която не е живял до тогава и която е толкова адски далеч, че пътуването от/до там е хем скъпо, хем дълго, хем трябва много време за адаптация с часовата разлика. Не е да речем като в Германия, където стигаш за два часа - колкото може да се мотаеш из софийския трафик от Бизнес парка до Елин Пелин (примерно, ако това са двете точки, в които човек работи и живее). От Германия можеш да си дойдеш и за един уикенд, ако имаш някаква работа. От Канада... трудно.

Аз стигнах до Канада, защото легално заминаване на Сащ нямаше. Зелeната карта не я броим, защото 10 години не ме избраха. Ходила съм в Сащ на студентски бригади и на първия месец от престоя си там, се обадих в нас и казах на татко : "Искам да живея тук". Аз съм срещнала моя мъж в Сащ - българин, завършили сме едно и също училище във Варна, но не се познавахме . Съдба.  Двамата искахме в Северна Америка и ето ни в Канада. Дошли с 2 куфара. Сега с 2 деца, къща, работим и много нови приятели.

П.С. И аз помня първия ден. Отиваме да пазаруваме в Walmart и шок. Той не е като огромния магазин, който ние познаваме от Сащ. Седиме с моя мъж и се чудим къде попаднахме...защо е толкова смотан тоя Walmart,  защо нямат кексчетата на Литъл ДЕби. .Simple Smile

# 142
 Както и кака Дора каза, любопитството, авантюризъм. Бих допълнила желание за промяна, възможност за нови неща. И ние сме били с 2 куфара, 1000$ в джоба. Почнали от 0-лата и всяка една лъжица и вилица ни е мила. Къща, 2 деца, работа, всичко което сме поискали е резултатът от многогодишен труд.

Никой неиска да завършва и да мие чинии, ама то гаранция за подобен развой няма никъде. Wink В България примери дал Господ.
А що се отнася до 3$ ..... минимума е 10-11.50 $ .... гаранция, че няма да е 3$/час Simple Smile

# 143
  • Калгари, Канада
Ние букнахме резервации за Калгари за 4 дни преди НГ за да си изкараме американски визи за туризъм и да разгледаме. Някакъв предложения за нещо интересно там?

Ние мислим да разгледаме Зоологическата и Ботаническата градина, TELUS Spark - Science Centre и Banff. Чудех се дали  Calaway Park ще е отворен през зимата? Ние ще сме там от 26 до 30 Декември.

Barefoot Kontesa, каква е връзката м/у Калгари и американските визи?! newsm78 Нещо не разбрах явно.
Интересно в Калгари или в Щатите?! newsm78

Calaway Park не е отворен, може да посетите музея обаче  (glenbow museum). Ако карате ски, sunshine village e доста посещаван.  Може да се разходите и до Royal Tyrrell Museum.

# 144
  • Монреал
Ще ходят до посолството в Калгари да си вадят визи за Щатите Simple Smile

Има хиляди причини за имиграция. За мен това е втората такава. Това ми беше мечтата и я сбъднахме. Имаме още много мечти да сбъдваме обаче - няма почивка.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 05:46 от Тарилилей

# 145
  • Vaudreuil Canada
Погледнах процедурата и тъй като работя в сектора на само-наетите със собствен бизнес и ми е първа година за правене на счетоводство през януари ,не знам как ще стане с прилагане на писмо от счетоводител с данъчна оценка за годината сега?!

Ще изчакам явно до януари когато ще си направя данъците за първата година с бизнееса със счетоводителя ми и тогава ще й издам такива писмо, защото реално няма как да й изпратя сканиран пей стъбс от работодател с месечна заплата. Та така.
Запазих си номер онлайн с инфо за документите, който ще е активен до 12 януари. 

В кратце не вярвам до 12 януари да си направиш декларацията за 2016 - първо не знам дали ще са готови формите до тогава (очакват се промени) второ данъчните май приемат чак от февруари декларации, трето много от документите, които получават работещите (мъжа ти) пристигат до края на февруари, че и през март и април, а вашите декларации са обвързани все пак...

За по-лесно вземи попълни на хората документите и пусни поканата от името на мъжа ти. Не мисля че ще има проблем. Когато аз не съм работела сме пускали документите така. Номера не е фатален - можеш да направиш нов ако е обвързан с твоето име .. никой няма да ти направи проблем (и това съм го минала - личен опит).

# 146
Шемет, благодаря ти.
Съвсем ми е ново със счетоводството на фирмата. Благодаря ти.

С Покана от мъжа ми също няма как да стане, защото и двамата отворихме бизнеси тази година и сме само-наети. Но неговото  е още по- сложно, защото е корпорация и ще отнеме доста повече време при изготвянето.

Разтърсих се из визовите възможности и ще проуча и тур. виза.

Има хиляди причини за имиграция. За мен това е втората такава. Това ми беше мечтата и я сбъднахме. Имаме още много мечти да сбъдваме обаче - няма почивка.
Peace

И за нас е третата имиграция през изминалите 18 години. Имаме още много цели и мечти за сбъдване!

# 147
  • Калгари, Канада

Ясно, не знаех, че при тях няма посолство.

За поканите, май имаше възможност с последните пей чекове (от последните месеци) да се отчетат приходите. Barefoot Kontesa, виж дали няма начин да докажете приходи за последните няколко месеца, въпреки че сте само-наети, извлечение от банките, че постъпват приходи или нещо подобно. Може и директно да им звъннеш и да попиташ за вашия случай, обикновено са доста услужливи.

# 148
Barefoot Kontesa
ако родителя може да докаже че ще се самоиздържа тук, не мисля че трябва да доказвате доход. Накарайте някой от бг да се обади на консулството аз им имам някакъв мейл но не знам дали отговарят.
Приятелка ми идва на гости преди 2-3 години и си беше дала справка от банкова сметка а аз написах в писмото покана че ще живее при мен докато е в Канада. Не помня да съм давала справка за доход тогава.

Гореща телефонна линия и Email:
Гореща телефонна линия: (+359 2) 939 47 47
Email: info.canbuliom@vfshelpline.com

Освен това хората които са на социал или стипендии също канят близки.

# 149
  • Под кленовите дървета
аз приключвам с темата за мотивацията, щом сме тук, има защо. Все още има мечти за сбъдване. Ако сменям дестинацията се бях замислила за Нова зеландия, че ми е мерак да я видя тази страна Simple Smile да питам някой ползва ли някоя система за избелване на зъби? Искам да пробвам нещо, но нямам опит.

Общи условия

Активация на акаунт